Hamileyken parfüm ya da kokulu krem kullanan kadınların oğullarının kısırlık sorunu yaşama riskinin arttığı belirlendi
Kadınların hamileliklerinde kullandığı parfüm ve kokulu kremlerin erkek çocuklarında kısırlığa neden olabileceğin belirlendi. İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi tarafından fareler üzerinde yapılan araştırmada, hamileliğin 8 ile 12’nci haftaları arasındaki dönemde, çocuğun gelecekteki üretkenlik problemlerinin belirlendiği ortaya çıktı.
Hormonlara blok
Bazı kozmetik ve ev tekstil ürünleri ile plastiklerde bulunan bazı kimyasal maddelerin, “erkeklik hormonu” olarak da bilinen testosteronun da dahil olduğu “androjen” hormonlarını bloke edebildiği tespit edildi. Androjen hormonları bloke edilen farelerin kısırlık sorunu yaşadığı görüldü.
Araştırma grubunun başkanı Profesör Richard Sharpe, hamilelere seslenerek, “Kozmetiklerde bulunan kimyasallara maruz kalmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Vücudunuza sürdüğünüz herhangi bir şey gelişmekte olan bebeğinize ulaşabilir” dedi.
bebişlerinizi sağlıklı kucağınıza almanız dilegimle canlara.s.
herkese hayırlı günler nisan anneleri..ya kafama takılan bişey oldu..dün doktor diyeti söylerken 3 yada 4 gün sürekli hamur işleri bal reçel çikolata vs.. ye dedi ama 3 gün mü 4 gün mü yesem acaba..rumelili sanırım sende vardı diabet 100grdan önce ne yapmıştın kaç gün diyet yaptın..kızlar çok acil cvp bekliyorum bilen varsa yazabilir mi?doktoruma ulaşamıyorum..
gedacım nerelerdesin ya merak ettik seniiiiherkese selamlar... Rabbim hepinize iyilik sağlık huzur versin....
evet sıra soruda canım ben 100lük yaptırdım. 50gr 153 çıkmıştı. meğer bunun yediğimiz şekerli şeylerle arttığı doğruymuş. ben 50 yaptırmadan bi gün önce bi sürü kremini ve çikolata yemiştim... aradan 24 saat geçmeden yaptırınca bööle çıktı.
dr bana 100 gr yaptır dediğinde şunu ye bunu yeme demedi 12 saat açlıkla 100gr yaptır dedi... test yapılacağı zaman bence yememek lazım ama dr dediyse vardır bildiği...
geçmiş olsun inşallah senin 100gr da normal çıkar....
kızlar sizin görüşlerinize çok ihtiyacım var lütfen okuyup geçmeyin fikrinizi belirtin ben rahatsızlığımdan dolayı şimdilik annemlere geldim başka br şehirde oturuyorlar fakat evde anlaşamadığım insanlar var inanın her günüm stres ve gözyaşıyla geçiyor bebeğimmde hissediyor ve hareketleri azaldı fakat burada imkanlarım daha fazla hem eşimden ayrıyım hemde birsürü sıkıntı içindeyim siz olsanız ne yapardınız şimdi eve gitmem için 3 saatlik yolculuk yapmam gerekiyor korkuyorum eşimin işleride çok yoğun memur izin alamıyor belki otobüsle gitmek zorunda kalacağım lütfen bana bir akıl verin artık sıkıntıdan inanın kasıklarım ağrıyor
sagolasın tatlım1000 li sayfalarımız hayırlı olsun.... maşallah....
kızlar anca okudum geçmişi bundan sonra önce yazıcam sonra okucamhep geri kalıyorum.
şirvan buluşma fikri güzel bi aksilik çıkmazsa tekrar gelmek isterim aynı yer mi olucakk. yanlız tarih çok uzak yaa 24ü dahamı iyi ne dersin. sengözlerimebaksanab
kızlar dün ayrıntılı ultrasona girdim.. bebeğim 700 gr. olmuş. yani 6 günde 100 gram almış.boyuda 30 cm civarı tam kesin birşey söyleyemiyorlarmış. görünüğrde bi aksilik olmadığını herşeyin normal olduğunu söyledi. yanlız böbrek gelişimi takip edilsin diye not aldırdı rapora. sonra korkulacak bir şey yok sadece takip edilmesini istiyorum. biraz büyük sorun çıkmayacaktır. kendi doktorunda baksın dedi. bende rahatladım insan korkuyor yaa her an olumsuz çıkacak mı doktorun ağzında diye . allah hepimize hep güzel haberler alamayı nasip etsin.. bugün ayrıntılı ultrason ve şeker kan testi sonuçlarını eşim doktora götürecek. bakalım kendi doktorum ne diyecek..
kızlar sizin görüşlerinize çok ihtiyacım var lütfen okuyup geçmeyin fikrinizi belirtin ben rahatsızlığımdan dolayı şimdilik annemlere geldim başka br şehirde oturuyorlar fakat evde anlaşamadığım insanlar var inanın her günüm stres ve gözyaşıyla geçiyor bebeğimmde hissediyor ve hareketleri azaldı fakat burada imkanlarım daha fazla hem eşimden ayrıyım hemde birsürü sıkıntı içindeyim siz olsanız ne yapardınız şimdi eve gitmem için 3 saatlik yolculuk yapmam gerekiyor korkuyorum eşimin işleride çok yoğun memur izin alamıyor belki otobüsle gitmek zorunda kalacağım lütfen bana bir akıl verin artık sıkıntıdan inanın kasıklarım ağrıyor
aaaaa saf saf bakınıyorum sabahtan beri burdayım bir merhaba dahi yazmadığımı yeni farkediyorum iyice alıklaşmaya başladım inanın,göbişlere maşallah 41 kere kıslar eve gidince bende çekeceğim nasipse
imza:Kanber
teşekkürler urlacım ve tüm merak eden arkadaşlar....
biraz rahatsız olduum için girmedim uzun süredir... malum 29 aralıktaki 100gr dan sonra 4 tüp kan alınınca sürekli bi yorgunluk uyku ve baş dönmesi ancak toparladım derken artık oturamıyorum.. malum benim bel rahatsızlığım vardı sizler de bahsetmitiniz bi ara bu bacakların birleştiği yer tam kuyruk kemiğinin oralar ne oturabiliyor ne yatakta dönebiliyorum ayakta iyiyim.... bi de yan yaıtnca.. o yüzden de net e girmiyom girsem de ancak okuyorum
şimdilerde de yazılı okumam ve internete not girmem lazım ne yapcam bilmiyorum.... saolsun eşim not girme işini halleder ama yazıılıları ben okumak zorundayım ve 15 sınıf.... duanızı eksik etmeyin...
uzun oldu kusura bakmayın....
canım ben aldım normal doğum istediğim için gecelik batarsa acil durumda sabahlığı üstüme geçiririm diye.zaten sabahlığım da hiç yoktu olmuş oldu bitane. pijama da aldım ne olur ne olmaz sezeryan olursa o da gerekir. hem evde de giyerim ilk zamanlar gelenleri karşılarkenSABAHLIKLI GECELİK PJAMA TAKIMI ALDINIZ MI ALACAKMISINIZ ACABA BEN KARAR VEREMEDİM SABAHLIK ALMAK ALMAMAK KONUSUNDA:ecrin_bebek:
amin inşallah hepimize versin gedacım..beb aslında 50 grdan 1 gün öncede hiç şekerli bişey yememiştim..175 çıktı sonucumuz..aban da zaten 8 -12 saat açlık lazım dedi ama hep şekerli şeyler ye dedi anlamadım ben bu işi yaa...:çok üzgünüm:herkese selamlar... Rabbim hepinize iyilik sağlık huzur versin....
evet sıra soruda canım ben 100lük yaptırdım. 50gr 153 çıkmıştı. meğer bunun yediğimiz şekerli şeylerle arttığı doğruymuş. ben 50 yaptırmadan bi gün önce bi sürü kremini ve çikolata yemiştim... aradan 24 saat geçmeden yaptırınca bööle çıktı.
dr bana 100 gr yaptır dediğinde şunu ye bunu yeme demedi 12 saat açlıkla 100gr yaptır dedi... test yapılacağı zaman bence yememek lazım ama dr dediyse vardır bildiği...
geçmiş olsun inşallah senin 100gr da normal çıkar....
.cannım allah yardımcın olsun...annenlerde stresli bi ortamdaysan bu tabiki bebeğini de olumsuz olarak etkiler..ama nasıl gideceksin ki bildiğim kadarıyla sen tansiyondan dolayı sürekli yatıyosun..eve gitsen eşin sürekli yanında olamıycak yemeğini ihtiyaçalrını nasıl karşılayacaksın ?kaldıki sadece lavabo için kalkıyorum dedin..yani yukarı tükürsen sakal aşagı tükürsen bıyık..evde eşin olmadığında allah göstermesin tansiyonun yükselse ne yapabilirsin..hakkında hayırlısı olsun canım..sanki 21 yıldır yaşadığım ev annemler deilmiiş gibi gelio kendi evim en rahat olduğum yer..kızlar sizin görüşlerinize çok ihtiyacım var lütfen okuyup geçmeyin fikrinizi belirtin ben rahatsızlığımdan dolayı şimdilik annemlere geldim başka br şehirde oturuyorlar fakat evde anlaşamadığım insanlar var inanın her günüm stres ve gözyaşıyla geçiyor bebeğimmde hissediyor ve hareketleri azaldı fakat burada imkanlarım daha fazla hem eşimden ayrıyım hemde birsürü sıkıntı içindeyim siz olsanız ne yapardınız şimdi eve gitmem için 3 saatlik yolculuk yapmam gerekiyor korkuyorum eşimin işleride çok yoğun memur izin alamıyor belki otobüsle gitmek zorunda kalacağım lütfen bana bir akıl verin artık sıkıntıdan inanın kasıklarım ağrıyor
geçmiş olsun canım..valla allah yardımcın olsun 15 sınıf ne kadar fazla girmen baya bi uzun sürer kolay gelsin gedacım..teşekkürler urlacım ve tüm merak eden arkadaşlar....
biraz rahatsız olduum için girmedim uzun süredir... malum 29 aralıktaki 100gr dan sonra 4 tüp kan alınınca sürekli bi yorgunluk uyku ve baş dönmesi ancak toparladım derken artık oturamıyorum.. malum benim bel rahatsızlığım vardı sizler de bahsetmitiniz bi ara bu bacakların birleştiği yer tam kuyruk kemiğinin oralar ne oturabiliyor ne yatakta dönebiliyorum ayakta iyiyim.... bi de yan yaıtnca.. o yüzden de net e girmiyom girsem de ancak okuyorum
şimdilerde de yazılı okumam ve internete not girmem lazım ne yapcam bilmiyorum.... saolsun eşim not girme işini halleder ama yazıılıları ben okumak zorundayım ve 15 sınıf.... duanızı eksik etmeyin...
uzun oldu kusura bakmayın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?