zaten ben geçen gün dedim eşime ya artık ben sana kaarşı hiçbişey hissetmiyorum dedim yani öpmek bile belkii o da yanaktan içimden gelmiyor dedim
adamın yüzü değişti:))
acayip bozuldu
o da diyo şimdi böle hissetmen norma değişirsin falan filan hehehehe
hiç sanmıyorum kadınların soğuduğunu canım yaa şu haftaya geldik hala bi soğuma yok
bu kadar salmayın kendinizi yaa tamam bebişler tabiki kıymetli ama onları bize veren bi babaları var onlarıda ihmal etmeyin
benim göbekte çatlak yok şimdilik allaha şükür.. ama ergenlik dönemimde bacaklarım ve yanlarım çatlamıştı zaten.. o yüzden çatlağım var!! bi dakka ya ben 14 ümdeyken şimdiki halimden daha mı kiloluydum yoksa((((( ben çocukken çok şişkoydum da!
anam nazara geldin sen...
yapma böle yavrum adamcağız sana ne yaptı bak bu halimizle bile her dırdırımıza katlanıyolar bari boğmayalım iyice.
ben korkuyorum açıkçası o kadar çok örnek varki kocası hamilelik döneminde soğuyan arayı sıcak tutmak lazım Şeniz
ben salmadım ki! şimdilik korkan o! hatta son güne kadar eğer dr. yasaklamadıysa olabilirmiş dedim...yalan onlar dedi( gerek yok bekleriz dedi..ama doğumdan sonra çok soğurum gibi geliyo bana..arkadaşım doğum yaptıktan sonra, dikişler yüzünden paronoyak olmuştu..1 sene izin vermemiş..sonunda dr.da aldılar soluğu, bende öyle olurum gibi geliyo!:mymeka:
kızlar çok uykum geldi ben kaçıyorum muhabbetinize doyum olmaz
başka bir gece devame ederiz:))
öptüm
sinehas bak yaramazlık yapma hee :))
canım ben ne kadar kilo alırsam alayım küçücük bi çizik bile yoktu hamilelikteki çatlak kilodan değil sanırım tamamiyle genetik diye düşünüyorum..
kremler yağlar bebek yağları ... hepsi boş:çok üzgünüm:
tabiki bende çok duydum erkekler özellikle karıları hamieyken aldatmaya meyilli oluyolarmış ama cnm o da istemiyorki yani o dese yapalım ben yok desem neyse o yanaşmıyor zati
eee artık cazip gelmiyorum bu koca göbekle ne yapılırki yaw sinehas sanada maşallah bacım hehehehe
valla annemin de annaneminde doğum çatlakları var ve hatta komik gelecek ama babamda ve hatta hatta erkek kardeşimde bile çatlaklar var kaydirigubbakcemile3 tabi babamla kardeşiminki uzamadan kaynaklanıyo..ama sonuçta bizim cildimiz çok ince..ama ben 3. aydan itibaren başlamıştım krem kullanmaya..belkide işe yarıyodur bilmiyorummm!
bende olsam benimki kadar koca göbeği olan kadını canım istemezdi..eğer istemiyosa anlarım, hak veririm valla.! :1no2:
benimki bi tek yatagı yapar toplar.....okadaryok allahtan mutfakla ilgili bir sorunu yok..
Yemek yapar,,, şimdi hamileğim diye masayı topluyor, bulaşıkları sudan geçiriyor ben makineye diziyorum.
..bazen diziyor ama düzgün olmuyor tabii.
Ama onun dışında temizlik konusunda bişey yapmaz...
teşekkürlerALINTIDIR ..............
Doğuma hazırlık
Ne zaman hastaneye gitmeli?
Nihayet aylar boyunca heyecanla beklenen konuğa ‘hoş geldin’ deme zamanı … Doğum eyleminin başlaması için uygun zaman geldiğinde bu durum kendisini çeşitli şekillerde gösterir.Her doğum bir diğerinden farklı özellikler gösterse de hastaneye başvurmanızı gerektiren durumlar temelde aynıdır.
1) Aktif doğum ağrılarının başlaması:
Doğum sancıları rahim kaslarının düzenli ve ritmik kasılması ile bu kasılmalardan dolayı rahim ağzına bebeğin yaptığı basıya bağlıdır. Ağrılar genelde önce düzensiz aralıklarla ve hafif olarak gelir.Bu döneme ‘latent evre’ adını veriyoruz.Kasılmaların 5-10 hatta 15-20 dakika aralarla düzensiz geldiği ve hafif olduğu bu dönemin süresi çok değişken olabilir.Kasılmaların oluşturduğu ağrıyı karın bölgesinde ,kasıklarda veya belde hissedebilirsiniz.Hissettiğiniz şeyin doğum ağrısı olduğunu ağrıların ritmik özelliğinden ve her ağrı sırasında karın bölgenizin sertleşmesi ve ağrı geçince de yumuşamasından anlayabilirsiniz.Gebeliğin seyrinde herhangibir sorun yoksa ve bebek hareketlerini normal olarak hissediyorsanız latent evrede hastaneye başvurmanıza gerek yoktur. Duş alıp rahatlamaya çalışın .Zaman zaman sol yanınıza yatarak ağrıların sıklığını ve bebek hareketlerini kontrol edin ve hazırlıklarınızı bir kez daha gözden geçirin
Her doğum için değişebilen bir sürenin sonunda kasılmalar düzenli ve güçlü hal alır.Genel olarak 30-40 dakikalık bir sürede beş dakika veya daha az aralarla düzenli kasılmalar hissediyorsanız hastaneye başvurma zamanı gelmiş demektir.Düzenli ağrıların başlamasıyla goğumun ‘aktif evre’ adını verdiğimiz bölümü başlamış demektir.bu dönemde rahimağzı açıklığı da genelde 3-4 cm.ye ulaşmış durumdadır. Aktif evrenin hastanede geçirilmesi anne ve bebek açısından daha güvenlidir.
2) Amniotik Kesenin Açılması ( Suların gelmesi) :
Doğumun bir başka başlama şeklidir.ağrılarla beraber, ya da hiç ağrı olmadan su kesesi
açılabilir. Bu durumu fark etmemek genelde mümkün değildir. Sürekli ya da kısa aralıklarla bacaklarınızı ıslatacak şekilde kontrol edemediğiniz bol bir akıntıdır. Rahim kasılmaları başlamamış olsa da su kesesinin açılması hastaneye başvurmanızı gerektirir.Genelde birkaç saat içinde kasılmalar da başlar.Eğer belli süre içinde rahim kasılmaları kendiliğinden başlamazsa indüksiyon (Doğum sancılarının ilaçlar kullanılarak başlatılması) gerekir.Bu konu hakkında rahim ağzındaki açılma ve bebeğin doğum kanalında önde gelen kısmının durumuna göre doktorunuz karar verecektir.
3) Kanama:
Vajinal kanama doğum öncesi farklı nedenlerle ortaya çıkabilir ve bunlardan bazıları gerçekten önermlidir. Doğum öncesi ‘nişan’ tabir edilen kanlı ve koyu kıvamlı bir akıntıya sıkça rastlanır.Bu akıntı yavaş yavaş açılmaya başlayan rahim ağzındaki sümüksü maddenin atılmasından kaynaklanır.Genelde nişan gelmesini izleyen ilk 24 saatte ağrılar başlar. Buna eşlik eden başka bir bulgu yoksa hastaneye gitmeye gerek yoktur.
Bol ve parlak kırmızı rekte kanama önemli bir bulgu olabilir.Kasılmalarla birlikte olsun ya da olmasın bu durumda zaman kaybetmeden hastaneye başvurmakta fayda vardır. Bu bulguyla seyredebilen plasentanın rahim duvarından kısmen ayrılması bebek ve anne için tehlikeli bir durum olabilir .Bebek kalp atışlarının ve kanamanın değerlendirilmesi sonrası doktorunuz gerekli müdahalede bulunacaktır.
Doğum kasılmaları başladıktan sonra da ‘dilatasyon kanaması’ adı verilen az miktarda ve adet kanamasına benzer özellikte kanama izlenebilir.Bu kanama da doğum eylemi sırasında normal kabul edilir ve müdahale gerektirmez.
4) Bebek hareketlerinde azalma
Miada ulaşmış bir gebelikte bebek hareketlerinin belirgin şekilde azalması önemlidir. Annenin aç
ve yorgun olması bebek hareketlerinin az hissedilmesine neden olabilir.Bebeğinizin az hareket ettiğini fark ettiyseniz tok karınla ve sol yanınıza yatar pozisyonda yarım saat daha takip edin.Yine az olduğunu düşünüyorsanız hastaneye başvurmakta faydavardır.
Hastaneye giderken
Bütün gebelik boyunca belki de en heyecanlı an hastaneye gidiş zamanıdır.Bunda belki de filmlerden aklınızda kalan sahneler rol oynuyor olabilir. Oysa ki bu aşamada telaş son derece sakıncalı olabilir ve olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle her şeyden önce soğukkanlılığınızı korumaya çalışın.
1) Doğum çantasında bulunması gerekenler: Doğum için seçeceğiniz hastaneye göre farklılıklar olsa da bugün özel hastanelerin hemen tamamında bebek ihtiyaçlarının tümü hastane tarafından karşılanır.
Yine de bebeğiniz için de gerekli bazı malzemelerin de çantanızda bulunmasında fayda vardır.
Hastaneye giderken yanınızda bulunması uygun olacak malzemeler
• Üç dört takım gecelik veya pijama:Emzirme dönemi için önden düğmeli veya loğusalar için özel üretilmiş ürünleri tercih edin
• Sabahlık
• Bol iç çamaşırı: Loğusalar için üretilmiş özel ürünler bulabilirsiniz. Normal bedebinizden biraz daha büyük bedenleri tercih edin.Özel emzirme sütyenlerinden mutlaka yanınızda bulundurun.Kısa ve pamuklu çoraplar da yanınızda bulunsun.
• Göğüs bakım ürünleri ve meme başı için pedler.
• Kendiniz için özel bakım malzemeleri ( Diş fırçası,saç fırçası ufak ayna ,makyaj malzemeleri,deodorant, parfüm,hazır ıslak mendil ve kağıt ahavlular)
• Havlu ,terlik : Yine bazı hastaneler tarafından temin edilebilse de doğum sonu duş alabilmeniz için yanınızda bulunmasında fayda vardır.
• Varsa kamera ,fotoğraf makinesi ,ses kayıt cihazı ,hatıra defteri ve benzerleri
• Bebeğiniz için bir ya da iki takım kıyafet ve battaniye,çocuk bezi
• Hastaneden ayrılırken bebeğinizi taşımak için aldığınız herhangi bir ürün
• Hastaneden ayrılırken giyeceğiniz bir kıyafet .Gebelik sırasında giygiklerinizden birini ya da bol bir kıyafeti tercih edin.Gebelik öncesi kıyafetlerinize hemen sığmanız kolay olmayabilir.
Bebeğinize gerekli olan malzemeleri daha önceden doğum yapacağınız hastanenin bebek hemşirelerinden edineceğiniz bilgiye göre hazırlamanızda fayda vardır.Bu şekilde farklı hastanelerde karşılaşabileceğiniz farklı uygulamalardan etkilenmemiş olursunuz.
Kimlere Haber Vermeli
Hastaneye gitme kararı vermeden önce doktorunuzla irtibat kurmakta fayda olabilir. Aslında doğum anında yapmanız gerekenler konusunda önceden doktorunuzla detaylı olarak konuşmanız ve onun önerileri doğrultusunda hareket etmeniz en doğrusudur.
Yola çıkarken tüm aile ve yakınlara haber verme hatasına düşmeyin..Doğum eyleminin gerçekten başlamamış olması durumunda eve geri dönebilirsiniz. Ayrıca hastaneye tüm aile ve akrabalarla çok kalabalık bir grup halinde gitmenizin ne size ne de sizinle ilgilenen sağlık personeline bir faydası olur.Normal doğum eylemi uzun saatler sürebilir.Bu durumda hastanedeki kalabalık yakın grubu herkes için stres faktörü olmaktan başka işe yaramaz.
Doğuma kiminle gideceğinize önceden karar verin.Eşiniz, anneniz ,kızkardeşiniz veya çok yakın bir arkadaşınızın doğum ağrıları boyunca yanınızda olmasına genelde izin verilir.Bu kişinin soğukkanlı,bilinçli ve gerçekten size destek olabilecek biri olmasına dikkat etmelisiniz.Bazan hasta yakınlarının hastaya yarardan çok zarar verdiğini gözlemleriz .Doğumda yanınızda olmasını istediğiniz kişiyi diğer yakınlarınıza da açıklayın.Bu durumda herkes sizin kararınıza saygı gösterecek ve gereksiz bir telaş engellenecektir.
amin hayırlısyla zamanında gelsinler. hepsi.....selam kızlar ben geldım
ben ılk mayıs annesıydım ama sımdı ıkızler olunca nısana alındı
benım bebışler ıyı sukurler olsun ama bızım mayıs annelerınden dırımıkızı arkadaşımızın ıkılzerı vardı 30 haftalık ıkı gundur hastanede sancıları olmuş kontrol altında tutmaya calışıyorlar
erken dogum ıhtımalı var mevlam ınsallah bebışelere dayanma gucu verırde atlatır bunuda
ay biz recep ivedik 2 gittik rahat edemedim ya agrılar girdi sagdan sagadan...galeta ben izledim evde beğendim rahat edebilcenmi sinemada
oy maşallahHerkese ağrısız sızısız sağlıklı bi hafta diliyorum. Ben bügün daha iyiyim, bütün h.sonu yattım. Artık herşey çoook daha zor olmaya başladı. Ama birden yani sanki karnımın içinde hızlı bir çalışma oldu beni güm diye yere yıktı gibi. Ne oturabiliyorum ne ayakta durabiliyorum, korkunç bir halde sürekli nolur erken doğmasın, herkes bebeğine sağlıkla kavuşsun diye dua ederek geçiriyorum zamanı:)) Bu sabah en yakın arkadaşımın doğum haberiyle haftaya başladım. Akşama kısmetse gidicez. Kızcağız günlerdir sıkıntı içinde bekliyodu 41+3 de acil sezaryanla doğum yaptı 3250 doğmuş kızı Elif Naz:) Az önce konuştum kocasıyla tekrar hala uyuyodu ve bebeğide yanlarında değilmiş akşama gelicekmişVe hala emzirememiş ona biraz üzüldüm. Sabah doğum yaptı çünkü baya zaman geçti. İşallah en kısa sürede yoluna girer herşeyi. 40 hafta beklemek zaten zor bide üstüde fazladan 1 hafta beklemek kabus gibi...
BENİ DÜZELTİRSENİZ ........ ÖZEL HAYAT HASTANESİ....... olarakcankuska --------------------- sat 24 haziran -- mdt 8 nisan
ade_merke ------------------- sat 25 haziran -- mdt 1 nisan
huzur84------------------------ sat 25 haziran -- mdt 1 nisan
fato 83----------------------------sat 25 haziran -- mdt 1 nisan
umutyaren-----------------------sat 25 haziran -- mdt 1 nisan
mehtap67------------------------ sat 25 haziran-- mdt 1 nisan
didem1981-----------------------sat 26 haziran- mdt 1 nisan
paseidon80-----------------------sat 23 haziran –mdt 1 nisan BSK ANKA HASTANESİ
sea_33----------------------------sat 26 haziran -- mdt 2 nisan
RUMELİLİ --------------------- sat 26 haziran -- mdt 2 nisan --- Avrasya Hospital--------Dr.İstepan Suna
Lana01 ----------------------- sat 26 haziran -- mdt 2 nisan adana universal hastanesi,dr muzaffer şengül.
nalan82 ------------------------ sat 26 haziran -- mdt 2 nisan
galatea79-----------------------sat 29 haziran --- mdt 5 nisan Hisar Intercontinental Hospital ..Prof. dr. Fuat Demirci
remziye44-----------------------sat 29 haziran --- mdt 5 nisan
calla-----------------------------sat ?? haziran --- mdt 5 nisan
çiçekçiçek --------------------- sat 11 temmuz mdt 5 nisan --amerikan hastanesinde DR ALPER MUMCU
ekim29-------------------------sat 29 haziran—mdt 6 nisan
beşincimevsim-----------------sat 30 haziran—mdt ?? nisan
sapphire-------------------------sat 30 haziran—mdt 6 nisan----- Nisa hastanesi---- Dr.Asiye Uzun
betül19--------------------------sat 30 haziran ----6 nisan --- Dr ziya kalem özel hastane
joliefr---------------------------sat 1 temmuz --- mdt 1 nisan (acı kaybımız)
meral_83 ---------------------- sat 1 temmuz --mdt 7 Nisan ---- özel çorum hst. ----Dr. Ziya Kalem
gülemnur-----------------------sat ? temmuz – mdt 7 Nisan
eysan --------------------------- sat 1 temmuz -- mdt 7 nisan
hewal_25 --------------------- sat 1 temmuz -- mdt 9 nisan---Alsancakta Salim Şehirali
GECEYARISIGÜNEŞİ --- sat 2 temmuz -- mdt 8 nisan
Esra16--------------------------- sat 2 temmuz -- mdt 6 nisan
s_ebru --------------------------- sat 2 temmuz -- mdt 8 nisan --- medipol – banu ergül
sekiznisanikibindokuz ------sat 2 temmuz -- mdt 8 nisan --melikgazi hastanesinde mehmet cahit gözüakçaya
acem_kizi -------------------- sat ??????? -- mdt ??????? (acı kaybımız)
aliye83------------------------sat 3 temmuz – mdt 9 nisan --Bahçelievler medicak park Hst.--Dr Tülin Gürel kocatepeye
butterfly 's' -------------------- sat 4 temmuz -- mdt 10 nisan (acı kaybımız)
ınspire--------------------------sat 4 temmuz –mdt 10 nisan
ebrartuba--------------------sat 24 haziran --- mdt nisan 10 ---Antalya Eğitim ve Araştırma Hst. - Dr.Orhan Hoşgör
selinay2002--------------------sat 4 temmuz -- mdt 10 nisan-----100.yıl hastanesi---
cicoşş ---------------------------sat 5 temmuz –mdt 11 nisan ---- özel defne hastanesi - dr. hülya artuç
özlem1979--------------------sat ? temmuz –mdt 11 nisan
guneşdeniz--------------------sat ? temmuz – mdt 11 nisan
necla80----------------------- sat 6 temmuz -- mdt 12 nisan
Armonia------------------------ sat 6 temmuz -- mdt 12 nisan ---- kozyatağı acıbadem hst. --- dr. cem öncüloğlu
urla ------------------------------ sat 6 temmuz -- mdt 12 nisan --- özel balçova polikniği
kselma ------------------- ----- sat 6 temmuz -- mdt 12 nisan ---- 8 Eylul Hastanesi -- dr Umit İnceboz
sinemsin2811 --------------- sat 7 temmuz -- mdt 13 nisan --- özel gebze merkez hastanesi --- dr. cihangir ay
seaflower ---------------------- sat 8 temmuz -- mdt 14 nisan
chosen----------------------------sat ? temmuz – mdt 14 nisan
sena.kocer------------------------sat ? temmuz – mdt 14 nisan
april16 -------------------------- sat 9 temmuz -- mdt 15 nisan ---Özel Kadıoğlu Hastanesi.---Dr.Oğuzhan Bey
ela-çınar ----------------------- sat 9 temmuz -- mdt 15 nisan
croxilex-------------------------sat 9 temmuz --mdt15 nisan -- özel elbistan tıp merkezinde
mert09---------------------------sat 9 temmuz – mdt 15 nisan Mesa Hastanesi Dr Emine Sernur Yorulmaz
tuğçe8 -------------------------- sat 10 temmuz -- mdt 16nisan
geda-----------------------------sat 10 temmuz mdt 16nisan" ----- sema hastanesi- Zeynep ULUSAL
tüley ----------------------------sat 10 temmuz -- mdt 16 nisan
takvim --------------------------sat 10 temmuz-- mdt 16 nisan --antalya meditalya tıp polikliniğinde
elavinya ------------------------ sat 11 temmuz -- mdt 17 nisan
akyamm ----------------------- sat 11 temmuz -- mdt 17 nisan
nisanur_25 --------- ---------sat 11 temmuz – mdt 17 nisan ------Nisa Hastanesi ---- Dr. Nuray Hanım
prettybaby---------------------sat 11 temmuz – mdt 17 nisan --(acı kaybımız)
womanly ---------------------sat 11 temmuz – mdt 17 nisan
dozkan------------------------ sat 11 temmuz - mdt 17 nisan
çicekçicek--------------------- sat 11 temmuz - mdt ?? nisan
sürmelim -----------------------sat ?? temmuz-- mdt 17 nisan
şen_ay ------------------------- sat 12 temmuz -- mdt 18 nisan -----100.yıl hastanesi sinan yurdunkulu
nefisem ------------------------- sat 12 temmuz --mdt 18 nisan
zerran81-------------------------sat ?? temmuz – mdt 18 nisan
roseberry ---------------------sat 13 temmuz -- mdt 19 nisan
yakamozzzzzz ---------------sat -- temmuz – mdt 19 nisan
shiny------------------------------sat 13 temmuz -- mdt 19 nisan
ayem2007------------------------ sat 13 temmuz mdt: 19 nisan Göztepe Medical Park- Dr Mine Kaymakçı
elfide ---------------------------- sat 13 temmuz -- mdt 19 nisan -- TDV 29 Mayıs Hastanesi-Nesrin Fener
zeyned-----------------------------sat 14 tem benım de,24 nısan
demet --------------------------- sat 14 temmuz ...mdt 20 nisan ......Or-Ahayim balat Hastanesi-Nevin Şençoban
giznur--------------------------sat14temmuz-----mdt 20 nisan
dermanz----------------------sat 14 temmuz----mdt 20 nisan---Avrasya Hospıtal--Dr.Nurcan Dalan
ebrartuba--------------------sat 24 haziran --- mdt nisan 10 ---Antalya Eğitim ve Araştırma Hst. - Dr.Orhan Hoşgör
gonya ------------------------ sat 15 temmuz-- mdt 16 nisan
delikizin turkusu ------------ sat 15 temmuz -- mdt 21 nisan
gonya --------------------------- sat 15 temmuz-- mdt 16 nisan
etoprak --------------------------sat 15 temmuz -- mdt 21 nisan
şemşamer----------------------- sat 15 temmuz mdt 21 nisan --- yozgat-şifa hastanesi, hatice temrezli
bebeklik ------------------------sat ??? temmuz – mdt ??? nisan – 29 mayıs hast. –
fsahika---------------------------Sat 16 temmuz, mdt 22 nisan
tugbik---------------------------Sat ?? Temmuz -- mdt 23 Nisan
KAHVEXCV------------------Sat 21 Temmuz -- mdt 23 Nisan
iyuksel-------------------------sat 16 Temmuz mdt. 23 Nisan 2008 Eskişehir Anadolu Hst. Opr. Dr. Ramazan Bayırlı
esso21---------------------------sat 16 temmuz ,doğum 22.nisan - Jinemed
aprıl23-----------------------------sat 17 temmuz---mdt 23 nisan
APRIL23------------------------ sat 17 Temmuz -- mdt 23 Nisan
RUVEYDAX -------------------- sat ?? Temmuz -- mdt 23 Nisan Özel Saygı Hast. -Dr Selma Ömür
Esennn --------------------------- sat 17 temmuz -- mdt 24 nisan
glnm_kvrck------------------- sat 17 temmuz -- mdt 24 nisan ---- Mevki Hastanesi –Ank.
Omrumnaz--------------------- sat ?? temmuz -- mdt 24 nisan
ŞİRVAN------------------------- sat 18 Temmuz -- mdt 25 nisan- Göztepe Medical Park- Dr Mine Kaymakçı
Megul---------------------------- sat 18 Temmuz -- mdt 25 nisan-----------gop özel kezban hanım
asyacenk.......................sat 21 temmuz_mdt 25 nisan ......özel çınarlı doğum hastanesi........DR.kenan ertopçu
Dengizer-------------------------sat ?? Temmuz – mdt 25 nisan
Meltem07----------------------- sat ?? Temmuz – mdt 25 nisan
sema.cık ------------------------sat ? temmuz ---mdt 27 nisan --- Bursa Zübeyde hanım Hst. –Dr
bursasu--------------------------sat 21 temmuz - mdt 27 nisan--------Jimer kadın doğum hast.Dr.Jale Gürlüler
buzprensesi----------------------sat ? temmuz ---mdt 27 nisan
ozlem1907----------------------sat 21 temmuz --mdt 27 nisan özel acıbadem dr.tolga bey
eda_edanur----------------------sat 20 temmuz—mdt 26 nisan ---- Hospitalyum(ömür) Hast.---Ferda Hanım
ssengun------------------------- sat 20 Temmuz ---mdt 28 nisan--- Bursa Medical Park –Dr. Murat Aslan
sinem ozler --------------------sat 22 temmuz – mdt 28 nisan (acı kaybımız)
tazefasülye----------------------sat 22 temmuz – mdt 28 nisan
chveneburi ---------------------Sat ?? Temmuz -- mdt 28 Nisan
sinehas---------------------------sat 22 temmuz - mdt 28 nisan ---Özel Çapa Hast. - Dr. Altay Kartal
avşarkızı38---------------------sat22 temmuz --- mdt ? nisan
pırıl-----------------------------sat 22 temmuz –mdt 29 nisan
sevvalnaz_29nisan------------sat ?? temmuz –mdt 29 nisan
glnz ------------------------ sat 23 temmuz –mdt 29 nisan ----- (acı kaybımız)
Dinozzo -------------------------sat 26 temmuz – mdt 30 nisan Karataş ya da Özel Ege Sağlık Dr. Ömer Sudekan
KIZLAR LİSTEYİ GÜNCELLEDİM...
BU DÜZELTMEDEN SONRA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRİNKİ ,, KENDİ LİSTEMDE DE DEĞİŞTİRİM...
SONRADA KAYNIYIP GİDİYOR
poşetemi koyuyon canım......bizimkinide 1 saat önce aradım 7 buçukta evdeyim dedi ona göre fırına tavuk attım falan demin aradım nerdesin dedim daha çıkmadım dedi sinir oluorum kuruyo tavuk fırında kötü oluo çok pişince sinir oluomklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?