2009 Nisan Anneleri buraya

banada dün tarih verildiğinden beri bişeyler oluyor......hamilelik farklı bir süreç sanırım şimdilerde tırsmaya başladım........sezaryan anını,bebeğimi göreceğim ilk anı,evimize gelişimizi,evimizdeki kalabalığı ve bu kalabalığın bende yaratacağı duygu fırtınasını düşünüp duruyorum....birde narkoz fikri biraz kasıyor:uhm:

çiçekçim bilgin için sağol ben giresunlu bir arkadaşımla giresuna gitmiştim inekleri vardı annesi kepek yulaf türü şeyleri karıştırıp ineklere yediriyordu benim tuhafıma gitmişti sorduğumda süt verimini iki kat artırdığını sölemişti bizdede fayda eder bu fikri tuttum

valla bahsettiğim su sancıdan sonra biraz dinlendim gecti ama sanki kasıklarımda da ara ara oluyo...kızlar dediği ibi daha erken ama insan korkuyor yahu... delikafadulden

offf herkes de aynı korkular bi de bende kontrolü kaybetmeyi sevmem doumdan sonra neyseki benim annem gelecek ama o kadını istemiorum o stresle tersleyiveririm ben onu yaaaaaaaaa

hımm mantıklı müöööööööööööööööööööööööööööööööööööö:)

eeee bir nevi damızlık olarak anılacağız.....süt ineciği........

ben 3 sefer aldım canım korkma nasıl uyursan öyle uyanırsın sakın ol,sonunda bebış var

inşallah özlemcim daha önce tecrübem olmadığı için sanırım böyleym.....

valla bahsettiğim su sancıdan sonra biraz dinlendim gecti ama sanki kasıklarımda da ara ara oluyo...kızlar dediği ibi daha erken ama insan korkuyor yahu... delikafadulden

endişe etme canım vücut kendini hazırlıyor....banada senin haftarında çok oldu bu sancılar sonra kesildi

bide her kafadan ayrı ses çıkacak,onu şöyle yap,bunu böyle yap die....
Ama ben ençok şu doğum öncesi ve hastane telaşını düşünüyorum,daha doğum öncesi kargaşasındayım yani,geçemedim eve dönüşe,gelengidene:bbo:

Lifalif in yulaf ezmelerinin meyveli olanları da var,ben onlardan yiyordum ve bağırsaklarımı çok çalıştırmıştı,meyveli oldukları için de o kadar kötü değil tadı.ayrıca boza da sütü arttırıyor die biliyorum.

şirvana mesaj attım inşallah görür

gördüm şeker ,, geldim

ama kötüyüm.

iki gündür kusuyorum... ,dün çok yedim . söylemesi ayıp kebapçıya gitmiştik , çok karıştırdım... daha lokantadan çıkmadan kusdum....

bugünü anlamadım... normal yedim.. abartı . yok.. ama 2-3 saat sonra çıkardım..
,
seninde böylemiydi

yazamıyorum hatun gızlar bağışlayın malum belgesel ama saat 10 da başlıcak olan sizide ilgilendiriyo bebekler hakkında herşey adı

narkozda var bebekte yok deneyım lakın bana yarın ne dıyecek sezeryan derse ben ne düşünürüm bılmıyorumkı ama sonunda ınşallah bebış olacak onun ıçın gusel olurrrrr

serap şu topuk kanını sende bı anlatsana

Topuk Kanı ( Fenilketonüri) Testi

Fenilketonüri kalıtsal bir metabolizma hastalığıdır. Doğumdan sonra beslenmenin başlaması ile hasta bebeğin vücudu bir çeşit protein yapıtaşı olan fenilalanin maddesini parçalayamamakta ve kanda aşırı biriken bu madde bebeğin beyin gelişimine zarar vermektedir. Bunun sonucunda giderek artan oranda zeka özürü gelişmektedir.

Fenilketonüri hastalığının verdiği zararlar hastalık erken saptandığı taktirde önlenebilmektedir. Doğumdan en erken 24 saat sonra bebeğin topuğundan alınan 1-2 damla kan ile bebeğin fenilketonüri hastası olup olmadığı tespit edilebilmekte ve özel bir diyet başlanarak bu bebeklerin tamamen sağlıklı gelişmesi mümkün olmaktadır.

Kandaki fenilalanin düzeyi çocuğun beslenmesi ile yükselir. Bu nedenle, kan numunelerinin doğumdan 24 saat sonra alınması, daha erken taburcu oluyorsa bebeğin hastaneden ayrılacağı son anda alınması gerekmektedir. Aşağıda belirtilen durumlarda belirtilen süre sonunda ikinci bir kan örneği alınmalıdır.

Kan örneği ilk 24 saat içinde alınan yeni doğanlardan 5-15inci günler arasında,
Beslenmeden alınan ya da damar yoluyla sıvı verilen yeni doğanlarda ağızdan beslenmeye başladıktan 24 saat sonra,
Prematüre bebeklerden 10-15inci günlerde,
Antibiyotik tedavisindeki bebeklerden, ilaç kesildikten en az 48 saat sonra.
Fenilketonüri testi her yeni doğan bebeğe uygulanmaktadır.

alıntıdır...

kızlar yukarıda belirtildiği gibi zaten doğumdan sonraki 24 saat içinde hastane bunu yapmak zorunda..bazı özel hastaneler 2. topuk kanını da kendileri almak istiyebilir, bazıları ise yalnızca ilkini kapsıyor.. bu nedenle eğer hastaneniz 2. topuk kanını almıyorsa sağlık ocakları bu işlemi ücretsiz olarak yapıyor..doğumdan sonraki 6. gün gidip aldırmanız gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…