2009 Nisan Anneleri buraya

canım Allah yardımcınız olsun inşallah annede bebeklerde sağlıkla kurtulurlar ben çevremdeki eczanelere sordurturum inşallah bulunur

Slm bigudi54, ben 10 gün önce suni sancı ve epidural ile normal doğum yaptım. Çok rahat ve ağrısız geçti. Tavsiye ederim, epidural olmasaydı sezeyan ile doğum yapardım herhalde.Suni sancı saat 17 gibi verilmeye başlandı ve saat 23:25 te bebeğim doğdu.Sancılarım şiddetlenmeye başlayınca epidural verildi ve nst'de 120 lere çıkan sancıları adet sancısı kadar hafif hissettim ve doğum sırasında da hiç ağrı hissetmedim ve bağırmadım. İnşallah senin de böyle kolay geçer, sakın korkma ve hep olumlu düşün.

geda ve mujgan verdıgınız bılgıler ıcın saolun kızlar ama bugunku kontrolde doktor bebegın 4 kıloya ulaştıgından normal yapamayacagımdan pzt gunu sezeryan dıye gün verdı çok ıstıyodum normalı ama nasıp degılmıssenağlama
allah hepınıze kuvvet versın pzt bende anneler kervanına katılacagım ınsallah

tuğçe canım merhba konuya doğrudan dalacam ama
bebeğinin kolik olduğuna nasıl karar verdiniz.benim kızım hergün saat 9 - 10 gibi başlıyo akşama kadar ıkınıyo gaz çıkarıyo ama rahatlama yok.uyumak ne mümkün dalamıyo bi türlü.rezene elma yağı masaj sıcak havlu hepsini deniyorum ama çok az rahatlıyo biraz sonra aynı şeyleri yaşıyoruz.bu kolik mi oluyo ya.

ben ateş düşürücü olarak calpol vereceğim 1 çay kaşığı......
bebeğinin kolik olduğunu anlaman hiçte zor değilmegulcüm....akşam 6 ile 11 arası susturamadığın bir bebeğin varsa ve problemide yoksa koliktir...biz gece 11 de hastaneye bile gittik ve evimize döndük 10 dakikada...doktor buraya geleceğinize dışarıda gezin dedi bize:)) sağlam sinirler gerekiyor çok zor kolikli bebek sahibi olabilmek...şimdi ben 3 ayımızın dolmasını bekliyorum sabırsızlıkla çünkü azalıyormuş ağlamaları...ben bebeğimi sevemedim bile daha çünkü sürekli susturmaya çalışıyorumm sevmeye fırsatımız olmadı:)) kalça ultrasonunu ben yarın çektireceğim normalde 1.ay diye yazıyordu ama doktorumuz 3 aya kadar olabilir dedi bende yarın halletmeyi düşünüyorum....umarım hepsininki temiz çıkar inşallah.....

kızlar herkese merhaba..
ben artık foruma hiç giremıyorum çünkü annemlerde kalıyorum eşim yurtdışına çıktı
kızım bugun 31 gunluk oldu..dün doktora gittik,aşımızı olduk,kızım 5100 gram 55 cm olmuş.
kızlar nolur cevap verın sızden cok acıl yardım beklıyorum..kızım kabız oldu..dun hıc yapamadı kakasını cok sıkıntılandı sabah 5 te poposuna zeytınyagı surdum yaptı ama bugun yıne hıc yapmadı..cok zorlanıyo,cok ıkınıyo..elimden hiç bişey gelmıyo cok caresız kaldım..sizdede var mı ?varsa ne yapıyorsunuz?nolur yardımcı olun..

slm kızlar güzel melekler nasıllar yaaa kimsecikler yok gerçi bende çok sık giremiyorum ama bu gaz yapma olayı beni çok bunaltıyor gece sabaha kadar ıkınıyoruz gaz çıkartıyoruz ama kuzum rahatlamıyor neden acaba sizinkilerde de aynımı bide yenidoğan bebklerin aylık kilo alımları ne kadar olmalı güzel meleklerimi koklaya koklaya öpün olurmu

Canım öncelikle maşallah bebişine:)
Kaka konusunda da endişelenme, bizde yaşadık..yaşıyoruz ama normalmiş. Bebeklerde 3. haftadan sonra kaka sayısı 2-3 günde 1 e düşermiş. Kaka yapcak gibi kasılırmış kızarırmış biz kabız sanarmışız ama değilmiş. Bu haftalarda bağırsak ve karın kasları bu şekilde normal çalışabilmek için hazırlık yaparmış. bebek sadece süt içtiği sürekli yattığı için karın kaslar zayıflarmış. karnı şiş ve gergin değilse endişelenmemeliymişiz. bebek o ıkınmalarda kaka yapmayı öğrenirmiş. Bizim yapıcağımız bebeğe hafif masajlar yapmak yağlamak karnını bacaklarını hareket ettirmekmiş. Bu dönemde eğer etrafta söylenen zeytin yağıyla ovmak oraya çubukla uyarmak vs. gibi şeyler bebeğe zarar verip onun kaka yapmayı öğrenmesine engel olurmuş ve her dönemde bu konuda problem yaşarmış.

slm kızlar naslsnzzzzz bayadr girmiyorum bu ay sonu sınavm var harıl harıl ders çalşyorum çoçukla çok zor oluyooo hem ders hem çoçuga bakmak hem ev işi görmek yemek ooff çok zor yaaaa sizler naslsnzzzz nasıl kuzularınız akıllımı

saatler uymuyo ama belirtler aynı.3 ayın dolmasına daha çooooooook var.rabbim bebeklerimize sağlık bize de onlara bakabilme gücü versin.

ah canım sorma ben de aynı dertten muzdaribim.biz eşimle ilaç vermeme kararı aldık.bakalım nereye kadar dayancaz.sadece milupanın rezene çayını veriyorum ama pek kesmedi benim tırtılımı.

kuzular gazlıııııııııı.onun dışında iyiz şükür.
:teytey:

Kızlar sizlere bişey soracağım.Bende 2010 nisanda anne olmak istiyorum inşallah.Nisan ayı ortasında doğum yapabilmem için temmuzdamı hamile kalmam gerekir?

aprilcım cevabın için teşekkürler..çok çaresiz kaldım 2 kere zeytinyağı ile uyardım
ve bebeğim kakasını yaptı..ama susturamıyordum çok ağlıyordu çatlıcak kadar çok..peki ne zaman geçiyormuş bu durum bu konuda bir bilgin var mı?
kahorihama benim son adet tarihim 2 temmuzdu 7 nisanda doğum yaptım.

Ayy çok teşekkür ederim canım.Bişey daha soracağım benimde tabi adetim şaşmazsa 5 temmuz gibi bitecek inş.Bu 2 temmuz edet bitiş tarihi mi?

ayrıca sekiznisanikibindokuz inşallahh benimde senin gibi bebişim:ecrin_bebek: olur.Allah bebişinle size mutlu seneler nasip etsin

Merhaba arkadaslar...uzuuuun bir aradan sonra size kavuştum....hem yogun hem de cok sresli bir dönem gecirdim...cok sukur cocugumun ve benim sağlığım yerinde ama...psikolojim yerlerde..... valla lohusa depresyonunu ben mi yoks evdekiler mi yasıyor belli değil ....özellikle esim hamileliğimdeki performansını bile katladı neyse......

Kızlar gecmişi okumadım am gazlı bebek sorunu var galiba...bende de aynı dert ...ama Cörek otu yağı emzirmeden sonra iki damla veriyom...işe yarıyor baya bir rahatlattı ...tavsiye ederim....

selam kızlar ...
biz dün oğlumun mevlütünü yaptık oğluma mevlüt kıyafetleri o kadar yakıştıki bahriyeliler gibi oldu yakışıklı kuzum,oğlum 3 gündür bir gaz problemi var eşimle oldük bittik yapmaya çalışıyor yapamıyor o ıkındıkça benim içim parçalandı şimdi ağlamaktan yorgun düştü baygın şekilede iç çeke çeke uyuyor,kızlar ben emzirdikten sonra oluk oluk kusuyor zaten şu 3 gündür doğru düzgün ne emdi ne biberonu tuttu gazdan mı acaba ?

canım Allah yard olsun.. benim kaynana öyleydi gitti kurtuldum... inşallah eşin düzelir....
gaz sorunu bizde de var..... sadece zinko veriyoz ama yine oluyo... ayy 4.ay bi gelse de rahatlasa kuzucuklar......

benim kız da kusuyo... emdirdikten sonra yarım saat yatırma dik tut biras daa azaldığını görceksin... uzman tv de dinlemiştim.. sonra rflü oluyomuş çok ksmaktan soluk borusu tahriş olurmuş... bizimki memede çığlılkar atarak ağlamaya başladı dün akşamdan beri... inşallah bu gaz sorunu hemen biter yoksa aldıkları kiloyu bağırarak geri vercekler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…