2009 Nisan Anneleri buraya

Ben böyle şeyler yaşamadım,hatta annem alıyordu altını hep bizdeyken,şimdi de annem evine gitti ama yanımda olduğunda ona diyorum aç diye,o da çok seviyor çünkü bunu yapmayı,hiç de aklıma gelmedi valla kimseye dokundurtmayayım diye,zaten çok yakın olanlar almak istiyordu kucağına.Çok sakındıkça daha kötü oluyorlar diye düşünüyorum.Hatta mevlüt yaptık,normalde herkes bebeğin yüzünü saklar herkesten,biz tam tersi hiç kapatmadık,çünkü o zaman insanlar merak ediyor ve daha kötü düşünüyorlar ve gördüklerinde de daha kötü nazar değirebilirler diye düşünüyorum.Bir de eğer anneanneye babaanneye elltememek onlardan kaçırmak da bana saçma geliyor,bu benim çocuğum olabilir ama onların da torunu,zarar vermek istemezler asla.
Benim de başım bir tane teyzm var ,onla dertli,neymiş çocuğu doya doya öpecekmiş,ısıracakmış falan..yok ya dedim,bu çocuk daha çok minik,birtek ona tepki verdim,o da kızıyor bana,yok seviyormuş da bir daha benim çocuğumu sevmeyecekmiş de ...canın isterse...yine aklıma geldi çok kzıdım!!!

arkadaşım bende aynı dertten muzdaribim hatta bu aralar bir psikolağa gidip konuşmayı düşünüyorum artık başlarda bebek küçük diye çok korkuyordum hep ya bişey olursa ya ölürse korkusunu taşıdım şimdiler de ise bebeğin kucağa alındığında rahat olduğunu düşünmüyorum ne bileyim yüzünden öpmelerini istemiyorum bişey olur diye korkuyorum ki zaten bide yüzünde egzama çıktı ilaç kullandık yeniler diye korkuyorum ama faekında olmadan kırıcı oluyorum bağırıp çağırarak değil ama sanırım uslubumuda çok iyi ayarlayamıyorum kayınvalidemlerle kötü oldum çocuğu onlardan kaçırdığımı düşünüyorlar kız kardeşim kırılıyo çocuğu ondan kıskandığımı düşünüyor halbuki alakası yok sadece bebeiğimin kucaktan kucağa dolaşmasını istemiyorum yatağında çok rhat olduğunu düşünüyorum kalabalık bir aileyiz biz biri kucağına alınca öbürlerde istiyo çünkü birinin kucağındayken diğerleri mahrum kalıyo annesiyken ben almıyorum emzirmenin dışında kucağıma kız kardeşim işten geliyo uyuyan çocuğu kucağına istiyo kucağında uyusunmuş bişey diyincede ben kötü oluyorum neyapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım insanlar sabretmeye çalıştılar ama artık onlarda bana tepkili olmaya başladılar sanırım sorun bende diye düşünüyorum galiba yardıma ihtiyacım var ....senağlama

bizimde burnumuz iki gündür tıkalı idi sabahta bikç öksürünce hemen dr.teyzeye gittik muayene olduk şükür iyi çıktı cerenim ciğerleri iyi tıkanmadan dolayı öksürük olabilir dedi damla verdi kalça usg çekilmemişti onuda yaptırdık şükür oda iyi bizden de 10 tl aldılar şirvan hemde özel hastaneydi ssk dan 10 tl dedi sizinki niye öle oldu kız anlamadım barancığada maşşallah bizde 6 mayısta 4400gr idik 2 mayıs5350 gr bizede maşşallah dyin teyzeleri

27 mayıs yazcaktım 2 mayıs yazmışım özürrrrrrrr

selam arkadaşlar... biz bugün aşımızı yaptırdık maşaallah bebeğime çok az ağladı bide kilomuz 4400 olmuş atma 1kg almış iyi değilmi....
lohusalıkk sendromuna gelince benim bebeği kucaklarına lmaları gibi bi sıkıntım yok o konuda çok rahatım ama benim eşimle sıkıntım var sanki ondan uzaklaşmış gibi hissediyorum kendimi eskisi gibi olmuyo sanki benim içimden gelmiyo oturp sohbet etmek gülmek nebileyim yürürken elini tutmak niye böyle oldum çok kafaya takıyorum devam edecekmi bu böyle yoksa geçermi benim gibi olan varsa lütfen yazsın...

canım telaşlama ya benim bildiğim dudakları morarırsa tehlikeli çocuğun morarması ağlarken kendini sıktığı için benim kızda kıpkırmızı oluyor bazen morarıyor bence korkulcak bişey yok ama git istersen içinde kalmasın

canım sağol verdiğin bilgiler için. Ama sanırım ben hastaneyi değiştireceğim. Hastaneye gitti mi anne kız 1 gece kalmadan çıkamıyoruz. Psikolojik olarak soğudum o hastaneden ama belli de olmaz bana. geçer belki.

canım bebeğine de sana da geçmiş olsun herhalde hemoroid oldun. Acil şifalar dilerim. Ben eskiden de hep kabızdım belki de ondan doğum çok da etkilemedi. Normal doğumda olur derler çok şükür ben de olmadı. Allah olan herkese de acil şifalar versin

canım bizim kızda bu gün şı oldu ve 1 kg almış ebe iyi dedi kilo alımı eşine gelince bizdede aynı soru vardı oturup konuşmayı ona zman ayırmayı dene hepsi düzelir bizde 1 aya yakın senin dediğin gibiydik çok şükür 3 gündür yoluna girdi herşey kafaya takma sakın canım en önemlisi bu

benim bebeğiminde yüzü çok kötü isilik. halamız doktor ona soruyorum egzama değilmiş çok şükür öyle dedi ama bebeğim çok rahatsız oluyor. Nasıl geçiricem bilmiyorum. kaynamış su ile pamukla siliyorum biraz rahatlıyor. Ve ilginç olan banyodan sonra daha da arttıyor. ya şampuan alerji yapıyor yada banyodan sonra biraz daha kalın giydiriyorum üşümesin diye ondan olabilir. off. bi çare bilen varsa yardımlarını bekliyorummm. sütünü sür dediler bakalım deniyorum belki işe yarar.

Selam arkadaşlar....

s_ebru canım benim bebeğin de yuzunde var sivilcelerden ama doktor sütün yağlı ondan oluyor korkulacak bir şey yok mudahale etme dedi...bir de emzirirken memeyi yuzune surmemeye dikkat et...eğer emziriyorsan nedeni bu olbilir ...bir de ne olur ne olmaz diye şampuanını değiştr istersen...

niveanın şampuanı var evde bu akşam onla deneyeceğim eskisi sebameddi. inşallah şampuandandır da kurtuluruz. ama sivilce gibi değil(sivilceleri de var o ayrı) kızarık yani isilik şeklinde hatta derisini bile kaldırıyor yer yer soyuluyor. sağol bilgiler için daha dikkat edeceğim meme konusuna.

ben de pişik konusunda muzdariptim... ilk olarak pr... kullandım hani malum pahalı en iyisi diye...ama 15 günlük çocuk popohep kızarık saatte bir açıyom yine aynı bepanten falan filan banamısın demedi...en sonunda bezden olabilir diye değiştirdim..şimdi hug... kullanıyorum ve çok memnunun 6 saat bile (gece açmıyom da ) açmasam masallah hiç bir şey olmuyor...Demem o ki iyi marka diye inat etmem gerekiyor belki sebamed yaramamış olabilir canım...Şampuanda Jon... deneyebilirisn

Son düzenleme:
maşallah size...
valla hastane konusuna gelince ben anlamadım.. ne tuttururlarsa öyle gidiyor valla..,

canım bizimkide de var. ısilik, dr. fazla giydirmeyin dedii,, saolsun büyüklere laf anlatamıyorum ki ,,
sıcağın zararı olmaz , ama soğuk olursa üşütür diyorlar.. ahh bu büyükler ahhh....

ben pişik için uni -kini kullanıyorum.. allaha şükür şimdilik olmaıdk..

ben baran uyurken yemek yiyim diyorum..
sonra yeniden görüşürüz....,
,

bu arada unutmadan ..

biz bugün tam 1 aylık olduk...

ben yarın sağlık ocağına aşıya götürecem...

çok ağrıtıyorlarmı, aşıdan sonra ateş falan oluyormu ..

şirvan biz aşıya gittik bu gün hiç ağlamıyo merak etme ve ilk aşı ateş yapmıyomuş canım korkmana gerek yok yani biz yaptırdık şükür bişey olmadı şu ana kadar ve aşıyı bacaktan vuruyolar

selam kizlar,dun bir soru sormusdum ,sanirim kimse olmadigindan yanit yazmamis kimse,bugun tekrar yazim sorumu,benim bebis 2700 gr dogdu,bir aylik kontrolune pazartesigöturdum 3410 gr olmus kilosu dusuk dogdugundan yeni dogan kilosuna yeni ulasdi,ben sagarak ve ek mama ile besliyorum,gunde toplam 450,500cc sut veriyorum yani her ögun 70 ,80 cc aliyor ,sizce iyimi ?

maşallah kilosu ii
iyi almış
bende mama verdiğimde 90 yapıyorum zaten hepsini bitiremiyor 80ini içiyor
normal verdiğin süt miktarı tabi bebeğini takip et doymuyorsa takviye et bence cnm

canım egzama için krem mi kullandınız ismi nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…