Kağanımın köz biberli brokoli yemeği
1 küçücük kabak, 1 küçük havuç, 1 çiçek brokoli, 5 fındık kadar kuzu kıyması, su , z. yağı, közlenmiş kırmızı biber (göz kararı koydum yaklasık 1.5-2 yk püre), 1tk irmik
su ile eti düdüklüde 15 dk pişir, kabak havuç brkoli, irmiği ekle 15 dk daha pişir, süzgeçten geçir, içine püre közlenmiş k. biberi ve z. yağını ekle
burcu canım teşekkürler. ben hepsini veriyordum hiç kırmızı biber koymadım ilk işim onu denemek olacak.
afiyet olsu. yarasın kuzucuğa
burcucum hemen hemen aynı şeyleri yapıyoruz ben farklı olarak yoğurt çorbası ve tarhana çorbası da veriyorum bi de çorbalarını et suyuyla yapıyorum kemik haşlıyorum yani bazende kıyma koyuyorum
meyve püresi benim yaptığımı yemiyor hippnin hazırlarını yiyiyor bende yarısını hipp koyup kasenin yarısına da aynı meyvenin kenim püresini yapıyorum
kandırıyorum kuzuyu ama yiyiyor o zaman
kızlarrr sız et et suyu falan verıonuzmu yaaa bana dr tavuk balık etı için 7.ay kırmızı et için 8.ayı doldurması lazım dedı kafam karıstı fallaCADIARZU
ben hala sebze corbası werıorum zuzuyaaa mercımegede 6.ayı doldurunca gectıkk daha...onuda pek begenmedı sanırım sebzeyı homur homur yıyo benımkı ama tavuk suyuna bıle daha cesaret edemedım ben dogrusu.....
bıde burcuuu sen bu tarıfı corba gıbımı yapıon yosa yemek gıbımı bacım yafsss...
ben sebzelerı koyup haslıyomm içine az bı zeytın yagı blendırdan cekıyommm verıyomm yafs koz bıber falan hıc denemedımmm dogrusu denemelımıkı yafsss
tarhana içinde 7.ayı bıtırmesı lazım dedıydıııı yahuuuu benmı cok gerı kalmısım sızmı cok onden gıdıonuz bacılarrrrrr
pınarcım ilk önce domates suyu verdim ben birkaç gün bişey olmayınca bazı çorbalarına koymaya başladık.
bende uzun zamandır kıyma koyuyorum çorbasına ...ara ara da tavuk eti yani gögüz kısmından ekliyorum dönüşümlü olarak..
buda bizden bi tariff...
İRMİKLİ BEBEK ÇORBASI
1 patates
1 soğan cücüğü
1kaşık irmik
1 yemek kaşığı zeıytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri bir tencereye koyup , 1 bardak su ile pişirelim.Daha sonra süzgeçten geçirin.iki parçaya ayırın.Bir bölümüne süt veya devam maması ekleyip bebeğinize yedirebilirsiniz.
ben süt eklemedim çünkü zaten püre şeklinde oluyor gayette lezzetliydi :))
Afiyet olsun kuzulara...
kızlar arkadasım kağana yaparsın diye baharatsız tarhana verdi normal suya karıştırıcam pişicek dimi tarhananın ölçüsü fln ne olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?