normalde 2 ve 4. aylarda..ama 2. ay 3 tane aşı olduğu için rotayı 3 e ertelediler..o yüzden bu ikincisi de 5. ay olmuş oldu..5. ayda rota aşısı varmı ki..
hem canını sıkma onlar daha bu dünyaya alışmaya çalışıyolar daha 5 ay oldu dünyaya geleli kiloda alacaktır büyüyecektir de:)):Saruboceq:
şeftali ile alakası olabilir canım..benimkide bi gün çok şeftali yemişti ve hiç kaka yapmamıştı o gün..şimdi de günd sadece 1 kere yapıyor gerçi...rosemary
çok duygulandım yaa. allah sağlıklı sıhatli ömürle versin kuzucuklara........
bizmkide 5 aylık oldu yarın kontrolae götüreceğim bakalım demir ilacını sorcam ben daha başlamamıştım.. ek gıdaları soracam neler yapayım diye.. başka ne sorabilirim kii.. :)))) aklınıza gelirse söyleyinnn:)) genel konualrdan......
ay kızlaaar biizimki armut yoğurt yemiyor yüzünü ekşitiyor diyodum yaa. bugun ilk defa şeftali vedim bi sev di bi sevdi... 1 kaseye yakın şeftali püresini bitirdi.. ama 1 haftadır günde 3 kere kaka yapan çocuk bugun hiç kaka yapmadııı
normalde 2 ve 4. aylarda..ama 2. ay 3 tane aşı olduğu için rotayı 3 e ertelediler..o yüzden bu ikincisi de 5. ay olmuş oldu..
bebeklerin günde ort 800 ml süt alması lazım mış benimki taş çatlasa 600 ml alıyor..bunu arttırmanın bir yolu yok mudur arkadaşlar yaa
sinehas eşim fizik tedavi uzmanı gelirsen yardımcı olurum çook geçmiş olsun..
kızlar mama sandalyesi bakıyorum annem gereği yok diyor evde yer kalmadı acaba lazım olur mu ev anaokulu gibi yo yok
çok geçmiş olsun cnm yaa ben bilmiyordum bi daha olmaz inşallah
geçmiş olsun canım.
tmm ekliyorum cnm tugba k dıe gelırkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ay çiçek çok şekersin yaa
"tuğba arslan özgür" ekle adaşım face de beni
atospatos h.gevet keşke annelerimiz hep yanımızda olsa ben izmirdeyim annem adıyamanda offff offf
meraklı dünden beri ferro sanol veriyorum oğlişe içiyo valla sanırım benim oğlum obez olacak baksanıza sizin bebişlere iğrenç gelen şeyleri bile yiyor, kakamızda simsiyah oldu bile...
senağlamasenağlama ewet cıkmıo senağlamasenağlamaferro sanolu lekesi kesinlikle çıkmıyormuş dikkat edin kızlar biz daha başlamadık ama bi arkadaştan duydum
Benim oğlum da 5 aylık oldu.
herkes doğumdoğuma nasıl girdiğini yazmış buda benimki esasında nasıl hamile kaldığımı anlatayım 2005 yılında evlendim katiyyen çocuk düşünmediğim için salak gibi spiral taktırdım hormonlusundan sonra yumurtalıklarımda kist oldu çıkardık neyse ben spiralden sonra hamile kaldım bebeiğimi 3 aylıkken karnımda ölmüş kürtajla aldılar bu benim için baya bi yıkım oldu yine aynı şeyleri yaşarım diye bebek konusunu 1 sene rafa kaldırdık sonra eşim artık bebek istiyorum dedi korunmayı bıraktık 6 ay sonunda hala bebek yoktu doktor gittim bütün tahlil tetkik herşey yapıldı herşey normal eşime tahliller yapıldı telefonda eşim sperm sayısının 2 milyon olduğunu ve bu rakamlarla çocuk olmayacağını söyledi o kadar üzüldüm ki anlatamam sonra doktorumuz direk tüp bebek yapın dedi bende kendimi biraz toparlayıp tüp bebek merkezi aramaya koyuldum eşiminde benimde moral sıfır sonra bir akşam ağlarken ey kuru dallara can veren allahım eğer sen istersen bebeğim olur bana hayırlı bir evlat ver diye dua ettim neyse biz o ay ayvalığa tatile gittik dönişte belim çok ağrıyordu belimde fıtık var annemde kaldım bir hafta ama çok kötü tutuldum kaldım eşim doktor iğne yapayım diyor yok diyorum içimden birşey katiyyen ilaç içme diyor ağrılarım geçmeyince eşim kas gevşetici yapayım dedi anneme test aldırdım sonuç negatif 2 sonra yani 08.08.08 cuma test aldım bir yanım olamaz diyor bir yanım yap esra diyor daha adetime 1 gün var neyse akşam saati banyoda testi yaptım veeee iki kırmızı çıktı o an gözyaşları içinde kaldım hemen şükür namazı kıldım eşimi arayıp ağlaya ağlaya hani bebeğimizi olmayacaktı hamileyim dedim eşim evimizde ben annemlerdeydim eşim hemen geldi bu anlattığım olaylar 1 ay içinde oldu çok zor geçen hamilelik dönemimden sonra doktorumuzla sezeryan gününü tespit ettik beklene tarih 19 nisandı biz 10 nisan olsun istedik 10 nisan cuma büyük gün eşim kendi çalıştığı hastanede istemişti doğumu ama ben evime yakın olan ve sonuna kadar beni destekleyen doktorumun yapmasını istedim doğumumu sabah erkenden kalktık güzel banyomu yaptım annem babam kardeşim bizdeydi eşimle önce biz gittik arabayı ben kullandım o halimle çünkü eşim kullanmıyor gayet sakin bir şekilde odaya aldılar beni doktorum geldi ellerimi tuttu biraz sonra ameliyathanedeyim seni orda bekliyorum dedi son kez nst de oğlumun kalp atışlarını duyunca gözyaşlarımı tutamadım zırıl zırıl ağladım annem ve eşimde ağlıyordu biz doktorumla epidural diye karar verdik ameliyathanedeydim annem ağlıyordu ben hepsine öpücük verdim iki kişi çıkıcaz burdan annecim dua et dedim ameliyathane buz gibiydi doktorum 12 saat hiçbirşey yeme içme demişti ben salak 2 bardak su içip çıktım evden neyse epidural için belime katedreli taktılar uyuşmamı bekliyorlar ama ben uyuşmuyorum doktoruma başım uyuşuyor diyorum bir heyecan esra genele geçiyoruz diyor ben kusmaya başlıyorum orda herşey koptu gözümü açtığımda odamda üzerimi giydiriyorlardı hemen bebeğim nerde diye ağlamaya başladım ve nerden aklıma geldiyse ayetel kürsiyi bağıra bağıra okumaya başladım sesler çok uzaktı kulağıma annem çok güzel oğlumuz oldu diyordu bebeğimi verin diye ağlıyordum şimdi geliyor oğlun dedi hemşire çok yorgundum veeeeee sarı kafalı tosunum kucağımdaydı o ilk bakışı ölsem unutamam kucağımdayken ağlaya ağlaya allahım olmayanlara da ver diye dua etmiştim işte böyle çoook uzun oldu ama hiç yazmamıştım
rabbime sonsuz şükürler olsun meleklerimizi bize bağışladı allah olmayanlarada nasip etsin inşallah.
teşekkür ederim canım keşke geçse valla bu saat oldu ağrı sızı off
bide hala 1 tane daha doğururum diyorum delimiyim bilmiyom...
ekle cnm müge serttopayy bende izlemek ıstıyorumm. face de bırı benı eklesın barı de ızlımm bende
cnm bizde yaıyoruz onu azaldı bıraz ama 1 hafta kadar cektık
ben karnını zeytınyagıyla ovup havlyla sardım. belden altınıda utuyle ısıttıgım havluyla sardım. üstüne bıde ıhlamur verdım azıcık rahatladı bıraz. bu arada da 5 dk emdı sıpa.
gozlerı kapalı ayaklarını kaldırıyodu. ıkınıyodu.ıkınarak aglıyodu.
cok kotu oluo yaa.
cabuk gecer ıns :Saruboceq:
bzm sıpada sabah 9 a kadar uyumadı bu gece en uzuzn uykusu 30 dk surdu
maşallah umut bebıse
aa benım dogumuda annem yaptırcaktı az kalsın ben normal dogum yaptım.esım hadı gıdelım dedıkce dur daha kahvem bıtmedı .. acele etme.... bekle .....bırazdan gıderız hastaneye ..... dur daha... yoldada yaaa yavas gıt........ derken
hastaneye gıttıgımde 8 cm olmustu.
ya evde ya yolda doguracaktım.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bende olmadım hala bebıs gelmesın bı tane daha
ıkısı bır anammmm
bırı kucagımda bırı karnımda laelaelaelaelae
ben de 2. 3-4 sene sonra dusunuyorum ama bu sefer sezeryan ıstıyorum
bıde onun tadına bakımm kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3var var bizde var ondanöyle diyolar evet bi cesaret yapacaz deli cesareti lazım ama
wuuuuuuuuuuuuuwwwww bu ne hıızzzzzzz hadi bakalım hayırlısıııı:1ninca:kıs çiçek hani istemiyodun
müge bende hemen istiyom ama öle 3-4 sene soora değil hemen seneye felan akannehir
aaahhh aahhhh gözünü sevdiğimin ist.uuuu bende hala alışamadım bu bodrumaaaaaaabu arada yaşadığım yer istanbul yazıyo hala ama antalya dayım 4 aydır..
hala sevemedim alışamadım buraya herkes alıştığı yeri seviyo valla
ooohhhh ne kdr kolay olmuş doğumun maşallah bende öyle olmasını çok isterdim maşallahhhmerhaba güzel annişler geçmişi okumayı bitiremedim daha ama doğumlar konuşulmuş benimde baya komikti normal doğum yaptım 5'e kadar sancı çektim eşimi kaldırdım yok dr daha gelmedi yok 5 dk ara olmadı sancı banyo yaptım oyalana oyalana 8:30 yaptım dr a hstde bir poğaça yiyeyim girerken su mak.gördüm su içeyim doğuhaneye bir girdim sancınmı var dediler belim ağrıyo filan diyorum bi muayene ettiler bir panik bir panik herkes bende rahat epidural istiyorum filan diyorum kadında demezmi epidural yapılana kadar doğurursun az daha evde kalsam yolda doğuracakmışım 8 cm le hstye gittim tamamen normal oldu doğumum)
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ay çiçek çok şekersin yaa
"tuğba arslan özgür" ekle adaşım face de beni
benide ekleyebilirsin cnm müge serttopcnm bende ekleyeyim mi bende kimse yok :kedi:
bizimkide öyle bu aralarselam herkese yorgunum yorgunum yorgunummm kayra anca uyudu kıçım yer görmüyo bu ne yav bu ne yav bu ne yav((
geeelll geeelll kertekduruverelim gaarriiiiiiiieeeekaydirigubbakcemile3valla cnm bende doğumdan çok kolaymış diye çıktım yaparım 10 ane bile yaparım diyordum ama ilk 3 ay bebek bakımı çok zor geldi bana yaa.
valla demiride beğenmiyo değiliz yani bi geldiğimizde uğrasamda kertsekmi ki cidden
yaaa insan zor günlerini iyi günlere ulaşınca unutuyo işte kaç ay sonra bu son 10 gündür insan gibi uyuyorum ben ya bi daha saat başı kalkmalar hemde hergün( valla hamilelere acır oldum bu aralar 4-5. aydan sonra rahatlıyo insan ama ben ilk günleri daha unutmadımm..
çok geçmiş olsun cnm yaa ben bilmiyordum bi daha olmaz inşallah
bu işin pazarlığı yok belki ikiz belki üçüz olur allah ne verirse artık lülülülülülü
:a015:kıyamammm bnm annem hemen ön evdeee bzen ist.a gidiyorum özleyelim birbirimizi diye ama o zmnda gerçekten çok özlüyorum anne olunca annemi daha iyi anlıyorumson bi saattir ağlıyorum gözlerim kan çanağı oldu yaa annem gitti de senağlama bi haftadır bizdeydi nasıl alışmışım nasıl rahattım nasıl ihtiyacım varmış şımartılmaya 5 aydır ilk defa bu kadar rahat etmiştimo kadar çok ağlamışım ki benim adam ben yarın seni annenlere götüreyim 3-5 günde sen orda kal dedi sengözlerimebaksanab bakalım yarın ola hayrola
:gitme::gitme::gitme::gitme:çok duygulandııııııııııııııııııııııııııııııııımmmmm şu saatte gözlerim dolu dolu olduuuuuya benide duygulandırdın deniz :çok üzgünüm:
beni annem doğumdan 10 gün sonra bırakıp gitti.dedem çok hastaydı çok kızmıştım ona gidip 3 ay boyunca dedeme baktı ananemle birlikte çok kızıyordum dedemin 5 çocuğu var ama benim 1 annem var beni bırakıp gittin diye 2 temmuzda dedem vefat etti.şimdi hem iyiki gitmiş diyorum hemde çektiğim o zorlukları anımsıyorum.tek başıma büyütüyorum bebeğimi kayınvalidemde yok bi akraba deneyimli bi büyük yok yakınımda.burda sizlerle paylaştıklarımızla birbirimizden öğrendiklerimizi uyguluyorum.ve her gece Rabbime beni mükemmel bi anne yapması için yalvarıyorum.tek yardımcım sensin diyorum.
aydan aya gidiyoruz annemlere 3 4 gün kalıp dönüyorum.dinleniyor muyum HAYIR.öyle alışmışımki kendi başımalığıma düzenimi oturtmuşum hiçbir yer rahat gelmiyor.
ben küçükken oyuncak bebeklerle hiç oynamadım erkek gibiydim kismenin çocuğunuda 2 3 dakikadan fazla kucağımda tutmadım.ama hastaneden çıktım herşeyini ben yaptım bebeğimin 10 günlük sezeryanlı yalnız kaldım ben yıkadım.ellerim titrerdi acıdan.gece bir kez olsunbile eşime ben yoruldum bu seferde sen bak bebeğe demedim.
o benim ilk bebeğim oynadığım bu ilk ve en güzel evcilik oyun olmaktan çıktı.yeni evliyken oyun gibiydi.şimdi ben anneyim.artık kızım için yaşıyorum.kimseye ihtiyaç duymamayı öğrendim.ama onun bana çok ihtiyacı var.o büyüyüp anne olduğunda bile onu asla bırakmıcam
çok uzun oldu ama birden içim doldu dertleşecek sizden başka kimim var ki:a015:
Benim oğlum da 5 aylık oldu.
Ben ilk zamanlarında da çok benzetmiştim.Dün de ELa'nın fotoğrafını eşime gösterdim bak Dorukun kız versiyonu diye.O da çok benzetti:))
Kertelim o zamandelikafaduldenGerçi Demir de talipti Ela'ya ama.Kızma Müge:))
günaydın cnm ben buradayım iyi haftalar...günaydın kızlar günaydın denizcim kimsecikler yok pazar sabahı bile vardı
ay evet cnm ya bende de aynıları var sırtım hep ve ayağa kalkarken özellikle uykudan sonra eklem yerleri özelliklede ayak bileklerim parmaklarım doğuma yakında olmuştu ama şimdi neden oluyor acaba ipeğe soralım o bilirya kaç gündür bişii sorucam unutuyorum her sabah kalktığımda artık bileklerim dizlerim ağrıyo sırtım kollarımda ağrıyo ama onu ela yı kucaklamaya bağladım da bacaklarım ama eklem yerlerim daha çok ağrıyo bileklerimin üzerine basarken zorlanıyorum ilk kalktığım da zor yürüyorum sizin böyle bişey oldumu hamilelikten falan mı halsizlik var merak ettim birde düzenli olarak çocuk taşıdığım halde vücudum hala nasıl ağrır alışmaz anlamadım ben
ya kaç gündür bişii sorucam unutuyorum her sabah kalktığımda artık bileklerim dizlerim ağrıyo sırtım kollarımda ağrıyo ama onu ela yı kucaklamaya bağladım da bacaklarım ama eklem yerlerim daha çok ağrıyo bileklerimin üzerine basarken zorlanıyorum ilk kalktığım da zor yürüyorum sizin böyle bişey oldumu hamilelikten falan mı halsizlik var merak ettim birde düzenli olarak çocuk taşıdığım halde vücudum hala nasıl ağrır alışmaz anlamadım ben
evet cnm bende de 1-2 hft oldu başlayalı sonra açılıyor ama bende tutulmuşumdur filan diyordum gece oğlişi emzirmeye kalkıyorum yanında üstüm açık uyuya kalıyorum ondandır diyordum demek ki doğumla alakalı üçümüzde de olduğuna görehadi cnm ya sende de mi oluyo ben pek doğumla alakası yoktur sadece bendedir diye düşünmüştüm dr a falan gitmeyi düşünüyorum bu yüzden ya 3. ay civarı başladı artarak devam ediyo bende de hatta abartmıyorum sabah kalkınca 9 aylık hamile gibi yürüyorum ilk başta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?