evet canım eklemişsin çok tatlı maşallah..kuzenimin oğluna çok benzettim..
evet canım eklemişsin çok tatlı maşallah..kuzenimin oğluna çok benzettim..
Edacım maŞallah oĞluŞuna Çok gÜzel bİr bebek ....
ÇİÇek maŞallah herkezİn bİ İlgİsİnİ uyandırdın kaynana topİĞİne allah kolaylık versİn bacım zor senİn İŞİn kurtulmuŞ olmana sevİndİm bende kendİmİ kayınvalİdemden yana sıkıntılıyım zannederdİm kadın melekmİŞte haberİm yokmuŞ
ekİmcİm dİŞ saĞlıĞı gerÇekten Önemlİ hİÇ korkma nasılsa kanal tedavİsİde olsa anestezİ altında yapılıyor sen hİÇ anlamıyorsun bİle sadece dİŞÇİ koltuĞu korkusu bu bende de var da oradan bİlİyorum :)))))
amasraya giderkende 2 arkadaş gittik kocalarımız bıraktı arabalarla arkadaşlar önden gidiyordu 7-8 saat yolculuk yaptık sağ salim geldik derken tam amasranın içinde virajdan hızla bir araba çıktı gecenin saat 2si falan küt diye arkadaşımın arabasına önden çarptı eşi kulllanıyordu arabayı
arkada arkadaşım ve 7 aylık bebişi
bizde tam arkalarındaydık çok kötü bi kazaydı allahtan abs ler açıldı yoksa kötü şeyler olabilirdi
bebekte oto koltuğunda kemerliydi anladımki bu oto koltuğu çok gerekli bişey
öyle yani bi kaza atlattık
çocuklarla perişan olduk yollarda Allahtan kimseye birşey olmadı
zaten tatilin son 4 günü sürekli yağmur fırtına evden dışarı çıkamadık
duymuşsunuzdur bartında sel oldu die haberlerde
bende çok havadis varda aklıma geldikçe yazacam tek tek
günaydın annecikler
kendime dair birşeyler yazayım
bu gün 30 oldum dile kolayyyyyyy koskocaman 30 amannnnn ne olmş yani diyebilirsiniz ama 30 un benim için anlamı hep başka olmuştur hep yaşlılıktı benim için 30 gerçi bugün dünden farklı hissetmiyrum ama içimde bi ses durmadan bana 30 oldun diyip duruyo 30 30 30 30
evlenmeden önce 30 yaşıma geldiğimde halen çocuğum yoksa kesin evlatlık alırım diyodum annem çıldırırdı çocuk aklı işte bu gün 30 oldum koskocaman 30 ve bir diil iki sıpam var Allah acılarını göstermesin nereye kadar ne kadar onlarla beraber olucam bilmiyorum ama 30 oldum işte koskocaman 30 aynada kendime baktım sabah küçük küçük çizgilerimi gördüm bak şenay 30 oldun dedim kendikendime evet belki dün de ondan önceki günde oradalardı ama ben bu gün gördüm koskocaman 30 olmuşum işte şimdi kendimi 30 da yaşlı değil beee 5 sene önce ne hissediyosan aynı diye avutuyorum ama içimdeki cadı durmadan kulagıma 30 30 30 diye fısıldıyor eeeeeeey cadııııııı tek başıma 30 olmadım sende 30 sun işteeeeeeeeeee pis cadııııııııııııııııııııııııııııı
canım ben avrupa yakasındayım......
oturmak isteyen bebeğe yapıcak bişey yok bizimki yırtınıyor otıurmak için....gayette memnun halinden ...bende 5 dakika oturtuyorum şekil Akaydirigubbakcemile3
hoşbulduk canım ya saolben de günaydın demek isterdim ama bu saatte ancak iyi öğleden sonralar diyebilicem herhalde. ne kadar çok konuşmuşsunuz dün ancak bitirebildim valla.
hoşgeldin canım. özledim seni valla ya. biz de ekime otele rezervasyon yaptırdık. bakalım napıcaz. çok bişey beklemiyorum. en fazla selene uyum sağlarız diyorum. o odaya biz odaya. o uykuya biz uykuya... şeklinde geçer tatil.
canım doğum günün kutulu olsun. biraz geç oldu ama. 30 lu yaşalrın iki güzel kızla çok güzel geçecek emin ol.
canım çok hoşsun ya. düzene giriyordur bence olur öyle şeyler. ben hale regl olmadım bu arada.
canım benimki de aynısını yapıyor.galiba uykusuzluk ve açlık karışınca yapıyo selen. ben de uyandığında veriyorum hemen. o zaman emiyo bişey olmamış gibi.öyle bi dene bakalım.
canım ya ne kadar mutlu gerçekten:)
ben de avrupada bayrampaşadayım.arabayla gelebilirsem iyi olacak. ama idil de selen gibi kucakta gezmeyi ve dışarıyı seviyosa toplu taşıma sorun olmayabilir. ben minibüs ve otobüs denedim. selen biraz bakındı sonra da uyudu.araba olursa avrupadan asyaya servis mi yapsam acaba. bikaç kişi buluşup gidebiliriz. rumelili seni alabilirim mesela.
aşkolsun şirvancım. ben yeterince eski değilmiyimsenağlama
var canım var. geçen gün yazdım ben de.selen beni emmesinin haricinde 400 450 cc içti. baştan beri anne sütü ve mama aldığı için beni emsede daha fazla yerdi. mamanın bitme süresinden de anlıyorum az yediğini. 900 gr lık mama kutusu 2 aydır aynı şekilde 10 gün gidiyo. en son 12 günde bitti. ya sütüm doyurdu. ya iştahı azaldı
aynen canım ama dün bugün daha iyi gibi iştahı
geçmiş olsun canım.
canım ne marka oyun halınız. ben de almayı düşünüyorum ama selen yatmaktan çabuk sıkılıyo. oyalanır mı acaba.
aynısını bende istiyorum vallakızlar yaaaa emzirirken nasıl diyet yapıcaz kilo vermek istiyorum sinirlerim çok bozuluyor. sütüm de azalmasın istiyorum.. :bbo:
hoşgeldin sultan.çok geçmiş olsun canım Allah beterinden saklasın
geçmiş doğum günün kutlu olsun canım.o cadıdan bendede var.özelliklede eski fotograflarıma bakınca daha cok ortaya çıkıyo
ayyy canım ya ne güzel oturuyo.doktorumuza sordugumda bana şöle demişti normalde 4,5 aydan sonra kendi kendine oturabilir ama önemli olan bebegin kendi istemesi yani daha erken yda daha geç oturabilirmiş
anammmmmm bu ne böle yaw.gerçek mi bu anlatılan insanlar valla çok şaşırdım.çiçekcim iyi kurtarmışsın valla
kız çiçek sayende kaynana topiklerinde fink atıyomm..ve benim kaynana bi melekmiş kıymetini biliyim diyom..iyikide kurtuldun valla..
Beslenme
Bebek ve Çocuk Beslenmesinde Genel İlkeler Nelerdir?
Bir bebeğin büyüme basamakları içinde annelerin belki de en çok zorlukla karşılaşacaklarını düşündükleri dönem anne sütü veya mama ile beslenmeden katı yiyeceklere geçiş dönemdir. Bu özellikle ilk bebeğini büyüten annelerde daha belirgindir. Ancak iyi bir yönlendirme ve motivasyonla bu dönem çok kolaylıkla geçirilebilmektedir. Bu dönem içerisinde bazı noktalara özen gösterilip dikkat edildiği takdirde bu geçiş dönemi sorunsuz olarak atlatılabilmektedir.
Beslenmede dikkat edilmesi gereken ana noktalar;
a. Beslenme sırasında çevresel uyarılar en aza indirgenmeli, oyun, oyuncak, televizyon gibi bebeğin dikkatinin dağılmasına yol açacak tutum ve uygulamalardan kaçınılmalıdır. Bebek beslenmeye yönlendirilmiş olmalıdır.
b. Yeni başlanan gıdalar küçük miktarlarda ve bebeğin mutlak aç olduğu dönemlerde başlanmalıdır.
c. Genellikle sevdiği ve hoşlandığı tat ve lezzetlerden başlanmalıdır.
d. Yemek yemeği reddetmeye başladığı andan itibaren kesinlikle bir iki deneme sonrasına devam edilmemelidir.
e. Yiyecekler kesinlikle birbirine karıştırılmamalıdır. Bebeğin lezzet duygusunun gelişimi için bu önemlidir.
f. Beslenme ögelerinin hazırlanması sırasında kesinlikle mekanik parçalayıcı ve öğütücüler kullanılmamalıdır. (Blendir, mikser, rondo gibi)
g. İlk 6 ay anne sütünün bebeğin bütün ihtiyaçlarını karşıladığı unutulmamalıdır. Ancak dördüncü aydan sonra bazı yiyeceklerin başlanması ve özellikle beşinci ayın bitiminden sonra katı-parçaçıklı besinlerin yutulmasının öğretilebilmesi için bu besinlere başlanması gereklidir. Bu besinlerin sadece yutma fonksiyonunun geliştirilmesi için başlandığı unutulmamalıdır.h. Yedinci aydan sonra öğün araları açılmaya başlanmalı ve aralıklar en az üç saate çıkarılmalıdır. Bu aralarda bebeğe hiçbir yiyecek verilmemelidir. Arada verilecek küçük miktardaki yiyecekler bebeğin doymasını temin etmediği gibi iştahının da azalmasına yol açarak öğün sırasında verilecek yemeği almamasına neden olabilmektedir. Bu durum gözardı edilmemelidir.
i. Öğünlerde verilecek miktar bebeğin ağırlığı ile uygun olmalıdır. Anneler bebeklerinin neredeyse kendileri kadar yemek yemelerini beklemektedirler. Porsiyonlar küçük tutulmalıdır. Bebeklerin mide hacimlerinin ve ihtiyaçlarının erişkinlerden farklı olduğu gözönüne alınmalıdır.
j. Bebeklere dört ay bitiminde yoğurt ve meyve suları, beşinci ayı tamamladıktan sonra kahvaltı ve meyve püreleri, altıncı aydan sonra sebze çorbaları ve yedinci ayın bitiminden sonra karışık beslenme başlanmalıdır. Sebze çorbaları mutlaka kahvaltıdan sonra başlanmalıdır. Sıvı ya da sıvıya yakın yiyecekler başlandıktan sonra katı yiyeceklerin alımının bebek tarafından öğrenilmesi zordur.
Belki okumak istersiniz. Benim dr. beslenmeyle ilgili görüşleri...İnternet sitesinden sizin için kopyaladım.:içelim:
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...erazi-arazi-kay305nvalidem-rezil-etti-26.htmlyahu nerede şu kaynana topiği bir ben bulamadım biri bana da söylesin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?