• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

yok semracım yaa gaz maz yok cıktı saten ne warsa...
alrtı temız karnı yok gaz cıktı eeeee anlamıom yaaa o agladıkca ben uzuluom..sonra saatler gecıo sınır gelıoo sabırr dıom...
4 saat oldu ne uyudu ne sustuu ee banada grelıoo yawas yawass meme ıstıo hepp yaa kusuo sonradaaaa

cnm ya gaz cıkrıyolar ama bıtmeyebılıyomus derdı yınede gazdır
o sınır harbını bız her sabah 4 tekı emısınden sonra yasıyoruz ben kendım uyuyarak emzırıyorum besıgıne koyuyorum baslıyo aglamaya susmuyo kızıyorum ama sabah oluncada kendıme kızıyorum ama bunlar hep yalnızlıktan gunduz evımın işini yetıstıremıyorumkı gunduz o uyurken iş yapınca insangece uyumak istiyo inş bu gunler gececek cnmhihoyyyt

of kızlar uykusuzluk benide sinirli yapıyo bazen tutamıyorum kendimi bağırıyorum sonra kendime kızıyorum ufacık çocuk ne anlar bağırıyosun diye ne biçim annesin sen diyorum valla gece uykusunu alamamak acayip sinirli yaptı beni kızın uyku düzenide acayip bozuk kucakta uyuyor beşiğe koyar koymaz basıyor çığlığı valla çelik gibi sinir lazım bu yaramazlarla baş etmek için bendekiler don lastiği gibi uzadı mafoldumben

of kızlar uykusuzluk benide sinirli yapıyo bazen tutamıyorum kendimi bağırıyorum sonra kendime kızıyorum ufacık çocuk ne anlar bağırıyosun diye ne biçim annesin sen diyorum valla gece uykusunu alamamak acayip sinirli yaptı beni kızın uyku düzenide acayip bozuk kucakta uyuyor beşiğe koyar koymaz basıyor çığlığı valla çelik gibi sinir lazım bu yaramazlarla baş etmek için bendekiler don lastiği gibi uzadı mafoldumben

cnm şuan bende senle aynı durumdayım kaydirigubbakcemile

cnm ya gaz cıkrıyolar ama bıtmeyebılıyomus derdı yınede gazdır
o sınır harbını bız her sabah 4 tekı emısınden sonra yasıyoruz ben kendım uyuyarak emzırıyorum besıgıne koyuyorum baslıyo aglamaya susmuyo kızıyorum ama sabah oluncada kendıme kızıyorum ama bunlar hep yalnızlıktan gunduz evımın işini yetıstıremıyorumkı gunduz o uyurken iş yapınca insangece uyumak istiyo inş bu gunler gececek cnmhihoyyyt

off kızlarrr offffff alın bendende okadar....-tatlicadiarzu-
4 saatı gectı uyumadı hınzır bas bas bağırıo yere koyunca aglıyo kucaga alınca ağlıyo derdı meme ..amzırıorum kusuoooo...sonra gene meme ıstıooo anlamadım gıttı yaa..bugun yıkadım oglanıda kendımıde gene kusuk olmadık yerımız kalmadı dogrusu...benımkı ne gece ne gunduz uyuyoooo kımı zamanda gece gunduz hiç uyanmıooo anlamadım gıttı yahu...
bende tutamayıp bagırdım azonce o agladı ben agladımmmmafoldumben
sınırıme hakım olmayı daha cok ogrenmem lazım anlasılanmafoldumben
aysun haklısın cnm yalnızlıktan kaynaklanıo hanı ınsan yanında sole 10 dk tutuwerecek bırını arıo ole anlarda olmayınca da gelıo gelenlerrrmafoldumbenzorla uyuttum sonunda pes ettı benımkı tabı gerı uyanmazsa bakalımm,şimdide vicdan azabı cekıyorumm bıde ole bakması yokmuuu offf offffff kızıorum kendıme:oklava:

siribnon bendede aynıdert var kucakda duruyo biraz sonra başlıyo yine aglamaya bide kusma derdimizde var çok kusmasındiye hep kucakda seninkidemi çok kusuyo nedeni neymiş gelişimi filan nasıl

benımkı uyandı bıleeeee:ecrin_bebek:
aglayana kadar bısı sorcam kızlar ya,
benım dıkıs yerımın en sonunda beyaz ıp gıbı bişey wardı..ucu vardı yanı..dun farkettım o ıpın ucunun olduu yer kızarmış bıraz sısmıişşş..kıl donmesı heralde dedım hatta olmazsa pzrt dr gıtcem gosterırım dedım ama şimdi wc deydım o yer hafıf kanamışş şole hafıften sıktım ırın cıktı içindennn:1shok:kanadııı batıkon bastım oraya pamuk koydumm ay ıltahapmı kaptı yaaamafoldumbensızce ne kı şimdik buuu pööfff ya bı bu eksıktıııımafoldumbensenağlam
a

siribnon bendede aynıdert var kucakda duruyo biraz sonra başlıyo yine aglamaya bide kusma derdimizde var çok kusmasındiye hep kucakda seninkidemi çok kusuyo nedeni neymiş gelişimi filan nasıl

bı kusuokı sorma cnm yaaa olukk gıbı cıkıo agzındannn....,
bılmıorumkı sebebını dr kusar dedı kussada ver meme dıoo.gelışımı ii allahtann..bı sorun yokk benımkı obur sanırım bıraz ondanmı anlamdım cnm yaaa.agzı hıc bos kalmıcak memeden ayrılıncada elını kolunu emıoookaydirigubbakcemile3gulsemmı aglasammı anlamdım kızlar yaaa..
aglaması hıc duramamasıda cabası basladı sızlanmaya benımkı kızlarrr gene bı emme seansı daha baslıo bakalım sonu nolcakkkkkaydirigubbakcemile3

cnm senınkı doyduktan sonrada emmek istiyasa emzık vermeyı dene en azından sen rahatlarsın benımkıde elını emınce ben veriyom
kusma işi berbat bişi bizimkide her emişten sonra muhakkak kusar dr yetrl kılo alınca onu hıc önemsemıyo

benımkı uyandı bıleeeee:ecrin_bebek:
aglayana kadar bısı sorcam kızlar ya,
benım dıkıs yerımın en sonunda beyaz ıp gıbı bişey wardı..ucu vardı yanı..dun farkettım o ıpın ucunun olduu yer kızarmış bıraz sısmıişşş..kıl donmesı heralde dedım hatta olmazsa pzrt dr gıtcem gosterırım dedım ama şimdi wc deydım o yer hafıf kanamışş şole hafıften sıktım ırın cıktı içindennn:1shok:kanadııı batıkon bastım oraya pamuk koydumm ay ıltahapmı kaptı yaaamafoldumbensızce ne kı şimdik buuu pööfff ya bı bu eksıktıııımafoldumbensenağlam
a

allah allah nıye öle olmuskı iltihap için baya gec degılmı belkı allerjık bıseyde olabilir ama dr a goster hemen yarın

Kizlar iyi Aksamlar,

Bebegim iki gündür aksam üzeri cok sancili. Aglayip duruyor ve zor teskin ediyoruz. Tam düzene soktum, hersey cok güzel gidiyor derken, iki günde moralim sifirlandi. Bir uyudumuda uyanamiyor. Beslenemiyor diye korkuyorum. Eskisi gibi istahli emmiyor sanki. Bende kisa araliklarla, israrla emziriyorum. Bu seferde kusup duruyor:( Karni bu sabah cok guruldadi, sonra da günboyu kustu. Öglen yaptigi kakanin rengi epeyce yesildi. Hic o kadar yesil kaka yapmamisti. Neden olabilir ki acaba? Bir bilgisi olan var mi? Üsüyor mu, emdigimi yetmiyor anlamadim. Yarinda böyle olursa, doktora götürecegim.
Birde bugün basimiza bir felaket geliyordu resmen kizlar:( Gece 04:00'den sonra cok az uyudugum icin, öglen12.00'lerde oglumu uyutmayi basardim ve uykusuzluktan bende sizmisim. Doruk'u besigine koymus, üstüne ince bir pike cekmistim. Esim bir gelmis ki, pike tüm yüzünü kaplamis. Cocuk boguldu sanip korkudan hemen üstünü hizla acmis. Ama nasil korkmus. Uyandigimda, yüzünün rengi kirec gibiydi...Bizim beyefendi tekmeliyor, yumrukluyor pikeyi artik. Demek ki, yüzüne gelecegini hesap edememis:) Yüzü acildiginda saskin saskin bakiyormus babasina sipa:) Artik dönmeye calisiyor, bir yerde birakamiyorum. Bugün altini alinca resmen döndü, yaninda olmasam düsecekti.

Bu arada benim kanamamda bitti ve dogum kontrol hapi kullaniyorum iki gündür. Aman kizlar dikkat, sütüm korur diye aldanmayin, yok öyle birsey. Arkadasim dogumdan sonra girdigi ilk iliskide hamile kaldi cünkü. Kabus yasadi resmen.

Siribron, benim bebegimde baslarda öyle 10 dk uyuyordu, su son iki günü saymazsak uykusu cok düzene girdi. Yediklerini bir tetkik et, belki yedigin birsey dokunuyor, asiri gazdan uyuyamiyordur. Mesela erik receli, ceviz, bezelye yeme. Ben bunlari bilmeden yedim, oglum mahfoldu yedigim günlerde. Dikis yeri demissin. Benimde dikislerim tamamen kapandi ama sag tarafimda bir nokta var, sanki isten sislik var, birsey toplanmis gibi. Arada sancida oluyor. Persembe kontrolüm var, umarim birsey cikmaz...

cnm senınkı doyduktan sonrada emmek istiyasa emzık vermeyı dene en azından sen rahatlarsın benımkıde elını emınce ben veriyom
kusma işi berbat bişi bizimkide her emişten sonra muhakkak kusar dr yetrl kılo alınca onu hıc önemsemıyo

kıs emzık alsa daha ne ısterımkııı almıo benımki delı olcam bende.kafamçokkarıştı.alsın dıe neler yaptım uykusunda bıle wermeyı denedım cıkk almadı hınzırr ıllla benımkını ıstıoo karnı tok olsadaistio ondan kusuo ya zatenn..:emir_bebek:bıberona cay koyuyom onu bıle zor içioo bınbır kıyamet kopuoo...taktı benımkı benım memeye baska hıcbısı kabul etmıooo..hatta 3 tane emzık aldımm..anne memesı yumusaklıında dedıler masaj yapan dedılerr nerde almadı hıcbırınııı ıkı cuk cuk yapıo sonra gerı atıooo..bıdaha wermeye calısınca basıo yaygarayıı..aksı benımkı teyzesıı ondan heraldee:kedi:

allah allah nıye öle olmuskı iltihap için baya gec degılmı belkı allerjık bıseyde olabilir ama dr a goster hemen yarın

bılmıorum cnm ya ıltahap için gecmi acep..kapmazmı demı ..eşimle konustum şimdi yarın gıtcezz dr aaa ınşş iltahap deıldırr kızlarr yaaaaa:çok üzgünüm:

slm kizlar a.s.

cok sukur kizimin bi daha atesi cikmadi..gerci 6 saatte 1 surup veriyorum..36 saatimiz doldu..aşidan sonra yemek yedirmeme olayini kimse söylemedi bana..ilkkez sizden duydum..gerçi emzirmedim de 1 saat kadar..aşilar elbet tazedir..ama ithal aşi olsa niye benim kizda ateş yapsinki? bilemiyorum valla..bi daha gittiğimde sorcam zaten..

regliyi soran olmus..ben oldum 23 gün sonra..tam 40.gün bitmişti lohusalik..herkese göre değişir bu..ama sakin süt korur diye düşünmeyin..evet prolaktin hormonu degerlerinin yüksekligi gebe kalmayi engelliyor ama herkeste böyle olcak diye bi kural yok :) saglik ocagindaki doktorda dün söyledi..sakin süt veriyorum hamile kalmam deyip korunmayi kesme dedi..dedim ben hapa bile güvenmem sütemi güvencem :) zaten hapta kullanilmiyormus süt verirken..

siribroncum muhtemelen iltihap kapmiş dikişlerin..biran önce doktora git genede ;) geçmiş olsun..

aglayan bebişleri ayakta sallamayi felan denedinizmi? benimkide bazn sebepsiz yere agliyor..gerci sebepsiz yere aglamiyorlar..illaki bi sıkıntılari oluyor..evvelki gün agladi agladi..bi türlü anlamadim..ay cocugum emdikten sonra gaz cikardigi halde bi gaz cikardiki alttan üstten gitti valla :D

Kizlar iyi Aksamlar,

Bebegim iki gündür aksam üzeri cok sancili. Aglayip duruyor ve zor teskin ediyoruz. Tam düzene soktum, hersey cok güzel gidiyor derken, iki günde moralim sifirlandi. Bir uyudumuda uyanamiyor. Beslenemiyor diye korkuyorum. Eskisi gibi istahli emmiyor sanki. Bende kisa araliklarla, israrla emziriyorum. Bu seferde kusup duruyor:( Karni bu sabah cok guruldadi, sonra da günboyu kustu. Öglen yaptigi kakanin rengi epeyce yesildi. Hic o kadar yesil kaka yapmamisti. Neden olabilir ki acaba? Bir bilgisi olan var mi? Üsüyor mu, emdigimi yetmiyor anlamadim. Yarinda böyle olursa, doktora götürecegim.
Birde bugün basimiza bir felaket geliyordu resmen kizlar:( Gece 04:00'den sonra cok az uyudugum icin, öglen12.00'lerde oglumu uyutmayi basardim ve uykusuzluktan bende sizmisim. Doruk'u besigine koymus, üstüne ince bir pike cekmistim. Esim bir gelmis ki, pike tüm yüzünü kaplamis. Cocuk boguldu sanip korkudan hemen üstünü hizla acmis. Ama nasil korkmus. Uyandigimda, yüzünün rengi kirec gibiydi...Bizim beyefendi tekmeliyor, yumrukluyor pikeyi artik. Demek ki, yüzüne gelecegini hesap edememis:) Yüzü acildiginda saskin saskin bakiyormus babasina sipa:) Artik dönmeye calisiyor, bir yerde birakamiyorum. Bugün altini alinca resmen döndü, yaninda olmasam düsecekti.

Bu arada benim kanamamda bitti ve dogum kontrol hapi kullaniyorum iki gündür. Aman kizlar dikkat, sütüm korur diye aldanmayin, yok öyle birsey. Arkadasim dogumdan sonra girdigi ilk iliskide hamile kaldi cünkü. Kabus yasadi resmen.

Siribron, benim bebegimde baslarda öyle 10 dk uyuyordu, su son iki günü saymazsak uykusu cok düzene girdi. Yediklerini bir tetkik et, belki yedigin birsey dokunuyor, asiri gazdan uyuyamiyordur. Mesela erik receli, ceviz, bezelye yeme. Ben bunlari bilmeden yedim, oglum mahfoldu yedigim günlerde. Dikis yeri demissin. Benimde dikislerim tamamen kapandi ama sag tarafimda bir nokta var, sanki isten sislik var, birsey toplanmis gibi. Arada sancida oluyor. Persembe kontrolüm var, umarim birsey cikmaz...

cnm ya kakanın yesıl olması senın yedıklerınle alakalı oılabılıomus yada bebiş üşütmüş olabılırmışş bızımkıde ole oldu ıkı gun kızlar ıole solemışlerdı banada bende gecelerı alyttan cıtcıtlı badıyle yatırıodum artıkpıjama altı patık falan gıydırıorum duseldı sonra bız gıtmedık sonra dr dewam etse gıtcektık sende dewam ederse gıt canm belkı üşütme olabılırrr
su hınzıra bak hele pıkelerı cekmeyede baslamışşş yuzune...
artık buyuyolarr ya yalnız bırakmayada gelmıcek bu sıpalarııı....
aynen cnm benımde senınkı gıbı gerı heryer gectıu ama o sagdakı nokta gıbı yerde şişlik war sıvılce gıbı..bugun irin çıktı içindennnmafoldumbenbende yarın bı hastahanedekı ebeme gıtcemm bakalımmm olmadı oglene kadar dr muayahanede ordan ona gecerım bişi cıkarsa....
suan benımkı emıo bı halını gormenız lazım memeyıde ole bı asılıokı cnbm yanıo fallaaaa...bı yandan homurdanıo bı yandan emıooo ayy benı oldurcek bu sıpa yaaa:kedi:

cnm ya dogum kontroll hapı demişsin emzıren anneler kullanamıo ama ..bana ole soylemıştı drrr..bebege gecıo o yusden kullanmıoruz cnmmm

Son düzenleme:
Kizlar iyi Aksamlar,

aa saglik ocagindaki kadin hap kullanamassin dedi :olmaz: gerçi hap kullanmicam zaten de genede bileyim kullaniliyormu kullanilmiyormu? doktoruna sordunmu canim?

buarada gecmiş olsun canim..Allah muhafaza valla..böyle böyle akillaniyoruz..bende gecen gün çöpü kapiya erken koydum..sonra kapici almadan cocugun bezinide atayim içine dedim..o arada bi cereyan yapti..az kaldi kapinin dişinda kaliyordum..korkusu yetti valla..öyle bişi olsa insan cildirir herhalde..eşimin gelmesinede 2-3 saat vardi..bebişte içeride..ay Allah korusunnnnnnnn

kıs emzık alsa daha ne ısterımkııı almıo benımki delı olcam bende.kafamçokkarıştı.alsın dıe neler yaptım uykusunda bıle wermeyı denedım cıkk almadı hınzırr ıllla benımkını ıstıoo karnı tok olsadaistio ondan kusuo ya zatenn..:emir_bebek:bıberona cay koyuyom onu bıle zor içioo bınbır kıyamet kopuoo...taktı benımkı benım memeye baska hıcbısı kabul etmıooo..hatta 3 tane emzık aldımm..anne memesı yumusaklıında dedıler masaj yapan dedılerr nerde almadı hıcbırınııı ıkı cuk cuk yapıo sonra gerı atıooo..bıdaha wermeye calısınca basıo yaygarayıı..aksı benımkı teyzesıı ondan heraldee:kedi:

bılmıorum cnm ya ıltahap için gecmi acep..kapmazmı demı ..eşimle konustum şimdi yarın gıtcezz dr aaa ınşş iltahap deıldırr kızlarr yaaaaa:çok üzgünüm:

ya canim panik yapma hemen..iltihap olsada caresi var cok sukur..geçer gider..ama sen ihmal etme git ;)

Gecmis olsun Tuba'cim. Ben gecen haftalarda kusmadan dolayi bebisi acile götürmüstüm, oradaki doktor 38 dereceye gelince atesten korkmak gerek, 39 ise tehlikeli demisti. 37 ise sinir ama öyle tehlike var diye paniklemeyin demisti. Neyseki düsmüs bebisinin atesi, gecmis olsun. Bu arada ben iki gündür hap kullaniyorum, süt veren annelerin kullanabilecegi bir hap. Ama korumaya 1 hafta sonra basliyormus.

Siribron canim, galiba üsüttü benim oglum. Gece üstünü aciyor ve benim ev serin oluyor epey. Birde uyku tulumu giydiriyorum genelde, dün üsümez diye ince pijamalarla yatirmistim, tulum giydirmeden. Belki karnini üsüttü kuzucugum. Aksam üzeri rengi acilmisti kakasinin ama hala biraz yesil gibiydi sanki. Bakalim uyansinda kaka yapmissa bakacagim yine.
Bu arada emsin oglun canim, istahli ne güzel. Kusmasi belki oburlugundandir. Kilo aliyorsa, sorun yoktur, korkma. Ve uyutmak icin ben bir yöntem deniyorum. Kirmizi bir yastigim var. Epey büyükce ve yumusak. Oglumu o yastigin icine koyuyorum, yastigi salincak gibi iki yanindan tutup oglumu yukari asagi salliyorum. Cok gecmeden uyuyor:) Deneyebilirsin, belki faydasi olur...

aa saglik ocagindaki kadin hap kullanamassin dedi :olmaz: gerçi hap kullanmicam zaten de genede bileyim kullaniliyormu kullanilmiyormu? doktoruna sordunmu canim?

buarada gecmiş olsun canim..Allah muhafaza valla..böyle böyle akillaniyoruz..bende gecen gün çöpü kapiya erken koydum..sonra kapici almadan cocugun bezinide atayim içine dedim..o arada bi cereyan yapti..az kaldi kapinin dişinda kaliyordum..korkusu yetti valla..öyle bişi olsa insan cildirir herhalde..eşimin gelmesinede 2-3 saat vardi..bebişte içeride..ay Allah korusunnnnnnnn

Kalp kalbe karsiymis, ben sana yazarken sende bana yazmissin canim:) Bu hapi bana doktorum yazmisti gecen hafta. Recetesinde emziren anneler kullanabilir yaziyor. Ismi Cerazette, bir sor istersen doktoruna.

Kizlar iyi Aksamlar,

canım üşütürse kakası yeşil olur derler sen ihmal etme yarın götür dr bence

ya kızlar sordum ama arada kaynadı lohusa serbetini nasıl yaptınız? ben bugün aktardan hohusa serbeti yağıcam diye boya aldım ama sanırım yanlış bişey aldım benim aldığım toz boya gibi adam 10 gr verdi çaykaşığıyla bile koysan yeter dedi ya ben derdimi anlatamadım şimdi netten bakıyorumda benim almam gerekn şekermiydi acep? öyle bişey varmı siz nasıl yaptınız?

iyi akşamlar kızlarrr ...
kızlar yeşil kaka herzaman üşütmeyi belirtmiyor benimkide yaptı bi kaç defa tahlile yollağımda hazımsızlık çıktı ...kusmasıda zaten sürekli var hiç geçmedi :((

Back
X