2009 Nisan Anneleri buraya

Ayın 2 sinde yıl sonu değerlendirme toplantısı için antalyaya kremlin palace a gideceğiz.2 3gün 2 gece kalacağız.
Doktoruma danıştım seyahat konusunda bir problem yok.
Ancak havalar endişelendiriyor beni.2gündür ani sıcaklık düşüşü korkuttu beni.
Aa alışık değilim ki ben böle soğuklara bir egeli olarak.
Antalyalı arkadaşlar..oralarda havalar nasıl?
Antalyada gezilecek alışveriş merkezleri neler?
Hamile ve bebek giyisileri satan mağazaların isimleri koordinatları?

valla bende hiç alışık degılım bir EGELİ olarak aşırı sogukkk var yaaaaaaaaaaaaa

iyi eglenceler.... size delikafaduldendelikafadulden

valla bende hiç alışık degılım bir egeli olarak aşırı sogukkk var yaaaaaaaaaaaaa

iyi eglenceler.... Size delikafaduldendelikafadulden

evet güzelim ya.. Dün akşam pencereyi açtım buz gibi bir hava!!
Iş çıkışı çarşıya çıkayım vitrinlerdeki yılbaşı renklerinin tadını çıkarayım diyorum ama çok soğuk.

Teşekkür ederim canım.Zorla baktırdım sizleride illa görün diye diye :) Annemde öyle söylüyo aslında bebekler yüzünü saklarmış elleriyle(hatta bi arkadaş ayaklarıyla bile yüzünü sakladı demişti ama kimdi hatırlamıyorum).Bizimkide inat hiç göstermicek cinsiyetini.Sırf gıcıklık olsun merak etsinler diye göstermiyo sanırım.

teşekkürler edanurcum.kusuruma bakmayın hemen alınıyorum.İdare edicez artık birbirimizi :)
ebrartuba bebişinin resmine en sonunda bakabildim, maşallah ona :))
teşekkürler etoprakcım bende sizin fotoğraflarınızı gördüm maşallah allah nazarlardan saklasın sizleri ve bebişlerinizi.zen o kadar kilo aldım diyosun ama hiç belli değil.Hepinizi de sanki çok iyi tanıyomuşum gibi oldum görünce.Allah bebeklerimizi sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah.

Anneme Not:

Anneciğim ben doğduğumdan itibaren herkes çok mutlu ve heyecanlı olmasına rağmen sen farklı hisedebilirsin, en mutlu olman gereken zamanda mutsuz ve keyifsiz hissedebilirsin. Huzursuzluk, iştahsızlık, uyku bozukluğu olabilir. Sakın unutma yalnız değilsin! Bu durum yeni annelerin % 60-80'inde görülüyor ve doğal. Doğumdan sonraki bir iki gün içinde başlar ve genelde iki haftada düzelir. Benim her ihtiyacımı en güzel şekilde karşılarken kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini de göz ardı etmemelisin. Beslenmene çok dikkat etmeli ve en azından ben uyurken uyumalısın. Hissettiklerini güvenebileceğin insanlarla paylaşman da sana yardımcı olacaktır. Unutma bu geçici bir durum ama daha profesyonel bir yardıma ihtiyacın olduğunu düşünürsen doktoruna danışman sana yol gösterici olacaktır.

Bunlar ilk zamanlarda hemen her annenin yaşayabileceği sorunlardır, çok endişelenmeni gerektirecek bir durum yok. Ancak bu problemlerden biri veya birkaçı uzun süre devam ederse doktoruna başvurmayı ihmal etme! Unutma benim şu anda en çok sana ve babama ihtiyacım var; sizlerin sağlığı benim için de çok önemli!

Anneye önemli Not:

Pek çok kadın, doğumdan sonraki ilk haftalarda depresif bir ruh hali içine girebilir; bu durum son derece normaldir ve genellikle hormonlardaki değişikliklerden kaynaklanır. Ancak bu uzun süreli bir hal aldıysa ve bu duruma iştahsızlık, uykusuzluk, umutsuzluk hissi eşlik ediyorsa ya da bebeğinize karşı agresif ve şiddete dayalı davranışlar göstermeye başladıysanız mutlaka doktorunuza başvurun!

daha erken bunları düşünmek için ama yinede paylaşmak istedim bu alıntıyı.
doğum sonrası hissedeceklerimize hazırlıklı olursak daha kolay atlatırız diye düşünüyorum.
sonuçta şuanda hamile olduğumuz için etrafımız bizleri biraz şımartıyor ama sonrasında bu ilgi azalacak hazırlıklı olun kızlar.

kızlar yazmayı unuttum yaaaa

bebegimin minik beşigi geldi

zıbınları,tulumları,şapka,pandufla,corap,el mendilleri,, v.s

bayaga eşyası oldu oglumun

hele bir galatasaraylı tulumu var görmeyin cok tatlı.....

sadece bir kac tane önlük alıcam o kadar

eşyalarını sabun tozuylamı yıkasam cumartesi günü onları yıkıcam ütülücem yerleştircem

hastane cantamızıda en yakın zamanda hazırlıcam.....

beşigimiz buna benziyor... ama rengi koyu lacivert ve beyaz karışımı.....

http://www.koysepete.com/en+ucuz+pierre+cardin+besik+pp+4000+b+cradle+(47)+98796.aspx

Bu arada bütün nisan annelerinin yeni yılını şimdiden kutluyorum.Umarım 2009 bize karnımızdaki bebişleri getiren 2008 yılı kadar güzel ve yeni müjdeler getirir.Bebeklerimize 2009 yılında kavuşacağımız için şimdiden güzel bir yıl olacağı kesin gibi.Allah hiçbir anneye üzüntü yaşatmadan bebeklerine kavuşmayı nasip etsin inş.Arkadaşlar bütün dünyadaki özellikle filistin Gazze deki analara babalara çocuklara dua edelim dün gazetede gördüğüm bi fotoğraf benim yüreğimi sızlattı.Bir baba kucağında 4 yaşındaki kızının cenazesiyle meydanlardaydı.Allahım bütün müslüman alemine yardımcı olsun.Yeni yıl herkese umut olsun.

evet bende dün akşam haberlerde gödüm ve agladım allahım herkesin yardımcısı olsun....

poseidon80 Antalyada çok soğuk ben uyarmış olayım.Kar yok ama olsa belki bukadar soğuk olmayacak.Dışarıya çıkamıyorum inanın.Geleceğiniz otelde çok güzel bir oteldir.Bana yakın sayılır.Umarım güzel geçer Antalya ziyaretin.Bebek mağazalarını tam olarak bilemiyorum çünkü ben daha almaya başlamadım.Bekliyoruz bakalım belki ocak sonu gibi almaya başlıcam.Ama senin otele yakın ( Lara da yani) Laura alışverişmerk.Konyaaltında da 5MMigros var. Şehir içince dolaşabilirsen ki yollar delik deşik raylı sistem olacağı için Kışlahan çarşısı var orda bebek mağazası çok var 3-4 katlı.Şimdilik bukadar yardımcı olabiliyorum.

Melek Anne

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazirlanan
bir bebek varmis. Bir gün Tanri'ya sormus:

-Tanrim, beni yarin dünyaya gönderecegini
söylediler, fakat ben o kadar kücük ve
gücsüzüm ki, orada nasil yasayacagim?

-Tüm meleklerin arasindan senin icin bir
tanesini sectim. O seni bekliyor olacak
ve seni koruyacak. Melegin sana hergün
sarki söyleyecek ve gülümseyecek.
Böylece sen onun sevgisini
hissedecek ve mutlu olacaksın

-Pekiiiii... Insanlar bana birseyler
söylediklerinde, dillerini bilmeden
söylenenleri nasil anlayacagim?

-Melegin sana dünyada duyabilecegin en
güzel ve tatli sözcükleri söyleyecek, sana
konusmayi dikkatle ve sevgiyle ögretecek.

-Peki Tanrim, ben seninle konusmak
istersem ne yapacagim?

-Melegin sana ellerini acarak
bana dua etmeyi de ögretecek

-Dünyada kötü adamlar oldugunu duydum,
beni kim koruyacak?

-Melegin seni kendi hayati pahasina
dahi olsa daima koruyacak.

-Fakat ben, seni bir daha
göremeyecegim icin cok üzgünüm.

-Melegin sana sürekli benden söz edecek
ve bana gelmenin yollarini sana ögretecek.

O sirada Cennette bir sessizlik olur
ve düyanın sesleri cennete kadar ulasir.
Bebek gitmek üzere oldugunu anlar
ve son bir soru sorar

-Tanrim eger simdi gitmek üzereysem lütfen
cabuk söyle, benim melegimin adi ne?

-Meleginin adinin önemi yok yavrum,
sen onu ANNE diye cagiracaksin

bunu 1 yıl önce falan okumuştum ilk okudugıumda aglamıştım

bir kaç yerdede okudum buraya eklendimi bılmıyorum ama

ALINTIDIR..........

valla benim hiç bir planım yok. yıl başı kutlamak gibi bi adetimde yoktur zaten :1closedeyes:. ama ertesi gün için güzel planlarım var. çünkü tatil:dance:

urla, ayem2007, bigudi54, demet1, dozkan, ebrartuba+, eda_edanur+, glnm_kvrck, mirage78, poseidon80, şemşamer

KIZLAR NEREDEsiniz

Canım çok duygulandım okurken nedense...
Paylaştığın için teşekkürler..:1hug:

kızlar görümcemdeydim dün akşam diyorki doktoruna söyle sana şimdiden bir krem versin gögüslerin için..

onun gögüslerin uçları yarılmıştı kanıyordu artık dediki dogumdan sonraki agrımlarım hiç onun yanında dedi emzirmek istemıyordum

catlıyor meme ucları kanıyor bendetanık olmuştum

ben 24 ocakta gidecegim doktora.. söyleyecegim....

Burdayım urlacım.Şemşamer bizimde yılbaşı kutlama gibi adetlerimiz yok, sevmiyorum da zaten.Belki öğleden sonra kızımla sinemaya gidebiliriz.Ama bu soğukta canım hiç evden çıkmak istemiyo yaa.

günaydın annecikler iyisinizdir umarım gögüs çatlağı konusunda çok süper bi tecrübem var kız kardeşim martta doğum yaptı tam bir azman doğurdu 2 hafta sonra emziremez hale geldi sütten kesti bebişini kan sızıyodu gögüslerinden ben kızılayda gezerken bi eczanede BELLA BEE diye bi ilaç buldum tamamen doğal yenebilen lanolin içermeyen süper bişey bir gecede iyileştirdi kardeşimi azman halen emiyon annesini kesinlikle tavsiye ederim ankara çin söylüyorum kızılayda var bi eczanede bide
optimum alışveriş merkezinin altındaki eczanede var başka yerde varmı bilmiyorum ama ben sadece buralarda gördüm ben onu kullanıcam gecen martta 30 ytl ya almıştım kardeşim için

urlacım, dün akşam bende aynı şeyi düşünmüştüm , bulayım bi yerdende paylaşıyım kızlarla diyodum. sen bende önce yapmışs, çok hoş bir yazı, sağolsın

hakikaten faydalı bi bilgi sağolsın canım. küççük azmanlara karşı savunma silahımız hazır o zaman.:jeyyar:

Benimde kızım doğduğunda olmuştu.Gözlerimden yaşlar gele gele emzirdim.Kopacak artık diyodum ama kopmadı uçları.Ama eltim ekimde doğum yaptı maşallah hiç öyle bi sorunu olmadı ama onun meme uçlarıda 3-4cm var yani biberon gibi :)) benim o kadar yoktu uçları.Belki meme uçu küçük olanlarda oluyodur.Ama ben int.te bi sitede okumuştum tam hatırlamıyorum neresi doğuma kadar meme uçlarınıza masaj yapın yani sıkıştırın ki uçları oluşsun ve banyodan sonra biraz sert havluyla uçlarını ovun diyodu.Yani çatlamayı önlermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…