2009 Nisan Anneleri buraya

Herkese merhabaaa
dün doktora gittim bugunde ancak okudum yazdıklarınızı...
Dün bebeğimi gördüm çok şükür herşey yolunda.doktor amcası keyfi çok yerinde dedi.kıpır kıpırdı yine..373 gram olmuş benim yaramazım.doktor dediki 300-350 gr arasında bebek hareketleri hissedilebilir dedi.seninki 373 gram olmuş artık hissediyo olman lazım dedi.bende pek hissetmiyorum deyince artık çok yakındır o zaman dedi.az öncede sanki hissettim gibi.dün akşamda oldu biraz.sanırım yavaş yavaş hissedicem bende..allaha şükür hiç bi sıkıntı görmedi.yalnız ben hamile kaldığımdanbei tam 11 kilo aldım.nasıl oldu bilmiyorum ama doktor hamileliğinin sonuna kadar alman gereken tüm kiloyu aldın sen dedi.canım sıkıldı.dikkatli ol dedi..1 ay sonra geldıgınde yalnızca 1 kılo almıs olarak gormek ıstıyorum senı dedı..ıananmıyorum yaa 5 ayda 11 kıloo...bende baska bı doktorum demır hapı evrmıstı 1 gun elevıt 1 gun demır ıcıyodum.belkı demır hapı aldırıyodur dıye ıcmıcem artık.hem bu doktorum vermemıstı o ılacı...oyle yanıı herseye ragmen bebegımın ıyı olması cok sevındırdı benıı:)

güzel haberlerine sevindim.. inşallah sağlıklı bir şekilde kavusursun bebişe
ama kilo konusunda dikkat etmirmirmirmir bence demiri deil eleviti bırak.. elevit daa çok kilo yapıyo ve bu aydan sonra demir önemlimiş...a.s.

geda canım kardeşim izmir şifada 1800 ytl ye oldu.sgk lılar 750 ytl imiş.ben bize en yakın gop özele sordum.normal doğum sgk lılara 11oo ytl.yani istanbulda fiyatlar katlanıyo.ben doğum için bahçelievler medicana da karar kıldım.ama doktor belli değil.şu an bülent baysala devm etcem.8. aya kadar.oraya sadecedoğum için gitcem.fiyatlrından haberim yok.ama pahalıdır heralde.

8 nisan bebeğin iyi olduğuna çok sevindim.ama cidden çok kilo almışsın.elevit kilo yapıyo diyodu arkadaşlar.ben şu anda ilaç kullanmıyorum.20. haftadan sonra demire başlıcam.

[/COLOR][/FONT]
canım çok teşekürler. ben bu tarafta sema hastanesine gidiyom, doğumu da orda düşünüyom pahalı bi hastane ama güzel. bakalım sorcam bu hafta fiyatları.. Rabbim hepimiz için hayırlısını versin...a.s.
ayrıca bebişinin hareketlerini hissediyo olmana da çok sevindim Rabbim daim etsin. be de sanki bişiler hissediyom gıdıklanıyo karnımkaydirigubbakcemile3 ama hareket mi bilemiyom...

arkadaşlar bende vitamin olarak elevit kulanıyorum yaklaşık 1 aydır.Beylikdüzü medicana ya gidiyorum.Aranızda giden varmı bilmiyorum ama bilmek isterim.Ama doğumu nerde yapıcağıma henüz karar vermedim çünkü 1 hafta önce amniyosentz yapıldı ve sonucunu bekliyorum.(

Kızlar ben dr. sordum elevit kilo yapar mı diye ...yok olur mu öyle şey yediklerine dikkat etmezsen alırsın ...vitamin sadece direncini artırır dedi... ve haklısınız demir hapına başladık ... bu ayda önemliymiş

arkadaşlar ben 3 aydır hergün elevit kullanıorum 5 kilo aldım elevitin kilo yaptığına inanmıyorum ama hamilelikte en iyi kilo kontrolü hergün 30-40 dakika yapılan yürüyüş bence gıdadan ve vitaminden kesmeyin fazla kalorileri yakmak istiosanız hergün düzenli yürüyüş yapın

Bende dun doktora elevıt kılo yaparmı dıye sordum.hayır kesınlıkle yapmaz dedı.ama demır hapı ıstıgımı bılmıyodu onun ıcın onu soramadım cunku onu baska bı doktor vermıstı bana.ama sanırım demır-kan hapları daha cok kılo yapar..bana sen boyle gıderse 85 kılo olarak bıtırırsın hamılelgı dedı dogumdan sonrada 74 fılan olursun dedı..canım sıkılmadı degıl tabı ama dıkkat edıcem ıste.artık ekmek fılan yememeye ozen gosterıcem..bebegım ıcın saglıklı olan seylerle beslenıcem sadece..
Bu arada bende tetanoz asısını sordum herkesın soyledıgı gıbı artık amelıyatlar ıcın cok rısk olmuyo temız ortamlar dedı ama yıende sen bılırsın dedı.yanı yaptır yada yaptırma demıyolar ama ılerıde bebegımız ıcınde bı koruyuculuk saglıyomus anladıgım kadarıyla onun ıcın yaptırmayı dusunuyorum..

iyüksel cnm hayırlı olsun prensesin

ebrarcım geçmiş olsun ya ne kadar yormuşsun kendini bende korkuyorum evde temzilik yapmaya ama kim yapacak mecburen

merlov hayırlısıyla bebeğinde hiççbirşey çıkmayacak bak gör iyi düşünki iyi olsun moralini bozma du a et inşallah bişey çıkmayacak

hepinize selamlar kızlar

sekiznisan bende doktora sormuştum elevit kilo yaparmı diye evet yapar demişti çünkü bende 8kilo aldım şimdiye kadar..eleviti bırakmamamı söylediği halde ben bıraktım sadece demir hapını kullanıyorum..

hoşbulduk geda nasılsın
dün hayatımda ilk defa karnıbahar yemeği yedim bebek bana neler yaptırıyor yani
iştahım açıldı farkındayım çok korkuyorum valla çok kilo alıcam diye

hoşbulduk geda nasılsın
dün hayatımda ilk defa karnıbahar yemeği yedim bebek bana neler yaptırıyor yani
iştahım açıldı farkındayım çok korkuyorum valla çok kilo alıcam diye

teşekkürler. iyiyim şükür... evet bebek çok ilklere imza attırıyoa.s ben de pırasa yedim... geçen de brokoli istedim geçen ilk defa yapım ama sevmdik biz eşimle... öölece duruyo yarısı ne yapcam bilmiyom... ama faydalı diye de atmak yerine zorla da olsa yemek istiyom.... evet kilo zor... inşallah aşırı almayız hiçbirimiza.s.

tetanoz hakkında konuşmuşsunuz ben aşı olmayı daha doğrusu iğne olmayı hiç sevmem ya çok korkarım
aama tetanoz doğumda kesip biçmeler oluyor ya mikrop kapmayalım diye yapılıyor biliyorum olması gerekli yani

canım zahmet olmazsa gönder bitanem ;
ben cumartesi günüde saat 1'e kadar çalışıyorum. oraya gitmem 3 olur ;
acaba o saatte açık olurmu?

yada artık tatil günleri gitcem. mesela 1 ocak.
yada doğum iznine ayrılınca ..... orda doğururmusum :)))

ooo bizim evdeki yemeklerden bahsetmissiniz.
daha önceden diyordum ya bizde yemekleri (tabii hep et-balık türü) eşim yapıyor diye ;
artık kendimi iyi hissettiğim için yemek yapıyrum.
sebzeyi o kadar çok özlemisimki bu hafta yaptığım yemekler;
enginar- brokolli-pırasa- karnıbahar..... (hepsi bulunan şeyler olduğu için yazdım)

kızlar bende 1-1,5 aydır elevit içiyorum
ve ilacın şişmanlattığına inanmıyorum. (belki her bünyede farklı etki yapıyorsa bilemem)
hatta şuan ferrum(demir) başladım 2 haftadırda onu içiyorum ...
4,5 ayda : 2,5 kilo almışım. ama hiç abur cubur yemiyorum. öğün aralarında mevye yiyorum.
doktrda hamurlu şeylerden uzak dur demişti.
kzlar dikkat edin ,kilolara, doğumda zor oluyormuş diye duydum.

arkadaşlar bebeklerinizin yataklarını oyun parkı mı yoksa ahşap yatak mı alcaksınız?araştırma yapıyormusunuz?acaba hangisi daha kullanışlı ve rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…