2009 Nisan Anneleri buraya

kızlar şu iğneler konusunda bi alıntı yapayım dedim, ilgilenen olursa diye...bi şekilde önlemini almak lazım durduk yere gümbürtüye gitmeyelim di mi :))

Gebeliği Önleyici Bir Aylık ığneler
Etkili bir korunma yöntemidir. ığne şeklindedir ve kadınlarda kullanılır. Ayda bir kalçadan veya koldan uygulanır. Bir ay boyunca gebelikten korur.

Gebeliği nasıl önler?

Kadında yumurtlamayı engeller. Spermlerin rahim ağzından geçişlerini engeller.

Ne kadar etkilidir?

Gebeliği önleyici iğneler doğru kullanılırsa % 99 etkilidir.

Gebeliği önleyici aylık iğnelerin yararları:

* Adet ağrılarını azaltır.
* Adet kanamasını azaltır ve kansızlığın oluşmasını önler.
* Düzenli kullanıldıklarında rahim ve yumurtalık kanseri tehlikesini azaltır
* Dış gebelik ihtimalini azaltır.
* Üreme organı iltihaplarına karşı koruyucu olur.

Nasıl ve ne zaman uygulanır?

Gebeliği önleyici iğneler, sağlık merkezlerinde aile planlaması uzmanı hemşire tarafından kalçadan ya da kolun üst kısmından yapılır. Adet kanamanızın ilk günü ya da ilk beş günü içinde uygulanır. Bir sonraki iğne 30.günde yapılmalıdır. 3 gün önce veya 3 gün sonra yapılmasında sakınca yoktur.

Bir aylık iğneler gebelik sonlandırılmasından ya da düşükten hemen sonra uygulanabilir.

Emziren anneler aylık iğneleri doğumdan sonraki ilk altı ay kullanamaz. Emzirmeyen anneler 3-4 hafta sonra başlayabilir.

Hiç gebe kalmamış kadınlar da bir aylik iğneleri kullanabilir, dogurganlık üzerine etkileri yoktur.

ılk üç ayda lekelenme tarzında kanamalar,adet kanamasında artış veya azalma gibi değişmeler olur bu kanama değişmelerinin kadın sağlığı üzerine olumsuz bir etkisi yoktur. Yine ilk aylarda bulantı, baş dönmesi,baş ağrısı, göğüslerde dolgunluk gibi bazı geçici etkiler olabilir. Bu şikayetler birkaç ay içinde kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Sağlık Merkezine başvurmanız gereken durumlar:

* Şiddetli karın ağrısı
* Şiddetli göğüs ağrısı veya nefes darlığı
* Şiddetli baş ağrısı
* Şiddetli ayak ya da bacak ağrısı
* Bulanık görme,çift görme,görme kaybı gibi göz sorunları
* Enjeksiyon yerinde enfeksiyon belirtisi

Bir aylık iğneler sizi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumaz. AIDS�den korunmanın yegane yolu kondomdur. Bunu unutmayınız!

Gebeliği önleyici üç aylık iğneler

Nedir?

Etkili bir korunma yöntemidir. ığne şeklinde olup kadınlarda kullanılır. Üç ay boyunca gebelikten korur.

Gebeliği nasıl önler?

Spermlerin rahim ağzından geçisini engeller. Kadında yumurtlamayı önler. Rahim iç dokusunun ince kalmasını ve döllenmiş yumurtanın yerleşmesini engeller.

Ne kadar etkilidir?

Doğru kullanılırsa % 99 etkilidir.

Üç aylık iğnelerin yararları:

* Adet ağrılarını azaltır.
* Adet kanamasını azaltır ve kansızlığı önler.
* Dış gebelik ihtimalini önler.
* Üreme organlarındaki iltihapları önler.
* Rahim kanseri tehlikesini azaltır.
* Anne sütünü etkilemez, bebeğe zarar vermez, emziren anneler de kullanabilir.

Nasıl ve ne zaman uygulanır?

Üç aylık iğneler sağlık personeli tarafından kalçadan veya kolun üst kısmından yapılır.

Üç aylık iğneler adet kanamasının ilk beş günü içinde uygulanır. Düşük ya da istenmeyen gebeliğin kürtaj yapılmasından hemen sonra uygulanır. Emziren anneler doğumdan 6 hafta sonra gebeliği önleyici üç aylık iğneleri yaptırabilir. Anne sütüne zarar vermez. Emzirmeyen annelere ise doğumdan 3-4 hafta sonra yaptırabilirler.

Üç aylık iğnelerin kullanım bilgisi:

Üç aylık iğnelerin kullanıldığı dönemde ilk aylarda kanama süresinde azalma, artma, lekelenme ya da gecikme olabilir. Bu kanama düzensizliklerinin kadının sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

Üç aylık iğnelerin kullanıldığı dönemde bazı kadınlarda hafif mide bulantısı, baş ağrısı, baş dönmesi gibi geçici etkiler olabilir. Bu şikayetler birkaç ay içinde kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Eğer şikayetleriniz geçmezse sağlık merkezi hekimine ulaşınız.

Çocuk sahibi olmak istediğiniz zamandan en az 6 ay önce iğneleri bırakınız.

Sağlık merkezine başvurmanız gereken durumlar:

* Aşırı kanama
* Düzenli adet görürken adet gecikmesinin olması
* Şiddetli karın ve kasık ağrısı
* Şiddetli bağ ağrısı
* Enjeksiyon yerinde enfeksiyon belirtisi

Üç aylık iğneler AIDS�e neden olan HIV virüsünden ve cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklardan korumaz. Bu hastalıklardan sizi ancak kondom korur. Bunu unutmayınız!

alıntıdır...

ben de tetanoz vurulmuştm ama 1 doz dedi hemşire sağlık ocağındaki
sonra başka bir sağlık ocağında arkadaşım 2 doz vuruldu hamilelikte

Çok sevındım senın ıÇın benımde Öyleydı ama bır gece sabaha kadar aĞlayınca mecburen mama verdık Şımdı hem mama hemde anne sÜtÜ beraber ınŞ.mama daha azalır ama sanırım Önce anne sÜtÜ bıtecek.

slm kızlar nasılsınız ben bu ara misafirlerden kafayı kaldıramıyorum malum sünnet olduk ..................................

kimse kalmamış sanırım.......................................

iyilleşti çiçekçim büyük daha zorlandı bilseydim onuda küçükken yaptırırdım.......................

sağol sevrevcim hiç bekleme bence............................

ooff kızlar ya canm çok sıkkn bana akıl vern şimdi nasipolursa önümzdeki hafta bartına gitcez görmcemn yanına ama öle bişey ki kaynanam orda zaten biz giderken burdan küçük görmcemide alcakmşız birde büyük görmcem var o çalştgı için onn 2 tane çoçugu var onuda alcakmışız yani cümbürcömaat gitcez anlıcanz benm gecen sene agzım yandı bu sene böle olsn istemiyorum yaani düşünebiliyomsnnz toplamda 6 tane çoçuk var benm sıpa zaten en küçükleri ve kalabalıgı sevmiyoo eşim kızdıgımı biliyo ve bu konuyu konşmak istemiyo devmlı kaçıyo ben bu konuyu açıcam diye tatsızlık olsn istemiyomböle kalabalık olursada ben gitmk istemiyrm bunu eşime sakin bir dille nasl anlatıyım ve öle bişeyki agustosn ilk haftası annemler denizliye taşınıyo denzliye giderken ben ablamıda götrcm şimdi eşim sen bizimkileri götrmüyosn bende senn ablanı götrmm derse napcam benn ooofff nefret ediyom böle durumdan yaaaa

ooff aman yaaa tek çare kısa yoldan gitmemek kızı bahane eder gitmm ama bartındaki görmcem hiç görmedi daha çok merakediyoo allahım yaa mafoldumben

ekim sen iş zor arkadaş ben bu tür durumlarla çok sık karşılaiırım..ve malesef mutlaka bir taraf kırılır..bence de en iyi çare hiç bir yere gitmemek..hem zaten biziö kuzular daha çok küçük hele o kadar çocuğun arasında....

canım bende düşünemiyorum zaten o kadr çoçuk içinde rezl olup gelcm ama kaynanam kırılmsn diye ona diyemiyorm gelmek istemiyorum diye eşime sölücm bu mesleyi bugn halletmeliyim

kızlar selammmmmmmmm ben geldimmm :)))) Şimdi birileri aranızdan nereye gitimiştinki geldin diyebilir hiç farkettmedik bile gittiğini de diyebilir :))))) laelaelaelaelae ne dicektim ben yine kafam karıştı zaten bu aralar çok canım çok sııkkınn biraz kafa dağıtayım dedim neyse 12günlüğüne anneme gittim, biraz az kaldım aslında ama eşim malum oğlunu özlemiş geldik işte ...valla geçmişi okuyamadım o kadar çok sayfa varki okumam gereken artık fırsat buldukça okucam.. Bu arada yeni gelen arkidişlerrr hepiniz hoş geldinizzz Hasta olan bebişlerimiz ve anneleri acil şifalar diliyorum allah yavrularımızı bize bağışlasın onları hastalıktan korusun... arkadaşlar ben şöyle bi bakım geçmişe hepinizi öptümm. Ayyy dilekçim bi türlü bulaşamdık senle bu haftayı bi atlatalım haftaya uygun olursan görüşürüz tatlım..

hosgeldin arzuer..valla ben de annemlere gitmek istiyorum ama aynı şekilde kayınvalidelere de gitmek gerikir çock helak olur diye kalkışamıyorum

Ekim sen Bartın a gitmezsen,eşin demez mi o zaman Denizli ye de gitmek yok,böyle bir durumda daha da canın sıkılır.Bence gitmek istemiyorum deme ama ne diyeceğini bilmiyorum ne yazık ki.Bizim de Ağustos ta eşimin memleketine gitme durumumuz var,şimdiden başladı sancısı bende.Kayınvalidem buraya geldi,hiçbir şeye karışmadı,uyanık olduğu zamanlarda kızımı sevdi,ama onun dışında benim düzenime hiç karışmadı,ama memlekete gidince tek o olmayacak,millet hep sevmek isteyecek,kucağına alacak,ister istemez çocuğun düzeni kaçacak.

off offf aynı şekilde ağustosta bizimde ankaraya gitme durumu var ve şimdiden stres yapıom..burdan 9 saat sürüyo ya nasıl gidilir minicik bebekle..kayınvalide hanım emiri özlemiş(artık hazır bahanemizde var vırt zırt gelir) ağustosta gelip 1 hafta burda kalcaklarmış sonra bizide alıp ankaraya gitcekmişiz planını yatmışş hanfendi..hiç gidesim yok oğlum mahvolur..bi yandanda eşime lkıyamıom özledi memleketini ne yapıcam bilmiom valla..ama geçen hafta şurdan 2 saat malatyaya gittik yazık kuzum uyurken inliyodu yorgunluktan...yani kızlar sizi çok ii anlıyorum..yukarı tükürsen bıyık aşagı tükürsen sakal..bakalım biz napıcaz..((

valla aynısını yaşıyoruz kızlar aynı anda anne olduk aynı şeylerde devam ediyo
eşimtayini çıkmıştı yazmıştım diyarbakıra o göreve başladı evi daha taşımadık 1 ay kadar ben annemlerde kalcam kayınvalidem bize gel diye ısrar etti ama allahtan eşim bana pek bişey demeden halletti durumu kayınvalideler nedense genel olarak bencil oluyo insan kendi ailesine yaptığı kapsrisi evindeki rahatı orda bulamıyo bide anneme desem dinliyo ama kayınvalidem hep kucağına almak istiyo dur alma etme derken kapıyo sinir oluyom
allahtan annemin evi bizim eve yakında eşya toplucamn arada diye yırttım ama şimdiden yıllık izinlerde neolacak heycanla bekliyom onlarındaa torunu biyerde ama offfff istemiyom işte

canım bende bugün zeytinyağı sürdüm. taradım sonrada yıkadım ..
yıkarkende top uclu tarakla taradım..
geçti gibi bakalım olacakmı bir daha ..

kızlar ya ben hamileyken 2 tane tetonz aşısı oldum birde bu ay var ne bu böle yaaa sizinde var mı tetonz aşınız

bana da gel yapalım dediler,, olun mi daha karar vermedim..

canım çok geçmiş olsun.. geçmiş fazla olunca okuyamıyorum kusura bakmayasın..

ben de de bir uyuşukluk.. yermden kalkmak istemiyorum..
birde akşam olunca ayaklarım ağrımaya başladı.. tüm gün ayaktayım tabii.

kızlar hepinizin işi zor valla...annelerden uzakta olmak kötü...
allahtan biz ikisine yakınızda böyle bir problemle karşılaşmıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…