kızlar merak edenlere teşekkür ederim.....daha sonra ayrıntılı doğum hikayemi yazmak isterim ama vermekle mükellef olduğum bilgiler olduğunu bildiğim için geldim:))
23.03 te sabah sancılarla başlayan serüvenim aynı gün saat 5 te nişanımın gelmesiyle hastanede devam etti...ebeler kontrolden sonra nstye bağladılar ve benim sancılarım 6 dakikada bire düşmüştü....doktorum yola çıkmışken geri döndü ve olabildiğnce en erken ameliyata alındım...kızım 8.20 geçe dünyaya gelmiş.....3.250.gr ağırlığında 49 cm bir bebek ana kuzusu.......hastanede elden ele dolaşan bir bebek oldu ne zaman hemşire odasına gidipte geç gelmediği olmadı zillimin:)).......kızlar içinizde iken kıymet bilin....inanın doğum yaptığım günden beri uyuma saatim 6-7 saati geçmemiştir.....yani 5 gündeki toplam uyumam günlük değil:)) hepinize hayırlı doğumlar dilerim inşallah fırsat buldukça gelirim.......hepinizi seviyorum.....
ay şaka gibiiiiiiiiiiiiiiiiiiivalla ben abartıp 1 ay boyunca haftada 5 kere yedim en sonunda baktım kusacam vazgeçtim çiçeğin dediği gibi hiç bişeyi abartmamak lazım cokacimcoook
geçen gittiğimde dr anlattı
bi hastası gece 4 de aramış benim suyum geldi 4 saattirde sancı çekiyorum demiş ama kadın fısıldayarak konuşuyormuş dr da neden fıısıldıyosun demiş kocam uyuyorda demiş kadın uyandırmamak için demiş :))) neyse bu arada farklı şehirdeler dr ulaşması için 1,5 saat yol gitmesi lazım dr da hemen kocanı uyandır ama sakın buraya gelme yolda doğurursun orda bi hastaneye git demiş dr yatmış 1 saat sonra bi telefon daha kocası biz izmire girdik hangi hastaneye gidelim demiş ama arkadan kadını öldürüyolar gibi bağırıyodu diyo.dr hastaneyi aramış dışarı senyeyi çıkarın ebede çıksın falan diye,kadını arabadan çıkarmışlar acilin önünde senyede doğurmuş :)))) bana sende bööle olma demek için anlatmıştı delikafadulden
duaların kabul olsun.............kızlarrrrr hepinize çok teşekkür ederim inşallah hepimizin doğumu kolay geçer ve sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza alırız... yarın unutmazsam hepiniz için dua edicemmm...
geda nerelerde ya.izne ayrıldı.hiç girmez oldu.
haklısın cnm pompa koymayayım o zaman.öteki iş içinde nst ye bağlancaz ya nasıl olsa orda bişii çıkarsa hemen yaptırırım çıkmazsa 38. de yaptırırım artık38 geç olmazmı ne bilim normal doğum ya ne zaman olacağı belli olmaz zaten gebelerin sadece yüzde 5 i kırkıncı hafta doğuruyomuş
pompa gereksiz tatlım hastanede makinası var hemen bağlıyolar hastane çantanıza gereksiz şeyler koymayın bence gereklileri bulmakta zorlanacaksınız kalabalıktan
dinozzo amanınbu ne be. neyseki benim evle hastane 5 dk sürüyor.:sm_cool:
bizde nasıl eziyet ederiz canımız kumpirmi istesin ne yapsakta gönderebiliriz diyorduk kötümüyüz biz evet kötüyüz kanımca delikafaduldenhaklısın cnm pompa koymayayım o zaman.öteki iş içinde nst ye bağlancaz ya nasıl olsa orda bişii çıkarsa hemen yaptırırım çıkmazsa 38. de yaptırırım artık
yok cnm ya kadının 2. doğumuymuş bi de sancı başladıktan 6 saat sonra mı ne ulaşmış hastaneye ondan yani kadının rahatlığından bi de inanabiliyo musun kocası uyanmasın diye onu düşünüyo saf..
aramızda 38.-39. haftada olanlar var kilosu duran ya da düşen var mı arkadaşlar?
inanmıyorum ya çikolata olduklarına yapan sanat yapmış resmen o yüzlerinin çizgileri falan süpeerr
benim kilomda düşüş yok. gerçi son haftada yarım kilo almışım onu da bebek alsa bi kısmını yavaşlamış olabilir kilo alımı. ama iştahım daha da açıldı benim. göbek aşığı indikçe ve mide rahatlamaya başladıkça yiyorum boyna. doyma hissim yok oldu hamilelikte :) :CüvCüv:cokacimcoook
Daha benim göbek inmeden iştahım açıldı bakalım kaç kiloyla kapatabilecembenim kilomda düşüş yok. gerçi son haftada yarım kilo almışım onu da bebek alsa bi kısmını yavaşlamış olabilir kilo alımı. ama iştahım daha da açıldı benim. göbek aşığı indikçe ve mide rahatlamaya başladıkça yiyorum boyna. doyma hissim yok oldu hamilelikte :) :CüvCüv:cokacimcoook
neler anlatıldı seminerde paylaşsana bizimle şirvan....................
bilgiler için çok saol şeker hemencene yazdım inş.lazım olmazemzirme - ve doğumda rahatlama biçimleri anlatıldı.
göğüs uçlarının yara olmaması için kolanyalı bir pamukla tampon yapılması istendi,, doğumu yaklaşanlar , her sabah.. akşamda krem sürülecek..
doğumdan sonra 1 hafta yara olmazsa - atlattın ..
şayet göğsün yara oldu..
havuçu sirkede biraz bekletim. mikrobu olsün diye..
yıka sonra rendeleyeceksin ... rendelediyin havuçu göğüs ucuna koy.. diğer emzireceğin zamana kadar beklet,, emzirmeden suyla göğüs ucunu temizle dediler,
birde - yumurta beyazını şırp , göğsüne sür,, o zar gibi kuruyacak..
sonra kaldırıp , suyla temizledikten sonra - emzir. ..
göğüs sızısını alıyormuş....
allah kolaylık versin cnm sana, görümceninde kıymetini bilirsin artık, siz bana doğumdan sonra lazımsınız deseydin iki çocukla...az önce görümcem aradı ne yemek yapalım canın ne istiyo dedisırnaşık şey heheee tadını çıkarmam lazım bu durumun ama bu obez bünyenin bişey istemeyeceği tuttu:mymeka:
neyse öğleden sonra gelecekler kanımca kıl tüy işlerini bitirebilsem bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?