2009 Nisan Anneleri buraya

bana ikinci ay kontrolünde kalça ultrasonu yaptırılacak dedi doktor.
geçengün bi arkadaşımda erkek bebeklere yapılmadığını duyduğunu söyledi ne kadar doğru bilmiyorum ama ben yaptıracağım riske atmamak lazım

kızlar ya ben güya tecrübeli anneyim ikinci bebeğim olmasına rağmen henüz yanlız banyo yaptıramıyorum. içimizde cesaretli yanlız banyo yaptırabilen anneler var mı merak ettim??

teşekkürler canım ya gidiyo yani kilolar
yaşasın maydonaz evde var annem almış bende ellemdim öle duruyodu heen yıkayım ozmn
süt ypıyo diye zaten dereotunu durmadan yiyorum maydonuzuda yerim

Valla ben kayınvalidemle yaptırıyorum ama o suyu döküyo ben yıkıyorum çok zevkli. Kızlar birde şu süt meselesi için dereotu süt yapıyormuş ayrıca taze beyaz üzüm tabii şu anda mevsimi değil çıkınca onuda denicem.Artık ne yiyeceğimi şaşırdım yaa süt olsun diye sizin sütünüz nasıl ben mama'da veriyorum doymuyor benimki.Bişey sorucam kızlar dün 1 saat emdikten sonra aradan 2 saat geçti sütümü pompayla sağdım sadece 40cc süt geldi yarımsaat uğraştım sizce bu normalmi emdirdiğim için mi az geldi.Tabii eşim bu ne yaa ne kadar az o yüzden bu çocuk doymuyor deyince benim sinir sistemim iyice bozuldu ne yapıcam ben yaa ...

kısa kollu giydirmeye başlayan varmı?
bugün dışarı çıktık tabi gözümüz hep bebekleri görüyo kimi kısa kollu giydirmiş
kiminde yelekde var kimi benim gibi uzun badyli
ilk bebek ve ilk mevsim geçişi kararsızım çok

kızlar ya ben güya tecrübeli anneyim ikinci bebeğim olmasına rağmen henüz yanlız banyo yaptıramıyorum. içimizde cesaretli yanlız banyo yaptırabilen anneler var mı merak ettim??
ben yıkıyorum canım,filesine koyuyorum rahat oluyor bazen de babasıyla beraber yıkıyoruz.. sende filesine koy rahat yıkarsın..
canım bende de durum aynı sayılır,bende mama veriyorum mecburen..dün mart annelerinde okudum çörekotu yağı çok faydalıymış,sütü olmayanda bile süt yapıyormuş. bende dün eşime aldırdım tadı iğrenç ki ne iğrenç ama eğer süt yapacaksa bebeğime değer bence..istersen bir dene sende.. bakalım eğer sonuç gerçekten iyiyse yazarım gene buraya..
valla ben henüz giydirmiyorum,içine kısa kol body,üstüne uzun kol bluz altında da patikli alt..dışarı çıkarken de mutlaka hırka ve şapka.. özellikle kulaklarını iyi korumak gerekirmiş doktorum demişti bende mutlaka ince bir şapka takıyorum..ama artık evde şapka takmıyorum... yalnız benimkinin de elleri buz gibi doğduğundan beri,artık eldivende takmıyor o kadar hareketliki maşallah,elllerinde durmuyorlar...sizinkilerinde elleri soğuk mu

ben de eşimle yaptırdım hep şimdiye kadar ama mecbur kalsam yaptırırım yani cesaretsiz değilim Allahtan o konuda

hafta sonu biz de gezmeye çıktık ne giydirsek diye baya düşündük. çıktıktan sonra da hep milletin bebeklerine bakıyoz nasıl giydirmişler diye. genelde hep kısa kolluydu ama bizimki kadar ufağı hiç yoktu:)
ben de alttan kısa kollu bady üstüne da uzun kollu tulum giydirmiştim.
arabada üstüne de penye battaniye atmıştım ama sonra sadece ayaklarına indirdim battaniyeyi çok terlemişti çünkü

benimki de hiç eldiveni durdurmuyo nasıl beceriyo bi bakıyorum çıkarmış ama elleri soğuk olmuyo bizimkinin.
ama dün doktor eldiveni şapkası patiği mutlaka olsun bebekler gövdeden üşümez uç noktalarından üşürler dedi

Bebeklerin dolaşım sistemi tam gelişmediğinden elleri soğuk oluyormuş,bu üşüdüğü anlamına gelmezmiş.bir yerde okumuştum

kızlar ben hastaneye git gel dışında kızımı hiç dışarı çıkartmadım zaten hastaneyede arabayla gidip geliyoruz,şimdi sizleri okuyunca artık çıkara bilirim galiba mesala bahçe müsayit ama neyle gezdiriyorsunuz kucağınızdamı arabasındamı ben en çok kanguruyla gezdirmek istiyorum ama onada zararlı diyorlar bir akıl verin zararlımı sizce

bende kanguruyla dışarı çıkarmak istiyorum daha rahat olacak gibi geliyor yalnızken,ama daha çıkartmadım hiç,ama geçenlerde bir alışveriş merkezinde 35 günlük bebeği koymuşlar kanguruya,daha doğrusu yeni alıyorlardı mağazada,ama kadın öylece çıkardı çocuğu kanguruyla,bebeğin yüzü daha kıpkı,rmızı,çok küçüktü.

biz kızımızı arabasıylada kanguruylada çıkardık,bizimki 5 gün sonra 2 aylık olacak..kanguru chicconun you:&me olanından,hem bebek hem anne için ortopedik destekli,yani bebeği koyduğunda öyle eciş bücüş durmuyor,kafasının olduğu yerde de baş desteği var ve kafasıda dik duruyor bunun sayesinde...ama kanguruda tasırken benim omuzlarım agrıyor bir yerden sonra,artık iyice ağırlaştı bizim bücür

çörek otu yağını bende deneyeceğim kısmetse.....umarım faydalı olur çünkü süt rezervim verimsiz olmaya başladı sanırım,yada emdiği oran çoğaldıkça ben yetişemez oldum gibi..hep beraber alıp deneyelim derim ben bakalım işe yarayacak mı?...
yarın 2.ay aşılarımız için arayıp randevu verecekler,umarım ateşi çok olmaz kızımın....
dışarı çıkarıyorum ben kızımı 23 günlükten bu yana....henüz kısa kollu giydiremeyiz biz kuzuları en azından ben giydirmem:))

merhaba kizlar. ya ben disari bile cikaramiyorum. daha yeni doldu 1. ayi. bi de ne giydirecegimi bilemiyorum. üsür mü yanar mi nasil olur bilemedigimden cikaramiyorum. cikarsamda sarip sarmalayip cikarcam yani yine gunes gormeyecek. ne yapmali ne giydirmeli sizce?

kızlar ebbekleri eve hapsetmeyin yazık yaaa ben devamlı çıkarıyorum onu. hatta dışarı çıktığında daha rahat uyuyo geceleri.

çok kalın giydirmiyorum çıkarırken serin ılursa battaniyesini örtüveriorum hemen kafaya şapka takıyoruz o kdr

herkese merhaba;

ben çoçuğu hasta ettim galiba....

dün gece uyumadı.. mızmızlandı. durdu.. gazı vardı. (dün ben rezene içmeyi unuttum ondan mı oldu acaba diyorum.. bikaç gündür iyiydi geceleri.... )

burnu tıkalı gibi hırladı. durdu.. burun damlası vermişti doktor.. temizlesin diye onu damlattım ....

5-6 kez hapsırdı..

eşim demez mı ordan üşüttün çoçuğu -- hergün yıkayıp duruyorsunuz.. hergün yıkanırmı ...
bütün gün biz bakıyoruz. birde adamdan fırça yiyoruz...

şimdi barancık uyuyor.. inş. bişeyciği yoktur oğlumun...

teşekkürler kızlar yazdıklarınız cesaret verdi valla yoksa yavrucağız dışarı yüzü görmecekti 10gün sonra inşallah 2 ayımız dolacak ben daha 4 aylık olsun diye düşünüyordum galatea teşekkürler bende ondan alayım,burası çok tozlu ondan rahatsız oluyordum ama çoğunluk istanbulda orada çok tozludur neyse kendimi aşmam lazım artık ya çok pimpirikliyim bu yüzden kızım hep hasta oluyor yinede çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…