hanımlar ne güzel bebeişleriniz köfte makarna yiyorlar benimkide 5 mayıs doğumlu ama hala blendırda çekiyoruz çorbalarını pilav felan vermeye çalışıyorum sebze çorbalarını çatalla eziyorum kusuyor nasıl alıştırdınız bana yardım edin lütfen 6 tanede dişimiz var maşallah ama yinede yemiyor şu günlerdede hiç yemek istemiyor kaşık ve kaseyi görünce övüyor bi çare lütfen kafayı yicem bu ara benim bebişte gece hiç mama almıyor akşam 9 gibi muhallebi yiyor onla sabah 7 ye kadar gecede sürekli mız mızlanıyor kalkıp mama yapıyorum ama almıyor normalmi sizce.
yaaa, şu son zamanlara kadar herşeyi yiyen sıpam, taneli ve tuzlu (yani tatlı olmayan) hiçbişe yemez oldu:çok üzgünüm: çok üzülüyorum. bide tükürmeyi öğrendi. önce yemek istemeyince diliyle itiyordu sadece. artık öyle tazyikli tükürüyorki, üst baş masa her yer batıyorsempatiksalakcinni geri nasıl alıştıracam şu pütürlülere, çorbalaralmaz: kaşığın yarısına çorba, yarısına meyveli büyümix koyuyorum, o zaman yutuyor. ama büyümixin tadını almayınca hemen tükürüyor ((( veya ağzına azcık sert bişi deysin, hemen zerresi kalmayana kadar tükürüyorkafamçokkarıştı
yaaa, şu son zamanlara kadar herşeyi yiyen sıpam, taneli ve tuzlu (yani tatlı olmayan) hiçbişe yemez oldu:çok üzgünüm: çok üzülüyorum. bide tükürmeyi öğrendi. önce yemek istemeyince diliyle itiyordu sadece. artık öyle tazyikli tükürüyorki, üst baş masa her yer batıyorsempatiksalakcinni geri nasıl alıştıracam şu pütürlülere, çorbalaralmaz: kaşığın yarısına çorba, yarısına meyveli büyümix koyuyorum, o zaman yutuyor. ama büyümixin tadını almayınca hemen tükürüyor ((( veya ağzına azcık sert bişi deysin, hemen zerresi kalmayana kadar tükürüyorkafamçokkarıştı
köfteyi sevmiyor kuru geliyor. ya da ben beceremedim çünkü ben de tadına baktım gerçekten kuru olmuş. benim bile ağzımda büyüdü:) ben de yemeklere kıyma koyuyorum öle yesin diyorum ne yapayım... pilav makarnayı seviyor.. ama büyük oğlum da bebekken pilav severdi hep kabız olurdu buna yüz vermek istemiyorum şimdiden... alışmasın fazla...
2.lerde daha deneyimli mi yoksa gaddar mı olunuyor bilmem...önceden olsa aman sevdiği olsun yeterki yesin derdim.. şimdi nasıl olsa acıkacak ve mecbur yiyecek diyorum...
alt iki dişimiz 5,5 aylık idi çıktı başka hiç dişimiz çıkmadı çıksa da rahatlasak...
iyiki bu forum var.. yoksa insan sadece kendi çocuğu öle sanıyor...
bu arada benim şanssızlığım sanırım ilk çocuğumda bu da gece o kadar sık uyanıyor ki sayamıyorum artık gündüz de işe geldiğimden. gece birlikte yatıyoz en azından uykum açılmadan memeyi açıp veriyom... bazen bir bakıyom ben öle uyuya kalmışım.....
ilk oğlumu 2 aylık idi oda ve yatağını ayırmıştım ama ben gece hiç uyumadığımdan tabi migren krizlerim çıkmıştı ortaya kaçkez bilmediğim için zehirlendim sanmıştım acile gitmiştik kustuğum için meğer migrenmiş.. bunda o yüzden aynı yataktayız en azından migrenim azmasın diye uykum dağılmıyor falan ... ama huzursuzum ilerisi için yatağını ayıramadım diye tabi...
Canım bi dene bakalım. Çocuk doyuyor olsa istemez zaten a.s.
Benimkide yatarken mama yemişte olsa gece 2-3 kere uyanıyor emmek için. Uykusunda mama vermeyi denedim kaç sefer ama istemiyor. Gece illa beni emecek. Allah'tan yanımda yatıyorda git gel derdi yok. Salak olurdum valla bu uyanmalara kafamçokkarıştı
bu arada söylemeyi unuttum. doktor öğün sayısı sizin gibi olsun dedi. sizle sofraya otursun dedi.. tabi ben ilk başlarda içim rahat etmedi sık sık yedirmeye çalıştım ama bu da ters tepebiliyor. karnı acıkmadan yemek istemediği için kaşık yemek gördü mü psikolojikman ters tepiyor kaçıyorlar... acıkmasını bekliyorum şimdi.. zaten acıktımı belli ediyorlar...ve acıktımı yiyorlar da...bir kaşığı veriyorum yutar yutmaz ikincisini.. yuttuktan sonra biraz boş kalsın kızıyor.. ve ben yemek yemek istemediğini düşünüyordum kaçıyordu ağlıyordu...annem keşfetmiş hemen peş peşe verince yutar yutmaz hapur hupur yiyor... o yüzden o mama sandalyesinde biz ayakta hemen hızlı hızlı yediriyoz.....
geçmiş olsun cnm, konu hakkında bilgim yokmikrop demişsin canım iki hafta önce hastanede yattı amipten bir arkadaşın çocuğundan bulaştı tedavi gördük ozaman sürekli kustu zaten beş gün boyunca bir tatlı kaşıgı mama verememiştim ozamandan bu yana düzelmedi zorlayınca kusuyor ama övüyor yemek istemiyor birde ben acıkmasını beklemiyorum 4 saatte bir öğününü veriyorum o acıkıpta istemiyor sofrada üç dört lokma yemeğe batırılmış ekmek içi yiyor ama bunu kaşıkla yapınca yemiyor beni bilgilendirin lütfen
hanımlar ne güzel bebeişleriniz köfte makarna yiyorlar benimkide 5 mayıs doğumlu ama hala blendırda çekiyoruz çorbalarını pilav felan vermeye çalışıyorum sebze çorbalarını çatalla eziyorum kusuyor nasıl alıştırdınız bana yardım edin lütfen 6 tanede dişimiz var maşallah ama yinede yemiyor şu günlerdede hiç yemek istemiyor kaşık ve kaseyi görünce övüyor bi çare lütfen kafayı yicem bu ara benim bebişte gece hiç mama almıyor akşam 9 gibi muhallebi yiyor onla sabah 7 ye kadar gecede sürekli mız mızlanıyor kalkıp mama yapıyorum ama almıyor normalmi sizce.
geçenlerde biz de öle bir dönem geçirdik ben izin almıştım evde idim. beni görünce yemediğini düşündüm. nerden izin aldım çocuğun huyu değişti dedim. nerdeyse pes edip annemi çağıracaktım. yok dedim ben annesiyim pes etmemeliyim... 1 hafta böle sancılı geçti. bir gün zorlamadım yemezse yemesin acıkır yer açlıktan ölmez heralde dedim. bir iki kaşık ancak yedi. zorlamadım. ertesi gün öle falan. ama içim acıdı sanki yüzü küçücük kalmıştı zayıflamıştı... allahtan yavaş yavaş yemeye başladı... sütüm de çok az benim baktı olmuyor yemeye karar verdi... ama ben çok acıkınca yediriyorum. yoksa yemiyor... bir iki kaşık yiyip bırakıyor acıkmazsa o da zar zor.. dün annem de dedi acıkınca nasıl da yiyor diye....doktor da günde 3 öğün yesin sizin gibi dediğine göre vardır bir bildiği... bizimle yemek masasında yemesi gerekiyormuş.. ama ben pek yapamıyorum bunu... önceden doyuruyorum aynı anda ben yiyemiyorum çünkü....dün aynı anda oturduk herkes yedi kalktı ben kendi yemeğimi sonra yedim.. ya da böle yapacam mecbur..sofra adabını öğrensin yeter...
canım önceden yiyordu herşeyi. hiç dişi yoktu,damağıyla ezip yutuyordu. ama şimdi mesela yoğurdun içine bir pirinç ya da bezelye tanesi gelsin, yoğurtla beraber tükürüyor hepsiniTek tek vermeyi dene Ayse'cigim, ben pütürlülere öyle alistirdim ve hic zorlanmadi Doruk. Örnegin corba iciriyorsun ve icinde taneli parcalar var. Onlari bir kasik degilde, bir kasigin icine bir tane alarak ver, belki faydasi olur.
bende hiç kıyamıyorum aç bırakmayageçenlerde biz de öle bir dönem geçirdik ben izin almıştım evde idim. beni görünce yemediğini düşündüm. nerden izin aldım çocuğun huyu değişti dedim. nerdeyse pes edip annemi çağıracaktım. yok dedim ben annesiyim pes etmemeliyim... 1 hafta böle sancılı geçti. bir gün zorlamadım yemezse yemesin acıkır yer açlıktan ölmez heralde dedim. bir iki kaşık ancak yedi. zorlamadım. ertesi gün öle falan. ama içim acıdı sanki yüzü küçücük kalmıştı zayıflamıştı... allahtan yavaş yavaş yemeye başladı... sütüm de çok az benim baktı olmuyor yemeye karar verdi... ama ben çok acıkınca yediriyorum. yoksa yemiyor... bir iki kaşık yiyip bırakıyor acıkmazsa o da zar zor.. dün annem de dedi acıkınca nasıl da yiyor diye....doktor da günde 3 öğün yesin sizin gibi dediğine göre vardır bir bildiği... bizimle yemek masasında yemesi gerekiyormuş.. ama ben pek yapamıyorum bunu... önceden doyuruyorum aynı anda ben yiyemiyorum çünkü....dün aynı anda oturduk herkes yedi kalktı ben kendi yemeğimi sonra yedim.. ya da böle yapacam mecbur..sofra adabını öğrensin yeter...
evet,çok zorlanıyoruz
aaa kötü olmuş cnm ya(
ya canım kıyamıyorumki aç bırakmaya, bide masaya hep birlikte oturuyoruz ya, biz yerken ağzımıza bakıyor, boğazımdan geçmiyor o zamanbende cnm acıkmasını beklıyorum bırde damak tadına gore yıyor benım oglan sewıyosa yıyor sewmıyosa yemıyor kahvaltı harıc bıcok sey yıyor ama kahvaltıyla yıldızı bırturlu barısmadı yumurtayı 3gune bı verıyorum peynır agzına sokmuyo onceden yıyordu ama şimdi yemıyo yanı yaklasık 3 ayadır falan ben de bişilerle karıstıorıp werıyorum labneyı arada yosa sabahları emıyooo sadece((bende sen gıbı memeyı vermesemmı acaba ya beklesem miki yyemeyı kabul edene kadarrbilmiyorumkismile
ah aysecım ya hepsının var bole donemı ama senınkı puskutmeyı nasıl ogrenmış yaa sıpa..oyle cok zor tabı pes etme ama tamamen ezıp werırsen belkı hıc kabulketmez puturlulerı sora ısteyene kadar ınatet bence dene bıraz puturluden basşla cok acıkınca mecbur yer dıe dusunuorum..zemuszemus
BUGUNKU YAGIZ EFENIN MONUSUUUUU:=))
SÜTLÜ PIRASALI HAVUÇ ÇORBASIII
1tatlı kaşıgı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1kucuk havuç
1 pırasanın beyaz yeri
1su bardagı su veya et suyu
2 su bardağı süt
1 tutam dereotu
tereyagını tencerede erıttıkten sora unu koyup hafıf pembelesınceye kadar kavuruyoruz....sora suyu yada et suyunu ekleyıp peşıne sutu koyuyoruz karıstırmaya dewam un topaklanmasın dıye....havucları rendeleyelım...pırasayıda sogan dograr gıbı kucuk kucuk dograyalım..hazırladıgımız havuc ve pırasayı tencere-ye ılave edelım..kaynayana kadar karıstıralım...kaynadıktan sora dereotunu ekleyıp 5dk daha kaynatıp kapatalım..afıyet olsun kuzucuklara......
1tatlı kaşıgı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1kucuk havuç
1 pırasanın beyaz yeri
2 su bardağı süt
1 tutam dereotu
tereyagını tencerede erıttıkten sora unu koyup hafıf pembelesınceye kadar kavuruyoruz....sora suyu yada et suyunu ekleyıp peşıne sutu koyuyoruz karıstırmaya dewam un topaklanmasın dıye....havucları rendeleyelım...pırasayıda sogan dograr gıbı kucuk kucuk dograyalım..hazırladıgımız havuc ve pırasayı tencere-ye ılave edelım..kaynayana kadar karıstıralım...kaynadıktan sora dereotunu ekleyıp 5dk daha kaynatıp kapatalım..afıyet olsun kuzucuklara......
hehehh burcu selina rıtk kendi için yapılan hiçbişeyiy emiyor hayatım.hatta dün annem çok güzel sebze çorbası yapmış yememiş.sonra kendilerine şehriye çorbası yapmış onu götürmüş valla:))
1tatlı kaşıgı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1kucuk havuç
1 pırasanın beyaz yeri
2 su bardağı süt
1 tutam dereotu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?