- Konu Sahibi KIVILCIM28
-
Filizcim öncelıkle ellerıne ve yureğine sağlık...
Gelelım Bana,,,60 yaslarında bıle elele pazara,carsıya gıden bı anne babanın kucuk kızıyım.Cok sevgı dolu ve mutlu bır cocukluk gecırdım.Bır tane canımı verebıleceğim abım var o benım hayat kılavuzum.
İtiraf sıtesı gıbı geldı bır an.Gulhan nasıl mı?Bu yasına kadar hep mantıkla hareket eden,duygularını acılarını cok ıyı gızleyen bır kadın.İyi mi tartısılır.Ve ben ask ınsanıyım arkadaslar içim kıpır kıpır edıcek hep benım.Ya ikilı ask yasıycam,kısın kara yada yazın bahar cıceklerine heyecanlanıcam.Hep muzığım acık olucak benım.Ruh halıme göre takılıcam.Bı gun luz casal dınlerken ertesı gun müslüm dinlincem.Ama melodı hep olucak kulaklarımda.
Oğlak burcundan olsa gerek inat,hırs ve lıderlık en lerımdır hayatta.Ve cok bencılım malesef.Kendı mutluluğum herseyden önce gelıyor hep.Çok kolay rest cekerım herseye.Derler ya gözunun yasına bakmam hıçbırseyın.Bu esımde,canımda olsa.Ama oğlum sanırım bu huyumu yerın altına gömdu.Bazen cok dusunurum ben anac bı ınsan neden değilim dıye.Loğusalık depresyonum sanırım bu nedenlerden tavan yaptı ve daha yenı yenı kendımı iyi hıssetmeye basladım.Benden önce bırı vardı yasamımda ve bu bana cok ağır geldı.Tarıfsız bı sevgıydı hayatta ve ben bunu kabullenemedım.Ona rest cekemezdım sılemezdım hayatımdan.Kendıne asık bı ınsan olan ben yerını Boraya bıraktı.Zor bı surectı ama sanırım basardım.
Hep dık durdum yasama.Korkum hıç yok bu hayatta nedense, ben ayaklarımın üstünde dururum hep.En kötü seneryoda olsa basarırım gıbı gelıyor.Bunların yanında içinde fırtınalar kopan ama gözyaslarını gerektığınde ıcıne akıtan bır insanım.İstemem kımsenın görmesını.Severım yanlızlığıda,kalabalık kadar.Saatlerce kıtap okuyabılırım, yanlız kalabılırım.Ama gunlerce sokaklarda da gezebılırım..Çelışkılı bır kışılık anlıycağınız.
Bıraz olumsuz oldu sankı.Kelımelerle ifade edemem aslında cok rahat kendımı.Arkası yarın dıyelım o zaman devamı gelıcek.Ve bu ıtıraf benı acaıp rahatlattı arkadaslar.Saatlerce yazmak ıstıyorum kendımı.Ve keske dışardan bırı benı yazsa nasılım acaba cok merak ederım bunu.
Filizim ben senin annanneni çok iyi anlıyorum inanki annemden bildiğim için. çok acı gerçekten. bizlere baksana hala annemizin kanatları altındayız ama onlar hiçbir zaman kimsenin kanadının altına girememişler gerçekten çok üzücü.
evet kaprissiz biriyimdir. kimseyi kıskanmam.herkesin hayatı kendinedir.teşekkür ederim yazdıkların için.
birgün yolun düşerse mutlaka beklerim, seninlede tanışmayı çok isterim canım..opuyorumnanaktan
kıvılcım ve ferdacım çok güzel bir konu açmışsınız sizi tebrik ederim :)))
kendimi anlatacak olursam
ben çok titiz detaycıyım herkese kolay kendimi açabilen bir insan değilim önce insanları izler değerlendirir ondan sonra karar veririm samimiyet dereceme çok affediciyim sevdiğim insanları mutlu etmek için elimden gelenin fazlasını yaparım genelde tabi bu bazen değmeyen insanlara denk gelse bile
beni anlamak zordur iş yerinden arkadaşlarım çok gizemlisin derler kimseye çok fazla güvenmem hep bir adım geride dururum
ailem söz konusu olunca akan sular durur çok değer veririm bazen kendimi çok suçluyorum kızlarımın hiçbir anında yanında olamadığım için ama mecburen onlara daha iyi bir gelecek vermek için çalıştığımı düşününce geçer bu duygum
çok duygusalım çokkkkkk karşımdaki insanın üzgün olmasına dayanamam
karar verdiğim anda yaparım hiç beklemem tabi bunun artılarıda var eksileride
herşey biranönce olmalı hayatımda sabırsızım
eşimle kızlarımla dolu dolu yaşamayı seviyorum hayatımı yanlız kalmayı hiç sevmiyorum misafirperverim gelenim eksik olmaz sağolsunlar :))))
dostluğa değer veririm çok iyi bir sırdaşım
benden bu kadar aslında anlatacak çok şey var ama:)))
filizciğim annem kuzularımın gelimiyle tamamen iyi oldu gibi
annemin büyük ataklarından sonra hayel görme vs. gibi şeyleri devam ediyordu
sürekli kendi takip ettiklerini,yada ona başka şeyler.neyse çok detay olmasın
sonrasında annemde bayılma atağı oluyordu ama anneciğim
en son benle hastanede yatarken kısa bir bayılma yaşamış...oda ben çok sancı çekiyordum kimse yokmuş yanında kızın doğurabilir demişler .....
ama ALİ ve ÖMER le yeniden hayat buldu yeni nefesi oldu
gece vakti uyku tutmadi..hazir firsat bulmusken buraya yazayim yerimseniben
efendim ben 4 kişilik bi ailenin küçük kizi olarak dünyaya geldim :ecrin_bebek: rahmetli abimle aramda 9 yas vardi..bildiginiz üzere abimi 19 yasinda kaybettik..abimin vefatiyla ailecek hatta sülalecek degistik..nasil anlatsam bu degişikliği..şöyle diyim abimden sonra daha dindar bi aile olduk..
hayatimda en cok etkisi olan kişiler annem ile dedem oldu..baba tarafimi erken kaybettiğimiz için onlarla cok vakit geciremedim..fakat annemin tarafiyla beraber yasadik hep..dayimlar,kuzenler felan..7 yasima kadar sariyerde,ondan sonrada kavacikta aile apartmaninda büyüdüm..özellikle abimden önce annemler cok sık yurtdişina gittiği için anneannem ve dedemle cok vakit gecirdim..zaten yazlarida hep dedemin muaynehanesinde vakit gecirirdim..oyuzden onlar benim için 2.ebeveyn oldular hep..
dedecim cok neşeli,cok esprili tam bi tontondur..ondan cok fazla şey ögrendim..ona hayran büyüdüm..ondan ögrendiklerime gelince..sanirim en cok insanlari analiz etmeyi ögrendim..dedeme her türlü insan gelirdi..mevkisi en yükseğinden en düşüğüne kadar..bi bakardim ordinaryus prof.lar,valiler,bel baskanlari vs..bi bakardim ciftciler,kapicilar,işsizler vs..ama ögrendimki insanlarin mevkisi,tahsili,parasi pulu vs övünebilecegi ne varsa bosmus..önemli olan insan olmasiymiş..dedem hepsine ayni davranirdi..her kesim insan tarafindan sevilirdi sayilirdi bu yuzden..
sonra ögrendigim ise hastaliklarin %90i sinirselmiş..psikolojikmiş..moral yüksekliği,sevgi en iyi ilacmiş cogu zaman..kin,nefret,hasetlik gibi kötü duygular insani hasta edermiş cogu insani..buyuzden herzaman bardagin dolu tarafini görürüm.."derdine bakip vahlanma,derdimden büyük Rabbim var" sözü tam bana göre yerimseniben
ve en önemlisi dedemden sevgiyi ögrendim..dedemle benim aramda 60 yas var..rahmetli anneannemle aralarinda 10 yas vardi..50küsur senelik evlilerdi..ama birbirlerini liseli aşıklar gibi severlerdi..dedem elinde ciceklerle gelirdi..kendinden önce hep anneannemi düşünürdü..onlarin ilişkiisi tam bir romantik komedi olmustur :) otur izle onlari olumunekankayizsmile
dedemden daha cok sey ögrendim..yaz yaz bitmez elbet..hatta benim bile hala farkinda olmadigim şeyler vardir muhakkak..
anneme gelince..annem ilginç bi insandir ya :) bi kaliba koyamam onu :) bi bakarsin cok agirbaslidir bi bakarsin cok cilgin :) bi bakarsin kur'an yada ilahi dinliyor agliyor bi bakarsin julio,enrico dinlerken kedisini kucagina alip dans eder :)
ben hep anneme cok düskün biri oldum..ama abimin vefatindan sonra bu katlandi..hele evlenince iyice katlandi..hele hele serrostan sonra katmerlendi boshayallersmile
hayatimdan bazi insanlar hep benim "anneme bagimli" oldugumu söyledi..onlara "bagli" olmaliymişim "bagimli" degil..aslina bakarsaniz umrumda degil kimin ne dedigi :) kelimelerede cok takilmiyorum..bagimliysam bagimliyim bagliysam bagliyim :) insanlarin kacirdigi bi nokta var..ki o da annemin yasadigi aci..özellikle serrostan sonra oyuzden daha da düşkün oldum anneme..kiyamiyorum ona..abimin yoklugunu zaten hücrelerine kadar hissediyordur elbet..ama bir nebzecik onu ferahlatabiliyorsam ne mutlu bana diyorum hep :) neyse bu konuya cok girmeyeyim..aglarim valla :))
annemin beni yetiştiriş tarzina gelince..hala pek anlamiyorum nasil dengeyi kurdugunu :)) mesela bana asla türk filmleri dizilerini izlettirmezdi,türk muzikleri dinletmezdi..aklimi bulandiracagini beni gereksiz yere melankolik yapacagina inanirdi..ozamanlar pek algilayamazdim her ne kadar sebebini bana bin kere anlatmiş olsada :)) ama şimdi hak veriyorum ona..
ay bide bizde herşeyin sebebini aciklama vardir :)) ben bunu herkeste böyle sanardim küçükken kaydirigubbakcemile3 mesela ayakkabinin baglarini sıkı bagla demezlerdi..sıkı baglamassan takilip düşebilirsin derlerdi..bende böyle alişmişim..evlendikten sonra iyice fark ettimki herkes böyle degilmiş :)) hatta eşim hep dalga geciyor benimle..şimdi sana bişi söylicem gene "sebep söyle" diyeceksin der kaydirigubbakcemile3
genel itibariyle cok sıkıydı annem..kurallari vardi..okul zamani aksam 8 dedimmi muhakkak yatak vaktiydi..isterse cumhurbaskani gelsin hayatta tolerans göstermezdi..dinlenmen lazim,uykunu alman lazim derdi..c.tesileri serbesttim..ama pazar günleri kahvaltidan sonra kesinlikle ders calişirdim..
okul gezilerine felan asla yollamazdi..ama okadar cok gezdirirdiki beni küçücük yasimda bile ist.daki heryeri bilirdim..ama tabi cocuksun arkadaslarla gitmekte istiyorsun :) kiyamazdi :) ya kendide bizle gelirdi yada muhakkak o hafta beni oraya götürürdü..cok bilirim sinemaya gidip 2 sira arkamda annemin oturdugunu :))) kafa dengi biri oldugu için her dönemde arkadaslarimda annemi severdi zaten :)
bunun yaninda bana karsi cok saygiliydi..beni kirdiysa (cocukken aşiri sulugözdüm) gelirdi özür dilerdi..babamda öyleydi..kapimi tiklatmadan asla içeri girmezlerdi..oturur karşilikli kahve içerdik..saatlerce sohbet ederdik..bol bol gezerdik,yemege cikardik,camilere giderdik..hiç birşeye özendirmediler beni..aslinda şimarmaya cok musait bi durumum vardi..abimden sonra tek kalmiştim..anneannemle dedemin tek kizinin tek cocugu kalmiştim..ama kimse şimartmadi..öyle bi gereksinim olmadi hiç..sevildigimi hep bildim,sonuna kadar hissettim..
yani uzun lafin kisasi cok güzel bi cocukluk dönemi gecirdim Rabbime binlerce kez hamdolsun :kedi:
bu hayatimin ilk portresiydi kaydirigubbakcemile3 genc kizligim kismini yarin anlatayim yerimseniben
öptüm şimdilikkk Şeniz opuyorumnanaktan
Filiz'im yüreğine sağlık canım... daldım gitti yazdıklarınıza kızlar... herkes ayrı bir kitap acılar, umutlar, sevinçler... ne çok şey kalmış geride diye düşündüm yaa ne zaman büyümüşüm ben?...ne çabuk geçiyor zaman...
Ben kimim diye hiç düşünmemişim Filiz bana bunu hatırlattın biraz düşüneyim yazarım daha sakin bi anımda
kızlar bende bişiler yazıyım bari:
ewet canlarım ben cok ilgili ve sevecen bir ailede dünyada geldim
genelde cok canayakın sevecen ve sımarıgımdır (öz eleştiri yapim demi birazkaydirigubbakcemile3)
güzel bir cocukluktan sonra müthiş bir genc kızlık yasadım ve ewlendim
hayatımın askı diyemem belki ama cok iyi beni el üstünde hatta bas üstünde tutan bir kocam var :dance:
birazda sımarık olmamın sebebidir belki kaydirigubbakcemile2
ben ewliliğimin ilk 2 yılını vajinismus olarak gecirdim :sinifsinif:
zor günlerdi ama kocam süper destek oldu vee kk sayesinde yendim :hooray: hamile kaldım :teytey:
hamilelikle birlikte bende degiştim sımarıklık aynı sevecenlik hareketlilik aynı ama bi korumacılık sahiplenmecilik huy oldu bende daha 6 haftalık hamileyken arabaya bile binmedim bebegime bişi oursa diye :kedi: 9 ay kocamında burnundan getirdim :kedi: sagolsun kocacım agızını acıp tek laf etmedi bana sabırlı yavrum benim sengözlerimebaksanab bu pimpiriklilik dogumla daha beter arttı şimdi hanzadedin bir tüyüne kıyamıyorum atesi 37.1 olsa doktora kosuyorum delikafadulden
şuandada anne olmam dışında huyumda hatta sımarıklıgıma,catlaklıgımda,hareketliliğimde,liseli genc kız gibi davranmamda hiç bişeyim değişmedi :sm_cool:
ama iyiki degişmedi hayatımızda renk var benim sayemde
ama bazı sevmediğim ama degiştiremediğim huylarda yok degil affedici olamıyorum cok darbe aldıysam kii affetmediğim kişiler katagorisinde kayınbabam ve kaynanam var
hayatımın en berbat zamanlarını yasattılar en asalayıcı seyleri sölediler haketmediğimiz (ailem ve benim) iftiraya kadar gittiler.suan kızımı onlara asla göstermek istemiyorum ama onlara acıyorum
neyse bu konular derin vee uzun
işte böyle canlarım beni azda olsa tanısınız hihoyyyt
hepinizi suan diyorum ki iyiki tanımısım cok iyi doatlarsınız:teytey:
O kadar güzel ifade ettinizki hepinizde kendinizi,korkar oldum yazmaya,doğru şekilde ifade edemicemi düşünür oldum kendimi..
Neyse ben başlıyım o zaman ...
yazıma bu rengi seçtim,çünkü benim rengim bu,uçuk pembe..Hayatımdaki herşeyinde bu renk olmasını istedim hep belkide ondan çok seviyorum bu rengi..
Ailemin 4 yıllık uğraşlarından sonra doğan ilk bebekleriyim ben,Çok zor bulduklarındanmı yoksa benim tatlılığımdanmı ( )kaynaklanıyor bilmem ama bütün aile çok severmiş beni küçükken!A.annemin teyzemin,halalarımın,hala kızlarımın,amca kızlarımın elinde büyümüşüm,Çok uslu bi bebekmişim,hiç ama hiç üzmemişim annemi yada başka birini..O zamanlar bile herşeyi çok ince düşünürmüşüm.Tıpkı şimdi olduğu gibi..Evet belkide en büyük özelliğim bu benim kızlar,her şeyin ince detayına kadar düşünmek,akışına bırakamıyorum hayatı,hep geleceği düşünüyorum,böyle olursa ne olacak,şöyle olursa ne olur gibii,Hatta bazen bu düşünceler karamsarlığa itiyor beni..Hayattaki en büyük korkum ölüm..Ama yanlış anlamayın kendi ölümüm değil..Sevdiklerimin ölümü,belkide bunu düşünmeme sebep bu yaşıma kadar,5 amcamı,2 halamı,iki amca oğlumu ki biri abim gibiydi,büyükbabamı kaybetmiş olmam olabilir dimi!!
Evet o kadar çok ölüm gördümki çocukluğumdan beri,artık kaybetmek istemiyorum diye isyan ettiğim oluyordu çoğu zaman ama takdir ilahi demekten başka çare çözümde yok bunu biliyordum en alasından.Şimdi en büyük duam Allahıma sevdiklerime uzun ömürler versin,onları bana bağışlasın…
Öyleki hayatımın aşkıylada bi ölüm olayının ardından tanıştım artık bunalıma girme noktasındaydımki (bu kez erkek arkadaşımı kaybetmiştim ondan çok fazla bahsetmek istemiyorum bende saklı kalsın istiyorum),ailem bunu farketmiş olacak bir an evvel bi tatil planlayıp benim kafamı dağıtmak için ortam hazırlamışlardı.Sanırım amacına ulaştı bu fikir,çünkü o karanlık çukurdan eşim çekip çıkardı beni...Belki ona böyle tutkuyla bağlanmamın en büyük nedenide bu!!3 eylül 2001 de başladı herşey..Yaz aşkı sizinki uzun sürmez diyordu herkes.Bana da öyle geliyordu,olurmuydu acaba?İmkansız olmaz dediğim ilişki yıllara,yollara rağmen son sürat yol alıyordu,Ben Giresunda eşim Aydında sürdürüyorduk.Ama zorluğunu gelin birde bize sorun... ve sonunda dayanamadık,artık ayrı kalamayacağımıza inandık ve bir yaz aşkını evlilikle devam ettirmeye karar verdik ve 25 haziran 2006 da evlendik,Mücize gerçek oldu,hayatımın aşkına kavuştum zorda olsa çünkü babam çok zor verdi,dedimya çok kıymetliydim benhiç kıyamazdı bana,siz şimdi diceksinizki tek çocukmusun?hayır değilim 4 kardeşiz biz ama babam ve annem için hepimizde birbirimizden değerliyiz,her anne baba gibi.bunu biliyoruz.Neyse konuyu dağıtmadan sanırım burdan ne kadar sabırlı biri olduğumu anlamışsınızdır kızlar 5 yıl bekledim aşkımı,beklediğimede değdi,çok ama çok seviyorum onu mükemmel biri,birbirimiz için yaratılmışız biz..Allahım ağzımızın tadını bozmasın..
Fedakar bi eşim ben,evim için eşim için çok fedakarlığa katlandım,bilmem belki sizin için fedakarlık denmez ama ben durumu iyi bi ailenin kızıydım,nebiliyim 18 yaşıma bastığımda arabamı almıştı babam mesela,bunu şımarıklık olsun diye söylemiyorum kızlar ne olur yanlış anlamayın beni, öyle olsa,evi olmayan arabası olmayan bi adamla evlenirmiydin,benim için önemli değildi çünkü gönlü zengindi benim kocamın..halada öyle başta zorlandık çünkü herkesin alışkın olduğu bi düzen var ama sonra alıştık, hatta babamda alışmış olacakki baktı araba filan alacağımız yok tuttu gönderdi o da bize,belki de torununa kıyamadı kimbilirzaten her imkanımız olmasına rağmen hiçbirimizde şımarık değilizdir,her gören her tanıyan anneme çok iyi evlat yetiştirdiği teşekkür eder.ya kızlar böylede yazınca insan bi garip hissediyor kendini ama sanırım kendimizi anlatmak içinde olanı olduğu gibi söylemliyiz öyle değimli!!
Neyse yani ben sevdimmi adam gibi severim derler ya hani ,para pul,güzellik çirkinlik, madii şeyler önemli değildir benim hayatımda..Öyle severimki gözüm görmez hiçbişeyi..
Biraz inatçıyımdır,aslında biraz demiyim baya inatçıyımdır,ne de olsa oğlağım ben yaa,Gülhancım da bilir oğlaklar inat olur bu gerçek,istesekte,istemesekte sevsekte sevmesekte bu huy değişmiyor işte..İllede dediğimiz olacak! Allahtan şimdiye kadar büyük bi dert açmadık başımıza bunun yüzünden..
Hayatta değer verdiğim çok insan var aslında ailem eşim ve oğlum başta olmak üzere,bikaç sevdiğim dostum arkadaşım var..Aslında tüm insanlara değer veririm ben ama gerektiği kadar,fazlasını verip de şımarttıklarım da oldu ama kürkçü dükkanına dönüşleri geç olmadı.Affediciyimdir,kolay holay kin tutmam ama unutamadığım şeylerde olur,asla affetmeyeceğim bikaç insanda vardır muhakkak hayatımda..
Dışardan ilk görüşte çok havalı,soğuk bulur insanlar beni neden bilmem,beklide çekingen yapımdandır,hiç hoşuma gitmez bu özelliğim ama böyleyim malisef, hatta üniversiteden candostum bile beni ilk görüşünde hiç sevmemiş ,şimdide beni aramadan bigün duramaz mesela.Dış görünüşe aldanmamak gerekiyor sanırım,bi insanı tanımak için yeterli değil..
Çok fazla gülemem ben olur olmaz her şeye ama gülebilenlere hep imrenmişimdir.İçimden gelmez nebiliyim,biraz karamsarım sanırım..Gerçekçiyim yani!
Çok tezcanlıyım,bi işin uzamasına tahammülüm yoktur,olup bitmeli bir an evvel..Bazen eşimle tartıştığımız filan olur mesela hayatta küs uyuyamam,gece yarısı uyandırır,konuşurum muhakkak..
Çok iyi sır tutarım ben,hiç sevmem biri hakkında bildiklerimi 3.kişiye anlatmayı..Bunu yapan insanlada görüşmem zaten arkadaşım olamaz benim.
Titizimdir ben..evim,giysilerim,her şey yani temiz olmalı benim hayatımda.Düzensizliğe,disiplinsizliğe tahammülüm yoktur,bu konuda Dağhanla ne yapcaz bilmiyorum,ne de olsa erkek çocuğu çok da düzenli olacağını düşünmüyorum ama eğitimlerim şimdiden başladı
Biraz da sinirliyim sanırım  nefret ediyorum ama kahretsin değiştiremiyorum,hemen her şeye sinirlenebiliyorum.Herşey istediğim gibi gitsin istiyorum.Her zaman bu böyle olmuyor tabiî ki.Özelliklede Dağhan’la ilgilenirken sinirlenmek istemiyorum ama bazen sabrımı sınıyor.çok zorlanıyorum.şu an hayatımın merkezinde olan tek insan ama ona bile sinirlendiğim oluyor.Ama biliyorumki gerçekten zor bi çocuk elde avuçta durmayan,kucağımdan sabun gibi kayıp giden,bir dk.bile oturduğu yerde oturmaya bi çocuk ben ne yapıyım..!!Haksızmıyım 
Şimdilik bu kadar yazabiliyorum.Bir an evvel paylaşmak istediğim için bitirmek istiyorum kızlar.Ama aklıma gelenleri yine yazıcam muhakkak..Tekrar Filiz’cim sana teşekkür ediyorum.Ama yinede bi insanı tanımanın en iyi yolunun onunla vakit geçirmek olduğunu düşünüyorum.
Bu arada oğlumla ilgili olan kısmı ikinci perdede yazıcam ona sayfalar yetmez gerçi ama olsun paylaşmak istediğim şeyler var.
Hepinizi tanıdığım için çok çok mutluyum kızlar,sizi çok seviyorum.Keşke hamile kaldığım anda size ulaşma imkanını bulsaymışım biraz geç kaldım ama geç olsun da güç olmasın dimi,arayı kapatmışımdır umarım.Bende bi çoğunuzla ilgili yorumlarımı bidahaki sefere yapıcam,biraz çalışmam lazım üstünde…
Sevgiler…
Cok güclü bir karakterin var Gülhan'cigim anladigim kadariyla. Sözcüklerin sürükledi beni, anlat bence sen kendini uzun uzun. Ve bence, insan kendisi icin bencil olabilmeli. Bu özelligi olumsuz görmüyorum ben. Cünkü kendisini seven ve degerli gören insan, sevdiklerinide mutlu eder hep. Özverili insanlarda, sevdiklerini mutlu eder belki ama kendisini hep unutur.
Tesekkur ederım Fılızcım.Bencılık belkı de guzel cok ıyı acıklamıssın.Tek sorun önyargılı ınsanlarla karsılasınca ukala damgası yemek.Ama alıstım artık ben rahatsız olmuyorum bu durumdan.
Bana da Fılız deseler Ayca derım.Cok sevdığım bı arkadasım.Her satırında onu göruyorum nedense hayata bakısın uslubun aynı o.Keske karsılasma ve tanışma fırsatınız olsaydı.Ama oda senın gıbı uzaklarda Amerıkaya yerlestı gectığımız yıllar.Bıraz kuralcısın sankı Fılızcım.Kötu anlamda deıl ama hıc aman boşver saldım cayıra gıbı tarzın yok.Kontrol genelde senın elınde olmalı.Ve Tubanında soyledığı gıbı cok ıyı bı gözlemcısın.Hayranım bu özelleığıne.Anladığım kadarıyla bırazda eğer haklısan konunda mumkun deıl susmazsın:))Sonuna kadar savunursun dusuncelerını ve hakkını.Pat dıye bı söylem vardır.Söylersın herseyı rahatca.Belkıde yanılıyorumdur ama boyle bı izlenım edındım senden.Ve kendıme en yakın bulduğum özellığın sende sanırım sevıyosun yanlız kalmayı.Kıtap okumayı.Kendını dınlemeyı.
sen bana tamamen eşimi hatirlatiyorsun :) oglak burcunun marifeti sanirim :))) şunu bilirim,ben böyleyim,şöyleyim asla demezsin sende :) zamani geldikce anlar insan seni :) herkese herseye karsi bi güclü durusun var..oraya buraya cekilecek bi insan degilsin..kendi dogrularin var ve onlari kolay olusturmuyorsun,iyice analiz edip araştirip öyle olusturuyorsun ve bunlari degistirmiyorsun..kafaya bişi koyduysan kesinlikle yaparsin :) bunu diyet konusunda beni sollayarak cokta güzel gösterdinşöyle oturup keyif yapilcak bi hatunsun :) gelsin kahveler,gitsin caylar bencilliğin kötü manada degil gibi geliyor bana..yani eşimden de biliyorum..o da bencildir..ama hep ben hep ben olarak degil..nasil anlatsam ki kendi istegiyle birlikte benimkinide yapar eşim..mesela dişardan yemek söyleceksek o pizza söyler,ben mc..ben yeri geldiginde pizzayada uyarim..ama o asla mc'e uymaz..bunu agiz tadi olarak düşünme :) bu sadece bi örnek..kendi istediginizden vazgecmezsiniz..ama bunu baskasini kirmadan yaparsiniz..
gercekten iyi niyetlisin..uyumlusun..buda kendine olan güveninden kaynaklaniyor bence..kompleklerin yok..bu belki dişaridan cok burnu büyüklük gibi görünebilir ama sen bunu uyumlulugunla cok güzel dengeliyorsun..
Canım cok tesekkur ederım.Ama şasırdım yorumlarını okuyunca.Benı anlattın her satırda.Ve herhafta sonu yemek tartısması var bu evde.En basıtı ele aldık oysakı.Esımde bazen bıkar yaa bı kerede benım yedığımde yee ne olur ölücekmısın der.Ama yok Gulhan kafaya taktıysa baska bıseyı mumkun deıl değişmez kararı.:))
Tuba nasıl mı?Valla daha tam anlamıyla cozemedım:))).Esprı olduğu kesın.Ama bıraz gızemde var sankı.Cok sevmez özelı ,hayatı,Beynın içini acmayı.Yada zaman lazım bunlar için.Laf olsun dıye konusmaz gıbı gelıyor bana.Her sözde vardır bı gercek ve anlam.
Malesef Bora uayndı yarım bıraktım devam edicem kızlar.
Gülhan icimde gizli kalmis beni görmüssün canim. Kuralciyim evet ama kati degilim pek. Belli kurallarim var sadece, onlari kolay kolay kimsenin kirmasina izin vermiyorum. Aslinda herseyi pek rahat söyleyemeyen biriyim. Söylemeden önce, ince eler sIk dokurum. Bazen icimde kalir, kalir ve kendime eziyet ederim. Takintiliyim ama, eger cok agir bir yük gibi gelirse söylenmemis sözlerim, kesinlikle bir sekilde patlak verir...Insanlari kirmayi hic istemem ve genelde kirmamak icin cok gayret ederim. Maalesef kiriyorum bazen. Insan olmanin cilvesi diyelim. Ayrica arkadasini tanimayi isterdim gercekten. Kendimden izler bulurdum bende kesin...
Kitaplar demissin birde. Benim hayatimin en önemli nesneleri. Olmazsa olmazlarim. Inzivaya cekilmek istiyorum birkac hafta ya da ay. Sadece okumak icin. Kendimi okudugumda daha degerli görüyorum nedense. Cünkü kendime en cok okuyarak yaklasiyorum. Okudukca özgürlesiyorum. Uzadikca uzar böyle ama kisa keseyim, taniyorsundur zaten bu duyguyu...
kız uyuyorken yazayım yazmayı pek sevmem ama hatta beceremem diyelim şuna:))yinede denemekte fayda var kendimi tanıtmam lazım di mi ama:))
öncelikle geçmişe bakmak lazım ben 4 çocuklu bir ailenin 3. çocuğuyum
ilkokul 3. sınıfa gidene kadar çok güzel bir ailemiz vardı.durumumuz çok iyi değildi ama mutluyduk ta ki babam işlerini düzeltene kadar
3.sınıftaydım babannemle halamın konuşmalarını hatırlıyorum erkek evlat lazım diyorlardı babamda dinledi onları erkek evlat uğruna ikinci bir evlilik yaptı kadın bizimle yaşadı anneme kimse kucak açmadı ki kadın bizi de alsın sığınsın mecbur çekti
istedeikleri oldu bir erkek doğdu ama o doğana kadar biz neler çektik pıs,deli bir kadınla aynı evde kalmak zorunda kaldık o kadın yüzünden evdeki havlular hergün değişiyor tik kaldı bende(
hadi tamam ikinciyle evlendin doymak bilmeyen babam üçüncü bir kadınla daha evlendi üstüne bi de yemekli düğün yaptı her evlendiği kadına bir ev verdi (şimdi bize ver desen vermez)canım annem o zamanlar güçlü durmaya çalışsada içinde fırtınalar esiyordu bize bile bakamadı benim canım fedakar ablam herşeyimizle ilgilendi
bunlar yetmezmiş gibi sürekli insanlara laf anlatmak zorunda bırakıldık............... kelimeler düğümlendi ellerimde yazamıyorum sadece o günler aklımdan gözyaşlarıyla geçiyor
büyüdük ama nasıl........ rahat bir gençkızlık dönemi geçirdim başımızda babamız yoktu anneminde psikolojisi malum ablamlar olmasaydı sanırım bu kadar iyi yetişemezdi ablamın öncülük etmesiyle okula ısındım derslerimi düzelttim kendime bir hedef koydum ve başardım şu anda da hedefime ulaştım
hiçbişey kolay sunulmadı önümüze üniversiteyi kazandığım yıl şansımla tanıştık 4 yılsonra evliliğe karar verdiğimizde babam karşı çıktı ne hakla diyordum içimden ama hep baba hakkı denildi ve susmak zorunda bırakıldım
eşimle evlendik canım annem onun yardımları manevi desteği olmasaydı yapamazdık bunu
evlendik çok şükür hemen bir bebeğim olsun istedim, ama o da kolay sunulmadı bize imtihan dünyası işte bebeğim için 4 yıl bekledim tedavilerle yoruldum ama Allahb yüzümüzü güldürdü canım kızım Allah acısını göstermesin şimdi herhalde hayatımın en güzel yıllarını geçiriyorumdur
yaşadıklarımdan olsa gerek güvensiz bir insanım özellikle erkeklere hiç güvenmem eşimle evlenmeden önce omu çok zorladığımı bilirim
insanlara kolay açılmam burası bir terapi gibi oldu:)
güleryüzlüyümdür ama yinede ilk tanıdığım insanlara karsı soğuk dururum sonradan açılırım
aşırı inatçıyımdır dediğimi yaparım.kurallarım vardır kararlıyımdır birşeyi beğenince hemen alırım ve acaba mı demem.
sır tutarım ,sevmeyi sevilmeyi severim ,hediyeleşmeye bayılırım (zaten sevgi dilim bu)::))okumayı çok severim özellikle tarih ve psikoloji kitapları okurum tarihe bayırlırım ama hiç bir zaman tarih dersim iyi olmamıştır:))yanlışmı okuyorum nedir anlamadım:))matematiği çok severim
babamın olayları olmadan önceye kadar aşırı şımartıldığım için hala şımarığım:))tabi anneme ve eşime karşı
annemin tarafıyla birlikte büyüdük onlara aşırı düşkünüm ,baba tarafımla nerdeyse hiç görüşmüyoruz
kin tutmam (olayların başlangıcı babanneme bile tutmamıştım düşkün olduğunda annemle ben baktık)çabuk barışırım insanlarla hatalıysam özürdilerim ama özür dilemek çok zor geldiği için özür dilenecek bişe yapmamamya gayret ederim,çok sinirliyimdir ama dışarı yansıtmam damarıma basılmadıkça belli etmem ,damarıma basılırsa da kimse beni tutamaz kız uyandı malesef yazamıyorum daha:))))
kendimi bir de sizden dinlemekisterim
Esen gecenin bu vakti icimi titrettin, göz pinarlarimi sizlattin canim. Ne diyeyim babana bilmem ki? En iyisi hicbirsey...
Ama Annen, dünyanin yüzyillardan beri ayni kederi yasayan yüzbinlerce kadinindan biri. Ne cok söz var söylenecek ama nedense tutuldum kaldim. Sunu yazmadan gecemeyecegim ama. Annecigin, hayatta mükafatini almis hic degilse. Onun etrafinda cember olusturmus melekleri olmus, kenetlenmissiniz birbirinize ne güzel.
Öpüyorum seni güzel yüreginden...
Yatmadan inat ettim yazacagim diye, bu saati buldu kizlar. Cünkü Doruk 3 kez uyandi, uyutmak bir süre aldi, kafam dagildi, birkac kez okudum alintilarimi. Ve yazmak istediklerimi unuttum uyku sersemi halimle ama nihayet bitirdim yazacaklarimi. Iyi Geceler hepinize, yarin görüsmek üzere...
birsencim yaşadıkların çok zor ama annende hiç eseri kalmamış belle ki gerçekten ufaklıklar iyi gelmiş
bundan sonra hep mutlu olursun inşallah ve çok güçlü bir anne olursuna.s.
tuba çok güzel geçmiş çocukluğun ne güzel eğer dedem yaşasaydı benimde ondan öğreneceğim çok şey olabilirdi
çünkü babamdan hiçbişe görmedim(
kızlar bende bişiler yazıyım bari:
ewet canlarım ben cok ilgili ve sevecen bir ailede dünyada geldim
genelde cok canayakın sevecen ve sımarıgımdır (öz eleştiri yapim demi birazkaydirigubbakcemile3)
güzel bir cocukluktan sonra müthiş bir genc kızlık yasadım ve ewlendim
hayatımın askı diyemem belki ama cok iyi beni el üstünde hatta bas üstünde tutan bir kocam var :dance:
birazda sımarık olmamın sebebidir belki kaydirigubbakcemile2
ben ewliliğimin ilk 2 yılını vajinismus olarak gecirdim :sinifsinif:
zor günlerdi ama kocam süper destek oldu vee kk sayesinde yendim :hooray: hamile kaldım :teytey:
hamilelikle birlikte bende degiştim sımarıklık aynı sevecenlik hareketlilik aynı ama bi korumacılık sahiplenmecilik huy oldu bende daha 6 haftalık hamileyken arabaya bile binmedim bebegime bişi oursa diye :kedi: 9 ay kocamında burnundan getirdim :kedi: sagolsun kocacım agızını acıp tek laf etmedi bana sabırlı yavrum benim sengözlerimebaksanab bu pimpiriklilik dogumla daha beter arttı şimdi hanzadedin bir tüyüne kıyamıyorum atesi 37.1 olsa doktora kosuyorum delikafadulden
şuandada anne olmam dışında huyumda hatta sımarıklıgıma,catlaklıgımda,hareketliliğimde,liseli genc kız gibi davranmamda hiç bişeyim değişmedi :sm_cool:
ama iyiki degişmedi hayatımızda renk var benim sayemde
ama bazı sevmediğim ama degiştiremediğim huylarda yok degil affedici olamıyorum cok darbe aldıysam kii affetmediğim kişiler katagorisinde kayınbabam ve kaynanam var
hayatımın en berbat zamanlarını yasattılar en asalayıcı seyleri sölediler haketmediğimiz (ailem ve benim) iftiraya kadar gittiler.suan kızımı onlara asla göstermek istemiyorum ama onlara acıyorum
neyse bu konular derin vee uzun
işte böyle canlarım beni azda olsa tanısınız hihoyyyt
hepinizi suan diyorum ki iyiki tanımısım cok iyi doatlarsınız:teytey:
tubişim
ayy ıyıkı bu topıc acılmış yoksa senden guzel şeyler duymak herzaman nasıp olmaz:))))) canım benım duygusala bagattın benı yazın okudugumda sulugozlulukden yazamadım gercekten zor sıkıntılı bır hamılelık gecırdık ama ıyıkı tanışmısız akşam olsunda msnde goruselım dıye beklerdım tabı gece uyku yok sabahda kalkmak :))) hep enguzel ve en kotu zamanlarımda yanımda oldun cıddı anlamda cok şey ogrendım senden bende senın akıllı halını cok sevıyorum sordugum sorunun cevapı kesın dogrudur gozuyle bakıyorum hep (dıyet konusu harıc:))) bıde o temız kalbın yokmu kuzularımı kendınınmış gıbı dusunmene ılgılenmene bayılıyorum cakma degıl cıddı teyzesın yanı :)) bır senle beyhoş konusunda anlaşamadık sanırım neysekı seanslar bıttı :)) o konuda bıle benı kendı kardesınmış gıbı benımsemende cok guzeldı uyamadım ama dogru oldugunuda bılıyordum ee kım soyluyor nede olsa :)) canım benım okadar soyleyebılecek sozum varkı senın hakkında en guzelıde ne bılıyormusun kotu eleştırı yapabılıcegım tek yanın yok.... ayrıca cok şanslısın emıne teyze gıbı bır annen var ve serroşta cok şanslı senın gıbı bır annesı var canımm
O kadar güzel ifade ettinizki hepinizde kendinizi,korkar oldum yazmaya,doğru şekilde ifade edemicemi düşünür oldum kendimi..
Neyse ben başlıyım o zaman ...
yazıma bu rengi seçtim,çünkü benim rengim bu,uçuk pembe..Hayatımdaki herşeyinde bu renk olmasını istedim hep belkide ondan çok seviyorum bu rengi..
Ailemin 4 yıllık uğraşlarından sonra doğan ilk bebekleriyim ben,Çok zor bulduklarındanmı yoksa benim tatlılığımdanmı ( )kaynaklanıyor bilmem ama bütün aile çok severmiş beni küçükken!A.annemin teyzemin,halalarımın,hala kızlarımın,amca kızlarımın elinde büyümüşüm,Çok uslu bi bebekmişim,hiç ama hiç üzmemişim annemi yada başka birini..O zamanlar bile herşeyi çok ince düşünürmüşüm.Tıpkı şimdi olduğu gibi..Evet belkide en büyük özelliğim bu benim kızlar,her şeyin ince detayına kadar düşünmek,akışına bırakamıyorum hayatı,hep geleceği düşünüyorum,böyle olursa ne olacak,şöyle olursa ne olur gibii,Hatta bazen bu düşünceler karamsarlığa itiyor beni..Hayattaki en büyük korkum ölüm..Ama yanlış anlamayın kendi ölümüm değil..Sevdiklerimin ölümü,belkide bunu düşünmeme sebep bu yaşıma kadar,5 amcamı,2 halamı,iki amca oğlumu ki biri abim gibiydi,büyükbabamı kaybetmiş olmam olabilir dimi!!
Evet o kadar çok ölüm gördümki çocukluğumdan beri,artık kaybetmek istemiyorum diye isyan ettiğim oluyordu çoğu zaman ama takdir ilahi demekten başka çare çözümde yok bunu biliyordum en alasından.Şimdi en büyük duam Allahıma sevdiklerime uzun ömürler versin,onları bana bağışlasın…
Öyleki hayatımın aşkıylada bi ölüm olayının ardından tanıştım artık bunalıma girme noktasındaydımki (bu kez erkek arkadaşımı kaybetmiştim ondan çok fazla bahsetmek istemiyorum bende saklı kalsın istiyorum),ailem bunu farketmiş olacak bir an evvel bi tatil planlayıp benim kafamı dağıtmak için ortam hazırlamışlardı.Sanırım amacına ulaştı bu fikir,çünkü o karanlık çukurdan eşim çekip çıkardı beni...Belki ona böyle tutkuyla bağlanmamın en büyük nedenide bu!!3 eylül 2001 de başladı herşey..Yaz aşkı sizinki uzun sürmez diyordu herkes.Bana da öyle geliyordu,olurmuydu acaba?İmkansız olmaz dediğim ilişki yıllara,yollara rağmen son sürat yol alıyordu,Ben Giresunda eşim Aydında sürdürüyorduk.Ama zorluğunu gelin birde bize sorun... ve sonunda dayanamadık,artık ayrı kalamayacağımıza inandık ve bir yaz aşkını evlilikle devam ettirmeye karar verdik ve 25 haziran 2006 da evlendik,Mücize gerçek oldu,hayatımın aşkına kavuştum zorda olsa çünkü babam çok zor verdi,dedimya çok kıymetliydim benhiç kıyamazdı bana,siz şimdi diceksinizki tek çocukmusun?hayır değilim 4 kardeşiz biz ama babam ve annem için hepimizde birbirimizden değerliyiz,her anne baba gibi.bunu biliyoruz.Neyse konuyu dağıtmadan sanırım burdan ne kadar sabırlı biri olduğumu anlamışsınızdır kızlar 5 yıl bekledim aşkımı,beklediğimede değdi,çok ama çok seviyorum onu mükemmel biri,birbirimiz için yaratılmışız biz..Allahım ağzımızın tadını bozmasın..
Fedakar bi eşim ben,evim için eşim için çok fedakarlığa katlandım,bilmem belki sizin için fedakarlık denmez ama ben durumu iyi bi ailenin kızıydım,nebiliyim 18 yaşıma bastığımda arabamı almıştı babam mesela,bunu şımarıklık olsun diye söylemiyorum kızlar ne olur yanlış anlamayın beni, öyle olsa,evi olmayan arabası olmayan bi adamla evlenirmiydin,benim için önemli değildi çünkü gönlü zengindi benim kocamın..halada öyle başta zorlandık çünkü herkesin alışkın olduğu bi düzen var ama sonra alıştık, hatta babamda alışmış olacakki baktı araba filan alacağımız yok tuttu gönderdi o da bize,belki de torununa kıyamadı kimbilirzaten her imkanımız olmasına rağmen hiçbirimizde şımarık değilizdir,her gören her tanıyan anneme çok iyi evlat yetiştirdiği teşekkür eder.ya kızlar böylede yazınca insan bi garip hissediyor kendini ama sanırım kendimizi anlatmak içinde olanı olduğu gibi söylemliyiz öyle değimli!!
Neyse yani ben sevdimmi adam gibi severim derler ya hani ,para pul,güzellik çirkinlik, madii şeyler önemli değildir benim hayatımda..Öyle severimki gözüm görmez hiçbişeyi..
Biraz inatçıyımdır,aslında biraz demiyim baya inatçıyımdır,ne de olsa oğlağım ben yaa,Gülhancım da bilir oğlaklar inat olur bu gerçek,istesekte,istemesekte sevsekte sevmesekte bu huy değişmiyor işte..İllede dediğimiz olacak! Allahtan şimdiye kadar büyük bi dert açmadık başımıza bunun yüzünden..
Hayatta değer verdiğim çok insan var aslında ailem eşim ve oğlum başta olmak üzere,bikaç sevdiğim dostum arkadaşım var..Aslında tüm insanlara değer veririm ben ama gerektiği kadar,fazlasını verip de şımarttıklarım da oldu ama kürkçü dükkanına dönüşleri geç olmadı.Affediciyimdir,kolay holay kin tutmam ama unutamadığım şeylerde olur,asla affetmeyeceğim bikaç insanda vardır muhakkak hayatımda..
Dışardan ilk görüşte çok havalı,soğuk bulur insanlar beni neden bilmem,beklide çekingen yapımdandır,hiç hoşuma gitmez bu özelliğim ama böyleyim malisef, hatta üniversiteden candostum bile beni ilk görüşünde hiç sevmemiş ,şimdide beni aramadan bigün duramaz mesela.Dış görünüşe aldanmamak gerekiyor sanırım,bi insanı tanımak için yeterli değil..
Çok fazla gülemem ben olur olmaz her şeye ama gülebilenlere hep imrenmişimdir.İçimden gelmez nebiliyim,biraz karamsarım sanırım..Gerçekçiyim yani!
Çok tezcanlıyım,bi işin uzamasına tahammülüm yoktur,olup bitmeli bir an evvel..Bazen eşimle tartıştığımız filan olur mesela hayatta küs uyuyamam,gece yarısı uyandırır,konuşurum muhakkak..
Çok iyi sır tutarım ben,hiç sevmem biri hakkında bildiklerimi 3.kişiye anlatmayı..Bunu yapan insanlada görüşmem zaten arkadaşım olamaz benim.
Titizimdir ben..evim,giysilerim,her şey yani temiz olmalı benim hayatımda.Düzensizliğe,disiplinsizliğe tahammülüm yoktur,bu konuda Dağhanla ne yapcaz bilmiyorum,ne de olsa erkek çocuğu çok da düzenli olacağını düşünmüyorum ama eğitimlerim şimdiden başladı
Biraz da sinirliyim sanırım  nefret ediyorum ama kahretsin değiştiremiyorum,hemen her şeye sinirlenebiliyorum.Herşey istediğim gibi gitsin istiyorum.Her zaman bu böyle olmuyor tabiî ki.Özelliklede Dağhan’la ilgilenirken sinirlenmek istemiyorum ama bazen sabrımı sınıyor.çok zorlanıyorum.şu an hayatımın merkezinde olan tek insan ama ona bile sinirlendiğim oluyor.Ama biliyorumki gerçekten zor bi çocuk elde avuçta durmayan,kucağımdan sabun gibi kayıp giden,bir dk.bile oturduğu yerde oturmaya bi çocuk ben ne yapıyım..!!Haksızmıyım 
Şimdilik bu kadar yazabiliyorum.Bir an evvel paylaşmak istediğim için bitirmek istiyorum kızlar.Ama aklıma gelenleri yine yazıcam muhakkak..Tekrar Filiz’cim sana teşekkür ediyorum.Ama yinede bi insanı tanımanın en iyi yolunun onunla vakit geçirmek olduğunu düşünüyorum.
Bu arada oğlumla ilgili olan kısmı ikinci perdede yazıcam ona sayfalar yetmez gerçi ama olsun paylaşmak istediğim şeyler var.
Hepinizi tanıdığım için çok çok mutluyum kızlar,sizi çok seviyorum.Keşke hamile kaldığım anda size ulaşma imkanını bulsaymışım biraz geç kaldım ama geç olsun da güç olmasın dimi,arayı kapatmışımdır umarım.Bende bi çoğunuzla ilgili yorumlarımı bidahaki sefere yapıcam,biraz çalışmam lazım üstünde…
Sevgiler…
Canım cok tesekkur ederım.Ama şasırdım yorumlarını okuyunca.Benı anlattın her satırda.Ve herhafta sonu yemek tartısması var bu evde.En basıtı ele aldık oysakı.Esımde bazen bıkar yaa bı kerede benım yedığımde yee ne olur ölücekmısın der.Ama yok Gulhan kafaya taktıysa baska bıseyı mumkun deıl değişmez kararı.:))
Tuba nasıl mı?Valla daha tam anlamıyla cozemedım:))).Esprı olduğu kesın.Ama bıraz gızemde var sankı.Cok sevmez özelı ,hayatı,Beynın içini acmayı.Yada zaman lazım bunlar için.Laf olsun dıye konusmaz gıbı gelıyor bana.Her sözde vardır bı gercek ve anlam.
Malesef Bora uayndı yarım bıraktım devam edicem kızlar.
hepsini okuyamadımmafoldumben. Ama bu devam etmiycem anlamına gelmiyoryerimseniben. 2010 mayıs annesi olarak sık sık aranıza gelip tecrübelenmek adına yazdıklarınızı zevkle okuyorumopuyorumnanaktan.Ve bu konu sayesinde sizleri azda olsa tanıyabilmek ne güzelolumunekankayizsmile. dostlugunuz baki olsun hanımlarbuyrunnnnnnnnn
kız uyuyorken yazayım yazmayı pek sevmem ama hatta beceremem diyelim şuna:))yinede denemekte fayda var kendimi tanıtmam lazım di mi ama:))
öncelikle geçmişe bakmak lazım ben 4 çocuklu bir ailenin 3. çocuğuyum
ilkokul 3. sınıfa gidene kadar çok güzel bir ailemiz vardı.durumumuz çok iyi değildi ama mutluyduk ta ki babam işlerini düzeltene kadar
3.sınıftaydım babannemle halamın konuşmalarını hatırlıyorum erkek evlat lazım diyorlardı babamda dinledi onları erkek evlat uğruna ikinci bir evlilik yaptı kadın bizimle yaşadı anneme kimse kucak açmadı ki kadın bizi de alsın sığınsın mecbur çekti
istedeikleri oldu bir erkek doğdu ama o doğana kadar biz neler çektik pıs,deli bir kadınla aynı evde kalmak zorunda kaldık o kadın yüzünden evdeki havlular hergün değişiyor tik kaldı bende(
hadi tamam ikinciyle evlendin doymak bilmeyen babam üçüncü bir kadınla daha evlendi üstüne bi de yemekli düğün yaptı her evlendiği kadına bir ev verdi (şimdi bize ver desen vermez)canım annem o zamanlar güçlü durmaya çalışsada içinde fırtınalar esiyordu bize bile bakamadı benim canım fedakar ablam herşeyimizle ilgilendi
bunlar yetmezmiş gibi sürekli insanlara laf anlatmak zorunda bırakıldık............... kelimeler düğümlendi ellerimde yazamıyorum sadece o günler aklımdan gözyaşlarıyla geçiyor
büyüdük ama nasıl........ rahat bir gençkızlık dönemi geçirdim başımızda babamız yoktu anneminde psikolojisi malum ablamlar olmasaydı sanırım bu kadar iyi yetişemezdi ablamın öncülük etmesiyle okula ısındım derslerimi düzelttim kendime bir hedef koydum ve başardım şu anda da hedefime ulaştım
hiçbişey kolay sunulmadı önümüze üniversiteyi kazandığım yıl şansımla tanıştık 4 yılsonra evliliğe karar verdiğimizde babam karşı çıktı ne hakla diyordum içimden ama hep baba hakkı denildi ve susmak zorunda bırakıldım
eşimle evlendik canım annem onun yardımları manevi desteği olmasaydı yapamazdık bunu
evlendik çok şükür hemen bir bebeğim olsun istedim, ama o da kolay sunulmadı bize imtihan dünyası işte bebeğim için 4 yıl bekledim tedavilerle yoruldum ama Allahb yüzümüzü güldürdü canım kızım Allah acısını göstermesin şimdi herhalde hayatımın en güzel yıllarını geçiriyorumdur
yaşadıklarımdan olsa gerek güvensiz bir insanım özellikle erkeklere hiç güvenmem eşimle evlenmeden önce omu çok zorladığımı bilirim
insanlara kolay açılmam burası bir terapi gibi oldu:)
güleryüzlüyümdür ama yinede ilk tanıdığım insanlara karsı soğuk dururum sonradan açılırım
aşırı inatçıyımdır dediğimi yaparım.kurallarım vardır kararlıyımdır birşeyi beğenince hemen alırım ve acaba mı demem.
sır tutarım ,sevmeyi sevilmeyi severim ,hediyeleşmeye bayılırım (zaten sevgi dilim bu)::))okumayı çok severim özellikle tarih ve psikoloji kitapları okurum tarihe bayırlırım ama hiç bir zaman tarih dersim iyi olmamıştır:))yanlışmı okuyorum nedir anlamadım:))matematiği çok severim
babamın olayları olmadan önceye kadar aşırı şımartıldığım için hala şımarığım:))tabi anneme ve eşime karşı
annemin tarafıyla birlikte büyüdük onlara aşırı düşkünüm ,baba tarafımla nerdeyse hiç görüşmüyoruz
kin tutmam (olayların başlangıcı babanneme bile tutmamıştım düşkün olduğunda annemle ben baktık)çabuk barışırım insanlarla hatalıysam özürdilerim ama özür dilemek çok zor geldiği için özür dilenecek bişe yapmamamya gayret ederim,çok sinirliyimdir ama dışarı yansıtmam damarıma basılmadıkça belli etmem ,damarıma basılırsa da kimse beni tutamaz kız uyandı malesef yazamıyorum daha:))))
kendimi bir de sizden dinlemekisterim
Birsencim,Cerencim,Esencim,hayatınızda gerçekten üzücü şeyler olmuş okudukça iiçim bi hoş oldu,hepinizde zor günler geçirmişsiniz..Umarım bundan sonra hep mutlu olursunuz,biddaha hiç üzülmezsiniz..
Tubacım cnm abine Allah rahmet eylesin,zaten seni bigün aramıştım hatırlıyomuusn bi türlü konuşaamıştık işte o zaman sana dicektimki bana yardım et,o kadar sahipsinki nefsine,bazen konuşmalarında bunu çok iyi anlıyorum Dağhande beni çok bunaltmıştı ve ne yapmam gerektiğini sormak iöçin aramıştım seni sanki bana yardım edebilecek tek kişi sendin ..neyse ölüm dışında çok güzel bi hayatın var anladıığım kadarıyla annene bayıldım zaten..Süpersin cnm ..hep böyle ol...
Burcu cnm sende gayet güzel anlatmışsın gerçi anlatmana gerek yok biz zaten ne kadar pirpirikli olduğunu gayet güzel anlıyoruz burdan.Ne var kız bu kadar panik olacak !!yapma kendine edersin sonra..Bazen bende mi tuhaflık var diye düşünüyorum sayende..:))
Pınarcım sen gerçekten analdığım kadarıyla hayat dolu bi insansın..umarım hep böyle olursun,,Abin için çok üzülmüşsün artık biter inşallah sıkıntılarınız..senin içide yazacak çok şey var arkası yarın..:))
Unutuklarımı tekrar bakıp anlatıcam kızlar
Tuba'cigim, yasamlarimizda ne kadar benzer yönler var. Tonton dede, korumaci ve duyarli Anne gibi. Abinin aci ölümü disinda, gipta ederek okudum yazdiklarini. Devamini okumayida sabirsizlikla bekliyorum.
...[/B]
evet canım yazarken aynı bende tutuldum kaldım yazamadım gelmedi devamıCok güclü bir karakterin var Gülhan'cigim anladigim kadariyla. Sözcüklerin sürükledi beni, anlat bence sen kendini uzun uzun. Ve bence, insan kendisi icin bencil olabilmeli. Bu özelligi olumsuz görmüyorum ben. Cünkü kendisini seven ve degerli gören insan, sevdiklerinide mutlu eder hep. Özverili insanlarda, sevdiklerini mutlu eder belki ama kendisini hep unutur.
Tesekkur ederım Fılızcım.Bencılık belkı de guzel cok ıyı acıklamıssın.Tek sorun önyargılı ınsanlarla karsılasınca ukala damgası yemek.Ama alıstım artık ben rahatsız olmuyorum bu durumdan.
Bana da Fılız deseler Ayca derım.Cok sevdığım bı arkadasım.Her satırında onu göruyorum nedense hayata bakısın uslubun aynı o.Keske karsılasma ve tanışma fırsatınız olsaydı.Ama oda senın gıbı uzaklarda Amerıkaya yerlestı gectığımız yıllar.Bıraz kuralcısın sankı Fılızcım.Kötu anlamda deıl ama hıc aman boşver saldım cayıra gıbı tarzın yok.Kontrol genelde senın elınde olmalı.Ve Tubanında soyledığı gıbı cok ıyı bı gözlemcısın.Hayranım bu özelleığıne.Anladığım kadarıyla bırazda eğer haklısan konunda mumkun deıl susmazsın:))Sonuna kadar savunursun dusuncelerını ve hakkını.Pat dıye bı söylem vardır.Söylersın herseyı rahatca.Belkıde yanılıyorumdur ama boyle bı izlenım edındım senden.Ve kendıme en yakın bulduğum özellığın sende sanırım sevıyosun yanlız kalmayı.Kıtap okumayı.Kendını dınlemeyı.
Gülhan icimde gizli kalmis beni görmüssün canim. Kuralciyim evet ama kati degilim pek. Belli kurallarim var sadece, onlari kolay kolay kimsenin kirmasina izin vermiyorum. Aslinda herseyi pek rahat söyleyemeyen biriyim. Söylemeden önce, ince eler sIk dokurum. Bazen icimde kalir, kalir ve kendime eziyet ederim. Takintiliyim ama, eger cok agir bir yük gibi gelirse söylenmemis sözlerim, kesinlikle bir sekilde patlak verir...Insanlari kirmayi hic istemem ve genelde kirmamak icin cok gayret ederim. Maalesef kiriyorum bazen. Insan olmanin cilvesi diyelim. Ayrica arkadasini tanimayi isterdim gercekten. Kendimden izler bulurdum bende kesin...
Kitaplar demissin birde. Benim hayatimin en önemli nesneleri. Olmazsa olmazlarim. Inzivaya cekilmek istiyorum birkac hafta ya da ay. Sadece okumak icin. Kendimi okudugumda daha degerli görüyorum nedense. Cünkü kendime en cok okuyarak yaklasiyorum. Okudukca özgürlesiyorum. Uzadikca uzar böyle ama kisa keseyim, taniyorsundur zaten bu duyguyu...
Esen gecenin bu vakti icimi titrettin, göz pinarlarimi sizlattin canim. Ne diyeyim babana bilmem ki? En iyisi hicbirsey...
Ama Annen, dünyanin yüzyillardan beri ayni kederi yasayan yüzbinlerce kadinindan biri. Ne cok söz var söylenecek ama nedense tutuldum kaldim. Sunu yazmadan gecemeyecegim ama. Annecigin, hayatta mükafatini almis hic degilse. Onun etrafinda cember olusturmus melekleri olmus, kenetlenmissiniz birbirinize ne güzel.
Öpüyorum seni güzel yüreginden...
Yatmadan inat ettim yazacagim diye, bu saati buldu kizlar. Cünkü Doruk 3 kez uyandi, uyutmak bir süre aldi, kafam dagildi, birkac kez okudum alintilarimi. Ve yazmak istediklerimi unuttum uyku sersemi halimle ama nihayet bitirdim yazacaklarimi. Iyi Geceler hepinize, yarin görüsmek üzere...
ama dediğin gibi en iyisi susmak beim babamdan öğrendiğim tek şey bu sanırım
yaşadıklarımız gerçekten çok zordu ama dediğin gibi böyle bir yaşantıdan bu şekilde çıkmak Allahın bize bir lütfu oldu sanırım çok şükürcanimsin yaa..öyle deme..hayat bu inan ne getirecegi hiç belli olmuyor..belki deden olmadi belki babandan görmedin..ama eminimki Rabbim bi taraftan yasatmiştir seni..ki okudugum kadariyla annen ve ablan cok iyi yetiştirmiş seni..insan herzaman iyiliklerden bişey ögrenmezki..cogu zaman kötü anilardan bişeyler ögrenir..bide bu tarafindan bak hayatina
memnun oldum canim seni tanidigima :) tabi zamanla cok daha iyi tanişacagiz inşaAllah
canuuuuummmm :) ay dur bunu kaydedeyim benD bi laf söyleyince bunu yapiştiririm sana cevap olarak " bizamanlar böyle diyordun noldu cicimmmm" derim p
şaka bi yana :) annem ve serros için söylediklerine cok tşkler canim :) demek diyet konusunda beni pek takmiyorsunhaklisin valla ne diyim hayatimin rezaleti oldu bu konu zaten DDD farkindaysan bu sefer hiç gikim cikmiyor cünkü bu sefer ciddi ciddi gidiyorum yolumda :) cok konusani az dinlemeli hesabi ben diyet konusunda cok konusurusam anla ki senden cok kendimi motive etmeye calişiyorumdur konusmuyorsam ya motivasyonum yerindedir yada diyeti bozmusumdur sucluluk psikolojisinden konusamiyorumdur :))))))))) neysem bu konuyu "zamani gelince görürsün beni" diyip kapatiyorum :)) ciddi teyze lafina gelince..herhalde öyleyim cicim ne sandin :) beyhosa devam edersen el koyarim ikizlere haberin ola cocuklar için sakincali p
canim öncelikle ölmüşlerine Rabbim gani gani rahmet eylesin,sizinde basiniz sagolsun,Rabbim sabirlar versin inşaAllah..elinde olmadigini biliyorum ama ölümden korkma..gerci hepimiz (farkli ölçülerde) sevdiklerimizi kaybetmekten korkariz..ama ölüme bi süre ayri kalmak gözüyle bakmali..yoksa insan gercekten yasayamaz..mesela abim öldükten yillar sonra dogan kuzenlerim bile abimi bilerek büyüdüler..onu hiç birzaman "o öldü artik yok konusmayalim yaramizi deşmeyelim" gibi anmadik..herzaman sanki yasiyorda ama görüşemiyoruz gibi andik..ölümle bariştik diyim :) gercekten ölümün yüzü aci..ama hayatimizda kendi ve sevdiklerimizin basina geleceginden emin oldugumuz teksey ölüm..muhim olan ona hazirlikli olmak..sevdiklerimizle gecen her vakti sonuna kadar degerlendirmek..cok yakin bi zamanda anneannemi kaybettim biliyorsun..onunla okadar vakit gecirdigim halde hala pişmanliklarim var biliyormusun..neden dahada fazla vakit gecirmedim diye..önemli olan bu sanirim..amma konustum bu konuda ya :)) bir dokun bin ah işit benden :))
senin genel olarak hayatina gelince..cok güzel bi hayat yasamissin..kayiplarin dişinda tabi
eşinle aşkiniz daim olsun ve geri kalan hayatiniz cok daha mutlu gecsin inşaAllah..
sende tahmin ettiğim gibisin..bastan soguk olma,burnu havada sanilman felan cok tanidik duygular :)) benim ortaokul+liseden bi arkadasim vardi..liseden 4 sene sonra samimileştik..ama o gecen 10sene içinde birbirimize gicik olurduk :))) o beni cok kibirli,havali sanardi bende onu :))) okadarda güleryüzlüyümdür ama genede öyle sanabiliyorlar..fazlada aldirma buna :) imam gazali: zanni bilgiyle destekleyiniz der :) zan edenler birak öyle zannetsinler :) sen nasilsa öyle degilsin muhim olan bu :)
oglak burcu olman pek bi içimi açti :))) cok tanidik geldin bi andaçözdüm gitti seni demek sende inatsin..hiç belli olmuyor valla burdan :) gülhani diyet konusunda çözmüştümde senin öyle bi meselen olmadigi için anlyamadik sanirim :))) ama titiz oldugunu tahmin etmiştim..daghanla ilgili konusmalarindan eşine cok aşık oldugun her halinden belli zaten :) cok konustum burda keseyim gerisini 2.perdeni yazinca yazarim :)))
oy oyy demek sende eşine cektiriyorsun bu konuda :))))
ne gizemi kiz :))) ben kim gizem kim :) ama özel hayati cok fazla acmaktan hoşlanmam gercekten :) kendim konusmayi sevmedigim gibi baskasinada sormam asla..hatta bu huyum bazen öyle depreşirki ilk sohbetler hepten kisir döngüye girer :) ay bununla ilgili bi anım var anlatmadan gecemicemben uni.yi kuzenimle birlikte okudum..oyuzden pek arkadas edinme ihtiyaci duymadim..millet gelirdi bizimle tanişmak için konusmak için..kuzenimde benim gibidir..e millet soruyor..kac kardessiniz nerelisiniz nerdensiniz vs..hepsine cevap veriyoruz ama geri sormuyoruz :)))) böyle bi durumda ne oluyor..gelen kişi 10dak sonra işim var diyip giderdi :))) kuzenimde en sonunda dayanamayip " bravo tuba,gene kacirdik milleti yanimizdan" demişti
tşkler canim :) sanada hayirli dogumlar,bebegini sag salim saglicakla mutlulukla kucagina alirsin inşaAllah
canim benim ya neler yasamissinhele hele annen..valla okurken gözlerim doldu yaa ama yukarida da dedigim gibi..cogu zaman yasadigim kötü,şerr olaylar bizi yetiştiriyor,büyütüyor,bize birşeyler katiyor..sanada eminim cok şey ögretmiştir..keşke keşke bunlari ne sen ne ailen hiç yasamamiş olsaydiniz..ama keşkenin bi faydasi yok..dolu tarafindan bakmali bardaga..bunlardan aldiginiz dersler cok önemli..ki almişsiniz..gerek sen gerek ablalarin bi kadin için en önemli şeyi yapmişsiniz..altin bileziginizi,mesleginizi edinmişsiniz..sevginin ne oldugunu,ailenin ne oldugunu aci tarafindan da olsa ögrenmişsiniz..inşaAllah bundan sonraki hayatin ve annenin,ablalarinin hayatlari cok cok cok güzel olur..yasadiginz en kötü günler o günler olur umarim..
ay bu arada o tarih hakkinda söyledigine cok güldüm ama :)
sana gelince :) bana esen deseler ne derim :) bunu ilk taniştigimizda sorsaydin muhtemelen "soguk nevale" derdim :))) ama zamanla samimileşen,sicaklaşan birisin..hayat dolusun..sen yetişemedigini iddia etsende cok şeye yetişebilen birisin :) cocuk,ev,iş,gezmek,aile,arkadaslar :) eşi nasil idare edebilcegini bilen birisin :) dinini yasayan birisin :) sevgi dilin hediye he :) sevginin 5 dili kitabindan alintiben hala 4 tane sevgi dilim oldugu konusunda inat ediyorum ve hala eşiminkini bulamadim (o 5 tanesininde onda oldugunu iddia ediyor ) prensipli birisin gibi geliyor bana..yani belli kurallarin var ve onlari geçmiyorsun gibi..
ay sorma ya..cok ilginçti ogun :) bi tutturamamiştik :) bigün muhakkak buluşalim yacanim cok saolasin söylediklerin için a.s.
canim benim..esen'e de dedigim gibi..kimi öyle ögreniyor hayati kimi böyle..sende belki bu yasadiklarin olmasaydi böyle biri olmyacaktin..inşaAllah sen daha güzelini yasarsin bundan sonrahayatimin devamini yarin yazicam inşaAllah gercekten cok uykum geldi cünkü :)
öptüm hepiniziiiiiii :)
''soğuk nevale ''tam üstüne bastın herkes bana bunu söylüyor ilk tanışmada ama sonradan çok ısınıyorum insanlara yorumun için teşekkür ederim
sevgi diline gelince bende de diğer dillerin bazıları var fiziksel temas hariç ama en çok ağır basan hediyeleşme
seninde ağır basan biri vardır bence yada çok sevgi dolu bir insansın her durumda severim diyorsun:))))
Kizlar ben Masal anlatmayi da, dinlemeyide cok severim. Degisik bir ambiyans olsun konuya. Olabildigince kisa tutmaya calisarak(yazmaya bir basladim mi, zaman donuyor adeta) kendi masalimi anlatmaya calisacagim.
./.
Cok cok eski zamanlarin birinde, camurlu, tasli toprakli yollari, derme-catma evleri, bakimsiz insanlari olan bir mahalle varmis. Evlerin cogunun, boyalari silik, duvarlari kirik dökükmüs. Anneler, sürekli ellerinde bakraclar, su tasirmis evlerine. Tasima suyuyla degirmeni döndermeye calisirlarmis.
O evlerin cogunda, kücük kücük cocuklar yasarmis. O cocuklardan birisinin saclari kizil kizil, örgüleri belik belikmis. Yagmur yaginca camdan disari bakar, "yagmur yagiyor, seller akiyor,arap kizi camdan bakiyor" sarkisini söylermis. Cam bugulanir, bugulanan cama kargacik burgacik harflerle kendi adini yazarmis. Kaybolurmus kiz bugulanan camin ardindan.
Ah birde okula baslayabilseymis, nasilda heveslenirmis okula giden cocuklara! Karlara bata cika okula giden cocuklara bakabilmek icin, sabahin köründe kalkar, pencerenin kenarina tünermis. Kurdelalar almis annesi ona renkli renkli. Okula baslayacagi zaman, süslesin diye örgülerini.
En cok “Heidi” yi severmis. Heidi basladiginda, dünyayla baglari koparmis kizin. Geceleri, düsler kurar, düslerinde Heidi olurmus. O güzelim diyarlara gider, annesinden baska kimseyi yaninda götürmezmis. Sonra bir tek kendisinin düs kurabildigini sanirmis. Hele bazi cocuklara bakar, “Onlarin düs kurmalarina ihtimal yok, sadece ben düs kurabilirim” diye ic gecirir, kendi kendine cok sevinirmis. Cünkü onlar hep kavga etmeyi seviyorlar, birbirlerini dövüyorlarmis. Hayvan pisliklerini, “zeytin” diye saf cocuklara yediriyor, yaptiklari kötülükten cok hoslaniyorlarmis. Kötülük yapanlari sevmiyormus kiz. Kimseyede kötülük yapmayi istemiyormus. Heidi'li düsler kuramazmis kötü cocuklar...Kötü insanlar da bilmezlermis zaten düs kurmayi. Düsten gercege gecis yaptiginda, hayal kirikliklari caninin her yanina batiyor, ligme ligme ediyormus kizi. Hic uyanmak istemezmis bu yüzden düs dolu uykularindan...
Kizin bacaklari, zayifliktan carpuk curpuk görünürmüs. Yara bere icindeymis dizkapaklari. Alni acik, teni bembeyazmis kizin. Iri, bal rengi gözleri varmis. Ögleden sonralari, ayagina ucu yirtik iskarpinlerini takar, cikarmis kapisinin önüne. Evleri bir yokusun basindaymis. Kizin en büyük zevklerinden birisi, yokus asagi kosmakmis. Yokusun basinda kollarini kus gibi gerer, kendini cok coskulu,cok güclü ve cok mutlu hissederek son gücüyle asagi dogru kosarmis. Her defasinda ayagi tasa takilir, korkunc bir siddetle yere düsermis. Her defasinda takilacagini bilir, bir umut yeniden denermis o kisacik mutlulugu. Bacaklarinda oyuklar acilir, kanlar ilik ilik asagiya dogru süzülürmüs. onuru incinirmis kizin. Kimse onu bu haliyle görsün istemezmis. Basi önüne egik, evine dogru kosarmis. Ama hicbirsey onu, yokus basina cikip kosmaktan geri döndüremezmis. Hala da böyleymis kiz. Yokusun basina cikip kosmak istediginde, kimse geri ceviremezmis onu yolundan...
Gel zaman, git zaman okula baslamis kiz. Sevmemis okulu. Alisamamis, hergün onca yolu, kar-kis demeden tepmeye ve sevimsiz bir ögretmenin her dedigini yapmaya. Sonra, anneside cok hastalanmis. Öyle cok hasta olmus ki, hastaneye yatmak zorunda kalmis. Dünyasi sarsilmis kizin. Artik kimse saclarini özene bezene taramiyor, örgülerinin tepelerine kurdeleler baglamiyormus. Banyo yaparken, “Benim kizim büyük büyük okullar okusun, cok akilli, cok mutlu bir kiz olsun” diye de dua etmiyormus kimse. Anlamis ki, bu dünyada en cok annesini seviyor ve o olmadan hicbir sevginin anlami olmuyor.
Annesine gitmek istediginde, babasinin hisimiyla karsilasiyor, icinde yeseren aci katmerlesip her yanina isliyormus. Komsu bir teyzenin evinde kaliyormus ve yine camdan bakiyor ama baktigi yerde hicbirsey göremiyormus kiz. Gözleri düslerden uzak, annesini arayip duruyormus.
Aradan uzun uzun yillar gecmis. Cogunlukla kendi basina kalmis kiz. Dünyasina kimseyi sokmamis. Yaptiklarindan cok, yapmak istedikleri dünyasini doldurmus. Sevinclerden cok, hayal kirikliklari yasamis. Bir zaman gelmis ki; sürekli hayati tekrar etmekten bikmis kiz. Ne pahasina olursun, biraz renklilik istemis yasaminda. Kendine göre renklendirmiste yasamini. Ama yetinmemis, daha cok daha cok renk istemis yasaminda. Boyamis her yanini renkli renkli kalemlerle. Kah bir ucurtmanin kenarina takilip ucmus sonsuzlukta, kah bir kitabin ayiraci olup, saklanmis saman kokusu sayfalarin arasina. Kah bir toz zerresi gibi un ufak olmus mutluluktan, kah devcileyin bir dünyayi takip koluna, ferman okumus düslere ve cocuklara düsman olanlara...
Sonra, o renklerin pesinden kosa kosa, Heidi’nin kostugu kirlarin, kokladigi ciceklerin, sevdigi hayvanlarin, kana kana su ictigi cesmelerin oldugu yerlere gelmis. Penceresinden disari baktiginda, düslerle yogrulmus kocaman bir dünya görüyormus. Ama o dünyada da mutlu olamiyormus. Cünkü kizin yüreginde kocaman bir hasret varmis. Etraftaki hic bir nefes, o hasrete care olamiyormus. Ama kiz umutlarini hic caresiz birakmiyor, sürekli yeni kivilcimlarla besliyormus. Ve biliyormus ki, birgün gelecek, icinde biriktirdigi ve benligini degerli kilan tüm nazli duygular, tüm anlamli düsüncelerin bosuna olmadigina sahit olacakmis.
O gün, belkide bugündür diyerek, her yeni güne kocaman bir coskuyla "Merhaba" diyormus. "Selam olsun sana yeni gün. Al beni kollarina, savur bir diyardan baska bir diyara. Kücücük bir zerre yap beni, görünmez olayim. Kocaman bir sevda yap beni, güzel gönüllere konayim" diye dua ediyormus. Ve birgün tüm dualari kabul olmus. Kiz simdi cok mutluymus.
canimsin yaa..öyle deme..hayat bu inan ne getirecegi hiç belli olmuyor..belki deden olmadi belki babandan görmedin..ama eminimki Rabbim bi taraftan yasatmiştir seni..ki okudugum kadariyla annen ve ablan cok iyi yetiştirmiş seni..insan herzaman iyiliklerden bişey ögrenmezki..cogu zaman kötü anilardan bişeyler ögrenir..bide bu tarafindan bak hayatina
memnun oldum canim seni tanidigima :) tabi zamanla cok daha iyi tanişacagiz inşaAllah
canuuuuummmm :) ay dur bunu kaydedeyim benD bi laf söyleyince bunu yapiştiririm sana cevap olarak " bizamanlar böyle diyordun noldu cicimmmm" derim p
şaka bi yana :) annem ve serros için söylediklerine cok tşkler canim :) demek diyet konusunda beni pek takmiyorsunhaklisin valla ne diyim hayatimin rezaleti oldu bu konu zaten DDD farkindaysan bu sefer hiç gikim cikmiyor cünkü bu sefer ciddi ciddi gidiyorum yolumda :) cok konusani az dinlemeli hesabi ben diyet konusunda cok konusurusam anla ki senden cok kendimi motive etmeye calişiyorumdur konusmuyorsam ya motivasyonum yerindedir yada diyeti bozmusumdur sucluluk psikolojisinden konusamiyorumdur :))))))))) neysem bu konuyu "zamani gelince görürsün beni" diyip kapatiyorum :)) ciddi teyze lafina gelince..herhalde öyleyim cicim ne sandin :) beyhosa devam edersen el koyarim ikizlere haberin ola cocuklar için sakincali p
canim öncelikle ölmüşlerine Rabbim gani gani rahmet eylesin,sizinde basiniz sagolsun,Rabbim sabirlar versin inşaAllah..elinde olmadigini biliyorum ama ölümden korkma..gerci hepimiz (farkli ölçülerde) sevdiklerimizi kaybetmekten korkariz..ama ölüme bi süre ayri kalmak gözüyle bakmali..yoksa insan gercekten yasayamaz..mesela abim öldükten yillar sonra dogan kuzenlerim bile abimi bilerek büyüdüler..onu hiç birzaman "o öldü artik yok konusmayalim yaramizi deşmeyelim" gibi anmadik..herzaman sanki yasiyorda ama görüşemiyoruz gibi andik..ölümle bariştik diyim :) gercekten ölümün yüzü aci..ama hayatimizda kendi ve sevdiklerimizin basina geleceginden emin oldugumuz teksey ölüm..muhim olan ona hazirlikli olmak..sevdiklerimizle gecen her vakti sonuna kadar degerlendirmek..cok yakin bi zamanda anneannemi kaybettim biliyorsun..onunla okadar vakit gecirdigim halde hala pişmanliklarim var biliyormusun..neden dahada fazla vakit gecirmedim diye..önemli olan bu sanirim..amma konustum bu konuda ya :)) bir dokun bin ah işit benden :))
senin genel olarak hayatina gelince..cok güzel bi hayat yasamissin..kayiplarin dişinda tabi
eşinle aşkiniz daim olsun ve geri kalan hayatiniz cok daha mutlu gecsin inşaAllah..
sende tahmin ettiğim gibisin..bastan soguk olma,burnu havada sanilman felan cok tanidik duygular :)) benim ortaokul+liseden bi arkadasim vardi..liseden 4 sene sonra samimileştik..ama o gecen 10sene içinde birbirimize gicik olurduk :))) o beni cok kibirli,havali sanardi bende onu :))) okadarda güleryüzlüyümdür ama genede öyle sanabiliyorlar..fazlada aldirma buna :) imam gazali: zanni bilgiyle destekleyiniz der :) zan edenler birak öyle zannetsinler :) sen nasilsa öyle degilsin muhim olan bu :)
oglak burcu olman pek bi içimi açti :))) cok tanidik geldin bi andaçözdüm gitti seni demek sende inatsin..hiç belli olmuyor valla burdan :) gülhani diyet konusunda çözmüştümde senin öyle bi meselen olmadigi için anlyamadik sanirim :))) ama titiz oldugunu tahmin etmiştim..daghanla ilgili konusmalarindan eşine cok aşık oldugun her halinden belli zaten :) cok konustum burda keseyim gerisini 2.perdeni yazinca yazarim :)))
oy oyy demek sende eşine cektiriyorsun bu konuda :))))
ne gizemi kiz :))) ben kim gizem kim :) ama özel hayati cok fazla acmaktan hoşlanmam gercekten :) kendim konusmayi sevmedigim gibi baskasinada sormam asla..hatta bu huyum bazen öyle depreşirki ilk sohbetler hepten kisir döngüye girer :) ay bununla ilgili bi anım var anlatmadan gecemicemben uni.yi kuzenimle birlikte okudum..oyuzden pek arkadas edinme ihtiyaci duymadim..millet gelirdi bizimle tanişmak için konusmak için..kuzenimde benim gibidir..e millet soruyor..kac kardessiniz nerelisiniz nerdensiniz vs..hepsine cevap veriyoruz ama geri sormuyoruz :)))) böyle bi durumda ne oluyor..gelen kişi 10dak sonra işim var diyip giderdi :))) kuzenimde en sonunda dayanamayip " bravo tuba,gene kacirdik milleti yanimizdan" demişti
tşkler canim :) sanada hayirli dogumlar,bebegini sag salim saglicakla mutlulukla kucagina alirsin inşaAllah
canim benim ya neler yasamissinhele hele annen..valla okurken gözlerim doldu yaa ama yukarida da dedigim gibi..cogu zaman yasadigim kötü,şerr olaylar bizi yetiştiriyor,büyütüyor,bize birşeyler katiyor..sanada eminim cok şey ögretmiştir..keşke keşke bunlari ne sen ne ailen hiç yasamamiş olsaydiniz..ama keşkenin bi faydasi yok..dolu tarafindan bakmali bardaga..bunlardan aldiginiz dersler cok önemli..ki almişsiniz..gerek sen gerek ablalarin bi kadin için en önemli şeyi yapmişsiniz..altin bileziginizi,mesleginizi edinmişsiniz..sevginin ne oldugunu,ailenin ne oldugunu aci tarafindan da olsa ögrenmişsiniz..inşaAllah bundan sonraki hayatin ve annenin,ablalarinin hayatlari cok cok cok güzel olur..yasadiginz en kötü günler o günler olur umarim..
ay bu arada o tarih hakkinda söyledigine cok güldüm ama :)
sana gelince :) bana esen deseler ne derim :) bunu ilk taniştigimizda sorsaydin muhtemelen "soguk nevale" derdim :))) ama zamanla samimileşen,sicaklaşan birisin..hayat dolusun..sen yetişemedigini iddia etsende cok şeye yetişebilen birisin :) cocuk,ev,iş,gezmek,aile,arkadaslar :) eşi nasil idare edebilcegini bilen birisin :) dinini yasayan birisin :) sevgi dilin hediye he :) sevginin 5 dili kitabindan alintiben hala 4 tane sevgi dilim oldugu konusunda inat ediyorum ve hala eşiminkini bulamadim (o 5 tanesininde onda oldugunu iddia ediyor ) prensipli birisin gibi geliyor bana..yani belli kurallarin var ve onlari geçmiyorsun gibi..
ay sorma ya..cok ilginçti ogun :) bi tutturamamiştik :) bigün muhakkak buluşalim yacanim cok saolasin söylediklerin için a.s.
canim benim..esen'e de dedigim gibi..kimi öyle ögreniyor hayati kimi böyle..sende belki bu yasadiklarin olmasaydi böyle biri olmyacaktin..inşaAllah sen daha güzelini yasarsin bundan sonrahayatimin devamini yarin yazicam inşaAllah gercekten cok uykum geldi cünkü :)
öptüm hepiniziiiiiii :)
kızlaarr yureklerınızee saglık...
ne guzel anlatmıssınızz kendınızı musaıd olunca bıara yazarım bendeee
okuduklarımdan anlıyorumkı her gulen yuzun ardında acı yaşananlarrr varrr kayıplar varrr
neyse dertlendım sabah sabah ellerınıze saglık
evet canım yazarken aynı bende tutuldum kaldım yazamadım gelmedi devamı
ama dediğin gibi en iyisi susmak beim babamdan öğrendiğim tek şey bu sanırım
yaşadıklarımız gerçekten çok zordu ama dediğin gibi böyle bir yaşantıdan bu şekilde çıkmak Allahın bize bir lütfu oldu sanırım çok şükür
''soğuk nevale ''tam üstüne bastın herkes bana bunu söylüyor ilk tanışmada ama sonradan çok ısınıyorum insanlara yorumun için teşekkür ederim
sevgi diline gelince bende de diğer dillerin bazıları var fiziksel temas hariç ama en çok ağır basan hediyeleşme
seninde ağır basan biri vardır bence yada çok sevgi dolu bir insansın her durumda severim diyorsun:))))
Bende cogu zaman sustum Esen. Böyle olunca da ic kirikligi hic gecmiyor insanin.
filizcim bu kadar güzel anlatılamaz okurken hem gülümsedim hem gözlerim doldu güzel bir cocukluk baslangıcıyla hayatın acı tatlarını tatmıssın sanırım küçücük yüreğinde
ama cok şükür ki şimdi mutlusun dorugunla,kocişinle bir ömür mutlulugunuz daim olsun inşallah :Saruboceq: canımsın opuyorumnanaktan
Cok sagol canima.s.
selam canım arkadaslarım
yüzeysel olarak yazmıs oldugum hayatımın bir bölümüne birazdaha derinlik katarak 2. bölümü anlatmak istiyorum müsadenizle
Çok mutlu olarak yazıldıgım yeni okula adapte olmam uzun sürmedi.sınıfta 7 kişiydik 3 kız 4 erkek.Orta okul 1.sınıfı 3 kız olarak bazen arada kaldım küserek barısarak geçirdim.Ama 2.ve 3. sınıflarda tek kız olarak yola devam ettim.Babam okul iyi diye beni okuldan almak istemedi,bende beni al erkeklerle rahatsızım diyemedim sanırım.Ama huzursuzdum 13-14 yasımı erkeklerle kazasız belasız atlattım çok şükür:kedi:ama suan zorluklarını vallahi anlatacak yüreğim yok.
Lise hazırlık süper denecek kadar iyiydi bir tek sigaraya basladım o kötülügü oldu bana(vee hala devam ediyor bu alıskanlık) lise hayatımda pek istediğim gibi olmasada bitti işte.Hayal kırıklıkları ilk aşk denemem ve hüsranlar...
12 yasımdan 17 yasıma kadar mutluydum ama bişeylerin eksikliği vardı hep yani ailemle mutluydum ama bişiler yoktu.annemi babamı cok seviyorum ama sanırım yani şimdi anlıyorum ben acemiliklerine denk gelmişim.benle ilgilenirlerdi ama yüzeysel,derine inincede eleştiriler ve yargılama bombardımanı olurdu.
ne cok isterdim annemle herşeyimi paylaşmayı arkadas gibi olmayı.Şimdi bakıyorum 20 yasında kız kardeşim var ohhh onunla arkadas gibi herşeylerini paylasıyorlarboshayallersmile
kıskanmıyorum aslında ama o zamanlar bende annemle arkadas gibi olmayı cok isterdim.
Annem sinirl-diktatör-dominant bir anneydi şimdide öyle ama sanırım zaman değişti.
neyse üniversteyi çok isteyerek kazandım mutlaka bu sene girmeliyim diye hırs yaptım 2 yıllı kazandım ama olsun üniversiteliydim ya önemli olanda buydu zaten.zemuszemus
sadece eglencesine gittim okula (ama sınıf 2.liğiyle bitirdim)
arkadaslıklarım oldu süper hatta suanda hepsiyle ailecek görüşüyoruz. her istediğimi yaptım okulun ilk senesi ehliyet aldım okula arabayla gidip geliyordum.5-6 kişi cok samimi arkadaslarla takılırdık ,diğer kişiler bize bunlar cok havalı yanlarına yaklasılmaz derlerdi ama içimize girseler kara takım bir gruptuk bizsositososito
veee üniverstenin ilk yılında hayatımın aşkını buldum,çok güzel dillerer destan bir aşk yasadık,mutluydum ama hersey bir anda degişti.karşımdakine göre aramızda sınıf farkı vardı ve birbirimizle olamazdık Ayrıldık 3 ay çok hastalandım o günleri anlatamam tüm yazım burnumdan geldi ,psikolojik tedavi aldım birsüre-tatlicadiarzu-
Sonra okulun 2. yılında (o kişiye inat) anneme dünür almasını söledim.ilk gelen kişiyle görüştüm.ilk intibam asla uygun olmadıgımızdı en basta tipi bana hitap etmiyordu ama yüregi iyiydi bunu hissedebiliyordum.Ailem araştırma yaparken gelen kişiler hakkında bende malum kişiye beni istemeye geldiklerini ve ne yapmam gerektiğini sordum o da bana soguk kanlılıklar hayırlısı olsun ne diyim dedi:1shok:.İnat ugruna ilk gelen dünürcüme ewet dedim ve nişanlandık.9 ay nişanlılıgım boyunca her gün agladım.ewlendim 2 yıl ilişkiye giremedik sanırım psikolojik olarak geride bıraktıgım yüzündendi.
sonra o illetide aştım şükür :lepi:ama zor senelerdi.
Şimdi kocama aşık değilim ama seviyorum .İyi bir evliliğim var.(kaynana faktörünü saymazsak tabi oda ayrı bir konu)
Belki kocam ben çok sevmese ewliliğim biterdi.çok düşündüm vajili dönemde ayrılmayı ama bunu ne kocama nede aileme yapamazdım.zaten kocamda beni severken ve ortada ikimizin aşamayacagı bir sorun yokken ayrılma kararı sacma olurdu.ama suan ewliliğim bebeğimizle taçlandı cok şükürhihoyyyt.
Vee ewlenince annemle aramıza dahada mesafe girdi şaşırdım ,bozuldum,üzüldüm anacıgıma en ihtiyac duydugum 2 yıl mesafeli gittik geldik.Sonra yani şuan öyle iyiyiki Rabbim bozmasın 2 yılım ziyan olmus(kaynana faktörü yüzündenkötükedihüso)Annemi sevdiğimi daha cok anladım,ona ihtiyacım oldugunu yeni yeni keşfettim düşünün.şuan 1 gün görüşemesek diger gün kesin görüşüyoruz.
şuan eşim izmire tasınalım diyo iş dolayısıyla ama ben annemsiz yapamam diyorum bakalım ne olacak
işte canlarım benim hayatımdan bazı kesitler yine.daha anlatılamsı gereken paylasılaması gerekn okadar cok sey varkii ama insan rahatlıyor emin olun
iyiki varsınız görüşmek üzere
Yas gectikce yumusuyor Anneler. Kiz kardesin daha sansliymis bu acidan bakildiginda Nurran. Bir inat ugruna evlenmissin ve vajinismus gibi ciddi bir sorun yasamissin ama asmissiniz. Inat ugruna evlenmeni dogru bulmadim ama nihayetinde mutlusun ve hersey geride kalmis. Umarim hep böyle güler yüzün canim.
Ne anlatayım nasıl başlayayım bilemedim.Hepinizin yazdıklarını soluksuz okudum.
Benim çocukluğumda çok rahat ve huzurlu geçti.Babama acayip düşkünüm tüm kızlar gibi belkide.Çok zor zamanlar geçirdiğimizde oldu.Babam çocukluğunda maddi imkansızlıklar nedeniyle hiçbirşeyi istediği gibi yaşayamamış hep bizde onları tatmin ederdi.Ağzımızdan çıkan tek bir lafa bakardı hep. Sevilmek nedir bilmemiş ailesinden o yüzden bizi kucaktan indirmezdi. Bana ayrı bir bağı vardı o yüzden sanırım babasının cenazesinde bile ağlamayan adam benim düğün günüm hüngür hüngür çocuk gibi ağladı.Çok iyi bir geliri vardı ve sosyal yaşantısı.Ben okulumu bitirip çalışmaya başladığım dönemde emekli oldu.Çok sosyal ve iş yaşantısında çok aktif olan adam bunalıma girdi.Annemde mükemmel olan dialogları bozulmaya başlamıştı.Maddi anlamdaki sıkıntıları, bu zamana kadar rahat olan yaşantısının tamamen değişmesi böyle olmasına etkendi belkide.İçki içmeye başlamıştı,gerçi her gün değil ama yinede benim gözümdeki baba modeli birden yerle bir oldu sevgim azalmaya başlamıştı.Halada içkiye bakış açım çok olumsuz.Belkide babamın içinde bulunduğu ruh haline sebep olmasından ötürüdür.Yaklaşık 1 yıldır çok şükür çok nadir içiyor ve çalıştığı içinde kendine güveni geldi.Çok dolu bir adam o halde kalsaydı ben perişan olurdum sanırım.Annemde bize hiç sevgisini göstermeyen çok dominant bir karakterdi.Çok isterdim annemle, babamla konuştuğum kadar rahat olayım.Yada dizine yatırıp benim saçımı okşasın.Ama olmadı.Oğlumun doğumu, anne oluşum bizi birbirimize çok yakınlaştırdı.Ona düşkünlüğüm kat be kat arttı.
İş hayatımda da saflığım herkesin dürüst olduğunu düşünmem kendimi çok kolay açmam sebebiyle amiyane tabirle çok kazık yedim.Akıllandım ama halen arada tekliyorum.İnsanlar yukarılara çıkmak için muhakkak birilerini ezererek ilerliyorlar.İş yaşamımda küçük yaşta çok fazlaca sorumluluk almak belkide toyluğum buna neden.Aynı zamanda beni stres yumağı yapan ağır sorumluluk olgunlaşmamında hızlanmasına neden oldu.Konuşmayı çok severim.O yüzden doğru bir iş tercihi yapmışım.Çok kararsızım aslında,aynı zamanda bazı konularda aksine çok sabit fikirliyimdir.Günü yaşamayı çok severim.Çok ilerisi hakkında planlar yapmak yerine günü yaşamayı tercih ediyorum.Tembelliğimde vardır,bir işi nasıl yapıcam diye düşünerek bir günü geçirebilirim,bazende bir günde 3 günlük işide yaparım.Kısacası dengesizim.Tam bir teraziyim.Estetik benim için çok önemli,Renkler uyum gibi.İnsanlarla çok uzun süre küs kalamam,affediciyimdir.Alınganım,insanların ne düşündüklerini umursamasam da kulak ardı edemem.Yüzüm çok çabuk düşer çok çabukta toparlarım.Çok duygusalım. Çok değer verdiğim insanlarla yaşadığım olumsuz dialoglar bile beni çok sarsar.Sanırım bunlarda gelişime açık yönlerim.
Kocamla tanışmam bir tesadüf sayesinde oldu.Çok zor bir ilişkiden çıktığım dönemde tanıştım.Görüşmeye başladığımda aşık değildim kendini bana öyle bir verdiki sonrasında onsuz yaşayamaz hale geldim.1 yıl içinde tanışma-söz-nişan-düğün oldu.İlişkimizin temeli saygı,anlayış üzerine kurulu.İyiki karşıma çıkmış.Son dakika o hatadan dönmeseydim şuan çok kötü bir halde olabilirdim.Allahıma şükrediyorum her zaman.
Oğlumda Allahın bana bir mucizesi diyebilirim.Bana 3 tane prof aşılama olmadan bebek sahibi olamayacağımı söylemesine rağmen ilk aydan bedenime düştü.O benim hayatımın merkezi.Yaşama sebebim.Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe bende devamını yazıcam.Boğazıma bir şeyler düğümlendi inanın…
Icki cogu ailenin yasamini berbat ediyor Sibel'cigim, neyseki babaninki ciddi boyutlarda degilmis ve toparlamis kendini. Ama bir cocuk gözüyle bakildiginda, kahraman baba imajinin yikilmasi, dokunuyor insana gercekten. Benim kayinpederimde öyle cetin bir yasam gecirmis, bir sürü seyin üstesinden gelmis, caliskan, akli basinda bir adamdir. Ama gelgelelim, seksen küsür yasinda olmasina ragmen ickiye zaafi var hala.
Ve ne güzel mucize bir bebegin ve seni sevip saygi duyan bir esin, yogunda olsa severek yaptigin bir isin var. Allah agzinin tadini hic bozmasin canim.
çocukluğuma dönecek olursam babamla aramızda hep mesafe vardı sevgisini hiç hissedemedim iki kardeşiz çocukken hep ağlardım acaba babam bizi sevmiyormu diye oysa sevgisini ifade edemiyordu babam bizi hep baskı altında büyüttü benim duygusallığım olgunluğum o yıllarda başladı annemde üzerimize çok titrerdi annem biz çocukken çalıştığı için kardeşime hem anne hem abla olmuştum yemek yapmayı bile ilkolukda öğrenmiştim annem ve babam işten gelmeden yemek yapar sofrayı hazırlardım onlar gelince ve ne güzel olmuş deyince nasılda mutlu olurdum:))
isterdim ki babamla arkadaş olalım kız babaya daha düüşkündür derler ama bu bende yok malesef erken yaşta evlenmemin sebebide babamdır kızlar en ufak şeyde bile problem yaratır sinirlenir kırıcı olurdu eşime çok sevdim saygı duygum ve en önemliside güvendim evlenirsem daha huzurlu olurum dedim çok şükür ki öyle oldu insanın kendi evi gibi yokmuş bunuda anladım
edebiyata kitap okumaya çok düşkündüm öğretmenlerim benim bu yönde çok başarılı olduğumu söylemişlerdir hep:) okulda başarılı bir öğrenciydim babamın isteği üzerine polislik sınavına girdim ve kazandım mülakatıda geçtim ama istemediğim bir meslekti babamla mücadelemin sonucunda gitmedim iyikide gitmemişim asla pişman değilim
eşimi seviyorum sığınacak iyi bir liman hayat arkadaşım obenim ayrıca babam :)) onunla hep konuşur ağlarım çocukluğumdan kırgınlıklarımı anlatırım dalarım sonra
şimdi babamla daha yakınız torunları olduktan sonra bize daha sıcak yaklaşmaya başladı
erken yaşta ilk kızımı kucağıma aldım kendim çocuktum ozamanlar birlikte büyüdük kızımla :)) duruda anne olduğumu daha çok hissettim :)) iyiki doğurmuşum prenseslerimi :)) canımıniçi onlar benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?