anasonu aktardan mı alıyosunuz..... ,
ben hala dışarı çıkıp rezene çayıda almadım......
ne tembel çıktım yahu...
bugün ilk defa korse giymeye başladım..
benim önceden aldıklarım .. çok dar geldi. dr. çok dar giyme demişti,,
bende şuan anneminkini giyiyorum..
inşallah işe yarar...
kızlar int. araştırıyorumda.. bebeğin kakası annenin yediği şeyle de alakası varmış..
yeşillik salata - ıspanak falan yerse.. kaka yesile döner diyorlar..
ben dün zeytinyağlı fasülye yemiştim.. o yapmış olabilirmi acaba?
kızlar ev işleri nasıl yapıyosunuz yada yapabiliyomusunuz ben yetiştiremiyorum valla..yemeği yapabiliyorum bitek oda öyle ahım şahım yemekler de değil makarna pilav çorba basit yemekler..acaba diyorum 15 günde bi temizlikçimi tutsam..
spamız şimdide kucağımda uyuyor...
valla benimkide aynı mememle kavga ediyor bende elektrikşi pompa aldım bakalım siparişi verdim daha gelmedi gelince sizede öneririm inşllla veyada kullanan varsa iyimi nasıl ???ço saol canım inşallah tüm sütü az olan annelerin sütü artar..hem biz hem meleklerimiz için..
canım bide diyosun ya memeyi alınca kavga ediyor diye bence senin minik de biberona alışmış..biberon çok kolay geliyo çaba sarfetmeden emmiyo çünkü..ya daha 1 aylıklar bu ne akıl ya bizi parmaklarında oynatıyolar..-tatlicadiarzu-inşallh bi an önce memeni emmeye tekrar döner..
sütün yarayıp yaramadığını şunlardan anlarsın canım
1..kilo alımı iyi gidiyorsa
2..günde 4-5 kez kaka ve sıksık idrar yapıyosa
3..emzirip yatırdığında 2 saat ve daha fazla uyuyorsa
evet canım bazen yeş,l bazen sarı oluyor ve sulu sulu..yeşil olmasını nedeni eğer ogün çok yeşillik sebze yediysen ondan dolayıymış..kayınvalidem öyle diyo valla..doğrumu şüpheliyim ama...
doğru söylüyorsun canım ya bu günleri çok güzel aslında mincik eleleri mincik ayaklarını bir daha göremicez büyünce uykusuzluk bi yana ağrısı sızı olmasın ben sabaha kadar onunla uyanık dururum walla:asigim:kızlar ya bi bakacaz ki yavrularımız büyümüş.9 ay nasıl geçti hiç yaşamamış gibiyim.
şimdi diyorum ki kuzucuklarımız da bi bakacaz kocaman olmuşlar biz bişey anlamamışız.o yüzden diyorum her anın tadını doya doya çıkarayım.gazı mazı salla gitsin uyku uyursun sonra ama bu günler bi daha geri gelmicek.
walla canım siz iyi 20 günü beklemişsiniz ben beklemedim kaydirigubbakcemile3 kızımla kuaföre bile gittim bugün 34 günlük oldu dün bebek parkında bi,le dolaştık amannn 40ını beklersem ben kafayı yerdim heralde delikafaduldencanım havalar güzel
çık dışarı kırkını bekleme
biz 24 . günümüz de ilk siftahımız yaptık
çok iyi geldi valla
canım havalar çok iyi bide sakınan göze çöp baatarmış bence güneş görsün bebeiler kemikleri güçlü olur tabi yinede sen bilirsin ama alışsın dışarıya sonra işde alışmadığı için hasta oluray ben de hastaneden başka bi yere gitmedim sıkıldım ben de çıkmak istiyorum ama 40 ı çıkmadan da korkuyorum gezcem die çocuğu hasta ederim filan diye
canım ben hastanede sordum doktora dolapda 24 saat dedi buzlukda ise 1 hafta dedi ama bilmem oda sıcaklığında ise 6 saat walla oda sıcaklığınd 6 saatten fazla bırakma ben bıraktım sütüm bozulmmuş ve ben meleğime bozuk sütümü içirdim ilk defa o gün kustu sonra bi kokladım bozulmuşdu aman dikkatdelikafaduldenkızlar bugün aşımızı olduk oğluşum maşşallah 3420 olmuş boyuda 56,5 cm çoook sevindim aşıyı sağlık ocağında yaptırdım s ocağının aşıları daha taze diye biliyorum
sütünü sağan annişler buzdolabında nasıl saklıyorsunuz bide dolapta kaç gün bekler araştırdım kimi yerde 24 saat kimi yerde 2-3 gün yazıyor s ocağında da 24 saat dediler doğrusu nedir siz ne yapıyorsunuz
şenaycım bu arada gozün aydın allah bütün melekleri korusun ..
canım geçmiş olsunbenım canım sıkkın çok kızlar bugün sağlık ocağına gıttık aşı ıçın,kılomuz 4.700 olmuş boyumuzda uzamış 3cm ama gel görkı böle güzel konuşurken uykusu ıyımı felan derken rengı hala sarı demezmı ben zamanla düzelecektır dıye pek önemsememıştım,sız bır gösterın druna dedı,tamam deyıp çıktık dr.da hala düzelmemış bakalım demezmı,ölçümlerde 7,5 çıktı ama rengının düzelmemış olması ışı bozuyormuş,böbreklerınde yada ıdrar yollarında problem olabılırmış ılerlememış ama ılerlerse allahım korusun beynınde hasara yol açarmış bır sürü tahlıl verdı,özelden gıdınce tuzlu çok,kaanda benı bekle hafta sonu gelecem sıkma canını sağlamdır bızım kızımız dıyor,ya halınde bışı yok sağlam çok şükür ama rengı neden düzelmemış ıçıme kurt düştü artık,o tahlıllerı yaptırıp sonuçları alana kadar rahat etmem,ya şenayı okudum onada aynılarını sölemışler,nedır bu ya anlamadım ben hıç,bız hastaneden fototerapı görüp 11,6 la çıkmıştık gerılemış ışte 7,5 a ama renk sarı,nasıl oluyor bu ya
ya bende kabızlığa ne gelir bilmiyorum ama zeytinyağı ile uyarma bence daha sonralarda tembellik yapıyormuş onu biliyorumkızlar herkese marhaba..herkesin bir derdi var walla ben öncedende yazmıştım ama kimse benim dertten bahsetmiyo sanırım yaşayan yok..benim miniğim kakasını yapamıyoryarın öğlen tam 3 gün olcak yapmadı sanırım fitil vermek zorunda kalıcam..hiç istemiyorum ama çünkü bağımlılık yapıyomuş hep fitille yapıyomuş kakasını..offff ne zaman düzelicek kızımın kakası..yapamıyor yapamıyor
yaaa canım ya benimde kızımın pişiği oldu galiba aslında habire bezini değiştiriyorum nasıl pişik oldu onuda anlamadım seninki geçtimi ne yaptın banada söyle çünkü çok acıyo ki çok ağlıyo kuzum senağlamaya benim bebeişinde kıçı pişik gibi oldu yara gibi
zayetin yağı sürüyüorum her alt açışımda ve i,ileişti
bide bacaklarınıda yağladım
hadi ya alttanmı muayne olacağız sezeryanlılardamı alttan muayne oluyoralttan muayene canım ultrasonla,bir de smear testi yaptı, herşey normale dönmüş rahim filan...valla beni bu muayene bile kastı...neyse artık bitti şükür...
ben bastan beri aptamil 1 kullandım,gaz bence bebekle ilgili oluyor benim kızda yapmadı,istersen sma deneyebilirsin
canım bu arada bbeişlerde bişey çıkmadığına çok sevindimçok ösledim valla burda sohbet etmeyi gireyim dedim kimsecikler yok
neyse bende dr brown kullanıyorum çok memnunum eşim aldı nerden aldı bilmiyoum internettede var ordan al istersen
ya bizde hala tık yok korkuyorum ben daha doktorada gitmedik ama ne biliyim ya çok acıyormuuuuu:uhm:bende nuby aldım anne memesine benzeyenden memnunum valla.
bu arada biraz özel ama biz 36 günlük olduk dün eşimle malum beraber olmaya karar verdik ama ne mümkün çok acıdı olmadı nolucak böyle ne zaman düzelir bilen var mı
canım hangi marka aldın onuda yazsaydın keşke en azından ondan almazık bende bugün sipariş verdim inşll. senin aldığından değildir sütü ısıtmak için ben biberon ısıtıcı aldım arzumun çok işe yarıyo tavsie ederim mamada ısıtıyor şimdilik mama ısıtmıyoruz ama mama veren annecikler işinize çok yarardikişlerim geçti ama derilerim acıyo benim yaa
içimde bi acı var hala ama şlk günlerdeki gibi değil memnun kaldım ben
bu arada kızlar sütü nasıl sağıp veriyorsunuz ben ünlü bir markenaın elektrikli pompasını aldım rezalet tek kelimeyle
göğsümü acıtmaktan başka bire işe yaramıyor
merak ediyorum bende memeden kaç cc süt çıkıyor diye
ama nasıl sağacağım yaw
bbide sağdıktan sonra souyunca nasıl ısıtıyorsunuz sıcak suyun içinemi koyuyosunuz biberonu
valla benimkide aynı mememle kavga ediyor bende elektrikşi pompa aldım bakalım siparişi verdim daha gelmedi gelince sizede öneririm inşllla veyada kullanan varsa iyimi nasıl ???
canım havalar çok iyi bide sakınan göze çöp baatarmış bence güneş görsün bebeiler kemikleri güçlü olur tabi yinede sen bilirsin ama alışsın dışarıya sonra işde alışmadığı için hasta olur
canım ben medelanın mini elektriklisini kullanıyorum göğsüm yara olunca almıştım.
çekmesinden memnunum da çok gürültülü kafam şişiyo.
e-bebek mağazasında denetiyolar bütün pompaları ordan deniyip aldık
aslında öle sakınıyo değilim ama hani eskiler kırkı çıkmadan çıkarmazlarmış ya ona takılıyorum biraz.
hele bi kırkı çıksın bak nası geziyorum:)
dün sağ göğsümü sağdım 15 dakkaya yakın 65 cc çıktı
o kadar sağdığım halde gece süt akmış sütyen süt izi olmuş demekki emzirdikçe geliyo sütler öbürünüde sağcam süt kanallarını açtı demekki pompa sert çektiği için...
benim kayınvalidecik arada bi tutturuyo demekki..gerçi ben ona olan sinirimden veee inadımdan dediklerini takmıyorum ve yapmıyorum yoksa kadın harbiden doğru şeyler söylüyo..annem bişey diyo allahın emri gibi yapıyorum ama o kadın söyleyince hiçç sallamıyom valla..ayy çok kötü bi gelinim ben be ne ayıp ne ayıp..eşim görmesin bu yazdıklarımı..delikafadulden
siz hala bere takıyomusuz ben 20 günden beri takmıyorum hiç..ayaklarına patikde giydirmiyorum ama 2 tane battaniyede sarlı gün boyunca..bizim kalorifer yanmıo mecburen oğlum hala sarılı duruyo..zavallım altını değişirken nasıl seviniyo özgürce ayaklarımı oynatıyom diye..hareketleri çok kısıtlanıyo biliyoruma ama sarmasamda üşüycek çünkü biz bile üşüyoz..sobayıyı kapatır kapatmaz ev buz gibi oluyoo..
canım bende o vitamini kullanıyorum günde sadece 1 ml veriliyor bir kere...yani bir aylık bi damla,neden o kadar çok veriyorsun anlamadım kullanma kılavuzunu okumadın mışirvan oğlun hayırlı olsun canım..bişey sorcam canım sen d vitaminin ne zamandır kullanıyosun..36 günlük oldu benim oğlum ama biz kullanmıyoruz..daha doğrusu ne dr nede sağlık ocağı vermedi zaten..ama dr muz geçen günkü kontrolde multi tabs adında bi vitamin verdi..emekli sandıpına bağlıyız o karşılamıyo ilacı fiyatı 16 lira..10 günlük bi damla.niye bize bunu verdiki..tüm vitaminler içinde d vitamini de var ama..
genelde eşim evdeyken yapıyorum işleri bazen kuzum uslu duruyorda bende onu pusetine koyuyorum kendi kendine oynuyorkızlar ev işleri nasıl yapıyosunuz yada yapabiliyomusunuz ben yetiştiremiyorum valla..yemeği yapabiliyorum bitek oda öyle ahım şahım yemekler de değil makarna pilav çorba basit yemekler..acaba diyorum 15 günde bi temizlikçimi tutsam..
hadi ya alttanmı muayne olacağız sezeryanlılardamı alttan muayne oluyor
evet canım bende sezeryan oldum
aa cnm bende e bebekten almıştım ama deneme gibi bişey demediler bana
bu arada facede ki resimler çok güzel çıkmış:)
benimkini emzireli 2 saat oldu birazdan uyanır uyanmadan sol memeyide sağıp günlük hasata bakalaım :))
evde yanlızım bide uyanırsa yandım hadi öpüldünüz kzlar
valla ben geçen pazar çıktım cumarteside mevlüt yapmıştık zati
pazarda çıktık ama akşam vaktine kalmadan döndük
Hayırlı olsun canım tickerin.ceyo cok tesekkurler canım..artık benım melegımınde fotografı olmus oldu boylece..koyamamıstım cunku fotografını:)
dün gittim ben Dr.a spiral önerdi,onun koruması prezervatife göre daha iyiymiş,sağlık Ocağında ebe bana 3 aylık iğnelerden bahsetmişti,onu sordum,onlar hormonlara iyi değilmiş.dün taktıracaktım ama fiyatı 250 TL dedi,ben de sağlık ocaklarında bedava die biliyorum,hem ondan hem de o anda o kadar yanımda yoktu die taktırmadım.Ama size de sorayım Sağlık oacğı ile Hastanenin taktığı farkeder mi ki?Siz ne düşünüyorsunuz?dediğin gibi artık utanma kamadı ama sıkıldım alenen herdurumumuz.bunca yıl sakla sakın bebek oldumu herşey ortada valla
hele emme döneminde ooo görmeyen kalmadı artık
doktorun ne önerdi ben artık birazda erkekler üstlensin işi diyorum herşey hep bayanlara dert.onlar düşünsün bikerede:roflol:
Bize de hastaneden kağıt vermişlerdi,15.günde başladık Monovit D3 die bir damla,Drumuza sordum devit3 le farkı var mı die,içeriği hepsinin aynıdedi,vitamini de Sağlık Ocağı verdi ücretsiz.şirvan oğlun hayırlı olsun canım..bişey sorcam canım sen d vitaminin ne zamandır kullanıyosun..36 günlük oldu benim oğlum ama biz kullanmıyoruz..daha doğrusu ne dr nede sağlık ocağı vermedi zaten..ama dr muz geçen günkü kontrolde multi tabs adında bi vitamin verdi..emekli sandıpına bağlıyız o karşılamıyo ilacı fiyatı 16 lira..10 günlük bi damla.niye bize bunu verdiki..tüm vitaminler içinde d vitamini de var ama..
ben emzirirken eğer sallanırsa bebek ya da hereket ettirilirse kusuyormu,ne kadar doğru bilemem.kıslar benim kıs çok kusuyo... neden ki.... genelde her emişten sonra.. aa dün emdirmeden önce uyanınca dakustu bi kere... korktum biras ama bugün hep emdikten sonra... dik tutmama rağmen......
kıslar benim kıs çok kusuyo... neden ki.... genelde her emişten sonra.. aa dün emdirmeden önce uyanınca dakustu bi kere... korktum biras ama bugün hep emdikten sonra... dik tutmama rağmen......
Bu arada ıhlamuru mutlaka deneyin kızlar süt için.,bana acayip iyi geldi,hem tadı da iyi,günde 2 fincan içiyorum aklıma geldikçe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?