Sağol canım, evet bizimkisi öyle ama demir damlası boyuyor diye düşünüyordum ben,
sizin bebişlerde kaka rengi koyu değilmi?
panik oldum şimdi
Valla bizimki ogün yediği meyvenin rengine göre değişiyo canım :uhm:
sağolun kızlar.. ben kendimi soğukkanlı zannederdim bugune kadar.....
elim ayağım kesildi.çıkıntıya denk gelmiş düze düşse bu kadar korkmazdım.kafası yarıldı zannettim bi an o sekilde görünce.. ay allaha emanet hepsi
Aman canım Allah vermesin bi daha :Saruboceq:
Kızlar merhaba oğluşu dr a götürdüm, iyice bi muayene etti her yerine baktı, gayet sağlıklı gözüküyo dedi
ama bikaç gündür çk huzursuz dedim, kilo alımını sordu ayda 1 kg alıyo dedim,emmesini sordu çk iyi dedim sütümde var dedim, tarttı ve şoook 10 günde sadece 100 gr almış kuzucum, dr çok nrmal çk hareketli bi bebeğiniz var dedi,araöğün olarak yğurt ve meyve suyu ver ve emzirmeye devam dedi, önce bi üzüldüm ama sonra düşündüm kendi kendime bebeğim zaten alması gereken annesütünü alıyor bunlar üstüne extra olacak sonuçta sağlıklı bi bebeğim var çk şükür , 18gün erken başlamış olucaz ek gıdaya,
ama kızlar asıl problem ben ölçüleri bilemiyorum siz ne kadar meyve suyu yoğurt veriysunuz hangi meyveleri kullanıyosunuz, ekle birlikte su veriyomusunuz, bide sibel demişti sanırım yoğurt kabız yapıyo diye içine z.yağı konucakmış ne kadar konucak kızlar
Hiç sıkma canını tatlım. Gayet iyi gidiyor Kağan paşam. Ayrıca videosuna bayıldım. Hayırlı olsun ek gıdanız a.s.
rica ederim ne demek...
ya bende bişi sorucam...sizinkilerde de varmı bilmiorum ama benim oğlan o kadar iştahsız ki artık emmiyo demiştim ya mamayıda istemiyo... ek gıda olarakta ne sabah bisküvili kahvaltınısını adamakıllı yiyo nede meyve sebze püresini.... bi kere baharatsız tarhana çorbası yapıp vermiştim onu denedim onu güzel yiyo yerse o kdar... napcam bilmiorum 3 saatte bi veriorum acıksın diye ama yok bazen onu bile yemiyo... gün içinde yediği şeyleri sıralasam sabah bisküvi su+süt peynir ufacık yumurta sarısı vs.. bu karışımdan minik bi kase öğlene doğru meyve veriorum ama nafile belki 3-4 kaşık... öğleden sonrada ikindiye yakın çorba... sonra yatmadan bi fasıl daha çorba yiyo aslında yoğurt veriodum ama onuda yemediği için aç kalmasın diorum....gece de biberonla mama içiyo 2-3 sefer 140cc.. sizce ne yapmalıyım yaa....sadece çorba ile olmaz ki sizlerde durum nedir?
VAlla canım benim kızım sabah uyanınca önce beni emiyor. Yarım saat sonra bebelac'ın kahvaltısını yiyor kaşıkla. 1,5 saat sonra meyve yiyor. 1 saat sonra mama. Öğle öğünü olarak çorba içmesi lazım ama 8-9 kaşık yediği için ara öğün olarak geçiyoruz onuda. Yine mama veriyorum Akşam saatlerinde de yoğurt yiyor. 9 gibi yatmadan öncede muhallebi yiyor. Aralarda da sık sık beni emiyor a.s. Gecede uyanınca beni emiyor sabaha kadar a.s.
anam kızlar 2008 mayıs annelerınde dıkkatımı cektı hamıle olanlar varmıs :1shok:
bıan kendımı koydum onların yerıne dusunemıyorum seneye tekraar hamıle kaldıgımı ama bellı olmaz dımı
olur mu olur
aslında guzel olurdu bı bısene calısır sonrakı bı senede ızın derken erzurumu bıtırırdıkte hayırlısı bakalım
cogumuzun ılk bebegı 2. yı hemen bı dahaı seneye dusunen varmı acaba
Valla bu soruyu geçen sene sorsan hemen yaparım diyodum ama kızıma kıyamıyorum şimdi. Şöyle bi 2-3 sene geçsin bakalım yerimseniben
Günaydınlar Herkese,
Herkes gibi bendede uykusuzluk sorunu var gece sadece 4-6 arası uyuyabildim.2 saatlik uykuyla işe geldim gözlerim açık uyuyorum resmen.
Ne dişmiş çıkmak bilmiyor yaaaa.Dentinox sürdüm dün akşam uyuyacağı zaman.Fayda etmedi o kadar ağladıki paranox fitilde attım sonunda bayıldı artık.Bu haftasonu anneme gidiyoruz kalmaya çünkü ben biraz daha uyumazsam hasta olucam gözlerimin altı morardı resmen.
Babam onları alacak öğlen bende işten çıkınca gidicem.Gerçi bebekle biryere kalmaya gitmek mesele.O kadar eşyayı taşı bide.
Arayamadım seni kuzum hafta sonu. İnşallah güzelce dinlenmişsindir anneciğinde a.s.
efem bizde kahvaltimizi yaptik..daha dogrusu serros kahvaltinin yarisinda uyudu

ne yaptiysam uyanmadi

7'den beri uyumadi,ondan herhalde..
bende sporumu yaptim..fufff fufff diye

acaip komik oluyor ya
şimdi kahvemi içip işime gücüme bakayim..ev gene elden kacti kaciyor :) tutayim bi ucundan
VAlla azimlisin bacım bravo alkisalkisalkis
Bebeğin 6. Ayı
Bebeğiniz bu ayda artık destekle oturmaya başlamış ve ellerini kullanmaya başlamıştır. Yalnızca anneyi değil, diğer aile bireylerini tanımaya, seslerini ayırt edebilmeye başlamıştır.Kendi kendine bir şeyler mırıldanıp, mutluluk çığlıkları atabildiği gibi çok güçlü olarak ağlamayı da öğrenmiştir.
Bebeğiniz neler yapar :
- Sırtüstü yatarken başını yastıktan kaldırabilir.
- Ayaklarını elleriyle tutabilir.
- Sırtını dayadığında rahatlıkla ve uzun süre oturabilir.
- Çevreye ilgisi gelişir. Gürültüyü, ışığı dikkatle izler.
- Kucağa alınmak için iki koluyla birlikte size uzanır.
- Ellerinde tutuğunuzda kendini kaldırmaya çalışır.
- Çok güçlü tekmeler atar.
- Bu ayda rahatlıkla yüzükoyun ve sırtüstü döner.
- Oturtulduğunda başını ve sırtını dik tutabilir.
- Yüzüstü yatarken ellerinin üstünde başını ve göğsünü yukarı kaldırır.
- Birisine veya bir eşyaya tutunabilir.
- Dik tuttuğunuzda ayakları üstüne ağırlık verse de dizleri bükülür, gevşek basar.
- Düşen bir nesneyi arayabilir.
- Elindeki oyuncakları yere atmayı ve çıkan sesi duymayı sever.
- Ulaşamayacağı bir yerdeki oyuncağı almak için yuvarlanma veya sürünme hareketleri yapabilir.
- Bir elinden diğer eline oyuncakları rahatlıkla geçirir.
- Çevresindeki insanları ilgi ile izler.
- Artık göz koordinasyonu sağlanmıştır. Daha önceki aylarda görülen şaşılığın artık bu ayda görünmemesi gerekir.
- Uyumlu, şarkıya benzer tonda sesler çıkarmaya başlar.
- Anlamını bilmese de bu ayda ba-ba, ma-ma gibi kelimeleri söylemeye başlayabilir.
- Herşeyi ağzına götürebilir.
- Biberonunu tutabilir.
- Oyuncaklarını hızlı hızlı sallar.
- Bu ay içinde yüz üstü yatarken oturma pozisyonuna geçmeye başlayabilir.
- Oturur durumdayken bir şeye tutunarak kendini yıkarı doğru çekebilir.
- Parmaklarını kullanarak küçük nesneleri alabilir.
- Bir büsküiyi kendi kendine yiyebilir.
Sağolasın canım a.s. Benim kızda hemen hemen hepsini yapıyor :lepi:
merhaba kızlar nasılsınız?
zeynebi şimdi uyuttum bi bakayım dedim
çok mızmız bu aralar
dişi patlamış üst dudağında daha tam oalrak görünmüyor ama
o sıkıntı veriyor sanırım
facede çiftliği olanalr baksın yeni şeyler gelmiş
ineklerin hepsini topladım bi araya
süper oldu yer açıldı baya
nerden sardık bu oyuna bırakamıyorum yaw
Canım hayırlı olsun dişiniz a.s.
kızz burcu,meyvelerin lekesi çıkmıyor önlüklerden,sana tavsiye plastik önlük kullan:))
Kesinlikle katılıyorum alkisalkisalkis
biz geldik selam kızlar opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
6.ay aşımızı olduk sabah yavrum çok ağladı ya senağlamasenağlamabacaktan 3 tane yapıldı 2 damlada ağızdan gelir gelmez paranox fitil verdim inş ateşi çıkmaz :1no2:
kaç gündür zaten huysuzdu sabahtan beri iyice huysuzlaştı :1no2:
yarında arkadaşımın nişanı var benim mutlaka gitmem lazım çok sevdiğim ve eski bi arkadaşım ama şu grip olayları vs. yüzünden Gazel'i salona sokmak istemiyorum bakalım belki babasına bırakırım 2 saat bende kardeşimle gider dönerim mafoldumben
Geçmiş olsun canım. Bizimde hafta sonu olacak aşılarımız. İnşallah iyidir şimdi Gazel'im a.s.
Biz dışarı çıktık geldik.Borayı bıraz paka göturdum hava aldı mıs gibi.Sonra oyuncakcıya gıttık yenı şeyler aldım.Bora bı ara uydu bende salatamı ve kahvemı içtım.Geldık evımıze yıkandık ana oğul şımdı uyutuyorum Borayı.
Fisher prıce ın eğitici masalcı tırtılını aldık.Ay çok guzel sayfayı cevırınce yazan sarkıları söyluyor.Boranında şimd,lik cok hoşuna gıttı.Birde renklı cıngırak aldım bır iki tane.Ninni cd sı de aldık umarım sever hepsını.Ay cok guzel bıtane emekleme oyuncağı vardı ama abartmak istemedim.Haftasonun babişko alır onuda.
Burcu masallah kağana umarım hıçbirseyı yadırgamadan yer.
Bu arada Bırsenle konuştum.Kayınvalıdesi ve halası gelmış.Sesı ıyıydı tabı cocuklar uyumayınca uykusuz ve yorgun kalmış.
Ferda yakın olsak gelirdım valla canım iki yaramaz napıcaktı bakalım.
Hulya geçmış olsun canım.Ay sakın göturme nışana salgın her yer babası baksın bıraz.
İnşallah sevmiştir Bora kuzusu oyuncaklarını da oynar ne güzel a.s.
kızlar bende mail adresi olan bikaç arkadaşa bir anne-bebek dergisi abonelik formu gönderdim. onu doldurup üye olabilirmisiniz lütfen??? sizde bi kaç arkadaş davet ederseniz üye olduktan sonra, süpriz hediyeler varmışsengözlerimebaksanab
heralde hülya,sibel,birsen ve pınardı davet gönderdiklerima.s.
Ben zaten üyeydim canım güncelleme yaptım a.s.
geçmiş olsun diilekleriniz için teşekkür ederim kızlar
bugün Ahseni anneme götürdüm mis gibi sahil havası almışlar anneciğim saolsun yarın için kuru dolma yapmış börek yapmış bende şimdi tavuk göğsü yapıcam yarında patates salatası tamamdırr
temizliğe de eşim yardım edicek o süpürecek ben silicem banyoları da paylaşıcaz oh içim rahat ettiiiii
eee siz de nevar ne yok iyisiniz di mii
Çok geçmiş olsun canım a.s.
slm kızlar ben geldim sıkıntılı günler geçiriyorum
kendi ruhani sıkıntım
çarşamba günü çocukları doktora götürdüm
alişin yüzünde lekeler vardı kırmızı kırmızı
onu cildiyeye götürdüm ....yüzü koyun durduğu için
oradaki ter bezleri çok çalıştığından oluyormuş losyon verdi
sonra çocuk ,doktorumuza gittik..alişle ömer yine öksürmeye başlamıştı
neyse muaynede ..eski hastalığını devam ettiğini
ama ömerin ciğerlerinden hırlama geldiğini söyledi
ömere öksürük şurubu verdi....ali ile beraber ömer içsinler dedi
alişede,ömerede o gece şuruptan verdim.....
uyudular...11 de ömer yattı .....saat 2 ye kadar hep kalktı uyuttum
2 den sonra kendim sızmışım....bi uyandım...eşim ayağında
ömeri sallıyor...saat 2.30 yok çocuk uyumuyor ,mama yapmak için eşim
mutfağa gitti ....o arada nasıl ağlıyor ..nasıı ağlıyoo delirecez....
saat 2 den sabah 6 ya kadar hep ağladı
saat 6 da mama yedi ..ve uyudu bende oturma odasına gittim....9 kadar uyudum
tabi ,ömerde uyumu..alişde ...ama gece sinirimden hep ağladım başım çok ağrıyordu
9 da ömer ağlıyarak kalktı .....delireceğim çocuğa ne yapsam susmuyor...
annem aradı ağlıyorum ...annem atla bize gel dedi...
zaten yeni gelmişim sinriimi bozdular oradayken
hiç gitmezdim...tabi birinin sesini duysam ağlıyorum
sonra kayınvalidem aradı ....evdemisin geliyorum...evdeyim gel dedim...sabah 9 da aradı 1 geçerken geldi
sonra halam aradı ...bi önceki gün onunla gitmiştim ...doktora çocukları merak etmiş ....onada ağladım
sinirlerim larçç tabi....sakın ağlama ben gelecem dedi...
ömer susmuyor ve artık çocuk bana bakarken gözleri kayıyordu ....öyle korktumki bişey oluyor sandım
eşimi ,cepten aradım meşgul....hemen işyerini aradım sekereter ..tlfda patronu ile konuşuyor dedii.
benim sinirlerim bazuk olduğundan ağlıyorum kızda duydu bi panik ,bi panik,nasıl bağrıyo
neyse eşimle konuştum doktoru ara ne diyor bakalım dedi...
neyse o arada ömer uyudu...
kayınvalidem geldi..doktor....diişden olabilir dedi...bende damaklarda bişey yok dedim.
kusma ve ateş olmadığı için çokda panik olmadı....ilaçtan bahsetti..o yapmış olabilir vermeyin dedi.
eğer gecede olursa acile gidin idrar testi yapılsın dedi..neyse o gün kayınvalidem saat 4 kadar çocuklara baktı ben uyudum..ama ömer göğüsümde yatıyor yemeden ,içmeden ....4 de halam geldi çocukları besledi.bana sen uyu dedi...uyuttu ben...çocuklarda uyumuş..halam yemek yapmış.evi toplamış...çamaşırla uğraşmış......gecede kaynanam sağolsun çocuklar uyandıkca kalktı salladı
yaptığım mamayı yedirdi...bugünde ..çocukları verdim eline ben bütün evi sildim süpürdüm
.çocukların bebişklerinin yerini değiştiridm kanapeyi,beşiği çekince baya bi uğraştım ee arda çocukları besleme işide..oldu...kanepelerin altıda misafir yorganı ,çarşafı yastığı..düzgün konulmamış...o yüzden bütün neversimleri çıkardım...kendi nevresimlerimizide değiştirdim....yerlerde eski çarşaf atıyorum
onlarda herşey yıkanıyor hala....yıkandıkca kaynana bi kısmını astı ....çocuklara baktı...
allah razı olsun ...artık eşim seyhate gidince yanıma gelebilir test ettim böylelikle.....
annemde dk.başı aradı ......bugünde ali ile ömeri özledik diye ellikere aradılar gelmeyecem dedikce deli oldular....bende böyle kızlar.....bu arada kardeşim üniversiteye boş kontejanlara hak kazandı gitti ....
ama ailemin durumu olmadığı için baştan gitmemeye karar vermişti ..
aslında işi için çok iyi ....iki sene okuyup teknisyen olup ,daha fazla maaş alacaktı
çok üzülüyordu....patronu 1 milyar vermiş git demiş .kayıt ol...iş bulursun orada demiş az biz az ailen 2 sene oku demişler....oraya gider gitmez iş bulmuş ...aksamları üniv.olacak...
inş.hayırlısı olur hakkında inş.başarır..ilk ayrı kalışımız ....çok üzüldüm ...acaba askere nasıl yollayacaz ..pöffffffff.....
hee bugün eşim beni çok mutlu etti cep tlf bozuldu tlf gitti....eski bir cep vardı onu kullanıyordum
bugün elinde paketle geldi...bana tşf almış çok mutlu oldum yaa........
Canım benim ya sıkma canını. Allah razı olsun bak halan ve kayınvaliden yardımcı olmuşlar ne güzel. KArdeşinde inşallah başarıyla bitirir okulunu a.s. Cep telini de güle gle kullan bacım a.s.
tunaydınlar arkadaslar nasılsınız bakalım off ben bugun evdeyım hep esım nobetcıde
oglumun ılk yogurdunu mayaladım bakalım nasıl olcak merakla beklıyorum
yogurdu pınarın 6-12 ay arası bebek sutunden yaptım ıns olur normal kutu sutten yapcaktım merak ettım bunu
kızlar bıde dr kadır tugcuya maıl atmıstım oglumun gelısımıyle ılgılı zayıf falan dıye cevabını yazıyorum
kadır tugcudan alıntıdır''Anne sütüne devam et, ek gıda olarak ilk vereceğin gıda süt olmalı, 6aylık bir çocuk artık mamaya ihtiyaç duymaz kutu sütlerinden içebilir. Her memeden sonra sütü teklif et, istediği kadar içebilir. İçmiyorsa, normal gelişimi bu şekilde diye kabul edeceğiz. Eğer günde 3 defadan fazla süt alırsa, sırası ile kahvaltı, yoğurt ve muhallebi ilave edilebilir. ''o yuzden bende bu sutlerden vermeyı dusunuyorum
Valla benim bildiğim 1 yaş öncesi inek sütü yasak ama sen yine bildiğin gibi yap canım a.s.
merhaba kızlar geçmiş çok uzun değildi okuyabildiğim kadarıyla okudum
birsencim hayırlı olsun tlfnun güle güle kullan çağır kayınvalideni işte arada gelsin yardımcı olsun sana zemuszemus
burcucum benim oğlumunda dudaklarında ve yanaklarında oldu kırmızılıklardan ama ben elini ağzına çok soktuğu için vede ağızından salyaları aktığı için cildide çok hassas ondan olmuştur dedim inşllah seninkide öyle birşeytir alerji olmamıştır çünkü ben hiç duymadım elmadan alerji olanı
bizede lojman çıktı o yüzden evi taşıyacaz bir sürü işim var yani işler gözümde büyüdükçe büyüyor bakalım inşallah herşey kolaylıkla halledilir Allah yardımcım olur inşallah çünkü bebekle gerçekten zormuş
Hayırlı olsun canım lojmanınız. Güle güle oturun a.s.
ya kızlar, benim oğlum bize hiçbişe yedirmiyor. her yediğimizden yemek-içmek istiyor!! biz yerken ellerini bize uzatıp aç gibi ağlıyor. yanında hiçbişey yiyemez olduk!! biraz önce de kestane ve kola için ağladı. bende azcık kestaneyi ezip verdim ağzına o da boğazında kaldı, kustu çıkardı:çok üzgünüm: offff yaa
bide doymak bilmiyor bugün! 2 saat oldu bi kase muhallebi yedi, üzerine de yine bizle şehriye çorbası içti biraz. bizim kestaneye çok ağlayınca 150cc mama yaptım, onu da içti. daha versem daha da içecek!! korkmaya başladım:1shok:
Aha aynı benimki. Masaya oturduğumuz anda çıldırıyor. KUcağa gelmeden de susmuyor. Sonra masada ne varsa kendine çekip ağzına götürüyor kaydirigubbakcemile3
kızlar anca geldım bugun gezdık bıraz benım kıs dısarı cıkınca bı mutlu oluyo gormelısınız wenıce de ındırım varmıs delı gıbı alısverıs yaptım kızıma çok guzel seyler var çok yorgun hıssedıyorum kımsecıklerde yok bugece yatayım barı ıyı geceler
ıyı hafta sonları kızlarrrrrr
Cicilerini güle güle kullansın kuzucum a.s.
Günaydin Kizlar,
Yazamadim birkac gündür, okudum ara ara ama aklimda pek birsey kalmamis. Kafam kazan gibi, uykusuzum kac gündür.
Gecen doktora gittik, Doruk idrarini yaparken hafif titriyordu, idrar tahlili yaptilar ve bir sorun cikmadi. Olabilecek birseymis, endise edilmeye gerek yokmus...
Bunun disinda, iki gündür kabiz oglum, habire gaz cikartiyor ama bir türlü kakasini yapamiyor. Bundan dolayida huzursuz ve uykulari bölük pörcük oldu. Üstüne birde dis sorunu eklenince...
Ya armut ve havuc püresi disinda pek birsey vermedim aslinda, bunlari yiyipte kabiz olan bebisler var mi? Sanirim armut yapti, havucun yaptigini sanmiyorum, Birde armutu feci sevdi Doruk epeyce yedi. Sanirim ölcüyü kacirdik...
Burcu Kagan'da ek gidaya gecmis, videosu cok hostu. Dorugunda ilk havuc püresi yerkenki videosu var ama cok uzun oldugu icin yükleyemiyorum. Simdi havucu cok seviyor kuzucugum. Ilk kez cok sasirmisti.
Birsen gecmis olsun canim, sanirim iyice yoruldun ve yiprandin. Ama kendine cok eziyet etmen dogru degil ki! Sonucta sana destek olan bir ailen, seni seven bir kocan ve iki tane dünya tatlisi oglun var. Hastalanirlar tabi, bu cok dogal. Üzülmende anlasilir ama kendini suclama lütfen...
Fulya, cok gecmis olsun sana da canim. Iyiki birsey olmadi kuzuna. Dilerim bir daha yasamazsin/yasamayiz böyle bir korku.
VAlla canım Defne en sık havuç ve armut yiyor ama hiç kabız olmadı. HEle armut yediği gün bayağı cıvık yapıyor :uhm:
:))) kızlar ben adımı değiştirdimm :)))
Hayırlı olsun canım a.s.
selammm unttunuz beni dimi ben hala evle uğraşıyorum hala taşınamadım.annemde kakıyoruz evi topladık yarın perde ve halılar gidiyor artık haftayada biz gideriz.türkiz in keyfi yerinde ananesinde bende işe yürüyerek gidip geliyorum.minibüsten kurtuldum yani ama merkezi bi yerden mahalle arasına taşınınca görcez bakalım insan içine girmeyi annemin apartman iyi kahveler çaylar güzel ben yapabilirmiyim işte o beni kasıyor
sizler nasılsınız
Allah kolaylık versin canım özledik valla. İşlerini hallette katıl aramıza a.s.
amin canım inşallah!
eşine de hiç güvenme! sen bastırcan,öyle oluyor bu işler:)) evleneli 3 yıl oluyo,hadi 2 yıl da öncesini say 5 yılda ehh işte ancak trafiğe çıkıyorum o da mahalle arasında,çarşıda hiç tek gezmedimkaydirigubbakcemile3
haa bide arabamız otomatik vites:kedi: yahu öteki çok karmaşık!! kocişte ben doğum yapınca bana daha çok lazım olacak araba diye,değiştirdi. ona göre bana doğum hediyesi almışkaydirigubbakcemile3 ama gerçekten büyük rahatlık otomatik vites. gaz,fren! bu kadar:))kaydirigubbakcemile3
Bizim arabada otomatik vites ve yüksek bi araba. Bebekli bi anne için çok rahat edebileceği türden. Ama maalesef hafta içleri otoparkımızda kuzu gibi yatıyor kaydirigubbakcemile3 Ail ehliyet almam ve öğrenmem lazım akannehir