2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

Kızlar bizde bugün itibariyle ek gıdaya başlıyoruz.Doktorumun anlattıklarını yazayım tek tek.cokacimcoook

Öncelikle 3 öğünle başlıycaz sabah 10:00 gibi meyve püresi,17:00 de yoğurt,20:00 de muhallebi.hihoyyyt

Meyve Püresi:Çilek,dut,böğürtlen hariç tüm meyvelerden verebilirsin dedi.Meyveyi cam rendeden geçiricem posasıyla püresini tekrar karıştırıp öylece vericem.İstersen kavanoz mamasıda kullanabilirsin ama onlar pütürsüz olduğu için pütürlü gıdalara geçerken sorun yaşarsın bence kendin yapıp ver ama kavanoz mamasıylada karıştırabilirsin biryerlere giderken pratik olur dedi.Marka olarak hipp önerdi özellikle organik olduğu için yada diğer markalardan alırsanda onlarında organik olanları ayrı onlardan al dedi.

Yoğurt:Biberon mamasıyla yapıcam,ama bazı bebekler biberon mamasıyla yapılanı reddedebilir ozamanda günlük inek sütüyle yapabilirsin ama pastörize süt olacak dedi.Bunlarda üzerinde uzun ömürlü yazanlar varya kullanım süreleri 2-3 ay onlardan olmayacak hani şişe sütler olurduya 3 günde tükenmesi gereken onlardan işte.Ama öncelikle biberon mamasıyla deniycez 120 cc biberon maması sıcak suyla hazırlanacak el değince çok sıcak olacak şekilde içine 1 çay kaşığı yoğurt koyulup karıştırılacak.Sarılarak 4-5 saat bekletilecek sonra buzdolabında dinlendirilcek ve günlük yapılacak muhakkak.

Muhallebi:Tahıllı,pirinçli kaşık mamalarında yapılacak üzerindeki ölçüsüne göre.Birkaç çeşit al dedi.Birgün tahıllı veriyorsan birgün pirinçli vericez.Özellikle kakasını yapmakta zorlandığı gün tahıllı olandan ver dedi.Üzerinde 4 aydan itibaren yazanlarından alacağız.

Bunların hepsinde bir ölçü yok bebek zaten alabildiğini alacak istemezse kesinlikle zorlama yediği kadarını yesin dedi.Beğenmediği birşey olursa zorlama bir hafta sonra tekrar dene,eğer tekrar yemezse pes etmek yok 1 hafta arayla tekra dene en fazla 5 seferden sonra reddetiği besini yiyecektir dedi.:lepi:

Besinler meyveler kaşıkla verilecek.12 aydan sonra biberon çene yapısına ve dişlerini zararlı olduğunda yavaştan bırakma alıştırmaları yapması gerekir dedi.Ek gıdaya geçtiği için alabildiğince su verilecek.Yine biberonla değil kaşıkla birkaç ay sonra bardakla verilmeli dedi.Suluk biberon su için kullanılmayacak.CADIARZU

Benden bu kadar kızlar umarım sorunsuz bir geçiş yaşarız hepimiz

cnm bebelacın pirinç muhallebisi tahıllı zaten ekstra tahıla gerek yok içinde var yaniii çok şükür kakalar yerinde

hadi sibelciğim hayırlı olsunnn şu yoğurdu bende deneyecem karar verdimm

sıbıkocum hayırlı olsun canım sen 4 du doldurdun dımı?bızde ınsallah bayramda baslıcaz ben bu sefer mamayı bırakıcam sadece emzırıcem dr muz oyle soyledı.

incihan canım ya allah aşkına açtığın şu başlığın altına sütü yetmeyen anneler filan diye belirt yoksa her gelen dr kesilecek başımıza bizim de sinirimiz hoplayacak.

insanlar ne sanıyolar acaba ya...keyiften mama vermek die bi şey mi var.
Heeeyyyy sütü yetenler, belki bilmiyorsunuzdur diye size söylüyoruuummmm:
İNSANIN SÜTÜ YETMEDİĞİ ZAMAN ÇOK ÜZÜLÜYOR. KENDİNİ SUÇLU VE ÇOCUĞUNA KARŞI MAHÇUP HİSSEDİYOR. KAHROLUYOR. HER BEBEK GİBİ BENİM ÇOCUĞUMUN DA HAKKI ANNE SÜTÜ İÇMEK AMA BEN ONA BUNU VEREMİYORUM, ALLAH BENİM BELAMI VERSİN DİYOR. ÇARESİZCE EMMEYE ÇALIŞAN, MEMEYLE KAVGA EDEN BEBEĞİNİN GÖZLERİNE BAKAMIYOR. DRLAR ÇARESİZ MAMA TAKVİYESİ YAPICAZ DİYİNCE YIKILIYOR. GÜNLERCE AĞLIYOR, KABULLENEMİYOR. TANIDIKLARINA BENİM SÜTÜM YETMEDİ DEMEYE UTANIYOR, EKSİKLENİYOR. BİR SÜRE SONRA YAVAŞ YAVAŞ PES EDİLİYOR. SONRA MAMA İŞKENCESİ BAŞLIYOR. GECELERİ HERKES UYKU SERSEMİ UYANIP MEMESİNİ BEBEĞİN AĞZINA VERİP UYUKLARKEN SÜTÜ YETMEYEN ANNE AYILIP GİDİP MAMA HAZIRLIYOR Kİ BU ARADA BEBEK NE KADAR AĞLIYOR, YA DA AĞLAMAMASI İÇİN NE TAKLALAR ATILIYOR ONU DA BİLMİYORUZ Dİ Mİ? BİR YERE GİTMEK, GİTTİĞİN YERDE MAMA HAZIRLAMAK, BİBERON STERİLİZE ETMEK.... AMA TABİ BUNLAR İŞİN KOLAY KISMI. ESAS MİLLETE LAF ANLATMASI ZOR. ÜSTELİK ANNE SÜTÜ ANNE SÜTÜ DİYE ÖYLE BÜYÜK BİR BASKI VAR Kİ GELEN SÜTÜN BİLE KAÇMASI MÜMKÜN YANİ. ÇOCUĞUNA MAMA VEREN ANNELER NE APTAL NE DE SİZDEN DAHA CAHİL. ANNE SÜTÜNÜN YARARLARINI BİLMEDİKLERİ İÇİN DEĞİL SÜTLERİ YETMEDİĞİ İÇİN MAMA VERİYORLAR. AMA GELİP BİR DE SİZ VURMAYIN ALLAH AŞKINIZA....klava:klava:klava:

canım bildiğim kadarıyla milupanın antialerjik bir maması var bir de hem humananın hem de aptamilin kusmayı önleyen maması bak bi istersen:
MİLUPA APTAMİL MİLUMİL AR - KUSMAYI ÖNLEYİCİ BİBERON MAMASI 300 GR
MİLUPA APTAMİL HA ALERJİLİ BEBEKLERE ÖZEL DİYET MAMASI 400GR
HUMANA HUMANA AR KUSMAYI ÖNLEYİCİ BİBERON MAMASI 400 GR
ama sütün üç aydır yetiyosa azalması geçici bir durum olabilir bence HİPP natal aktif emziren anneler için çayı var onu dene. feyrouz gazoz da iyi. bir de ısırgan tohumu çektir her gün 3-4 kaşık ye ii geliyor. ve bol bol su ve süt içmeyi ihmal etme. inşallah toparlarsınız kendinizi. ama yine de yetmezse üzülme DÜNYANIN SONU DEĞİL. bence bebişin zamanla alışacaktır zaten 4. ay sonunda ek gıdaya geçebilirsin. düşünsene dünyada sadece sütle yaşayan kimse yok allaha şükür :)) ama senin için biraz acılı geçiyor sanırım. Tanrı yardımcınız olsun.

Ankakusu meltemcim ağzına sağlık.Bi baslık actım sinirlerim bozuldu.

Bu topik anne sütünün faydaları veya ne kadara kadar emzirmeliyim değil.Ek gıda başlığı.Ama anlatamadım heralde.

Neyse o yazıları görmezden geliyorum artık.Biz kendi işimize bakalım.Hepimiz bilinçli anneleriz ve ne yaptığımızı biliyoruz.

Sibelcim hayırlı olsun ek gıdalarınız.Sizde farklı bir yol izliyormuşsunuz.Sanırım sebzeyle ilk ben başlıycam.Umarım Yağız iştahla yer mamaları.

vaovvvv ankakuşu cnm nekadar dolmuşsun ama inan içimdekilerin tercümanı olmuşsun

mama hazırlamak üstelik iki bebeğe aynı anda .....beslemek....o biberonları yıkmak devamlı kaynamış

sıcak su soğuk su tutmak .....biyere gittinmi koca vazlizle gezmek 10 biberon yarımkiloluk termus bir kavonoz mama ....ve gittiğin yerde aaaaaaaaaa süt vermiyormusun?

iki bebekle sen tembelsin emzirmek istemediğin için sütün gitti diyenler....

oğlunun parası gittiği için devamlı başında papağan gibi keşke emzirseydin sütün gelirdi
mamaya çok para gidiyor diyen kaynana ..............

ben anne sütü almayan bir bebek olmusum hayatım boyunca bunun ceremesini yaşıyorum
alerjim var hemde herşeye ...........bi evde rutubet toz küf ağır koku varsa giremiyorum kalamıyorum

evde devaölı toz alarak yaşıyorum......çok zor anne sütünün değerini benim gibiler çok iyi bilir ve yine anne sütü veremeyen anneler içinde hep vicdan azabı ile gezer.........

napiim anacım ya valla dayanamıyorum artık. herkes aynı şeyi söylüyo. sanki biz bilmiyoruz... hayır dışarıda günlük hayatımızda zaten bunnarla boğuşup duruyoruz. sığınacak bir liman, halden anlayan insanlar, kader ortakları diye diye kapağı buraya atıyoruz, sonra burda da aynı şeyler olunca insanın dayanacak gücü kalmıyor. zaten başta kaynanalar olmak üzere yakınlarımız bize bu işkenceyi yapıp duruyolar bi de burda uğraşmayalım yani

cnm bebelacın pirinç muhallebisi tahıllı zaten ekstra tahıla gerek yok içinde var yaniii çok şükür kakalar yerinde

hadi sibelciğim hayırlı olsunnn şu yoğurdu bende deneyecem karar verdimm

Tahıllıdan kastım çeşit canım ya pirinçte bir tahıl benim kasteddiğim irmikli falanda yap dedi.Pirinç dışındaki tahıllar daha rahat kaka yaptırırmış.

sıbıkocum hayırlı olsun canım sen 4 du doldurdun dımı?bızde ınsallah bayramda baslıcaz ben bu sefer mamayı bırakıcam sadece emzırıcem dr muz oyle soyledı.

Teşekkürler canım evet dün 4 ayımızı doldurduk.

Meltemcim boşver canım ya bak ben hiç cevap yazıyomuyum artık alıştım bu saçma muhabbetlere herkes kendini biliyor :teselli:

Teşekkürler canım inşallah sorun çıkartmaz dün gece muhallebisini gayet güzel yedi ama ilk defa olduğu için miktar olarak çok az yedi.

Kızlar bu arada yoğurdum süper tuttu.zemuszemus

Suyun sıcaklığını şöyle ayarladım.50 cc daha önceden kaynamış soğuk su 70 cc kaynak sudan 4 ölçek mamayla.2 çay kaşığı babymixin içine sıcak mamadan koydum azıcık karıştırdım sonra direk mamanın içine döktüm hiç karıştırmadan ağzını kapatıp sardım 4 saat bekledi sonra buzdolabında dinlenmeye.:lepi:

Aslında normal yoğurttan mayalıycaktım ama doktor ev yoğurdundan mayala dedi.Onun için kendimizede günlük süt alıp mayalıycam bakalım olacakmı tutarsa ondan kullanıcam bundan sonra.hihoyyyt

slm kizlar a.s.

dün doktorumuzdan önerilerimizi aldik bugun basladik cok sukur ek gidalara tamamen :) bildiginiz gibi ben zaten ayse serrayi muhallebiye aliştirmiştim..10gündür araliklarla,son 3 gündürde her aksam verdim muhallebi..milupa,bebelac ve ulker hero babynin numunelerinden almiştim..serra milupa ile ulkeri sevdi..bebelac biberon mamasini sevdigi halde kasik mamasini pek sevmedi..belki ogun öyle denk geldi..bugun tekrar denicem onu

neysem önce doktorumun anlattiklarini anlatayim..sonra bana bi kitapcik verdi bebelacin..ondaki herşeyi tavsiye ediyorum dedi..kitaptaki bilgileri yani :))) onun sayfalarinin fotolarini cekip buraya koycam..isteyen okuyabilir

meyve,sebze corbasi,yogurt ve muhallebiyle baslatti bizi..

meyve..ögleye dogru..kesinlikle ac karnina :) bircok arkadasin dedigi gibi 3 süreyle ayni meyve yenecek..5.aya (6.da olabilir,o kismi hatirlamiyorum) kadar kariştirmak yok meyveleri..alerjik reaksiyonu anlamak için..kitapcikta elmayla baslanir diyor ama elmalar hem ekşi hemde mevsim meyvesi şeftali diye şeftali verdim serraya bugun..acilen cam rende almaliyim..catalla ezilmedi,süzdüm mecburen..rondoylada olmadi..az bişi çünkü :)

sebze corbasi..öglen verilcek..ama bu 1-2 gün sonra baslancak..ek besinler tek tek listeye alinmaliymiş..birden hepsine baslanmaz dedi..havuc,patates ve mevsim sebzeleri artik hangisi varsa onlar haslanip ezilip birazcik yag eklenip püre halinde verilcekmiş..o kismi tam okumadim kitapcikta..

yogurt..ikindide verilcek..kendin günlük mayala muhakkak dedi..yapabiliyorsan mamayla yap,inek sütünü önermiyoruz su anda dedi..ay bu doktorlarda bi alem he..ilk dogdugunda aman mama verme şöyle böyle derler sanki zehirmiş gibi..sonrada her şeyi mamayla yap derler :)))) neysem işte nasil yapilcagi o kitapcikta yaziyor..

muhallebi..istiyorsan kendin pirinc unuyla mamayla hazirla istersen hazirlardan kullan fark etmez dedi..milupa ile ulkerinkini önerdi..

organik olan muhallebi,meyve-sebze pürelerini (kavanoz halinde satilanlar) kullanabilirsin dedi..

su istedigi kadar ver yemekten sonra..yemekten önce,yemege yakin verme iştahini kapatirsin dedi..

her denedigin ilk şeyde muhakkak ac olsun..enaz 3 saat kadar dedi..

menüyü oturtturduktan 15 gün sonra gel kilosuna bakicam dedi..

he 4.ay aşilarini saglik ocaginda olurken kan ilaci felan verirlerse kullan dedi..vermezlerse panik yapma bazen 5.ayda verebiliyorlar dedi :)

böyle işte :) şimdi ayse serraya mama yedircem..sonada kitapciğin resimlerini cekip yollicam size

Hayırlı uğurlu olsun tubacım ek gıdalarınız.Paylaşımın için teşekkürler.Benim daha 3 haftam var.
ıştahla yer inşallah Ayse Serramız.

banucum dene bakalım cnm
inş hepsini sever de yer
senin serra ile benim zeynep baya benziyo huysuzluk konusundakaydirigubbakcemile3
bizimde 3 haftamız vra bakalım bi geçsin başlayalım bizde

ohhh ohh kızlar bızım daha bayramda baslıcaz benım kızım daha yarın 3. ayını doldurrup 4 den gun alıcak
ama cok ıı takıp edıp not alıyorum sızınkınlerı bakalım bızım dr ne dıycek.bızde c.tesi dr goturcez rota vırus asısı ıcın bakalım bıze ne dıycek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…