2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

hanımlar ne güzel bebeişleriniz köfte makarna yiyorlar benimkide 5 mayıs doğumlu ama hala blendırda çekiyoruz çorbalarını pilav felan vermeye çalışıyorum sebze çorbalarını çatalla eziyorum kusuyor nasıl alıştırdınız bana yardım edin lütfen 6 tanede dişimiz var maşallah ama yinede yemiyor şu günlerdede hiç yemek istemiyor kaşık ve kaseyi görünce övüyor bi çare lütfen kafayı yicem bu ara benim bebişte gece hiç mama almıyor akşam 9 gibi muhallebi yiyor onla sabah 7 ye kadar gecede sürekli mız mızlanıyor kalkıp mama yapıyorum ama almıyor normalmi sizce.

4 aylıktan itibaren tadlara alıştırmaya başladınızmı? meyve suyu, yoğurt falan... 6 aylıktan sonra daha da arttı... benim oğlum da geçen hafta yemek istemedi burun kıvırdı çıkardı falan.. ama ben çenesinin altından tuttum kafasını kaçırmasın diye .. mecbur olduğunu anlayınca kızdı yine çıkardı.. çok sinir idi ... ama emzirmedim... yemek yerine meme istiyor naz yapıyordu.. acıkınca yine denedim falan.. böle 1 hafta geçti.....sonra yine yavaş yavaş yemeye başladı... mesela dün akşam nasıl acıkmış beni ısırmaya başladı.. mutfağa gittim ağzını şap şap yaptı.. ve pütürlü de olsa yedi...tabi arada çıkarıyor ya da hemen açlığı geçince bırakıyor ama olsun 2-3 kaşıkta olsa alışsın yeter...

bazı bebeklerde reflü türü şeyler olabiliyor. ve bir mikroptan bahsediliyor... o mikropta kusma yapıyormuş sanırım... doktor anlayabilir sor bence... ama bizim doktor kesinlikle blendırdan çekme diyor...ezme diyor... alışması lazım. yutma refleksi gelişmesi lazım....

bu arada söylemeyi unuttum. doktor öğün sayısı sizin gibi olsun dedi. sizle sofraya otursun dedi.. tabi ben ilk başlarda içim rahat etmedi sık sık yedirmeye çalıştım ama bu da ters tepebiliyor. karnı acıkmadan yemek istemediği için kaşık yemek gördü mü psikolojikman ters tepiyor kaçıyorlar... acıkmasını bekliyorum şimdi.. zaten acıktımı belli ediyorlar...ve acıktımı yiyorlar da...bir kaşığı veriyorum yutar yutmaz ikincisini.. yuttuktan sonra biraz boş kalsın kızıyor.. ve ben yemek yemek istemediğini düşünüyordum kaçıyordu ağlıyordu...annem keşfetmiş hemen peş peşe verince yutar yutmaz hapur hupur yiyor... o yüzden o mama sandalyesinde biz ayakta hemen hızlı hızlı yediriyoz.....

mikrop demişsin canım iki hafta önce hastanede yattı amipten bir arkadaşın çocuğundan bulaştı tedavi gördük ozaman sürekli kustu zaten beş gün boyunca bir tatlı kaşıgı mama verememiştim ozamandan bu yana düzelmedi zorlayınca kusuyor ama övüyor yemek istemiyor birde ben acıkmasını beklemiyorum 4 saatte bir öğününü veriyorum o acıkıpta istemiyor sofrada üç dört lokma yemeğe batırılmış ekmek içi yiyor ama bunu kaşıkla yapınca yemiyor beni bilgilendirin lütfen

yaaa, şu son zamanlara kadar herşeyi yiyen sıpam, taneli ve tuzlu (yani tatlı olmayan) hiçbişe yemez oldu:çok üzgünüm: çok üzülüyorum. bide tükürmeyi öğrendi. önce yemek istemeyince diliyle itiyordu sadece. artık öyle tazyikli tükürüyorki, üst baş masa her yer batıyorsempatiksalakcinni geri nasıl alıştıracam şu pütürlülere, çorbalaralmaz: kaşığın yarısına çorba, yarısına meyveli büyümix koyuyorum, o zaman yutuyor. ama büyümixin tadını almayınca hemen tükürüyor((( veya ağzına azcık sert bişi deysin, hemen zerresi kalmayana kadar tükürüyorkafamçokkarıştı

Tek tek vermeyi dene Ayse'cigim, ben pütürlülere öyle alistirdim ve hic zorlanmadi Doruk. Örnegin corba iciriyorsun ve icinde taneli parcalar var. Onlari bir kasik degilde, bir kasigin icine bir tane alarak ver, belki faydasi olur.

geçenlerde biz de öle bir dönem geçirdik ben izin almıştım evde idim. beni görünce yemediğini düşündüm. nerden izin aldım çocuğun huyu değişti dedim. nerdeyse pes edip annemi çağıracaktım. yok dedim ben annesiyim pes etmemeliyim... 1 hafta böle sancılı geçti. bir gün zorlamadım yemezse yemesin acıkır yer açlıktan ölmez heralde dedim. bir iki kaşık ancak yedi. zorlamadım. ertesi gün öle falan. ama içim acıdı sanki yüzü küçücük kalmıştı zayıflamıştı... allahtan yavaş yavaş yemeye başladı... sütüm de çok az benim baktı olmuyor yemeye karar verdi... ama ben çok acıkınca yediriyorum. yoksa yemiyor... bir iki kaşık yiyip bırakıyor acıkmazsa o da zar zor.. dün annem de dedi acıkınca nasıl da yiyor diye....doktor da günde 3 öğün yesin sizin gibi dediğine göre vardır bir bildiği... bizimle yemek masasında yemesi gerekiyormuş.. ama ben pek yapamıyorum bunu... önceden doyuruyorum aynı anda ben yiyemiyorum çünkü....dün aynı anda oturduk herkes yedi kalktı ben kendi yemeğimi sonra yedim.. ya da böle yapacam mecbur..sofra adabını öğrensin yeter...

Cnm geçmiş olsun, çk kötüdür mügren bendede var

kuzum anne kokusunu istiyodur yavs

Cnm sizinkle sofraya oturunca ne kadar yiyiyor merak ettim, yani ben öğün olarak 1 kase yoğurt gibi bişeyler veriyorum, sofrada olsa bizimgibi herşeyden yiyebilmesi lazım , 2-3 çeşit...ama yiyemezki

geçmiş olsun cnm, konu hakkında bilgim yok

Cnm inş alışır kuzucun alışmasında ay önemli diye b,l,yorum

aaa kötü olmuş cnm ya (

bende cnm acıkmasını beklıyorum bırde damak tadına gore yıyor benım oglan sewıyosa yıyor sewmıyosa yemıyor kahvaltı harıc bıcok sey yıyor ama kahvaltıyla yıldızı bırturlu barısmadı yumurtayı 3gune bı verıyorum peynır agzına sokmuyo onceden yıyordu ama şimdi yemıyo yanı yaklasık 3 ayadır falan ben de bişilerle karıstıorıp werıyorum labneyı arada yosa sabahları emıyooo sadece((bende sen gıbı memeyı vermesemmı acaba ya beklesem miki yyemeyı kabul edene kadarrbilmiyorumkismile

ah aysecım ya hepsının var bole donemı ama senınkı puskutmeyı nasıl ogrenmış yaa sıpa..oyle cok zor tabı pes etme ama tamamen ezıp werırsen belkı hıc kabulketmez puturlulerı sora ısteyene kadar ınatet bence dene bıraz puturluden basşla cok acıkınca mecbur yer dıe dusunuorum..zemuszemus

bende ewde yaptıım kofteyıo sewdıremedım yagıza ama gecen koftecıye gıttık bız--denemek için verdım 2 ye yakın kofte yedı ekmekle sıpa lezzet arıyolar cnm ya ben tuzsuz sogansız falan yapıodum ewde dememkkkı ondan sewmemışş dıorum şimdi kofte yapcam zaman koycam içine azcık tuz sogan kandımıze yapar gıbı hazırlıcam yanı sende ole dene belkı sewer kuzucukkkk annsıı
gece mama almaması garıp ama acıkmıyomu acaba dr a dafalan sordunmu cnm hiçç

Tek tek vermeyi dene Ayse'cigim, ben pütürlülere öyle alistirdim ve hic zorlanmadi Doruk. Örnegin corba iciriyorsun ve icinde taneli parcalar var. Onlari bir kasik degilde, bir kasigin icine bir tane alarak ver, belki faydasi olur.
canım önceden yiyordu herşeyi. hiç dişi yoktu,damağıyla ezip yutuyordu. ama şimdi mesela yoğurdun içine bir pirinç ya da bezelye tanesi gelsin, yoğurtla beraber tükürüyor hepsini( çok çok vermiyorum zaten, ama tembel sıpamın boğazından kayıp gidicek,hiç zahmet etmeyecek! tükürünce kötü oluyo bide,heryer batıyo. bide yumurtayı düşün, kokusu da çıkmaz:çok üzgünüm:

bende hiç kıyamıyorum aç bırakmaya( en fazla 3-4 saat. oyunlarla,müziklerle dikkatini dağıtıp çorbalarını biraz içiriyoruz babasıyla. ama tanelileri hiçbir şekilde yemiyorboshayallersmile bu arada biz 6. aydan beri masada,mama sandalyesinde genelde beraber yiyoruz.
günde 3 öğünle nasıl doyacak bu kuzular ya?? öğünlerinde yoğurt meyve filan da var. onlar tok tutmazki. ara öğünde yiyordu bunları,3 öğün beslersek ne zaman yoğurt,meyve yicek?

aaa kötü olmuş cnm ya (
evet,çok zorlanıyoruz(

ya canım kıyamıyorumki aç bırakmaya, bide masaya hep birlikte oturuyoruz ya, biz yerken ağzımıza bakıyor, boğazımdan geçmiyor o zaman( yeterki yesin diye de blenderla iyice eziyorum. doğru mu? hayır! ama ana yüreği işte:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
arkadaşlar biz 4. ayda ek gıdaya başlamak zorunda kaldık
5 6 ay arasında kahvaltısını bulamaç olarak yiyordu sonra yemedi
zaten tatlı şeyleri hiç sevmiyor çorbadır yemeklerin sularıdır bayılır ama bebe biskuvisidir muzdur labnedir hiç sevmedi gitti
şimdi kahvaltıya bizimle birlikte alıyorum sadece peynir yiyor yumurta falan hak getire hemen agzından atıyor
makarnayı ben tabaga koyup mama sandalyesinde önüne koyuyorum öyle eline alıp kendi yemeyi seviyor
muzu elmayı portakaladıa ancak öyle yiyor kendisi eliyle yani
sebze çorbaları sebze yemeklerinin sularını yiyor patatesli yemekleri seviyor birde ama öyle başka şeyler yemiyor

Kızlar bizim akşam yemeğimizde kağanada mama sandalyesinde meyvesini yedirelim dedik, aman Allahım, meyve yemezmiş o, bizim yediğimizden yicekmişş, mmmmm yapıyo , havuçlu domatesli etli pilav yapmştım gümletti ondan, tabi tadı güzel hem tuzuda var değmeyin keyfine-tatlicadiarzu-

hehehh burcu selina rıtk kendi için yapılan hiçbişeyiy emiyor hayatım.hatta dün annem çok güzel sebze çorbası yapmış yememiş.sonra kendilerine şehriye çorbası yapmış onu götürmüş valla:))

BUGUNKU YAGIZ EFENIN MONUSUUUUU:=))
SÜTLÜ PIRASALI HAVUÇ ÇORBASIII

1tatlı kaşıgı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1kucuk havuç
1 pırasanın beyaz yeri
1su bardagı su veya et suyu
2 su bardağı süt
1 tutam dereotu

tereyagını tencerede erıttıkten sora unu koyup hafıf pembelesınceye kadar kavuruyoruz....sora suyu yada et suyunu ekleyıp peşıne sutu koyuyoruz karıstırmaya dewam un topaklanmasın dıye....havucları rendeleyelım...pırasayıda sogan dograr gıbı kucuk kucuk dograyalım..hazırladıgımız havuc ve pırasayı tencere-ye ılave edelım..kaynayana kadar karıstıralım...kaynadıktan sora dereotunu ekleyıp 5dk daha kaynatıp kapatalım..afıyet olsun kuzucuklara......

mımmmmmmmm cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook
deneyecegim çok güzel olmuştur eminim..

ellerine sağlık canım bende deniycem zaten ne yapsam diye deli oluyorum ama nasıl süt koydun canım:uhm: hazır sütmü devam sütümü? muhallebisi bitmişti bende dünakşam irmikle muhallebi yapayım dedim hiç beğenmedi 1 kaşık yedi onuda çıkardı vermedim birdaha buaralar pek bir nazlı diştenmi bilmiyorum neyerse kusuyormuş gibi yapıyor hiç severek yemiyor inşallah bu tarifi sever

yapın kızlarrrr cok lezzetlı oldu benım bıle yıyesım geldı hanı gercı ben pırasayı cokkkk sewerım:=)
SEMRA CNM ben hazır sut koyuyorum corbalara yagız dewam sutunu içmedı zaten...daha cok sutlu corbaları sewıyo ..tarhanayı brokolı corbasını sutle yapıorum bayılıo....hazır sutu farkedermi corbanın içinde bılemıycem ama sen bılırsın gene ıstersen dewam sutu koy sadesınden....iştahsızlıgı diştendır cnm benımkıde aynı ..ne yapcamı şaştım deişik farklı tarıfşler yapıcam dıe mutfaktan cıkmıyorum gunde 3cesıt yapıom nerdeyese bırını yemezse otekını yer belkı dıeeeee.....:bbo:

ohhh afiyet olsun kuzuma :)))

Afşyet olsun yağız paşaya :)))

Eveeeeeet kızlar gelelim bizim çorbaya, içine patates, kereviz, tarhana , mercimek, kıyma, yağ ,su ,salça koydum, miktarlara dikkat etmedim göz kararıydı, düdüklüde bu sefer 20 dk pişirdim ve sonuç mükemmel oldu kağan için, koca bi kase gümledi uzzzzuuuuuuun zaman sebze yememe inadından sonra ilaç gibi geldi :))) sizde deneyina.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…