2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

Eveettt bugün çorbaya başladık. Önce patates ve havuç dedi doktorumuz. Sonraki günlerde sırayla kabak, ıspanak ve brokoli eklenecek. Az çnce yaptım. Yarım kaseye yakın yedi. ılk gün için iyi sayılır. Bakalım inşallah devam eder böyle a.s.

kizlar ben de su ayari tutturamadim yaaa..3 saate bir yedirmek en normali ama olmuyo istee...bazen pureyi verdikten sonra yina mama istiyorrr.bazende cok doyup kusuyor birazini...hem buradaki dr lar belli bir listede vermediler elimee...ikinci cocugum ama kizimdada vermedilerr...sabah 150 cc mama,10-11 arasi meyve puresi ve yogurt, arada mama sonra sebze puresi yine mama aksama dogru pirincli muhallebi biberonla iciyo bizimki... yatacagindada mama 120 cc.... kendi listemm..ay söliyimde versin bu seferki kontroldee..karisio böyleee kafamçokkarıştı

şimdi sabah mamayı verdinya 10-11 de sadece meyvesini yedir ----öğlen çorbasını yedir eğer doymazsa mama ver saat 5 gibi yoğurt ver aksamda muhallebi ver yetmezse mama ver yine derimm

benim listemde şöyle:
07.30 meme
10.00 mama
11.30 meyve püresi
14.00 meme
16.00 yoğurt
18.00 meme
20.30 muhallebi
ardından uyku
02.00 meme
05.00 meme

tabiki bunların saatleri yuvarlak hesap. arada 3-4 saat bişey yemediği veya yoğurt yemediği günler de oluyor. bazı geceler tek 1 kere kalkıyor. ona göre program değişiyor.

benim programım
9 meme,,
11 meyve(çeyrek veriyorum meyveyi bitiremiyor)
12 meme
okula gidiyorum ben kayınvalidem
2 de sebze çorbası(10 tatlı kaşığı),
3 te süt
5 te süt
ben geliyorum sonra
6 da meme
9 da meme
12 de meme ve uyuyorrr sabah 5 te kalkıp emiyor
tabi bu hep böyle düzenli değil arda kaydığı da oluyor

ya ek gıdayı benım kuzu çok yemiyor normal mi ki uhm

kizlar oglumun ilk evyapimi sebze corbasini pisirdim..ben icine cookk az irmik ve bikac ispnanak yapragi da ekledimm..kivami cok guzel oldu .. meyve purelerinden kalan cam kavanozlari yikayip icine s bu corbayi doldurdum ,soguyunca kapaklarini kapayip dolaba koydum...pekiiiiiii buzluga mi koysam yoksa dolapta bikac gun dursa bisey olmazmiCADIARZU

bu arada gece gece hamaratlik damarim kabardi daa... mama dan yogurt yaptim cam kavanozda...bakalim tutacakmii...cunki burdaki mamalarin kivami ile turkiyedekiler ayni olmayabilirr...ya tam camur olmustur yada ayran :lepi:

arkadaşlar pirinçli muhallebiyi nasıl yapıyosunuz bi tarif verirmisiniz. şekersiz ve suyla olsun istiyorum.henüz inek sütü verilmediği için. siz suyla mı yapıyosunuz.
bizim öğünler de net değil. sadece meyve suyu ve sebze püresi veriyorum.ama belli saati yok.yoğurt yemedi bizimki. günlük taze mayaladım kutu sütle ama yemedi sevmedi sanırım. sebze ve meyve güzel yiyor. muhallebi de beceremedim.bi tarif olursa yapıcam deniycem inşallah..

canım ben milupanın sütlü pirinçli muhallebisini kullanıyorum. onda inek sütü yok. ama kendin yapmak istersen, pirinç ununu suyla pişirp içerisine mama ekleyebilirsin. tam tarifi nette vardıra.s.

kızlar benım kızım da 4 ay 8 gunluk ben bu zamana kadar sadece meyve puresı verdım ama bellı bı duzenım yok seftalı puresı verdım 3 gun sonrada muz verdım yıne 3 gun ve yogurt mayaladım onuda 3 gun denedım ama benım gun ıcınde verdıgım seyler bu sekılde

sabah emzırıyorum uyanınca doymaza mama verıyorum
tekrar acıkınca sutlu pırınclı muhallebı
meme doymazsa mama
meme doymazsa mama
ve yıne kasık maması yapıyorum sutlu pırınclı bırde annem tahıllı muzlu gece maması almıs mılupanın ıcınde melısa katkılı bır kac sefer ondanda verdım ama yaklasık bırkac gundur vermıyorum
yogurt mayaladıysam ondan verıyorum bırde 2 gun boyunca patateslı havuclu kavanoz maması verdım tadıı alsın alıssın dıye ama genelde emzırıp mama verıyorum. annem cok kızıyor mama yerıne kasık maması ver bıberondan uzak tut dıye ama hala duzen oturtamadım sanırırm tecrubesızlıgımden kaynaklanıyor drmuzda genelde emzır ve aralarda yogurt ve meyve puresı ver dıyor sebze yı 5. aydan sonra baslıycaz dedı.ama sızlerden sebze verdıgınızıde duyuyorum ne yapmalıyım.

merhaba arkadaşlar sizleri hamileliğimden beri takip ediyorum. süpersiniz. benimde 21 mayıs doğumlu efe yağız adında bir oğlum var. ek gıda heyecanını bende yaşıyorum :)))
çorba ve diğer tariflerinizi paylaşırmısınız? ben bayaa acemilik çekiorumda ...

benm kızım 5 ay 5 günlük ve malesef artık kızım beni emmiyor gece ve uyku sersemi veriyordum ama artık onuda anlayıp almıyor ( oyüzden dayandım ek gıdaya ve tabiki biberon maması..

kızıma sabahları;
1kesme şekeri kadar az yaglı ve az tuzlu beyaz peynir
4/1yumurta sarısı organik yumurta kullanıyorum ve iyice haşlıyorum
2 ad.bebe bisküvisi
1çay kaşıgı pekmez
2 ölçek mama ve biraz su ile hazırladıgım kahvaltıyı 2günde 1 veriyorum bide heronun peynirli pekmezli kahvaltısı var onuda çok begendim mis gibi kokusu var kızımda sevdi:))

daha sonra belirli bir saat aralagı vermiyorum tamamen defneye baglı açsa belli ediyo:))
mama veriyorum sonrasında yogurt yada meyve
sonrasında haşlanmış pat.,havuç ve közlenmiş kırmızı biber hazırlayıp bi kaç kaşık veriyorum sebzeler degişiyo tabi arada, kızım kabagı yemiyor hakkaten haşlaması çok kötü ya :sinifsinif: sonra bazen kaşık maması veya biberon maması ve yatırırkende
pirinç unundan muhallebi yapıp içine sebzeleri ekliyorum bu şekilde daha güzel yiyor tavsiye ederim..
bizden böyle yogurdu drum sütaşın bebek yogurdunu verebilirsin dedi bazen onadan veriyorum bazen kendim mayalıyorum yogurduda pek sevmiyor gerçi 5-6 kaşık zorla veriyorum..

cnm merhaba çorba dedigimiz olay sebze püresi!!!

haşla ez ve bebegine yedir arada priçle haşla arada mercimek at zamanla alışırsın kolay gelsin...

cnm annen haklı hakkaten bebekler biberona alışınca memeyi bırakıyorlar benm kızımda bu yüzden artık beni emmiyo(

bebegin büyümüş devam sütlü kaşık mamaları var onlardan alıp yedir seni emmeye dvm etsin inş.
emzirmek dünyadaki en güzel meşguliyet ve daha az vijdan azabı çekersin...

bebeğim 4 aylık olunca ek gıdaya başlattı drumuz benim sütüm de çok maşallah ama oğluş çok hareketli olduğundan çabuk tüketiyor takvimimiz şöyle
sütlü pirinçli kaşık maması günde tek öğün paketin üzerinde yazanın yarısı
10 gün sonra
taze mayalanmış yoğurt pastörize sütle mayalanacak
10 gün sonra günde bir çeşit olmak üzere taze sıkılmış meyve suyu
10 gün sonra taze meyve püresi zaten böylece 5 aylık olacak öbür kotrolümüde de 5. ayın takvimini alacağız

sebze corbasi ii bir baslangic..ama benim oglum corbanin fazlasini buzluga koydugumda yemiyor sonra...gunluk yapimi zahmetli ama öle seviolarrr..patates,havuc,ispanak,kabak hasliyorum en son irmik ekliorum birass .bu corba her yaptiginda farkli sebzeler de eklenecek..hepsinden parmak ucu kadar koy fazla gelmesini istemiosan corbanin..

benim oglum daha cok hazir kavanozdaki sebzeleri seviyor.. bi kac gundur basladim bu corbaya bakalim..

meyve pureleri veriom ve yogurt..aksam kasik mamasi..sabahlari kahvaltiya daha baslatmadim biberon mamasi veriyorum...cicibebeleri mamada ezip icine kahvaltiliklardan ufak ufak koyabilirsin..bal degil ama..peynir yumurta sarisi pekmez az bi tereyag gibi...cokacimcoook

Bütün doktorlar farklı önerilerde bulunmuş annişlere hangisi daha doğru acaba ,genelde bir ortalama var ama başlangıçları değişik...

Bizim doktorumuz ilk meyva ile başlattı ilk önce meyvenin 4 de birinin suyunu daha sonra yarısını sonra 4 de 3 nü 4. günde tamamının suyunu ver 3 gün aynı meyveyi ver alerji durumunu kontrol et dedi ilk 10 gün sadece meyva suyu daha sonra sebze çorbası vede muhallebi verebilirsin dedi..

Benim çocuğun sebzelerle pek arası yok meyva suyunuda mırın kırın ederek içiyor muhallebiyi severek yiyor ama çok sulu da sevmiyor hoş sebze pürelerinide katı seviyor.. ondan sonrada su içirmeye uğraş dur sürekli suyu tükürüp duruyor.. Allahdan daha damak tatları pek yokda saman gibi şeyleri yiyorlar yoksa halimiz hepten harap olurdu...

yoğurt çorbası veriyormusunuz.bize doktorumuz verebilirsin dedi. ama kendimize hazırladığım gibi mi hazırlamalıyım bilmiyoum.siz verdiniz mi.

benimkiler kendileri için haşlanmış pirinç patateshavucu yemiyolar öğürüyorlar bende tarhana pişiriyorum....şimdi çok az pirinç.domates.soğan ,patates,kabak,havuçlu düdüklüde çorba yapacam azcıkda kıyma atacam yedirecem....

yoğurt çok gaz yapıyo kuzularıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…