2009 Nisan Anneleri buraya

canım merhaba;
benimde tokmoplazma değerim negatif çıkmıştı. ama doktorum bir daha baktırmadı.
sen kaç haftalıkken yeniden kan verdin.

günaydın kızlar ,bende yaptırmıycam tetenaz aşısı ,doktorların çoğu gerek olamadığını düşünüyo ztn,arkadaşım doktoruna sormuş hangi dönemde yaşıyoz gerek yok demiş ilkindede doktorum gerek yok dedi daha bir sürü örnek yani onun için yaptırmıycam....

günaydın güzeller;
ben gene bu sabah sağlık ocağındaydım.
dün gittiğimde kansızlık için kan almamız gerekiyor demişlerdi,, aç olmam gerekiyormuş. o yüzden dün yaptıramamıştım. bugün aç karnına gittim verdim , 3 tüp kan aldılar...
ben o kanı yapmak için nasıl uğraşıyorum halbuki :)))))

ben yaptırtacağım ; ne zararı var...
her önlemi alım ben .... ne olur ne olmaz.....
ne kadar güzel , dezenfekte desekte , bir aksilik olur , oda beni bulur,,, riske atmaya gerek yok.

birde;
sağlık ocaklarının işimi yokta hamilelerin peşine düşmüş, illaki yaptır yaptır diyorlar,,, onlarda bilmiyormu herşeyin dezenfekte olduğunu,,,, demekki yapılması gerekiyor diye düşünüyorum.

doktorumda bana illaki yaptır demedi, sonuçta bebeğe zararıda yok. ben o yüzden yaptırtacağım.

arkadaşlar günaydın bende yaptırmıyorum aşıyı zaten sevmem iğneleri hiç:) hemde gerek olmadığını düşünüyorum sonuçta tetanoz yaralandıktan hemen sonra da yapıldığında etkili olan bir aşı.

bende aşı yaptırmayacağım arkadaşlar......vitamini bile istemeyerek içtiğim için diğer arkadaşlar gibi doğal olmayan şeylerdende almak istemiyorum.....aşının zararı olmasada tıbbi bişey şahsım adıma vücuduma girmesin:)) aynı şekilde balıkyağı takviyeside almıcam

benim doktorun sayfasında bu yazıo

Hamilelik ve tetanoz aşısı

Ülkemizde yenidoğan tetanozu nadir olmayan bir hastalıktır. Bu nedenle ulusal aşı politikaları gereği hamile kadınlarda eğer son 10 yıl içinde rapel yapılmamışsa ilk trimesterdan sonra yapılması önerilir.

Ülkemiz sağlık sisteminin bir parçası olan sağlık ocaklarında görev yapan ebeler zaman zaman evleri dolaşarak hanede hamile kadın olup olmadığını eğer varsa kontrollerinin yapılıp yapılmadığını kontrol etmektedirler. Evine bu tür bir ziyarette bulunulan ve tetanoz aşısı olması gerektiği söylenen hamile bir kadın daha önceden konu ile ilgili olarak doktoru tarafından bilgilendirilmediyse doğal olarak endişe duyar.

Çalışma hayatı içinde gerek yüzyüze gerekse telefon ya da e-posta yoluyla sık sık bu yönde sorular ile karşılaşıyoruz.

Tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermeyen ve gebelikte güvenle yapılabilecek olan bir aşıdır. Ancak hamilelik takiplerinde mutlaka yapılması gereken rutin bir uygulama değildir. Aslolan hamile olsun ya da olmasın erkeklerde dahil olmak üzere tüm bireylerin her 10 yılda bir bu aşıyı yaptırmalarıdır.

Hamilelik sırasında yapılan aşıya bağlı gelişen antikorlar bebeğe de geçerek onu yaşamının ilk dönemlerinde bu ölümcül hastalıktan korurlar.

Daha önceden aşılanmamış bir kadın hamileliği sırasında tetanoz aşısı olmaya karar verirse ilk trimesterdan sonra 4-8 hafta arayla toplam 2 doz aşı olmalıdır.

günaydın arkadaşlar!!!
herkeze mutlu günler..
tetanoz aşısıyla ilgili konuşmuşsunuz.
bizim şirkette geçen yıl 3 doz yaptılar.sanırım bir daha yaptırmam gerek yok.çünkü 10 yılda bir tekrarlanıyor bu aşılar.
yazılarınızdan okuduğun kadarıyla sağlık ocağına gidip kayıtmı olmak gerekiyor?
ben hiç gitmedim çünkü.
sadece kendi özel doktoruma gidiyorum.
yanlız buay doğum yapmak istediğim özel hastanenin doktoruna gideceğim.
.

bizim burda artık devlet hastaneleri ve ssk da doğum yaptırmıyorlar. bütün doğum bölümlerini tek bir hastanede topladılar kadın doğum ve çocuk hastanesi adı altında.o yüzden şu anda devlet hastanelerinin hijyeninden çok emin değilim.
özel hastanede odaları falan gezdim geçen gün gayet güzeldi.
fiyatları sezeryan:1500 ytl epidural doğum:2500 ytl.
ben epidural düşünüyorum.
sizce fiyatlar nasıl?

bide doğuma özel süsleme yapıyolar hastane odaları için bayılıyorum onlara.
bikaç model beğendim:)
gerçi henüz erken ama..

bide doğuma özel süsleme yapıyolar hastane odaları için bayılıyorum onlara.
bikaç model beğendim:)
gerçi henüz erken ama..

doğumdan önce istanbul a gelme şansın varsa sana enn güzel ve ucuza alabileceğin kapı süsü ve mevlüt şeker gibi şeyleri satan biryer söyleyebilirim:)

Son düzenleme:

hiç merak etme canım bak burda kaç tane istanbullu hamiş var kesin sana önerileri olacaktır.arkanda kk varken hiç takma bunları.kaydirigubbakcemile5

doğumdan önce istanbul a gelme şansın varsa sana enn güzel ve ucuza alabileceğin kapı süsü ve mevlüt şeker gibi şeyleri satan biryer söyleyebilirim:)

ayy ne güzel olur aslında gelsem ben oralara alışveriş yapsam
ama zor be güzelim
bizim buralarda çiçekçiler satıyo öle şeyleri çünküüü çiçekçiler oraganizasyon yapıyo:)))
özel şekerciler var bide onlarda bulunuyo ama azıcık pahalı:)
internette güzelşeyler var ama güvenip alamam herhalde
çünkü ekranda beğendiğinden daha abuk bişey geliyo eline..
artık izmire falan gideriz..
kendimde dizayn edebilirm aslında...

kızlar günaydınnn

büyülü bahceler
tetenoz asısı?? bilin bakalımmm??? tabiki yaptırmıyorummm???

ALLAH sonumu hayır etsin::))))

kocaman öpüyorum sizii

saglıcakla kalın

Günaydın arkadaşlar.... Dün dr. gittik ve bebişimi gördüm, kocaman olmuş teyzeleri tam 220 gr. 22 cm. kendini bi o yana bi bu yana devire devire şovunu yaptı....ve dr. amcası artık %99 KIIIIIIZZZZZZ dedi, benim edepsiz açtı bacakları valla idrar kesesini bile net bir şekilde gördük. Herşey çok iyi hoştu da dr. bana kızdı 4 kilo almış 1,5 ayda benim biraz kilo problemim var...ve karaciğer enzimlerimde de düzensizlik haklı olarak yavaş sen ne yapıyon bebeğini düşünmüyon mu falan dedi tabi ben de moral sıfıır. Çünkü tüm hamileliğim boyunca en fazla 8 kilo almamı hedefliyoruz yani dr. öyle istiyor :çok üzgünüm:

Allahım sağ salim bi doğsaydı yavrum gün geçtikçe daha tedirgin oluyom....

Bu arada arkadaşlar.. kayınvalidemler kıız olduğu kesinleşince iyice aptal saçma şeyler söyleyip acayip canımı sıktılar...yahu büyüğünden küçüğünden hepsi yorumda bulunuyor....Ben de eşime sert bir şekilde "sevmezlerse sevmesinler Allahın izniyle onu annesi sever "dedim bozuldu savunmaya kalktı falan ama bilmiyom.... zaten bayramda hepsini göreceğim için sinirlerim iyice tepemde...telefonda bu kadar laf ettilerse yüzüme neler derler Allah bilir...

kıslar neler yapıousunuz yahu,aşı felan bayağı dalmışsınız ben haftaya soracam bakalım herkese iyi öğleden sonraları olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…