2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

serzenish canım ilk başta geçirebilirsin pütürlük kalmıyor.ama fazla alıştırma sonra ki zamanlarda pütürlü şeyler yemede zorlanabilir.ben şimdi tam buğday ekmeğiyle yemk sularını bile veriyorum artık damağında ezip yutabiliyor.

Amin canım benim a.s.

BEnimki evde yapılanı yemediği için Babymix veriyorum canım ama burdaki arkadaşlardan hem anne sütüyle, hem mama ile hemde sütle yapanlar var. Bebeğinin ağız tadına göre yap dene hangisini severse canım a.s.

İlk sefer için daha az versen daha iyi olur diye düşünüyorum canım. Yavaş yavaş arttırırsın a.s.

Maşallah afiyet olsun kuzuma ya benim kızımda bi yese şu çorbaları :çok üzgünüm:

PArçalanıyor csnım hiç sorun olmuyor a.s.

Maşallah Selin'ime a.s.

ohh afiyet olsun kuzuma bende denicem cnm sağol :)))

sağol cnm :))) suyla yaptım sevmedi sıpa, bizimkini sütlü yapıyorum ben onada tattırıcam bakalm beğenirse öyle yapıcam

ohhh yarasın kuzuma

Cnm kahvaltıyıda muhallebiyide ver bence, ayşeye katılıyorum, çünkü artık büyüdüler tüm öğünleri alsın aralarda anne sütü, en azından ben öyle yapıyorum , sabah emziriyorum sonra kahvaltı ile beraber meyve suyu, sonra sebze yada çorba, sonra emzirme sonra yoğurt sonra emzirme sonra muhallebi veriyorum, eğer öğünler yetişmezse en sondaki emzirmeyi yapmıyorum muhallebiyi veriyorum, yatmadan 11-12 gibi emzirip yatıyrum gecede anne sütü alıyor kağan, anne sütüne devam bağışıklığı güçlensin diye cnm 1 öğün fazla anne sütü vermişsin vermemişsin bu aylarda pek önemli olmuyor

Cnm ben sütümden biraz sağıp ona peynir yum pekmez eziyorum, onu veriyorum üstüne meyve suyu veriyorum

Cnm benim yoğurt tarifim var diğer sayfaları kntrl et bi

ohh yarasınnnn kuzuya, bence çinekop biraz fazla olmuş cnm miktar olarak

afiyet olsun burcu yarasın oğluşuna

Sağol cnmmm

Cnm 5 kere çekilmiş lduğu için hemenck eziliyo süzgeçte ztn un ufak kalıyo

Burcu kereviz'e dikkat et canim, cünkü benim oglumu kabiz yapmisti. Ayrica, elimde olan bir kitapta okuduguma göre, en gec verilmesi gereken sebzelerden birisiymis. Umarim Kagan'da kabizlik falan yapmaz.
Cnm sağol,ben tüm sebzeleri verdim sanırım kağana

ahh ne güzel ya bende öyle lsun istiyrum nasıl alıştırcam tülaycm direk ekmeği bandırıp versem tıkanırmı acaba

Sağol cnmm :)) fikir lsun diye yazıyorum cnm sende dene bunlardan

kızlar yagızda herturlu corbayı yıyo benım vazgecılmezım kırmızı pancar..içine koydugum tum corbaları bayıla bayıla yıyo zuzumm...
hatta tarhana bıle werdımm ve yemeklerden bıle verıyorum agzına artık yourdu bıle cıgneyerek yutar oldu benım sıpa:)))

kıymalı domatez corbası:
2rende domatez
1 kucuk havuc rendesi
1yemek kasıgı kıyma
2 yemk kasıgı sehrıye

kıymayı ayrı bı k2apta 10 15 dk pişir...domatez ve havucu ayrı bı tencerede 15dk oldur ustune pşşen kıymayı ılawe et...kıvamına gore su ekle...şehrıyelerı at içine pişir..az zeytınyagı ılave hafıf dırı kalcak sekılde robottan gec ..

KARIŞIK SEBZE CORBASI..
1çiçek karnıbahar
1çiçek brokoli
1kucuk havuc
1 kucuk kırmızı pancar
1 kucuk domatez rendesi
1kucuk patatez
1 cewız kadar kıyma..
1tatlı kaşıgı ırmık
1tatlı kaşıgı pirinç
1 tatlı kasıgı ınce bulgur

kıymayı ayrı bıyerde pişir tum sebzelerı domatez harıc kaynamaya bırak..
domatezı bı tencerede oldur haslanmıs sebzeyı kıymayı pişince ustune ılave et içine sebzeler haslanırken pirinç koy..ırmık bulgur ılave...
zeytınyagı ustune

afıyet olsun kuzucuklara.....

Merhaba ben yeni katıldım aranıza. Benim oğlum 19 mayıs doğumlu. biraz iştahsız. Sizin bebişler günde nekadar yiyor? Ve daha önemli bir sorum var ek gıdaya geçtikten sonra sizde de uzun süre idrar yapmadığı oluyor mu? Benimkinin 7-8 saat bezini ıslatmadığı oluyo çok üzülüyorum. idrar tahlili temiz çıktı? varmı benzer durum yaşayan?

olıvın cnm hıc olmadı çiş yapmadıı benımkının sıvı az mı gelıo acaba tahlıllerde bişi cıkmamıs allahtan bolk su ver cnm..ek gıdaya gecınce dr bana bol su wer dedıydı

merhaba kızlar ohh maşallah herşey vermeye başlamışsınz bizde haftaya kahvaltılara başlayacağız siz nasıl peynir veriyorsunuz kızlar sütle eziyormusunuz? bizde hep sebze çorbası veriyoruz 2 3-gündrü içine pirinçte atıyoru<z bugün pirinç çok koydum galiba diliyle pirinçleri geri çıkardı sevmedi galiba
birde aşam yoğurduna pekmez damlatıyorum çok seviyor tavsiye ederim tek başına yoğurt sevmiyor kıyma,et balık için dr.7ay dolmasını bekle dedi

Sağol cnmm :)) fikir lsun diye yazıyorum cnm sende dene bunlardan[/B]

Sağolasın canım bayramdan sonra denicem bende bu tariflerden bakalım. Doktor bir süre unutsun çorbayı dedi yerimseniben

Sağolasın canım tarifler için a.s. BEnde şu pancarı denicem bakalım inşallah sever de yer kuzum a.s

Hoşgeldin canım a.s. Benimki sabah 150 cc kahvaltı, 1 kavanoz meyve, 50 ile 120 cc arası mama ve gece yatmadan 150 cc muhallebi yiyor. Aralarda da beni emiyor. Sık sık yapıyor çişini bizimki CADIARZU

Canım ben 150 cc devam sütüne 2 yemek kaşığı Milupa'nın hazır kahvaltılığından katıyorum. Yarım kibrit kutusu tuzu alınmış tam yağlı peynir, 1 yumurta sarısı, yarım çay kaşığı tereyağı katıp blenderdan geçiriyorum. Çünkü benimki kaşıkla sevmiyor biberonla yiyor. Bide bizim doktor pekmez süt ürünleri ile verilince özelliğini kaybeder dedi. O yüzden ben meyve ile veriyorum bilgin olsun canım a.s.

Kızlar bide unutmadan pancar yiyince kakası kırmızı gibi oluy pancar renginde korkmayın he, ne renk yerse o renk yapıyo veletuslar :)))

sağol canıma.s. arkadaşımın dr söylemiş pekmezide yoğurda karıstırıp ver demiş,dr gidince bide ben kendi dr. sorayım bari

EVET PINAR dene bakalım pancarı bıde domöatexz bacım domatez de koy ole daha cok sewdı benım kuzu.....ınşallah yer defnosummmm
BURCU efet bacım ne yerse ole kak yapıolar:))ben gecen ıspanak yedırdım pirinçli yemeını yapmıştımbız yerken tutturdu oda yıcekmış bende verdım parca ekmekle bı kaka yaptı yemyeşilllll:))))))))

bızden bı tarıf daha bunuda cok sevdı benım kuzu....yourda bayılıo zatennn :))

YAYLA CORBASI

2 yemek kaşıgı pırınç
1 tatlı kasıgı ınce bulgur
1 tatlı kasıgı ırmık
1 tatlı kaşıgı un yada pirinç unu

1caybardagı yogurt
1 fındık kadar kıyma yada et suyu koyabılırsınız...
1 yumurta(mıktara gore yarımda konulabılır)

tum baklıyatları et suyunda hasla...kıyma koycaksak suyla hasla kıymayı ılave et ayrı bıyerde pişirip
kasede un yogurt ıyıce karıstır içine yumurtayı ekle cırp..kaynayan baklıyatlara bu karısımı yavas yavas ılave et kıvamına gore su ekle..baklıyatları eklemeden hafıfce blendırdan gecebılırsın....yada sonra tum corbayı cok az blendırdan gec...
az zeytınyagı ustune...afıyetolsun zuzulara...

tercıhe gore sadece pirişnçte konulabılırrrrr

Benim kuzu yoğurt yemiyo bu tarifi deneyim bide inş sever.Kuzuna afiyet olsun canım yarasıncokacimcoook

Benim kuzu yoğurt yemiyo bu tarifi deneyim bide inş sever.Kuzuna afiyet olsun canım yarasıncokacimcoook

inş sever canım kuzucukkk dene bı bakalım..yumurta koyma ıstersen basta....sewerse sora bıde yumurtalı denersın.afıyetolsun kuzucuklara yarasınnnzemuszemus

Aslıcım afiyet bal şeker olsun yağızıma :)))

Cnm valla bol bol çiş yapıyo benimki yapmadığı hiç olmadı

Cnm hepsini tabağına ayrı ayrı koyuyrum pütürlü pütürlü veriyorum bi kaç gündür, yanınada katık olsun diye sütümü sağıyorum yada ıhlamur veriyorum

Hülyacm tarifini denedim beğendi kuzucuk :))) paylaşımın için tesk

burcu tek tek mi yediriyosun kahvaltısını? ya hepsini karıştırıp çatalla ezip versene! ne uğraşıyosun kız. hem ben öyle yapacak olsam benim obur oğlum dayanamazki! birini yutmadan ağlamaya başlıyor ikinci kaşığı ver diye:))
ben de kahvaltı için; 150cc mama veya sütün içine 1 yumurta sarısı, biraz peynir, 1 kaşık ceviz, 2-3 kaşık kahvaltı karışımı,(kabızsa kuru kayısı püresi) karıştırıp veriyorum. bir koca kaseyi nefes almadan yiyor:))

Son düzenleme:
Dorugun bugünkü corbasinin tarifi kizlar. Severek icti ve tadi gercekten fena degildi.

1 tatli kasigi pirinc, 1 tatli kasigi sari mercimek, bir kücük boy patatesin yarisindan biraz daha azi, birkac parca ince kesilmis havuc ve yine findiktan biraz büyük 2 tavuk gögsü parcasi

Hepsini birlikte 1 su bardagindan biraz daha az bebe suyuyla iyice pisirdim. rondodan gecirdim, cok güzel bir kivam aldi corba. Tamda bir ögünlük cikti, Dorugun corba kasesine koydum. Üzerine bir iki damla zeytinyagi. Ve afiyetle yedi bebegim...

anneler ben de mayıs annesiyim. tarifler için teşekkürler.
Yalnız dikkat edilmesi gereken şeyler var. Dr. eti 7. aydan tavuğu da 8, aydan sonra önerdi. ınternette de araştırdım hepsi bu yönde. Keza yumurta sarısı sadece 7. aydan sonra. Sizler doktorunuza danışarak mı bunları veriyorsunuz??

Benim doktorum 6. aydan sonra, püre seklinde olmasi kaydiyla et ve tavuk verilmesinde, bir sakincasi olmayacagini söylemisti Helen. Ben tüm öglen menülerine genelde birazcik ekliyorum, severek yiyiyor. Ve simdiye dek, bir yan etkisi olmadi. Yalniz yumurta sarisini kestim, allerjik reaksiyonlar oldu gözlerinin altinda. Kasiyordu sürekli. 3 gündür vermiyorum ve gözlerini kasimasi durdu oglumun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…