2009 Nisan Anneleri buraya

saol urlacım deneyecem en yakın zamanda inşallah,görümceme yapmıştık biz evden çıkarken kapı süsü,merdiven başından başlayarak hemde apartman girişinden başlayarak süperdi,o zaman demiştim bende bebek gelince yaparım kıskandım diye bakalım mersinemi kısmet istanbulamı olacak,büyük ihtimalle ben mersine gidecem haftaya şimdiden bilgilerinize dicem ama gerek yok çünkü ordada nete girebilecem benden kaçış yoooooookkkkk

yok be şekerim, bunları hastaneye gelenlere yada doğumdan hemen sonra eve gelenlere vermek için yapıyorum. mevlüte yetmez galiba..şimdi bursasuyla konuşuyoduk, tülbent verilirdi eskiden mevlütlerde dedi..doğru söylüyor, tülbent vericem bende mevlütte !!

urla kaç tanesi 400 tl :bbo:

ticarete mi başlıyacaksın yoksa bursasu delikafadulden ya bişey sormak istiyorum kızlar, aranızda şükür kurbanı kesecek olan var mı??? biz düşünüyoruz ama geçen tv de bi hoca kızlar için 1 erkekler için 2 tane akik kurbanı kesilir demiş..bilginiz varmı? bi araştırdım genelde öyle oluyormuş erkeklere 2!!

yok kız 100 yeter

bide bizde gelenlere lokum ikram edilir............

evet urlacim 100 yeter bencede ama içimden daha çok almak geliyor. bizdede lokum ikram edilir. negüsel ya gerçekten.... Allah sağ salim kurtasın hepimizi....:Saruboceq:

2 mi:1shok::1shok:
ya bende biliyorum ama kız bebeklere değil erkek bebeklere doğduğunda 1 kurban kesilir
diye biliyorum
ticaretini yapsammı acaba valla dukandım haaasırnaşık şey

bizde mevlüt için kırk beklenmez...mümkünse anne lohusa iken yapılır ki yatağına yakışsın derler anne için....onun için ben ilk 15 gün içinde düşünüyorum.....ayrıca bebek mevlitlerinde başörtüsü verilmez kızlar benimde bildiğim...ailemde çok kaybettiğim insan olduğu için ne yazık ki , mevlütlerde çok olur bizde......eskiden benimde hatırladığım pastanelere sipariş verilirdi huni gibi kağıt içinde akide şekerleri ikram edilirdi.....sağsalim doğsalarda o heyecanları yaşasak....

ya arkadaşım ayrımımı varmı kıza 1 erkeğe 2 allah allah ya,bence maddi durumun ve kalbinden geçen niyet önemli sen sağ salim olsun şu kadar dersen o kadardır,ben adaklı doğmuşum 7 yıl 2 şer tane doğum günlerimde kesildi o zaman durumlar iiydi ama şimdi olsa bence kasar yani,o yüzden önemli olan niyet

etoprak , bursasu bebekşekeri modelleriniz çok güzel. ya bizede gönderin birer tane hehe
Kızlar evde mi odalarınızın kapısını süsleyeceksiniz yoksa hastanede mi?

cnm bebek mevlüddü ayrı ölüm mevlüdü ayrı oluyor bizde deölüm mevlüdlerinde tülbent verilmiyor tabiki

bence de özlem yani öğle kıza şu kadar erkeğe bu kadar ayrı mı olmaz .niyete bağlı ve maddi duruma tabiki.kaydirigubbakcemile5

bizdede tam tersi bursasu ölümlerde veridiği için dedim hani ölen kişiyi hatırlamak maksatlı...herkeste farklı olması normal tabi canım.....
birde adak kurbanıda olmaz bebeğe.....bir kişi dünyaya geldiği için bir cana kıyılmaz mantığı varmış....ama akik kurbanı diye birşey var ve bebeğin saçının ağırlığı kadar altın veya parasını vermek....

etoprak , bursasu bebekşekeri modelleriniz çok güzel. ya bizede gönderin birer tane hehe
Kızlar evde mi odalarınızın kapısını süsleyeceksiniz yoksa hastanede mi?

teşekkürler dozkancım ben kapısüslemeyi düşünmüyorum zaten gittiğim hastane kendisi süslüyor

bebeğin saçının ağırlığı ne kadarki pamuktan bile hafiftir :S

gram zor eder yani
hani bu kurban işide hz.ibrahim oğlu için kesmeye adak admıştı ya ordan çıkma olabilir

Akîka kurbanı, İslam'a göre, yeni doğan çocuk için kesilmesi müstehab olan kurbandır.

Yeni doğan bebeğin başındaki ilk saçlarına akîka; bu çocuğun doğumundan yedi gün icinde başındaki tüyleri kısmen veya tamamen traş edip adını koyduktan sonra Allah'a şükür için kesilen kurbana akîka kurbanı denir.

İslam'dan önceki Arap toplumunda sadece erkek çocuklar için kurban kesilirdi. Kız çocukları için böyle bir merâsim söz konusu değildi.

Akîka kurbanında aranan şartlar, İslam'da kurbanda aranan şartlardır. Akîka kurbanı Hanefi mezhebine göre mübah ve dolayısıyla menduptur. Diğer üç büyük imâma göre sünnet, Zahiri mezhebine göre ise farzdır.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Ak%C3%AEka_kurban%C4%B1" adresinden alındı.

ayy Rumelili senin şafak 57 mi. oy iki ayında altına düşmüşsün ya heyecanlandım görünce.

yok ya adak değil şükür kurbanı benim dediğim.. ama bu erkeğe 2 kurban mantığını bende anlamadım, tv.de hoca söylemiş, geçen görümcemde aradı öyle olur dedi..kafama takıldı sorayım dedim.. Allah izin verirse biz bir tane kesmeyi düşünüyorduk, hani sağsalim doğdu sağlıklı bir evladımız var diye.. ama bu kıza 1 erkeğe 2 onu bilmiyorum.. bide bu bebek saçınıda duydum,ilk kestiğin saçın ağırlığı kadar altına denk gelen parayı veriyolarmış.. ama o bişey tutmuyormuş zaten 20-30 gr bişey geliyormuş!!

ya ben 40 ı çıktığında mevlüt istiyorum, ama camidede olabilir, hani erkekler falan pide ayran dağıtıyolar ya öle bişey de olabilir.. çünkü burda evde mevlüt olsa gelecek çok kimse yok..

gerçekten zaman yaklaştıkça insan daha bi panik oluyor!! Allah'ım sağlıkla doğsunlarda, gerisi önemli değil olur bişekilde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…