2009 Nisan Anneleri buraya

Bu arada kızlar bebeğinize masal okuyor musunuz...benim dr. her gittiğimde onunla mutlaka konuşun ..hatta hikayeler okuyun diyip duruyor ...ben konuşmaya çalışıyorum ama daha bir şey okumadaım :)

ben hep konuşuyorum.evde kimse olmuyor babamız gelinceye kadar ben de bebişimle konuşup duruyorum.ama tavsiye ederiminanın ciddi bi terapi oluyor.

ben de bebiş oynadıkça konuşuyorum ama çok değil. müzik ve dua dinletmek lazım ama. ben 23. haftadan sonra tam duydukları için o zaman düzenli dinletmeyi planlıyorum

kızlar bu arada kilolar nasıl gidiyor ????ben ekmek yemiyorum artık doktor çok kızdı çok kilo almışsın diye 59 kiloydum hamile kalmadan önce şimdi 68 oldum :dance: dobiş oldum walla 9 kilo aldım yani

ya kızlar ben konuşamıyorum minik kelebeğimle ama elimi göbişme koyunca içimden konuşuyorum öle yüksek sesle konuşamıyorum onuda hisseder heralde

hissedesr bence de çümküonlarla armızda sesli iletişimden çok güçlü bir duygusal iletişim var.
ben şu an 73 kiloyum 65 le başladım. son kontrolden beri 2.5 kilo almışım doktor uyarıda bulunmadı.iyi dedi. yürüyüş yapmamı öneriyo ama bu havalarda ço zor. hastayım zaten burnum tıkalı çok çabuk yoruluyorum

bol bol portakal suyu sıkıp iç hem bebiş için hemde senin bağışıklık sistemin için süper takviye geçmiş olsun canım . ya ama senin bebiş 21 haftalık daha biz 19 haftalık yeni olacağız 21 haftalığa kadar heralde 2 kilo daha alsam 11 kilo almış olacağım -tatlicadiarzu-

Kızlar selam, ben hep buradayım yazamasamda anca okuyorum bazen. Herkesin herşeyinden haberim var. Ama o kadar çeneniz düştüki bu ara anca okuyabiliyorum. Hatta şu an daha 8 sayfam var okuyacak dedim ben yazim her ihtimale karşı sonra yine fırsat olmaz falan:))
Bende bebeğimle konuşuyorum. Bi psikolog arkadaşım var o özellikle konuşmamın, ona müzik dinletmemin, karnıma krem sürerken aynı zamanda onla tensel bi iletişim kurup masaj yapmam gerektiğini üstüne basa basa söyledi. Ben zaten konuşuyodum arada mıncıklıyorumda dayanamayıphihoyyyt
Hatta ben işi abartıp ona saçma ama aslında duygusal bi şarkı bile bestelemişim. Eşim söylüyo arada benle dalga geçmek için, dedi bebeğe söylüyosun hoşuma gitti bende ezberledim

aliye83 sana bi ara bi yerlere cvp yazdım ama hatırlamıyorum

Bende işteh normal öğün atlamıyorum asla ve yediklerimin mutlaka bebek için yararlı olan şeyler olmasına dikkat ediyorum. Zaten bi toksoplazma geyiği var malum bizde. O nedenle çok seçici olmak zorundayım. Dışarda kesinlikle doğrudüzgün bişey yiyemiyorum. Herşey yasak nerdeyse
48 kiloyla başlamıştım, 17. hafta 51.5 idim. Salı kontrole gidcez 21. hafta olcak yani tahmini 53 olmuşumdur gibi geliyo. Bizim dr. biraz titiz kilo konusunda, fazla yersem kızarklava: Aslında bu durumda hoşuma gitmiyo değil, bende hiç istemiyorum fazla kilo almak. Max. 15 diyolar ama 12 bana yeter yani bu işi 60 la kapasak süper olur:teytey:
5-6 sı doğumda gitse, 5 kilosu ilk 6 ay gitse tabi emzirerek geriye kalan 2-3 kiloda zaten sorun değil, diyorum ama evdeki hesap çarşıya uyar mı bilmem:uhm:

Belki tv.de izlediniz ama ben izleyemeyenler için yazim...
1 kaseye süt koyun buzdolabında 1 saat bekletin, üstünde hafif bi kaymak oluşurmuş, onu alın başka bi tabağa, içine 1 çay kaşığı limon suyu ve havuç suyu koyup karıştırın ve göbişe sürün dedi bir uzman:)

kızlar ben kaçtım kendinize çokkk iyi bakın minik meleklerede tabiki:ecrin_bebek: sandalyede otura otura belim ağrıdı sizlere çok güzel bitr hafta sonu diliyorum:dance: bebişleri öpün benim için :1hug:

iyüksel canım mine inan
kızılcıklıda muayenesi var
zübeyde hanım kadın dogumun doktoru asıl::)))

duydugun bişi varmı sekerim::))

şekercim genelde hep cevap yazıyorum bi ara ben de konuştuğumuzu hatırlıyorum sanki.ben de senin gibi okuyup az yazanlardanım kaçırdıysam kusura bakma.
valla ben de meyve ceviz badem çorba vs. şeklinde besleniyorum. hamur işi yememeye çalışıyorum.tatlı yemiyorum. ama aldım 8 kilo ben de 80 le kaparım inşallah ben kilolu hamile kaldım ne yazıkki. veremicem diye çok korkuyorum. potansiyel var çünkü. ailem hep kilolu. ben de 5 kilo doğmuşum ayıptır söylemesi:)

sağol canım mandalina yiyorum ama hemen şimdi gidip sıkıp içicem. valla ne diyim. işallah çok kilo almadım bitirirz hamileliği hepimiz
canım sana sonomedi yazmıştım gördünmü kadıköyde galiba

aprilcim senin bu toksoplazma konusuna takılmıştım ben. bi türlü yazamadım. benim de negatif doktor bu kadar ciddi uyarılarda bulunmamıştı. çiğ et çiğ köfte yemicez kedi köpek dışkısından uzak durucaz dedi. ben de öyle yapıyorum. senin doktor her kontrolde bunu kontrol ediyo dimi öyle hatırlıyorum.yani ben dışarda yemek yiyorum mesela. yememek mi lazım acaba.

Canım pişmiş et dışında pek bişi yemiyorum dışardan. Mesela balık yiyosam dışarda sebzesini yemiyorum sadece ekmek balık belki çok dayanamazsam limon. Çünkü limonu kestikleri bıçağı ya ete değdirdilerse sonuçta bilmiyoruz:)
Evde ayrı sebze tahtam et tahtam. Bıçaklarım, çiğ ete eldivensiz dokunmuyorum. Olaki farkında olmadan elimi ağzıma yüzüe sürebilirim diye. Her kontrolde kan testi yapıyo dr. hala negatif mi diye. Sakatat yemiyorum, çiğer böbrek, kokoreç vs... Midye yok!!
Bence dikkat et bunlara, sebzeleri sirkeli suda bekletiyorum. Bunu herzaman yapmak gerekir gerçi...

evet söylediklerini her zaman yapmamız lazım aslında. ilginç bu konunun üzerine bu kadar düşmesi. ben ciğeri çok severim mesela ve yararlıdır da kan yapar.onu sordum yiyebiirmyim diye.aldığın yere güveniyosan pişirme yöntemine dikkat ediyosan yiyebilirsin dedi. ama 3 kere falan yemişimdir şimdiye kadar.Allah korusun bebişlerimizi. Sağlıkla ve zamanında gelsinler inşallah

iyüksel canım mine inan
kızılcıklıda muayenesi var
zübeyde hanım kadın dogumun doktoru asıl::)))

duydugun bişi varmı sekerim::))

didem1981 çok sevindim dr.a gidiyor olmana:) İnan senin yerine biz endişeleniyoruz. İşallah memnun kalırsında devam edersin. Bence stres olma, sonuçta bebişini görceeeennnhihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…