2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

Bende bugün ilk kez brokoli verdim ogluma. Brokoli, patates ve cok az kirmizi biberi buharda pisirdim. Iyice yumsadiklarinda catalla ezip, süzgecten gecirdim. Kaynamis su katip biraz kivamli bir bulamac elde ettim. 20 ml kadar anne sütü ve 1 cay kasigi kolza yagi(Doruk icin kullandigim özel bir yag) ile birlikte koyu corba kivaminda verdim ogluma. Azicik pütürlerden rahatsiz oldu ama bitirdi hepsini...

slm arkadaslar benım bebegım 6 aylık 9 kılo kılosu ıyı dıye sadece emzırdım sımdı yavas yavars ek gıdaya gecmek ıstıyorum meyvelerı ne kadar verıcemı,devam maması kullanmalımıyım bılmıyorum bıraz bılgı verırsenız sevınırım sımdıden tsk.ler

Ohhh afiyet olsun kuzuma a.s.

Canım maşallah bebeğine Eğer sütün yeterli ise devam mamasına gerek yok bence. Önce meyve ile başlarsın. Aynı meyveden 3 gün arka arkaya verki bi alerjisi varmı onu kontrol edersin. Önce yarım meyve ile başla. 1 hafta sonra arttırır yediği kadar verirsin. Sonra yoğurt vermeye başlarsın. Sonra da çorba ve kahvaltı diye devam eder. Ama tabi en iyisini doktorun bilir. Biz mayıs anneleri bu sırayla gidiyoruz genelde. Sen doktoruna da bi danış a.s.

kızlar size bir sorum olacak şimdi Ahsen sabah 5 te bir emiyor sonra 8 de emiyor uyuyor sabah 10 da kalkıyor emzirmeden kahvaltı veriyorum
sonra okula giderken emzirip gidiyorum annemde
ben gitttikten sonra biraz oynatıp meyvesini veriyormuş sonra uyutuyormş
uyanınca çorbasını veriyormuş oynayıp saat 5 gibi bıraktığım sütü yaklaşık 120-180cc arası verip uyutuyormuş
5.30 gibi ben geliyorum ben geldiğimde tok oluyor emmeyi reddediyor saat 7 gibi emiyor tek göğsümü çünkü iyice dolduğu için yetiyor ona
bu durumda yoğurdunu ancak 9-10 gibi yedirebiliyorum sonra yine emiyor emzirmezsem göğsüm acıyor zaten bende emzirmek istiyorum bolbol gece muhallebisine fırsat kalmıyor
eeee ben ne yapıcam şimdi sabah kahvaltısını vermesem saatler kaydığı için muhallebisine zaman kalıyor ama verirsem zaman yok
ne diyorsunuz bu duruma yorumunuz nedir
amma uzun anlattım heeeee

canım 6 ayı geçtiler artık. muhallebiden de kahvaltıdan da vazgeçme bence. anne sütünü azalt biraz. 6.aydan sonra artık anne sütünün doyuruculuğu çok kalmıyor. koruyucu oluyor daha çok.

Canım bence kahvaltı muhallebiden çok daha önemli. Muhallebi sadece tok tutuyor. Bi yararı olduğunu düşünmüyorum. Ama kahvaltıda yumurta, peynir gibi besleyici şeyler var. Bence kahvaltı ver mutlaka a.s.

bencede muhallebı yı vermesende olur sutunde fazlaymıs aralarda emer emzırmekta onemlı sutun varsa eger...... kahvaltı muhallebıden daha onemlı

Esen'cigim ben olsam, yogurtla dönüsümlü olarak verirdim muhallebiyi. Yogurt sonucta kalsiyum amacli olduguna göre, zaten sütün bolsa yeterli kalsiyum aliyordur. Kahvaltida peynirde var. Meyvelerdende alir. Muhallebiye de yer kalir böylece. Veya yogurdu aralarda meyveyle verebilirsin.

kızlar teşekkür ederim önerileriniz için bende muhallebinin sadece tok tutmak amaçlı olduğunu düşünüyorum ama zaten Ahsen gece hiç uyanmıyor sadece te kalkıp emip geri uyuyor o yüzden vakit yetmezse muhallebiyi es geçmek mantıklı gibi sizin söylediklerinizden de bu çıkıyor

kıvılcım tatlım senin dediğinde mantıklı aslında ama meyveyle yoğurdu karıştırırsam yoğurttanda tiksinir diye korkuyorum çünkü meyveden nefret ediyor hiç sevmiyor zorla yediriyorum

merabalar bayanlar
bizde kuzucumla ek gıdaya yeni geçtik
ama biraz kafamız karışık bende işe başlayınca özellikle ne yapacağız bilmiyorum
kahvaltıyı sormak istiyorum size biz yarım yumurtayla, suda bekletip tuzunu almaya çalıştığım keçi peyniri veriyorum. dr devam maması ile karıştır ver dedi; annemlerde süte karıştır dio siz nasıl veriyorsunuz birde peynir tercihinizi sormak istiyorum bebekler için özel peynirler vamış sanırım, ondan kullanan varmı? offf en kolayı emzirmekmiş yaaaa :))))

sagol canım hepımızın bebegıne naza rdegmesın ınsallah.sımdılık sutum yetıyo dedınız gıbı meyveyle basladım. Bısey daha sorucam cok olmazsam yogurdu kendınız mı mayalıyosunuz gunluk yoksa hazır yogurt mu verıyosunuz ? paket sutlerden yogurt mayalanırmı acaba tsk.ler

sagol canım hepımızın bebegıne nazar degmesın ınsallah.sımdılık sutum yetıyo dedınız gıbı meyveyle basladım.Bısey daha sorucam cok olmazsam eger yogurdu gunluk mu mayalıyosunuz hazır yogut mu verıyosunuz ? paket sutle yogurt mayalanır mı ? allahtan bısey sorucaktım:) tsk.ler

canım yoğurdu ben günlük sütten mayalıyorum iki günde bir mayalıyorum zaten şuanda kaloriferler yandığı için bir beze sarıp kaloriferin üstüne koyunca 4 saatte oluyor
paket süttende olur ama günlük süt varken paket sütle yapmanın alemi yok bence

ben devam maması katmıyorum kahvaltısına canım 6-12 aylık bebek sütleri var ondan katıyorum içine 1 ceviz rendeliyorum bir yumurta sarısı peynir tereyağ bisküvi koyuyorum
peyniri suda bekletiyorum bende labne kullanayım dedim ama labne peyniri pek sağlıklı değil dedi annem kalan peynirlerin eritilmesiyle yapıılıyormuş o yüzden normal beyaz peyniri geceden suda bekletiyorum

esencim bende defnenin yogurdunu 9-10 arası veriyorum çünki ancak ozmana fırsat kalıyor ve iştahla yiyor.. ben hiç muhallebi vermiyorum bana formul mama daha mantıklı geliyo... ama sen emziriyosun tabi çok çok daha iyi :)))

:lepi:bencede kahvaltı ve anne sütü:lepi:

kızlar size bişey sorucam. ben bir haftadır kızımın çorbalarına kuzu kıyma koyuyorum. malum kırmızı et yemediklerinde kansızlık oluyormuş bebeklerde. belki çorbadaki yeterli gelmez diye dün bir tane köfte yaptım ayrıca. kıymaya sadece ekmek içi koydum elektirikli ızgarada pişirdim. ama çok kuru oldu. sizce nasıl yaparsam yumuşak olur? benim kızım taneli şeyleri yiyebilyor o yüzden köfteyi tek başına vermek istiyorum.
bir de pazar günü yine ızgarada balık yaptım. çok sevdi bir çinekopun yarısını yedi. çok mu verdim acaba?

Kızlar kağan bugünkü mamasını çk sevdi, ağzını açıp bekledi ya çok hoşuma gitti, ama bende yedim tadı güzeldi, 3 günlük yaptım ilk defa dolaba atıcam, hemen yazıyorumzemuszemus

1 büyük havuç, 1 büyük patates, 1 küçük kereviz, 1 küçük kırmızı pancar, 6 fındık kadar kuzu eti( bunu 1 öğünlüğün içine ekledim), z. yağı, su, 3 tk ince bulgur

bizde artık çorbasına et koyuacakmışız birde önce haşlanmak şartıyla tavuk koyabilirsin dedi doktorumuz balık da 7 aydan sonra vermeye başla dedi..
sormak istediğim şey çorbalarına et kattıktan sonra blendır yada rondodan geçirince iyice parçalanıyormu etler ,benim oğlan agzına pütürlü bişeyler gelince öğürüyor daaa...

Burcu kereviz'e dikkat et canim, cünkü benim oglumu kabiz yapmisti. Ayrica, elimde olan bir kitapta okuduguma göre, en gec verilmesi gereken sebzelerden birisiymis. Umarim Kagan'da kabizlik falan yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…