2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

3.5 aylikken basladim canim ben..4.ayin bitmesine 1 hafta kala ciddi olark basladim..

bende aptamil kulladim hep.1 haftadir bebelac kullaniyorum..hiç sorun yasamadik canim..

hem süt hem mama gidiyorsan yavastan 4.ay bitince basla bence ek gidalara..zaten doktorunda öyle demiş..ama surda 2 hafta bişi kalmiş..1 hafta sonrada baslayabilirsin..genede sen bilirsn tabi

ayyy ben burda sizi okudukça şiştimmmmmmmmmmmmmmm

ben hala hiç bişi vermiyorum nasıl alışacak bu çocuk bütün bunlara yaw en önemlisi
ben hazırlamaya nasıl alışacammm ((

ayyy ben burda sizi okudukça şiştimmmmmmmmmmmmmmm

ben hala hiç bişi vermiyorum nasıl alışacak bu çocuk bütün bunlara yaw en önemlisi
ben hazırlamaya nasıl alışacammm ((

ya bişi soracam annişler. ilk olarak meyve püresi,yoğurt ve muhallebi ile ek gıdalara başlanacak. bunlar ana öğün mü,ara öğün mü? bu arada ben emzirmeye ve az az mama vermeye devam ediyorum. haftaya geçiyoz ek gıdalara,çok heyecanlıyımkaydirigubbakcemile

aysecim heycanini anliyorum :) bizde öyleydik..ama bence doktorunla konus önce..cünkü her doktor farkli şekilde baslatiyor..

soruna gelince sebze corbasi (öglen) ve muhallebi (aksam) ana ögün..yogurt (ikindi 16-17 gibi) ve meyve (sabah 10-11 gibi) ara ögün

sağol canım. ama bizim doktor sebzeye 5. aydan sonra dedi. bide ben zaten emziriyorum ya hala. ondan olabilir.a.s.

zaten korkuyordum iyice korktum valla
neyle basliycam nezaman basliycam bilmiyorum
bayramda tatile gidecez ondan sonra baslarim artik herhalde galiba sanirsam
birde kafam karisti su ay hesaplamalar
26 mayis dogumlular kac aylik olmus oluyorlar 3 ay 12 günlükler

tatlım seninkiler 3 ayı doldurmuş 4 aydasınızzz 26 eylülde 4 ay bitecek cnm

sende meyve ve muhallebi ile başla korkmana gerek yokki bak bana benimkilerde ağzı açık beklemiyolarya cnm .........

4 ayda dışarı atabilirler,bu bir reflexmiş sakın yemek istemiyor diye algılama
ve az az yiyebilirler birden bekleme bir kavonoz bir tabak yesinlerr yavaş sakin git yolunda bişey olursa biz hep buradayız cnmŞenizyerimseniben

kızlar iyiki vrasınız baştan sona okudum hepsini
bir de dr.un verdiği kitapçık var onu okuyayım başlıyoruz artık ek gıdayaaa:lepi:

merhaba bayanlar benim bebişim de 20 eylülde 4 aylık olcak... başından beri doymadığını düşünerek günde bir iki defa aptamil verdik( tabiki doktor yavsiyesiyle) şu an sadece gece derin uyuması için 90-120 cc veriyorum kalan zamanda anne sütü fakat bazen öle oluyoki öğleden sonra göğüsler bomboş oluyo mecbur kalıyorum mama vermeye vicdan azabı gibi ama Bir ay sonra işe başlayacağım için doktor ek gıdanın yavaş yavaş verilmesi gerektiğini söyledi (meyve suları ve çorbalar gibi sulu gıdalarala başlayarak) doktorumuzun söylediği tekşey şuki en önemli şey bebeğin mutlu olması neyle ne şekilde besleniyo olursa olsun lütfen bebişleri anne sütü alacak diye şartlandırıp ağlatmayalım ben başlarda bu hatayı yaptım ve çok pişmanım her bebek aynı olacak diye bişey yok anne sütü alıp aç kalarak sürekli ağlayan mutsuz bi bebek yerine ek gıdalar mamalar alan fakat huzurlu uyuyan gülen bi bebek daha sağlıklı değilmidir sizce..??

kızlar sizce önce sebzemi muhallebimi meyvemi ya kafam çok karıştı bugün elma püresi verdim suyu vermedim ama maşallah şapur şupur götürdü 3 gün vereyim dedim ama burayı okuyuncada muhallebiylemi başlasam dedim

dr.un verdiğğ kitapta önce meyve suyu ile başlayın diyo cnm ama ek gıdaya başlayan annler daha ii cevap verirler

ayyy benn bugün bir cesaret elma suyu verdim kuzulara binmasallah sapur spur yediler
onlar yedikce icim ciz etti niyeyse
sanki erkenmis gibi geliyor ama gec baslayanlar denelde istahsizlik yasiyorlar diye okudum hep bir cesarret verdim hergün deil ama arada vericem herhalde

Evet Kızlar bızde bugun itibarıyle ek gıdalara basladık.ınsallah severek yer yenı mamalarını Bora.

Sımdı bız meyve değil,sebzeyle başlıyoruz.ılk önce damak tadını sebzeye alıştıralım,meyve kolay dedı doktorumuz.

Kabak,havuç,patates ve pirinç haslanacak.Rondo değil çatalla ezıp hafıf pütürlü ve sulu olarak yedırılecekmiş.Başlangıç olarak 3 yemek kasığı,sonra yıyebıldığı kadar.Bu öğlen menumuz olacak.

ıstersen kavanoz sebzede ver dedi.Organık olanlarını tercıh edıcez.Bende mılupa brokolı-ptates ve taze fasulye aldım.

Kasık maması gunde 2 kere verılecek.Sabah ve akşam yatmadan önce.Aptamıl 3 cesıt aldım bakalım.Bıraz önce gece tahıllısını verdım.Fakat üzerındekı tarıfın yarısını yedı Bora.

Yoğurt 6.aydan sonra verıcekmış.Meyvede 5.aydan sonra.

Sımdılık bunlar umarım basarı sağlarız.

Ay kızlar ben mamaya başlayalı 10 gün oldu. O günden beri de ek gıda veriyorum. Buraya yazacağım hep ama yazamadım bi türlü. Öğlen Hipp'in organik meyve pürelerinden (Havuç-Elma , Havuç , Armut , Şeftali) veriyorum. Öğlen akşam arası yoğurt veriyorum. Bide bazen püre ve yoğurt arasında Milupa'nın organik meyve sularından veriyorum 80-100 cc kadar. Akşam yatarkende 180 cc sulu muhallebi veriyorum. Şimdilik sadece Milupa'nın Sütlü Pirinçli olanını verdim. Tahıllı olanlara doktor kontrolümüzden sonra geçmek istiyorum. Bunlar doktorla telde konuştuğum kadar uyguladıklarım. Ay sonu kontrolümüzde daha detaylı bilgi alacağım a.s.

-ek gıdalara yavaş yavaş geçiliyormuş.,her gün bir kaşık tattırın ve alerjik reaksiyonlara dikkat edilecekmiş
-tuz,şeker ve baharat ilave edilmiomuş nedenle ev yemeklerinden şimdilik sadece tattırılacakmış
-meyve olarak muz kabızlık yapabilir.elma-havuç-şeftali-üzüm suları ideal.(havuç lekesi çıkmıo dikkat edin)portakal-limon-mandalina gaz yapabilir,6.aydan sonra öneriyorlar.öğün aralarında meyve suyu iştahı kapatıyormuş.
-muhallebiyi akşam üstü verin,tok tutarmış
-çorbasına yağı pişirdikten sonra koyulacakmış.
-patlıcan-domates-bakla-bamya bunlar ağır besinler,1 yaşa kadar yasakmış.

şimdilik hatırladıklarım bunlar kızlar,ha bi de bebek istediği kadar yermiş,zorlanmayacakmış yesin diye...

Hadi bakalım hayırlısı bizimkinin tam tersi bir yöntem bakalım Boracık sevecekmi

Aaaaaaaaaaa ne tesadüf benimkinin aynısı kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…