sagol canım hepımızın bebegıne nazar degmesın ınsallah.sımdılık sutum yetıyo dedınız gıbı meyveyle basladım.Bısey daha sorucam cok olmazsam eger yogurdu gunluk mu mayalıyosunuz hazır yogut mu verıyosunuz ? paket sutle yogurt mayalanır mı ? allahtan bısey sorucaktım:) tsk.ler
kızlar size bişey sorucam. ben bir haftadır kızımın çorbalarına kuzu kıyma koyuyorum. malum kırmızı et yemediklerinde kansızlık oluyormuş bebeklerde. belki çorbadaki yeterli gelmez diye dün bir tane köfte yaptım ayrıca. kıymaya sadece ekmek içi koydum elektirikli ızgarada pişirdim. ama çok kuru oldu. sizce nasıl yaparsam yumuşak olur? benim kızım taneli şeyleri yiyebilyor o yüzden köfteyi tek başına vermek istiyorum.
bir de pazar günü yine ızgarada balık yaptım. çok sevdi bir çinekopun yarısını yedi. çok mu verdim acaba?
Kızlar kağan bugünkü mamasını çk sevdi, ağzını açıp bekledi ya çok hoşuma gitti, ama bende yedim tadı güzeldi, 3 günlük yaptım ilk defa dolaba atıcam, hemen yazıyorumzemuszemus
1 büyük havuç, 1 büyük patates, 1 küçük kereviz, 1 küçük kırmızı pancar, 6 fındık kadar kuzu eti( bunu 1 öğünlüğün içine ekledim), z. yağı, su, 3 tk ince bulgur
bizde artık çorbasına et koyuacakmışız birde önce haşlanmak şartıyla tavuk koyabilirsin dedi doktorumuz balık da 7 aydan sonra vermeye başla dedi..
sormak istediğim şey çorbalarına et kattıktan sonra blendır yada rondodan geçirince iyice parçalanıyormu etler ,benim oğlan agzına pütürlü bişeyler gelince öğürüyor daaa...
serzenish canım ilk başta geçirebilirsin pütürlük kalmıyor.ama fazla alıştırma sonra ki zamanlarda pütürlü şeyler yemede zorlanabilir.ben şimdi tam buğday ekmeğiyle yemk sularını bile veriyorum artık damağında ezip yutabiliyor.
bende uzun zamandır kıyma koyuyorum çorbasına ...ara ara da tavuk eti yani gögüz kısmından ekliyorum dönüşümlü olarak..
buda bizden bi tariff...
İRMİKLİ BEBEK ÇORBASI
1 patates
1 soğan cücüğü
1kaşık irmik
1 yemek kaşığı zeıytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri bir tencereye koyup , 1 bardak su ile pişirelim.Daha sonra süzgeçten geçirin.iki parçaya ayırın.Bir bölümüne süt veya devam maması ekleyip bebeğinize yedirebilirsiniz.
ben süt eklemedim çünkü zaten püre şeklinde oluyor gayette lezzetliydi :))
Afiyet olsun kuzulara...
sağol cnm :))) suyla yaptım sevmedi sıpa, bizimkini sütlü yapıyorum ben onada tattırıcam bakalm beğenirse öyle yapıcamAnladım canım bizim doktor daha hiç domatesi eklemedi de ondan şaşırdım afiyet olsun kuzuma a.s.
Ay dur bunu yapayım da sütlü olunca sever belki ya CADIARZU Sağolasın canım a.s.
Canım normal suyu kaynat tarhanayı bir kasede erit. Kaynayan suya yavaş yavaş dök koyuluğunu kafana göre ayarla a.s.
Bende bugün ilk kez brokoli verdim ogluma. Brokoli, patates ve cok az kirmizi biberi buharda pisirdim. Iyice yumsadiklarinda catalla ezip, süzgecten gecirdim. Kaynamis su katip biraz kivamli bir bulamac elde ettim. 20 ml kadar anne sütü ve 1 cay kasigi kolza yagi(Doruk icin kullandigim özel bir yag) ile birlikte koyu corba kivaminda verdim ogluma. Azicik pütürlerden rahatsiz oldu ama bitirdi hepsini...
kızlar size bir sorum olacak şimdi Ahsen sabah 5 te bir emiyor sonra 8 de emiyor uyuyor sabah 10 da kalkıyor emzirmeden kahvaltı veriyorum
sonra okula giderken emzirip gidiyorum annemde
ben gitttikten sonra biraz oynatıp meyvesini veriyormuş sonra uyutuyormş
uyanınca çorbasını veriyormuş oynayıp saat 5 gibi bıraktığım sütü yaklaşık 120-180cc arası verip uyutuyormuş
5.30 gibi ben geliyorum ben geldiğimde tok oluyor emmeyi reddediyor saat 7 gibi emiyor tek göğsümü çünkü iyice dolduğu için yetiyor ona
bu durumda yoğurdunu ancak 9-10 gibi yedirebiliyorum sonra yine emiyor emzirmezsem göğsüm acıyor zaten bende emzirmek istiyorum bolbol gece muhallebisine fırsat kalmıyor
eeee ben ne yapıcam şimdi sabah kahvaltısını vermesem saatler kaydığı için muhallebisine zaman kalıyor ama verirsem zaman yok
ne diyorsunuz bu duruma yorumunuz nedir
amma uzun anlattım heeeee
Cnm ben sütümden biraz sağıp ona peynir yum pekmez eziyorum, onu veriyorum üstüne meyve suyu veriyorummerabalar bayanlar
bizde kuzucumla ek gıdaya yeni geçtik
ama biraz kafamız karışık bende işe başlayınca özellikle ne yapacağız bilmiyorum
kahvaltıyı sormak istiyorum size biz yarım yumurtayla, suda bekletip tuzunu almaya çalıştığım keçi peyniri veriyorum. dr devam maması ile karıştır ver dedi; annemlerde süte karıştır dio siz nasıl veriyorsunuz birde peynir tercihinizi sormak istiyorum bebekler için özel peynirler vamış sanırım, ondan kullanan varmı? offf en kolayı emzirmekmiş yaaaa :))))
sagol canım hepımızın bebegıne naza rdegmesın ınsallah.sımdılık sutum yetıyo dedınız gıbı meyveyle basladım. Bısey daha sorucam cok olmazsam yogurdu kendınız mı mayalıyosunuz gunluk yoksa hazır yogurt mu verıyosunuz ? paket sutlerden yogurt mayalanırmı acaba tsk.ler
kızlar size bişey sorucam. ben bir haftadır kızımın çorbalarına kuzu kıyma koyuyorum. malum kırmızı et yemediklerinde kansızlık oluyormuş bebeklerde. belki çorbadaki yeterli gelmez diye dün bir tane köfte yaptım ayrıca. kıymaya sadece ekmek içi koydum elektirikli ızgarada pişirdim. ama çok kuru oldu. sizce nasıl yaparsam yumuşak olur? benim kızım taneli şeyleri yiyebilyor o yüzden köfteyi tek başına vermek istiyorum.
bir de pazar günü yine ızgarada balık yaptım. çok sevdi bir çinekopun yarısını yedi. çok mu verdim acaba?
afiyet olsun burcu yarasın oğluşuna
bizde artık çorbasına et koyuacakmışız birde önce haşlanmak şartıyla tavuk koyabilirsin dedi doktorumuz balık da 7 aydan sonra vermeye başla dedi..
sormak istediğim şey çorbalarına et kattıktan sonra blendır yada rondodan geçirince iyice parçalanıyormu etler ,benim oğlan agzına pütürlü bişeyler gelince öğürüyor daaa...
Cnm sağol,ben tüm sebzeleri verdim sanırım kağanaBurcu kereviz'e dikkat et canim, cünkü benim oglumu kabiz yapmisti. Ayrica, elimde olan bir kitapta okuduguma göre, en gec verilmesi gereken sebzelerden birisiymis. Umarim Kagan'da kabizlik falan yapmaz.
serzenish canım ilk başta geçirebilirsin pütürlük kalmıyor.ama fazla alıştırma sonra ki zamanlarda pütürlü şeyler yemede zorlanabilir.ben şimdi tam buğday ekmeğiyle yemk sularını bile veriyorum artık damağında ezip yutabiliyor.
Amin canım benim a.s.
BEnimki evde yapılanı yemediği için Babymix veriyorum canım ama burdaki arkadaşlardan hem anne sütüyle, hem mama ile hemde sütle yapanlar var. Bebeğinin ağız tadına göre yap dene hangisini severse canım a.s.
İlk sefer için daha az versen daha iyi olur diye düşünüyorum canım. Yavaş yavaş arttırırsın a.s.
Maşallah afiyet olsun kuzuma ya benim kızımda bi yese şu çorbaları :çok üzgünüm:
PArçalanıyor csnım hiç sorun olmuyor a.s.
Maşallah Selin'ime a.s.
Sağol cnmm :)) fikir lsun diye yazıyorum cnm sende dene bunlardan[/B]
kızlar yagızda herturlu corbayı yıyo benım vazgecılmezım kırmızı pancar..içine koydugum tum corbaları bayıla bayıla yıyo zuzumm...
hatta tarhana bıle werdımm ve yemeklerden bıle verıyorum agzına artık yourdu bıle cıgneyerek yutar oldu benım sıpa:)))
kıymalı domatez corbası:
2rende domatez
1 kucuk havuc rendesi
1yemek kasıgı kıyma
2 yemk kasıgı sehrıye
kıymayı ayrı bı k2apta 10 15 dk pişir...domatez ve havucu ayrı bı tencerede 15dk oldur ustune pşşen kıymayı ılawe et...kıvamına gore su ekle...şehrıyelerı at içine pişir..az zeytınyagı ılave hafıf dırı kalcak sekılde robottan gec ..
KARIŞIK SEBZE CORBASI..
1çiçek karnıbahar
1çiçek brokoli
1kucuk havuc
1 kucuk kırmızı pancar
1 kucuk domatez rendesi
1kucuk patatez
1 cewız kadar kıyma..
1tatlı kaşıgı ırmık
1tatlı kaşıgı pirinç
1 tatlı kasıgı ınce bulgur
kıymayı ayrı bıyerde pişir tum sebzelerı domatez harıc kaynamaya bırak..
domatezı bı tencerede oldur haslanmıs sebzeyı kıymayı pişince ustune ılave et içine sebzeler haslanırken pirinç koy..ırmık bulgur ılave...
zeytınyagı ustune
afıyet olsun kuzucuklara.....
Merhaba ben yeni katıldım aranıza. Benim oğlum 19 mayıs doğumlu. biraz iştahsız. Sizin bebişler günde nekadar yiyor? Ve daha önemli bir sorum var ek gıdaya geçtikten sonra sizde de uzun süre idrar yapmadığı oluyor mu? Benimkinin 7-8 saat bezini ıslatmadığı oluyo çok üzülüyorum. idrar tahlili temiz çıktı? varmı benzer durum yaşayan?
merhaba kızlar ohh maşallah herşey vermeye başlamışsınz bizde haftaya kahvaltılara başlayacağız siz nasıl peynir veriyorsunuz kızlar sütle eziyormusunuz? bizde hep sebze çorbası veriyoruz 2 3-gündrü içine pirinçte atıyoru<z bugün pirinç çok koydum galiba diliyle pirinçleri geri çıkardı sevmedi galiba
birde aşam yoğurduna pekmez damlatıyorum çok seviyor tavsiye ederim tek başına yoğurt sevmiyor kıyma,et balık için dr.7ay dolmasını bekle dedi
Sağolasın canım bayramdan sonra denicem bende bu tariflerden bakalım. Doktor bir süre unutsun çorbayı dedi yerimseniben
Sağolasın canım tarifler için a.s. BEnde şu pancarı denicem bakalım inşallah sever de yer kuzum a.s
Hoşgeldin canım a.s. Benimki sabah 150 cc kahvaltı, 1 kavanoz meyve, 50 ile 120 cc arası mama ve gece yatmadan 150 cc muhallebi yiyor. Aralarda da beni emiyor. Sık sık yapıyor çişini bizimki CADIARZU
Canım ben 150 cc devam sütüne 2 yemek kaşığı Milupa'nın hazır kahvaltılığından katıyorum. Yarım kibrit kutusu tuzu alınmış tam yağlı peynir, 1 yumurta sarısı, yarım çay kaşığı tereyağı katıp blenderdan geçiriyorum. Çünkü benimki kaşıkla sevmiyor biberonla yiyor. Bide bizim doktor pekmez süt ürünleri ile verilince özelliğini kaybeder dedi. O yüzden ben meyve ile veriyorum bilgin olsun canım a.s.
EVET PINAR dene bakalım pancarı bıde domöatexz bacım domatez de koy ole daha cok sewdı benım kuzu.....ınşallah yer defnosummmm
BURCU efet bacım ne yerse ole kak yapıolar:))ben gecen ıspanak yedırdım pirinçli yemeını yapmıştımbız yerken tutturdu oda yıcekmış bende verdım parca ekmekle bı kaka yaptı yemyeşilllll:))))))))
bızden bı tarıf daha bunuda cok sevdı benım kuzu....yourda bayılıo zatennn :))
YAYLA CORBASI
2 yemek kaşıgı pırınç
1 tatlı kasıgı ınce bulgur
1 tatlı kasıgı ırmık
1 tatlı kaşıgı un yada pirinç unu
1caybardagı yogurt
1 fındık kadar kıyma yada et suyu koyabılırsınız...
1 yumurta(mıktara gore yarımda konulabılır)
tum baklıyatları et suyunda hasla...kıyma koycaksak suyla hasla kıymayı ılave et ayrı bıyerde pişirip
kasede un yogurt ıyıce karıstır içine yumurtayı ekle cırp..kaynayan baklıyatlara bu karısımı yavas yavas ılave et kıvamına gore su ekle..baklıyatları eklemeden hafıfce blendırdan gecebılırsın....yada sonra tum corbayı cok az blendırdan gec...
az zeytınyagı ustune...afıyetolsun zuzulara...
tercıhe gore sadece pirişnçte konulabılırrrrr
Benim kuzu yoğurt yemiyo bu tarifi deneyim bide inş sever.Kuzuna afiyet olsun canım yarasıncokacimcoook
Merhaba ben yeni katıldım aranıza. Benim oğlum 19 mayıs doğumlu. biraz iştahsız. Sizin bebişler günde nekadar yiyor? Ve daha önemli bir sorum var ek gıdaya geçtikten sonra sizde de uzun süre idrar yapmadığı oluyor mu? Benimkinin 7-8 saat bezini ıslatmadığı oluyo çok üzülüyorum. idrar tahlili temiz çıktı? varmı benzer durum yaşayan?
merhaba kızlar ohh maşallah herşey vermeye başlamışsınz bizde haftaya kahvaltılara başlayacağız siz nasıl peynir veriyorsunuz kızlar sütle eziyormusunuz? bizde hep sebze çorbası veriyoruz 2 3-gündrü içine pirinçte atıyoru<z bugün pirinç çok koydum galiba diliyle pirinçleri geri çıkardı sevmedi galiba
birde aşam yoğurduna pekmez damlatıyorum çok seviyor tavsiye ederim tek başına yoğurt sevmiyor kıyma,et balık için dr.7ay dolmasını bekle dedi
anneler ben de mayıs annesiyim. tarifler için teşekkürler.
Yalnız dikkat edilmesi gereken şeyler var. Dr. eti 7. aydan tavuğu da 8, aydan sonra önerdi. İnternette de araştırdım hepsi bu yönde. Keza yumurta sarısı sadece 7. aydan sonra. Sizler doktorunuza danışarak mı bunları veriyorsunuz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?