2009 Nisan Anneleri buraya

kız çiçek sayende kaynana topiklerinde fink atıyomm..ve benim kaynana bi melekmiş kıymetini biliyim diyom..iyikide kurtuldun valla..

8 aĞustos cuma gÜnÜ yahu....bende gelme olanı yapıyorum cumartesı sanıp...hay allah...neyse bıze gelın sız eylÜlde o zaman

kızlar yaaaa emzirirken nasıl diyet yapıcaz kilo vermek istiyorum sinirlerim çok bozuluyor. sütüm de azalmasın istiyorum.. :bbo:

Edacım maŞallah oĞluŞuna Çok gÜzel bır bebek ....
ÇıÇek maŞallah herkezın bı ılgısını uyandırdın kaynana topıĞıne allah kolaylık versın bacım zor senın ıŞın kurtulmuŞ olmana sevındım bende kendımı kayınvalıdemden yana sıkıntılıyım zannederdım kadın melekmıŞte haberım yokmuŞ
ekımcım dıŞ saĞlıĞı gerÇekten Önemlı hıÇ korkma nasılsa kanal tedavısıde olsa anestezı altında yapılıyor sen hıÇ anlamıyorsun bıle sadece dıŞÇı koltuĞu korkusu bu bende de var da oradan bılıyorum :)))))

saol canım benim.. benim kaynanamda iyidir. beni sever. allah razı olsun bende onu severim. eşimin çok hoşuna gidiyor iyi anlaşmamız. ama genelde kıskannçlık yapıyorlar. ayy bizde kaynana olcaz yaa.. inşallah biz iyi kaynanalar oluruz.

hoşgeldin sultan.çok geçmiş olsun canım Allah beterinden saklasın

geçmiş doğum günün kutlu olsun canım.o cadıdan bendede var.özelliklede eski fotograflarıma bakınca daha cok ortaya çıkıyo

canım ben avrupa yakasındayım......

oturmak isteyen bebeğe yapıcak bişey yok bizimki yırtınıyor otıurmak için....gayette memnun halinden ...bende 5 dakika oturtuyorum şekil Akaydirigubbakcemile3

ayyy canım ya ne güzel oturuyo.doktorumuza sordugumda bana şöle demişti normalde 4,5 aydan sonra kendi kendine oturabilir ama önemli olan bebegin kendi istemesi yani daha erken yda daha geç oturabilirmiş

anammmmmm bu ne böle yaw.gerçek mi bu anlatılan insanlar valla çok şaşırdım.çiçekcim iyi kurtarmışsın valla

şenay uçmuşum bennn canım cumartesi valla.....sözde bilgisayar takviminden bakıyorum ama 2008 e.... uyku yoksunluğu bu hale getiriyor herhalde allah verede bugün yaptığım işlerde hata olmasınkaydirigubbakcemile2

Beslenme

Bebek ve Çocuk Beslenmesinde Genel İlkeler Nelerdir?

Bir bebeğin büyüme basamakları içinde annelerin belki de en çok zorlukla karşılaşacaklarını düşündükleri dönem anne sütü veya mama ile beslenmeden katı yiyeceklere geçiş dönemdir. Bu özellikle ilk bebeğini büyüten annelerde daha belirgindir. Ancak iyi bir yönlendirme ve motivasyonla bu dönem çok kolaylıkla geçirilebilmektedir. Bu dönem içerisinde bazı noktalara özen gösterilip dikkat edildiği takdirde bu geçiş dönemi sorunsuz olarak atlatılabilmektedir.

Beslenmede dikkat edilmesi gereken ana noktalar;

a. Beslenme sırasında çevresel uyarılar en aza indirgenmeli, oyun, oyuncak, televizyon gibi bebeğin dikkatinin dağılmasına yol açacak tutum ve uygulamalardan kaçınılmalıdır. Bebek beslenmeye yönlendirilmiş olmalıdır.

b. Yeni başlanan gıdalar küçük miktarlarda ve bebeğin mutlak aç olduğu dönemlerde başlanmalıdır.

c. Genellikle sevdiği ve hoşlandığı tat ve lezzetlerden başlanmalıdır.

d. Yemek yemeği reddetmeye başladığı andan itibaren kesinlikle bir iki deneme sonrasına devam edilmemelidir.

e. Yiyecekler kesinlikle birbirine karıştırılmamalıdır. Bebeğin lezzet duygusunun gelişimi için bu önemlidir.

f. Beslenme ögelerinin hazırlanması sırasında kesinlikle mekanik parçalayıcı ve öğütücüler kullanılmamalıdır. (Blendir, mikser, rondo gibi)

g. İlk 6 ay anne sütünün bebeğin bütün ihtiyaçlarını karşıladığı unutulmamalıdır. Ancak dördüncü aydan sonra bazı yiyeceklerin başlanması ve özellikle beşinci ayın bitiminden sonra katı-parçaçıklı besinlerin yutulmasının öğretilebilmesi için bu besinlere başlanması gereklidir. Bu besinlerin sadece yutma fonksiyonunun geliştirilmesi için başlandığı unutulmamalıdır.h. Yedinci aydan sonra öğün araları açılmaya başlanmalı ve aralıklar en az üç saate çıkarılmalıdır. Bu aralarda bebeğe hiçbir yiyecek verilmemelidir. Arada verilecek küçük miktardaki yiyecekler bebeğin doymasını temin etmediği gibi iştahının da azalmasına yol açarak öğün sırasında verilecek yemeği almamasına neden olabilmektedir. Bu durum gözardı edilmemelidir.

i. Öğünlerde verilecek miktar bebeğin ağırlığı ile uygun olmalıdır. Anneler bebeklerinin neredeyse kendileri kadar yemek yemelerini beklemektedirler. Porsiyonlar küçük tutulmalıdır. Bebeklerin mide hacimlerinin ve ihtiyaçlarının erişkinlerden farklı olduğu gözönüne alınmalıdır.

j. Bebeklere dört ay bitiminde yoğurt ve meyve suları, beşinci ayı tamamladıktan sonra kahvaltı ve meyve püreleri, altıncı aydan sonra sebze çorbaları ve yedinci ayın bitiminden sonra karışık beslenme başlanmalıdır. Sebze çorbaları mutlaka kahvaltıdan sonra başlanmalıdır. Sıvı ya da sıvıya yakın yiyecekler başlandıktan sonra katı yiyeceklerin alımının bebek tarafından öğrenilmesi zordur.

Belki okumak istersiniz. Benim dr. beslenmeyle ilgili görüşleri...İnternet sitesinden sizin için kopyaladım.:içelim:

hoşbulduk canım ya saol
ekimde bebişler çok büyümüş olcaklar 6-7 aylık şimdiki gibi zor olmaz inş. güzel bi tatil yaparsınız

ya keremde meme emiyor ve mama yiyor benim sütüm çok azaldı dün bi yazayım dedim kaç cc mama yedi sadece 320 cc mama yemiş geriye kalan hep meme
çok az yiyor kerem mesela bir kerede en çok 120 cc içiyor fazlasını istemiyor
azmı sizce yaa
kızlar yaaaa emzirirken nasıl diyet yapıcaz kilo vermek istiyorum sinirlerim çok bozuluyor. sütüm de azalmasın istiyorum.. :bbo:
aynısını bende istiyorum valla
göremedim ben resimleri ya çıkmadı

hoşbulduk zeynocum saol

şimdi gördüm eda çok tatlı oğluşun Allah bağışlasın

kızlar bebişi gece kesintisiz uyuyan varmı beslenmeden

şu 2 gündür kerem saatte bir kalkıyor bütün gecem onu uyutmakla geçiyor yaa

canım çok güzel bilgiler ama sanırım 5.ay ve 6.ay yer değiştircek gibi duruyor....bugüne kadar ki tüm beslenme şemalarında kahvaltıyı 6.ay bitiminde sebze çorbalarınıda 5.ay sonlarına doğru başlatıyorlar...gerçi her doktorun farklı anlayışı var...bende cuma götüreceğim idili bana verilecek menüyüde kopyalarım buraya fikir olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…