2009 Nisan Anneleri buraya

offf bizim taşınma yattı valla iyimi oldu kötümü bilmem ama oldu işte bakalım ne zamana kaldı,hayırlısı işte,canımcım kendini yorma fazla dicem ama elinde olmadan yoracan onun için bişey diyemiyorum şeker ama elinden geldiğince dinlene dinlene lütfennn,bebiş için yanii

günaydın büyülü bahceler

aman yorma kendini april ama bu güzel telase ALLAH güle güle oturmayı nasip etsin insallah
cicek canım geçmiş olsunn diyim atlattın kazasız belasızzz:::))))

burda da yagmurlu bir hava var e canım bişi yapmak istemiyoooo
ama calısıyorummm
neyseki yarın pazar::::)))))
kocaman öpüyorummm

kızlar azsonra bizim mesai bitiyo..
son bir laf yazayımda şuraya öle çıkayım dedim.))
burda hava harika..tam gezmelik pikniklik derler ya o türden..
bu hafta gitmiyorum aydına annemlere kendime izin verdim.
şimdi çıkıp çarşıda dolaşacağım.sonra 2 tane romantik komedi film satın alacağım
evimin yolunu tutatcağım.
kendime kısır yapacağım tv karşısında keyif yapacağım.
evi bok götürüyo tabi onu sormayınnn
tabi benim kayınvalide rahatsız edip defalarca aramaz beni çağırmazsa
ne yalan söliyeyim açmayi düşünmüyorum!!!
durum budur fiesta siesta yanii:))
saat 3 dede eşim gelecek bilmem artık onamı yaptırsam işleri.

evde giremiyorum internete o yüzden haftasonları yokum burda.
bütün gün bilgisayar başında olunca haftasonu görmek bile istemiyorumm.
hepinize güzel günler diliyorumm.
çok öpüldünüz.
lütfen temizlik yapmayın beni gıcık etmeyinnn:))

burasıda kapalı şeker insan bi tuhaf oluyor böle havalarda,hele birde canın sıkkın yada sinirliysen şöle çıkıp deli gibi yürümek felan istiyor yani benim canım istiyor ama nerdeeeee

bende gezmek istiyorum ama benim oğluş biraz tembel çıkmıyo öle dışarı fln eve bağlıyo bizi anlayacağın................

bende temizlik yapmak istiyorum hiç halim yok valla,şu okul açılsın yaparım diyorum ama bakalım .........................

KIZLAR nasılsınız.. ben iyyiim dün yazamadım yoğunluk vardı. geçmişide okumadım. bir ara bakarım. herkese iyi tatillerr... kaydirigubbakcemile3

iyiyiz edacım sanada iyi haftasonları canım...........................

şöyle düşünüyorumda iki çocuk fikri beni korkutmaya başladı ben iyi değilim psikolojim bozulmaya başladı yavaştan...........................

Herkese merhaba
Burda da güneş kendni gösterdi.Bu havaları kaçırmamak lazım değil mi?Kendimi dışarı atayım biraz dolaşyım bari hazır fırsat varken.
Size de iyi haftasoları diliyorum.April fazla yorma kendini olur mu?

Kızlar mart annelerinden biri emzirme kursun akatılmış ve öğrendiklerini anlatmış.Ben de bizim kızlar da yararlansınlar dedim.Biraz uzun ama sıkılmazsanız okuyun derim.

ALINTIDIR
uzuzn bir süre anne sütünün yararlarını anlattı ki malum bunu hepimiz biliyoruz.bir çok hastalıktan birkaç çeşit kanserden şekerden,ve obeziteden bile koruyormuş anne sütü.yapılan araştırmalar 2 sene emzirmek gerektiğini ve bu zamanın gittikçe arttığını göstermiş.ilk 6 ay sadece anne sütü yeterliymiş.ilk yarım saatte verilen ağız denen çok koyu kıvamlı ve sarı sütün kesinlikle o yarım saat içinde verilmesi gerekiyormuş bunu mutlaka hemşirelere hatırlatıp bebeği istemeliymişiz.bu süt antibiyotik özellik gösteriyormuş,sarılıktan koruyormuş minişleri.ayrıca ilk yarım satte verilmesinin bir başka sebebide yenidoğanın yarım satten sonra uyku moduna geçmesi ve sütü almamasıymış.daha sonra verildiğinde özelliklerini yitirebiliyormuş.bu süt ilk günler gelirmiş bazılarında 4 gün bile geldiği olumuş ama işi sağlama alıp hemen vermek ve sarılıktan kurtarmak gerekirmiş.ayrıca kıvamlı ve yağlı bir süt olduğu için bebeğin koyu renk ilk kakasınıda attırırmış ve bu da yine sarılığı önlermiş.Daha sonra memenin nasıl verilmesi gerektiğini öğretti dr.iki memede sırasıyla verilmeliymiş.bir memeyi yutkunarak emdiğine emin olarak ki bazen sadece ağız hareketi yaparak emzik gibide kullanabiliyomuş buna kanmamamız gerekiyormuş yuttuğuna emin olmak için boğazına yutkunma hareketine bakmak gerekiyormuş,15-20 dk arası emzirmek gerekiyormuş.ilk çıkan süt sulu olurmuş biraz emdikten sonra yağlı süt gelirmiş.20 dk emzirmenin sebebide buymuş.önden çorba arkasına yemek yer gibi dedi dr :)mesela bu arada uyudfu ve yarım saat geçti tekrar acıkırsa aynı memeyi vermek gerekirmiş diğerine geçmemek gerekirmiş ki çorbayla sadece karnını doyurmuş olmayalım.yağlı sütü içip besin almasını sağlayalım.ilk gelen süt şeker açısından zenginmiş devamlı göğüs değiştirince bebek su ve şeker açısından fazla beslenmiş oluyomuş.ilk memeden 2 saat sonra ancak diğer meme verilmeliymiş.eğer şişlik olursa sağılıp yine iki saaat sonra verilebilirmiş.böyle yapılırsa hem bebek iyi kilo alırmış yani sütü yarıyor derler ya hemde vücut yeterli miktarda sütü üretirmiş sütten kesilme gibi bir durum olmazmış.eğer bebek memeyi az alıyor doymuyorsa süt sağılıp kaşıkla yada kaşık biberonla verilmeliymiş kesinlikle mamaya geçilmemeli veya biberonla verilmemeliymiş.emzirirken bebeğe hemen memeyi verirsek bebek memenin ucunu alır ve diş etlerinin arasına aldığı için sıkıştırıp yaralayabilirmiş.doğru verme şekli ona hemen memeyi vermemek yaklaştırıp uzaklaştırarak tahrik etmek ve ağzını en fazla açtığı anda ki bu esnediği zamanki kadar olacakmış o zaman vermekmiş.o zaman ağzını çok açınca meme ucu damağına yapışır korunur,bebek dili ve yanaklarıyla kahverengi kısmı emer böylece hem daha çok emebilir hemde göğsü kesinlikle çatlatmazmış.memenin başını her emmeden sonra yağlı olan sütünüzle ilk gelen sütle değil tabiki yağ sürer gibi sürmek gerekirmiş bu da çatlağı önlermiş.göğüs petlerini tavsiye etmiyorlar çünkü sütün çıkmasıyla ve terlemeyle nemli ortam yaratıp bakteri oluşmasını sağlıyormuş.bazı ürünler varmış plastik gibi göğüsle teması yok delikli dr gösterdi hem terlemeyi engelliyor,hemde göğsü çamaşırdan bile koruduğu için tahrişi önlüyor,onları kullanmka en iyisiymiş.bebeğin tenimize teması bizde oksitosin salgılatıp süt yapıyomuş bebekte de emme dürtüsünü arttırıyomuş.bebeği popodan desteklemek kolunu emzirirken sıkıştırmamak gerekiyormuş.emmediği uyuduğu zaman ayaklarıyla ve ağzıyla biraz oynayıp uyanarak devam etmesi sağlanmalıymış.birde en önemlisi arkadaşlar 2 saate bir ilk zamanlarda emzirmek lazımmış.bazı bebekler acıkdıkları zaman uyanmazlarmış yeni doğduklarında özelliklede.şekerleri düşermiş düştükçe uyanamazlarmışve sarılık riskide artarmış.mutlaka uyandırmak gerekirmiş.hatta dr ıslatın gerekirse ama uyandırın yazık demeyin hastalanırlar dedi.büyükleride işinize pek karıştırmayın dedi bu konuda.hani derler ya büyükler uyuyan çocuğu uyandırma yazık olur uyanınca doyur diye böyle bişey yokmuş.emzik ilk ay kesinlikle verilmemeliymiş çünkü bebek şaşırıp emmeyi unuturmuş.gereksiz dedi.şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım kızlar.pzteside yeni doğan bakımına gidicem onuda anlatırım ilerde.umarım faydası olur hepimize...

merhaba arkadaşlar... nasılsınız ..ben evde ve nedense biraz keyifsizim ...herhalde bahsettiğiniz gibi kapalı havadan ...bi de kocam 5 gündür yurtdışında yalnızım sağolsun bir arkadaşım geceleri yanımda kalıyor ama insanın düzeni kocası gibisi yok valla.. Allahım kimsenin düzenini bozmasın... bi de hamileliğin verdi hassasiyet var...

april Allah sana da kolaylık versin aman dikkat et taşınma işi baya bir yorar benim 6. evim olduğu için biliyorum insanı tüketiyor...
cicekcicek gecmiş olsun arkadaşım.. kabus geceyi atlatmışsın... inşallah bir daha seni üzecek hiç bir şey yapamazlar bir daha...

Kızlar kendinize iyi bakın..haftasonu burası biraz tenha olacak herhalde
Grüşürüz...

Kızlar merhaba
Geçmişi okuyup geldim..daha hastalığı atamadım üzerimden..
Sabaha kadar uyuyamadım..
Baş ağrısı öksürük yordu gece boyunca beni
Öptüm sizi..

merhabalar kızlar şuanda kolumda serumla yazıyorum kansızlıktan dolayı venofer alıyorum uzun sürüyor canım sıkılıyor....

rosebery ve glnm geçmiş olsun... bende de iki gündür bi gariplik var.. sürekli yorgunum elim hiç bişeye kalkmıyor.... ööle yatmak istiyorum... dün erkenden kapandı gözlerim sanki 40 yıllık iş görmüş yorulmuşum... acaba kansızlık mı başladı ki... sizi ööle okuyorum ama yazmak zor geliyo... noldu bana anlamadım...
evi bi görseniz nasıl dağınık ve pis ama içimden gelmiyo... ayy nolcak bööle....

sizde de bööle sorunlar var mı?

sinehas senimn dinlenmen gerekmiyomuydu benmi yanlış hatırladım yoksa,tabi ağrır heryerin allah bilir gezdin mağaza mağaza,koçtaşın içini turlasan yeter zaten,dinlenseydin bari bugün iyice

canım valla dedimya bin pişmanım diye.tövbe ettim.dün gece hastanedeydim,sancılandım.ödüm koptu desem yeridir..giderken doğuma gidiyom sandım ağlaya ağlaya gittim hastaneye..doğum sancısı sandılar,nstye bağladılar.Allah ıma binlerce şükür doğum sancısı değilmiş,tansiyonum düşmedi sancı gitmedi,soğuk terler döktüm durdum.akşam 10buçuk gibi 12-7 oldu sonunda tansiyonum bende ayaklandım birazcık.nabzım 150nin üstüne çıkmıştı.bugün iyiyim Allah a şükür..:Saruboceq::Saruboceq:
benim dinlenmem lazımken ben ne kadar aptalım yaa kesinlikle tövbe ettim,bi daha bakkala bile gitmek istemiyom çok korktumklava:

april cım aman yorma kendini bi alışveriş merkezinde çökmüş bi tecrübeli olarak söylüyorum.bende bugün bebek odasını boyatacağım ama dayımın oğlu abim kardeşim annem ve kocama emir vermekten başka bişey yapmıyorum.sakın elini bile sürme..Allah korusun dünkü sancımdan sonra ödüm kopuyor valla Allah korusun daha çok küçükler :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…