2009 Nisan Anneleri buraya

evet aynen bende çok korkuyorum ama geçecek ve bence bu deneyimi zorunlu olmadıkça sezeryanla harcamayalım düşünsenize kaç sefer hamile kalıp normal doğum yapabileceğizki,aferin kıs şirvan
benim göğüslerimde ne yazıkki hiçbi deişiklik yok hala
bendede hala tık yok valla aynıyım
ahhh neler yazıyorum bende bir bilsen yazıp çizip ağlıyorum bende çok duygusallaştım,kocamda gelseydi yanımda olsaydı çoook mutlu olacam
takıl anacım takıl allah bir avazda kurtarsın inşallah,zaten bizim analarda sizin topicte sürekli,özellikle betül bir bizde bir sizde
kıs bişi olmaz azucuk rahat olun ben evde hep kendim yapıyorum hatta ağdayla almaktan benim öyle azaldıki,iyiki hep ağda yapmışım ben çok kaşınırım jilette hem cildim hassas benim mutlaka sivilce olur,ben azıcık daha uzasa alacam yinede uzayacağı yok
çiçek hani sen popom ağrıyo çok sancım var falan diyosun ya bence senin çatı kemiklerin sağlam açılıyo yani normal falan yapsan 3 dk çıkacak gibi yanii :))) hihoyyyt
ben dün gece kuku ağrısından yatamadımki dönemedikçe stres yaptım,birde karnıma ağrı girdiki ne wc ye çıkabildim ne gazımı çıkarabildim hoşbir gece değildi yani,ne var çatımız genişliyor olsada zor olmasa doğumlar
bende 2 ayrı çanta yapacam kırmızı büyük bir çantam var normalde el çantası ama büyük olunca hemen benim hastane çantam olacak,bebeğede sonrasındada kullanacağım malzeme çantasına koyacam eşyalarını tamam olacak ama mantıklı tabiki yazıp poşetlemektekaydirigubbakcemile5

aynen bende ayrı çantalar hazırlıcam bebekle ikimize ve bebeğin ilk giyeceklerini en üste koyucam bi de kirlililer için bi torba falan koymak lazım aa bu yeni aklıma geldi

Ben bebeğin hemşirelere verilecek olan ilk eşyalarını ayrı bir şekilde yaptım,ve penye battaniyenin içine koydum,içinde içzıbın ,hastane çıkışı,çorap,şapka,1 tane bebekbezi var,bunları da yine 1 poşetin içine koydum ki o anda valiz açılıp karıştırılmasın.
Aynı şekilde kendim için ilk giyeceklerimi ,pijamalarım,iççamaşırlarım,çorabım bunları da poşet içinde ayrı bir yere koydum.Annemle birlikte koyduk,o vereceği için.

canım listeyi aldım bu gun gönderdıgın ama diger mailleri okumaan siliyorum......
oyüzden göndermeyın dedim........

BENDE 20 dk cıkıyorum... oy kociş evde offfffff aklım hep ondaaaaaaaaa

benim bebeğinde kafası haftasına göre 1 hafta fakan ileri çıkıyor ama doktor olur öyle dedi. Bu zamanlarda büyük çıkabiliyormuş.

ben gelebilirim perşembe de olsa zaten işim yok. dolaşmış olurum.

doktor bana 37. haftada çatı muayenesi yapacağım hazırlıklı gel dedi. Bende o bölge için ağdacıya hiç gitmemiştim. Artık mecbur gidicez 36+6 da falan. Doğuma kadar idare etse bari. Bende çok kasılırmışım gibi geliyor. Ay bu ağdacılar bizi erken doğurtacak kafamçokkarıştı

bi de kızlar benimde göğüslerim yeniden acımaya başladı çok hassaslar ve benim doğuma zaman var ya size soracaklarım var
1-Kızım şu an çook yukarda hangi haftalarda aşağı iner?
2-Regl ağrısı gibi ağrı bende çekiyorum ama günde 1-2 kez 3-5 dakika bu çok mu artacak sonlara doğru ne zaman artar?

bunu şimdi buldum bi yerden
Öncelikle doğum çantanızı 35. haftadan itibaren hazır bulundurmanızda fayda olacaktır.

Doğum çantanız içinde sizin için gerekebilecekler
• Öncelikle doktorunuzun ve yatacağınız hastanenin tel. numaraları
• Doktorunuzun daha önceden yaptığı ve hastaneye getirmenizi istediği testler veya notlar
• 2 adet gecelik
• 1 adet pijama
• 1 adet sabahlık
• 1 adet kaymayan türden terlik
• 1-2 adet çorap
• 2-3 adet külot
• 1-2 adet atlet
• 1-2 adet sutyen
• Havlu
• Hijyenik pedleriniz
• Göğüs pedi
• Meme ucu için krem (çatlama önleyici)
• Süt pompası (bazen gerekebilir)
• Diş Macunu ve fırçası
• Şampuan ve sabun
• Tarak, Toka, Parfüm, makyaj malzemeleriniz (doğum sonrası moraliniz önemlidir )
• Kağıt ve kalem
• Cep telefonları ve şarj aletleriniz
• Kolonya, ıslak mendil
• Kağıt havlu
• Ziyaretçileriniz için çikolatanız
• ıçme suyu ve bardaklar
• Bisküvi ve meyve suları
• Fotoğraf makineniz veya kameranız
• Kitap, dergileriniz (tabi bebekten okumaya zamanınız kalırsa :) )

Doğum çantanız içinde bebeğiniz için gerekebilecekler
• 2 tane badi (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
• 2 tane tulum
• 2 tane çorap, eldiven ve şapka
• 2 tane ağız mendili
• 2 tane pijama altı
• Yelek ve hırka (mevsime göre)
• Battaniye veya pike (mevsime göre)
• 3-4 tane bebek bezi
• Havlu
• Önlük, yelek ve patik
• Küçük yastık (yan yatacak bebeğinizin sırtına destek olmak amacıyla)
• Biberon
• Araba koltuğu/ana kucağı (çoğu zaman hastanede gerekmez)

alıntıdır

ilk kez açılışı ben yapıyorum bu sabahın ilk günaydını benden hayırlı uğurlu olsun
tuğçe nerelerdesin s en yaaa

cnm ya sen 37.haftanı bitirmişsin maşallah yaaa
hiç korkma dua et sadece normalden korkuyorsun ama Allah korusun sezeryan olursun normal olsaydım keşke dersin o yüzden bizim için ne hayırlıysa onu isteyelim....

şirvan huzur doğuam gitti sanırım numarası yok di mi bizde?
nee doğuma mı gittiiii:1shok:
ayyy evet doktora gitçekti demekki doğuma aldılar
ay şimdi bebeişinledir yaaa ne güzeeeeel:asigim:

ben böyle desem hepsi kırılır alınır gelmezler ama bende istemiyorum öyle kucaktan kucağa falan ya zaten hamur gibi olacak bebişler kakılır edilir kemikleri yazık onlara

hatırlıyorum cnm
için çok kötü olmuştur okurken ben bile etkilendim mekanı cennet olsun inşallah senağlama

KIZLAR HERKESE GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM.
geçen hafta cuma kontrole gittim. 1800 gram olmuş oğlusum haftasına göre iyi dedi. suyu filan tam olması gerektiği gibiymiş. gelişimi çok iyi dedi boyu uzunmuş haftasına göre ikinizde uzunsunuz normal biraz boylu olcak bebiş dedi. oy oy yerim ben onu ...
bu arda başı aşşağı inmiş. doğum pozisyonunda dedi. artık 2 haftada 1 gidicez. nst ye alıcam dedi. bakalım herşey yolunda şimdilik. ben raporumuda aldım. bu hafta son haftaya evdeyim. interneti bağlatıyorum. full time burdayım artık hepinizi çok özledim..

ayyyyyyyyyy iyice heyecan bastı benii doğumamı giyoz biz kızlar yaaa inanamıyorummmmmmmmmdelikafadulden

valla şenay şaka maka 9. aylara girdik giriyoruz............

artık soranlara son ayımız diyorum........

ama saglıkla zamanında gelsin bebişler..............

heyecan basıyor arada beni...........
cıglık atıom

kocişe diom ay 2-3 bilemedin 4 hafta sonra pazar günü.... evde bebegimizde olucak...

ay uyutmucak bizi diyorum..........

hım diyor döverım ben onu...........:teytey::teytey:
deli kociş kıyamaz bile....

benım kocişe sakal yakışıooo tabi öle uzun degıl erkek sakalı... ehehhehe

kesmioo sakalları diyor doguma kadar arada böyle aralattırıım.. dogumdan sonra hep kesik olurr öpcek ya................
ay bak yine heyecan bastı................

teşekkürler........

maşallah............ oglunaaaaa

beni medical parktan aradılar. Seminere gelip gelmeyeceğimi sordular. Geleceğim dedim. Hamilelik doğum esnasında nefes alıp verme, loğusalıkta depresyon, doğum şekilleri, doğum valizi hazırlma hakkında olacakmış 1 ile 5 arası. haberiniz olsun... (özellikle şirvan ben gidiyorum inşallah sen de gelirsen görüşürüz)

canım hatırlıosan ben 1-2 hafta önce nefes alamıorum çarpıntım oluo falan diodum bebek yukardaydı bebek indikçe zaten o regli ağrısı gibi ağrılar artıo. benim bebebk indi biraz artık nefes alıyorum rahatça ama aşağı ağrıları arttı bu seferde senin de 1-2 haftaya iner en geç

dün pazar ya benim koçiş takmış kafaya şartlanmış çok uyursam başım ağrır diye 10 a kadar uyudu bütün gün ay başım vay başım durdu durdu beni bi daha pazarları uyutma lütfen bak son kez söylüyorum demezmi bende bu zaten son pazar uykundu hatta nerdeyse gün ayırt etmeksizin son keyifli uykundu dedim bu seferde banane ben uyurum demezmi deli adam çocukların odasından çıkmaz ya ben biliyorum huyunu nereye uyucakkaydirigubbakcemile3

ekranı açtım işe başladım ama çeneniz düşmüş:)))
yemek yedim geldim bennn
ağda olayı bende de handikap..
bu hafta cuma aydına gidiyorum ama benim ağdacı burda..
şimdi başka bi yerede gitmek istemiyorumm.
kendimde nasıl yapcam eğilemiyorumki!!!!

hastane çantası şimdilik bitene yaptım ben.belki aydına gidince ayırırım bebeğinkiler.
ama hastane bizim evin hemen dibinde:)))
öle valiz valiz gitmeye gerke yok ya!!
arabayla gitmek bile komik olcak zaten şimdi:))

ben bavula koydum cnm bavulun içinde bölmesi var bi tarafa bebişin bi tarafa benim eşyalarımı koydum benim eşylarımı poşete falan koymadan koydum da
bebeişinkileri temiz tülbentlere sardım...
ben bi hastane çıkışını
ondan başka bir alt üst pijamasını zıbınını eldiven şapka çorap koydum
yelek kocam daha
bide 1 adet tulum yine şapkası eldiveni falan
2 penye 1 de peluş battaniye koydum cnm
ıslak mendil havlu pamuk pişik kremi ....

maşallah cnm oğluşuna....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…