2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

Hayırlı uğurlu olsun tubacım ek gıdalarınız.Paylaşımın için teşekkürler.Benim daha 3 haftam var.
İştahla yer inşallah Ayse Serramız.

saolasin canimmm :) darisi başiniza inşaAllah :) inşaAllah iştahla yer hepsi canim :)

banucum dene bakalım cnm
inş hepsini sever de yer
senin serra ile benim zeynep baya benziyo huysuzluk konusundakaydirigubbakcemile3
bizimde 3 haftamız vra bakalım bi geçsin başlayalım bizde

inşaAllah canim :) evet bu yememe konusu özellikle benziyor :))

hadi darisi başiniza :) inşaAllah tüm boncuklar hapur hupur yerler :)

canim aramizda nerdeyse 1 ay var :) serrada cuma 4.ayini bitircek ramazanin ilk günü :)

he kizlar bu arada yazilar küçük gelirse bilgisayariniza kaydedip büyültün..resimleri yüksek kalitede cektim büyültülünce okunsun diye..umarim hepimizin işine yarar

Tubacım hayırlı olsun diyelim ek gıdaya geçişiniz.Benim oğlan gibi kaşıkla beslenmeyi reddetmez umarım.Muhallebiyi yemek istemiyo sıpa delirtiyor beni.

Birde hero baby kılavuzunda yoğurt tarifi 70 ml 3 ölçek diyor yani 90 cc ölçeği aslında birde 1 tatlı kaşığı maya demiş.Benimki sıvı oluyor tabağa alınca birde böyle deneyelim bakalım.Ben hep 120 cc ye 4 ölçek koyup 2 çay kaşığıyla mayaladım.Bunu deniycem bakalım nasıl olacak.

ben yort yaptım böle koksu güzelll ama acık cıvık olmuş ayran gibide deği hani sulanan yoğurtlar varya öleee

saolasin sibelcim :) muhallebinin markasini değiştirmeyi denedinmi? serrada bebelac muhallebiyi yemiyor..milupa ile herobaby seviyor..hele milupaninki harbi lezzetli

bende bugece ilkkez yaptim yogurt..hatta hayatimin ilk yogurdu oldu merakla bekliyorum sonucunu :) bu kavanoz meyveler varya ona mayaladim..inşaAllah güzel tutar :)

ek gıdalara gecenlere hayırlı olsun kızlarrrrr...
her asama ayrı bı zorrr ayrı bı keyıflııı galıba....
bızede drumuz kılomuzun azlıından 1ogun mama takvıyesı wermişti ama gel gelelım benım oglan hala mamayı reddedıo her aksam denıorum ıkı marka aldım HUMANA VE APTAMIL AR kusmayı onleyıcı cok kusuo cunku..ama hiç içmedei cmrt kontrolumuz var bakalım kılomuz nolmus eşimle bıze gore kılosu ıı 6400 olduk ama dr az dıo.3.ayda kılosu bebklerın dogum kılosunun 2katı olmalıymıs ole dedı dr ve az buldu kılomuzu.bırsen arastırmuıs netten bende baktım sonra 2katı muhabbetı 4. tyada 5.ayda ııce kafam karıstı ...
baska dr agoturcez eşimin fırsatı olduunda...
mamayı aldırmak için napmalıyım kızlar yayada hıc ugrasmasammı mama için...bı yol gosterın bana bıberonu agzına sokmuyo zaten kasıkla sulukla denedım onuda yemıoooo((

Canım ben zaten ilk aldığımda hero baby,milupa,hipp aldım hem irmikli hemde pirinçli çeşitlerinden...

Milupanın irmikli muzlu sunu yemedi.Hero Baby sütlü pirinçli yemedi.Daha doğrusu kaşıkla yemek istemiyor biberona daha sıvı yapınca bayıla bayıla yiyo sıpa.Anlamadım gitti kaşığı sevmedi desem meyve püresini ve yoğurdunu kaşıkla yiyo allahım ya neden böyle oluyooo mafoldumben 20:00 de ver demişti doktorumuz bizimkide 9 da yattığı için uykusu gelmiş oluyor bide hep ben onu akşam banyo yaptırırdım sonrada mamasını verirdim içip uyurdu belkide bu alışkanlığı yüzündende olabilir.Bu akşam 7 de deniycem bakalım yiyecekmi birde ölçeğinden 20 cc daha fazla koyup biraz daha sıvı yapıcam bakalım öyle kaşıkla yiyecekmi :bbo:

Canım diğer mamalarıda denesene bebelac mesela benim oğlanda ilk milupayı almadı kustu ama bebelacı bayıla bayıla yedi.Biberon için chicconun anne memesi formunda bir biberonu var istersen bide onu al dene kaydirigubbakcemile5

Bu arada tubacım senin broşürdeki yoğurt daha kıvamlı oldu bu sefer yine babymixle mayaladım baya tuttu :lepi:

tubacım senin program nasıl mesela bir günde neyi ne zaman ne kadar veriyorsun bende başlamak istiyorum kızıım 15 gün sonra 4 aylık olucak

şu anda sadece anne sütü veriyorum

marliyncim canim yeni gördüm mesajini,kusura bakma gec cevap verdigim için :)

canim benim yeme planim şöyle:

ilk muhallebiyi ekledim normal yeme düzenine..aksam yatmadan önce (2-3 saatlik ac olacak) muhallebi verdim..geri kalan vakit mama+meme..

2-3 gün sonra meyveyi ekledim..serra sabah 6-7 gibi kalkiyor..mama veriyorum..uyuyor..9 gibi tekrar kalkiyor..meme yada mama veriyorum..uyuyor..11-12 gibi uyandiginda meyve veriyorum..meyveyi kendim hazirliyorum..3 gün boyunca şeftali,sonraki 3 gün boyunca elma verdim..elma biraz kati oldu..bende içine mama ekledim sulandirmak için yarinda armuta baslicam..geri kalan gün gene mama+meme..aksam muhallebi verdim..

sonra yogurdu ekledim ikindi vakti..

bugunde sebze cobasini ekleyip bitiriyorum 5.ayin sonuna kadar böyle gidicek

özetle menümüz artik şöyle:

sabah 6-7 (150 cc) mama veya meme..

9 (enfazla 90cc içiyor) mama veya meme..

11-12 meyve..

14-15 sebze corbasi

17 yogurt

19-20 muhallebi

23-24 (150cc)meme yada mama

bide yeni huyumuz sahurda uyaniyor oyuzden 04 gibi gene (90-120-150)mama yada meme veriyorum :)

kizlar bu arada ilk yaptigim 2 yogurt tam fiyasko oldu :))) birini soguk yapmişim hiç tutmadi..birini mamayla yaptim o da tutmadi :))) 3.kavanozdan sonra tutturdum..normal sütle yaptim bu arada..bebelac mamayla kaca kac koyup yapiyorsunuz ya? ben mamayla bi tutturamiyorum..tutan yogurdumda boza kivaminda oldu..şöyle taş gibi bildigimiz yogurt yapamadim hala..sanirim isiyi tutturamiyorum..

canım ya mamayla mı yoğurt yapın dedi dr.
bildiğimiz süt yerine mama mı koyuyorsunuz?
canım bende hiç tuttutamazdım yada ekşi olurdu
işaret parmağıma çok sıcak gelmeyecek şelikde yapıyorum ben yani çok sıcaksa içinde kalmıyo parmağım ona göre bişey tuturdum kendimce

he ya şaka gibi :)) mamayla yogurt :)) diyorum ya bu doktorlar bi alem önce mama cizzz derler sonra kalkip yogurdu mamadan yaptirirlar

slm arkadaslar mutahhara sen ılk ne zaman baslamıstın serraya ek besınler yanılmıyosam 3 aydan sonra azar azar tatdırmıstın dımı.bızım drmuz da cmrtesı gunu 5. aya gırelım oyle baslıyalım dedı .suan 3 bucuk aylıgız.ben anne sutu ek olarakda aptamıl verıyorum ama bugun ılk defa bebelac aldım mama olarak onuda denıycem sonucta benım sutumden faydalanıyor.

cnm evet senin bebeğin küçükk en az 4 ay bitince başlamalısın tubada bende 3 aylıkken taddırıyorduk yedirmiyorduk....

şimdi ek gıdadayız en önce biz giriş yaptık bebeğinede gönül rahatlıyla bebelac yedirebilirsin cnm ........ben 2,5 ayllıkken geçtim bebeklerime hiçbişey kaybetbediler gelişimlerinden ki ben sadece mama ile besliyorum....yani aptamil anne sütü değil her mamayı kullandım bebelac çok iyi geldii

Ben yapabildim sonunda baya koyu oldu ama hazır yoğurtlar gibi taş olması mümkün değil.Senin tarifteki 100 c suya 4 ölçek mama.100 cc suyun 60 kaynak olacak 40 cc önceden kaynamış soğumuş.Bir yemek kaşığı yoğurt ama hazır yoğurtta ilk açıldığı zaman alınan maya tutuyor bende o yüzden her gün 500 gr hazır yoğurt alıyorum ilk açtığımda yoğurt mayalayıp sonrasını kullanıyorum.Birde ben 5 kat küçük havlu bezlerle sarıp son olarak üstünü örgü battaniyeyle sardım süper tuttu bide böyle dene bakalım canım merak ederim haber ver ama kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…