2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

benim oğlum 4 ay 12 günlük oldu ben de 4.ayın son haftasında bebeğime evde kendi mayaladığım yoğuttan ve kendi hazırladığım meyve sularından vermeye başlamıştım.ancak 4.ayın sonundaki rutin kontrolümüzde doktorumuz ek gıda vermememi bebeğin tartı alımı iyi olduğu için verilen ek gıda kadar anne sütünden mahrum kalacağını bebeğimin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede anne sütünün herşeyin üstünde olduğunu söyledi.bana da çok mantıklı geldi zaten bu aylarda ek gıdaları karnı doysun diye değil başka tatlara alışsın diye vermiyormuyuz varsın 6.aydan sonra yesin yoğurtları muhallileri.bu arada biricik oğlum göktuğ 7.900 kg boyu 66 cm.

meraba hanımlar benim bebeğimde yoğurt yiğince bir müddet sonra birazcık çıkarıyor eşki eşki kokuyor vermesemmiki ama yoğurdu seviyor çokmu veriyorum acaba siz ne kadar veriyorsunuz.Sizlere birşey daha sorcam benim bebişim 5 aylık hala mamalarını 50 yada70 ml içiyor 4 saate bir sıksık vermeye çalıştım içmiyor ben nasıl arttıracam onuda iki öğün veriyorum 50 ml içse 100ml oluyor yeterlimiki gelişimi için yardım edin bebeği 5aylık olup irmik çorbası ve kahvaltı veren varmı ben sebze çorbasından bıktımCADIARZU

canım yoğurdu birde şeftali ada armut püresiyle ver o zaman çıkarmayabilir.canım bu arada çok az mama veriyorsun peki anne sütü alıyormu? bide içine mamanın tek bebe bisküvisi koy benim kız şimdi daha fazla mama yiyor ama günlük 1 tane bisküvi yeterli.bu arada biz pazar günden beri kahvaltılara başladık. doktorumuz hatta yemek suyundanda yavaş yavaş tattırın dedi.ama tereyağlı yada bitkisel yaplı yemekler hariç.

dilara canım bu arada kilosu nasıl bide ben yoğurdu sadece tek öğünde yarım kase veriyorum oda bebelac kavanozları varya püre olanlar onlarla bir kavanoz.

canım bebeğimin kilosu 7200gr ben yogurdu ara öğün olarak veriyordum bebelac kavanozunun yarısı kadar severek yiyor onla doyuyor anne sütü uykuda bir kez verebiliyorum onuda haberi olunca çekiyor senin bebeğindemi 5 aylık bendemi kahvaltıya başlıyayım benimki 5 mayıs doğumlu nasıl kahvaltı veriyorsun canım seninkinin kilosu nasıl

canım benim bebişimde 5 mayıs doğumlu kilosu 7100 kahvaltıda ise adaçayı yada ıhlamura 4 adet beb bisküvisi 8/1 haşlanmış yumurta sarısı ekliyorum severek yiyor.ama yarından itibaren tuzsuz peynir ve pekmezde eklicem.

Doktormu önerdi kahvaltıyı kahvaltı yaptırınca nezaman tekrar bişey veriyorsun canım çorba veriyormusun seninki mamayı nekadar alıyor

dilaracım,söylediğine göre mama çok az alıyor. anne sütü de almıyormmuş yarım kavanoz yoğurt da çok değil. benim kuzum hiç sevmiyor yoğurt ama yese, 1 kavanoz normal. meyve,sebze çorbası, en tok tutanı da muhallebi. ben daha kahvaltıya başlamadım. ama irmikli çorba veren arkadaşlar var.

dilara canım evet doktorumuz artık başlayın dedi.kahvaltıyı saat 8,30 gibi yaptırıyorum 10 gibi meyve püresi yada yoğurt öğleyinde mama yada çorba.öğleden sonrada bazen meyve suyu yada püresi yada muhallebi tarzı şeyler.canım mamayı bazen 90 yiyor bazen 120 o artık açlık durumuna bağlı ama anladığım kadarıyla seninki çok az mama yiyor ve 4 saatte bir veriyorsun eğer evdeysen bence beslenme listesi yap kendine belki o zaman düzene girer.çorba veriyorum canım ama hep sebze çorbası değil yayla çorbası mercmek pirinç bazen sadece patates çorbası

canim cok az içiyor mamayi..6.ayina girmiş zaten..madem mama cok içmiyor kahvalti muhallebiyi felan arttir canim..neyi seviyorsa artik..

evet canım az içiyor ama ne yapabilirim nasıl arttırabilirim ki sizlere danışıyorum işte bebişleri böyle olup düzelten varmı diye öğle çorba veriyorum akşam birgün muhallebi birgünde gece kaşık mamalarından veriyorum bugün arkadaşın dediği gibi yoğurduna armut kattım bir kavanoz yedi çıkarmadı.

canım dediğin gibi yaptım yoğurdu armutla verdim bir kavanoz yedi maşşallah ablası çıkarmadıda sana teşekkür ederizopuyorumnanaktan

dilara canım sevindim valla.ama dediğim gibi ehrşeyden az az dene sevdiği şeyleri keşfetmeye çalış.mesela bebelacın sütlü ballı irmikli muhallebisini dene iştahı düzelebilir.bide benim kız milupanın sütlü muzlusunu sevdi.

veriyorum canım gece için sütlü irmikliyi kullanıyorum muzluyuda almıştım ama daha açmadım işallah onuda sever bizim problemimiz mamayı az içmesiydi oda düzelir işallah bugün sabah 120 ml içti gece beni emmemişti ikindide kendi sütümü sağdım 50ml çıktı onuda içti 70ml de mamada yapmıştım hemem sütümü içince biberonu çekip ağzına mamayı verdim onuda aldı ama busefer yoğurt öğününü az yedi ama önemli olan maması değilmi yoğurdu az yesede olur

merhaba kızlar dün akşam ilk kez yoğurt verdim kızıma sevdi galiba bir iki kaşık verdim dr.akşamları ver dedi inşallah hep böyle sever canım biberonla emiyormuş gibi yapıyor çok tatlıydı kameraya çektim görüntülerini ilk ek gıdamıza başlamış olduk:)

canım hayırlı olsun ek gıdanız yarasın yiyenime

kıslar yoğurdu nasıl yapıyonuz doktor ne tavsiye etti paztörize süttenmi yoksa formül sitetn mi anne sütündende olurmu bebeişlerinize maşallah bu arada güle gükle büyütün

canım benim dr um pastorize günlük sütten dedi ama eğer bulursanız temiz sağılmış süt daha iyi dedii

Kızlar buraya uzun zamandır yazma fırsatım olmamıştı.

Biz artık 6 ayımızı doldurduk.

Artık meyveler sadece taze kavanoz hiç kullanmıycaz.Sadece dışarıya çıkıcaksak.

Yoğurdu günlük pastorize sütten yapıyoruz.

Çorbamıza et başladık.Daha doğrusu kıyma.Kuzudan 4-5 kere çekilmiş sinirleri alınmı olacak.Her çorba pişirirken 1 köfte büyüklüğünde konulacak.Tek kullanımlık küçük poşetlere koydum.Tek başına et yada kemik suyunun faydasını olmadığını eti bu şekilde tüketmesi gerektiğini söyledi.Ayrıca çorba öğününde soğan,patlıcan,lahana kesinlikle yasak. Bu üç sebzeyi kullandığımızda hazımsızlık sorunu yaşarmış ayrıca patlıcanın içindeki bir madde 1 yaşından önce zararlıymış.

Kahvaltıda 150 cc biberon maması yapıp içine 2 yemek kaşığı milupa 8 tahıllı ballı koyuyorum.Yarım kibrit kutusu kadar tam yağlı pastorize tuzu alınmış beyaz peynir.1çay kaşığı kadar iyi haşlanmış yumurtanın sarısı yavaş yavaş arttırılacak.Ve yine bebe bisküvisi ve bebe ekmeği yasakiçeriğindeki katkı maddeleri nedeniyle.Tam buğday ekmeği yada halk ekmeğin tam buğday ekmeğini önerdi dışarıda bırakıp biraz kurutup ufalıyoruz.Karıştırıp veriyoruz.

Pekmez süt türevi ürünlerle karıştırınca özelliğini yitirdiğinden ve demir ilacının emilimini hızlandırdığından meyveyle karıştırıyoruz 1 tatlı kaşığı.Demir damlasını meyve öğününde veriyorum çünkü.

Dr doğal beslenmeden yana olduğu için ve Çocuk Gastroenteroloji uzmanı.Bu yüzden söylediklerini aynen uyguluyorum valla
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…