- 6 Kasım 2008
- 3.466
- 8
- 116
Günlük yoklama
burdayım iyiyim doğurmadım hepinizi öpüyorumkaydirigubbakcemile5
Hamile bayanlar hamileliklerinin kaçıncı haftasında olduklarını genelde doğru hesaplayamıyorlar. Bu nedenle doğum öncesi iznine ayrılmaları gereken zamanı da yanlış planlıyorlar. Bu konu ile ilgili bir kullanıcı yukarıda yazılan ifadelerin yeterince açık olmadığını belirtiyor. Oysa kanun bu konuda son derece net ve açık. Doğumdan 8 hafta önce izine ayrılınabilir diyor. Gebelik 40 hafta olduğuna göre 8 hafta öncesi 32. haftaya geliyor. Yani 32. haftanın dolmuş olması gerekli. Son adet tarihine göre 31 hafta 5 günlük gebeliği olan bir kadın 32. haftalık hamile değildir, 31 hafta 5 günlük hamiledir. Tüm yaş hesaplamalarında bitirilen yaş dikkate alınır. 31 hafta 5 günlük hamile bir kadının gününün dolmasına daha 8 hafta 2 gün vardır. Bu nedenle izine ayrılma hakkını elde edeceğiniz günü hesaplarken son derece basit bir yöntem uygulayabilirsiniz. Son adet tarihinize göre beklenilen doğum gününe kaç gün kaldığını sayın. Bunun kaç hafta ve kaç güne denk geldiğini hesaplayın.işte kızlar doğru bir hesaplama....
urlacım raporu şimdi alsanda sonra alsanda ssk paranı ödeyecek......bizim yapmak istediğimiz doğum sonrasında evde kalacağımız süreyi uzatmak bebekle ilgilenmek açısından...bir nevi iznini doğum sonrasına aktarıyorsun....sende eğer sonrasında çalışacaksan 32.haftan dolunca bu raporu al.....raporu almadan işyerinde çalışmaya devam edersen sonrasına bu izni aktarma gibi bir şansın kalmıyor....
canım bende aynı şekildeyim göğsümün ucu karardı ve göğüslerim de hiç büyümedi hala eski sütyenlerimi giyiyorum o aldığım 10 kilodan biraz faydalanamadı memecikler yazık yaaa:) ya sütü olmazsa die korkuorum bende hem sezeryan olcak hem büyümediler ya süt olmazsa ya az olursa öfff
Bugün annem geliyor kıslarr
artık bende kalmaya başlayacak.
Işler konusunda artık rahatlayacağım.
Zaten izine ayrılıncada aydına gideceğim.benim doktor hastane orda ya!
Hatta hastane annemlerin evinin dibinde.
Martın başında izne ayrılırım.
Gerçi bir ay sıkılcam ama yapcak bişey yok.
öle yani..
Hafta sonu evdeydim dışarı çıkmadım.hava çok kötüydü fırtına vardı pazar günü.
Biraz etrafı toparladım.banyo tuvaleti temizledim.
Bugün biraz keyifsizim.
Hava gene kapalı.
Benimkiler de aynen seninkiler gibi.Süt olmazsa diye ben de korkuyorum.Haftaya kontrolüm var.Doktor ne diecek bakalım.
Hamile bayanlar hamileliklerinin kaçıncı haftasında olduklarını genelde doğru hesaplayamıyorlar. Bu nedenle doğum öncesi iznine ayrılmaları gereken zamanı da yanlış planlıyorlar. Bu konu ile ilgili bir kullanıcı yukarıda yazılan ifadelerin yeterince açık olmadığını belirtiyor. Oysa kanun bu konuda son derece net ve açık. Doğumdan 8 hafta önce izine ayrılınabilir diyor. Gebelik 40 hafta olduğuna göre 8 hafta öncesi 32. haftaya geliyor. Yani 32. haftanın dolmuş olması gerekli. Son adet tarihine göre 31 hafta 5 günlük gebeliği olan bir kadın 32. haftalık hamile değildir, 31 hafta 5 günlük hamiledir. Tüm yaş hesaplamalarında bitirilen yaş dikkate alınır. 31 hafta 5 günlük hamile bir kadının gününün dolmasına daha 8 hafta 2 gün vardır. Bu nedenle izine ayrılma hakkını elde edeceğiniz günü hesaplarken son derece basit bir yöntem uygulayabilirsiniz. Son adet tarihinize göre beklenilen doğum gününe kaç gün kaldığını sayın. Bunun kaç hafta ve kaç güne denk geldiğini hesaplayın.işte kızlar doğru bir hesaplama....
urlacım raporu şimdi alsanda sonra alsanda ssk paranı ödeyecek......bizim yapmak istediğimiz doğum sonrasında evde kalacağımız süreyi uzatmak bebekle ilgilenmek açısından...bir nevi iznini doğum sonrasına aktarıyorsun....sende eğer sonrasında çalışacaksan 32.haftan dolunca bu raporu al.....raporu almadan işyerinde çalışmaya devam edersen sonrasına bu izni aktarma gibi bir şansın kalmıyor....
canım doktora sorunca cevabını banada söyle tamammı ben çok merak ediyorum çünkü sormayı da unuttum doktora
Bugün annem geliyor kıslarr
artık bende kalmaya başlayacak.
Işler konusunda artık rahatlayacağım.
Zaten izine ayrılıncada aydına gideceğim.benim doktor hastane orda ya!
Hatta hastane annemlerin evinin dibinde.
Martın başında izne ayrılırım.
Gerçi bir ay sıkılcam ama yapcak bişey yok.
öle yani..
Hafta sonu evdeydim dışarı çıkmadım.hava çok kötüydü fırtına vardı pazar günü.
Biraz etrafı toparladım.banyo tuvaleti temizledim.
Bugün biraz keyifsizim.
Hava gene kapalı.
BURSA CANIM bebeğin kilosu az değil. gayet iyi. bundan sonra çom hılzlı kilo alıcaklar inşallah. hem bak geçen haftaya göre nerdeyse 300 gram almış azmı.. boyuda iyi doğduklarında ortalama 50 cm. oluyorlar.kızlar bende bugün doktora gittim
bebeğim baş aşağı duruyr
beni heyecan bastı kızlar
bebeğim n ormal gelecek galiba inşallah hayırlısıya
oğuşum 2 büklüm olmuş teyzeleri yeri dar geliyor öyleki yüzünü bile göremedik eller hep yüzünde :))
hiç fotosu yok üzüldüm:1no2:
bebişin boyu 35-36 cm miş
kilosu 1364 gram 2 haftada 1089dan 1364 olmuş kızlar
ultrasonun ölçümlerine göre bebeğim 30+1gözüküyor doğumtarihide 17 nisan bakalım hayırlısı
bu sefer doktor erkenden yolladı beni bana öle geldi
sinirim bozuldu yaa
bide bebişin kilosu bana az geldi kızlar
hoşgeldin canımm. tatilciler dönüyor yavaş yavaş.. delikafaduldenhepinize günaydın kızlar. hepinizi çok özledim.a.s., tatil bitti iş başı yaptık bakalım. hayırlısı. herekeze güzel, sağlıklı, mutlu huzur dolu bir gün diliyorum.
çiçekcim bence göğüslerin büyük olmasıyla sütün çok olmasının alakası yok. bebek çektikçe süt gelicek zaten süt geldikçede göğüsler ister istemez sütle dolacağından bomba gibi şişecek. bide şimdi baştan göğüsler büyüdü göbek büyümedi. göğüsler iri görünüyordu şimdi göbek göğüsü geçince sanki göğüsler küçülmüş gibi geliyor.ama alakası yok. algıda yanılma sadece..canım bende aynı şekildeyim göğsümün ucu karardı ve göğüslerim de hiç büyümedi hala eski sütyenlerimi giyiyorum o aldığım 10 kilodan biraz faydalanamadı memecikler yazık yaaa:) ya sütü olmazsa die korkuorum bende hem sezeryan olcak hem büyümediler ya süt olmazsa ya az olursa öfff
çiçek,benanber göğüslerin küçük olmasından korkmayın bence daha bebek doğunca süt dolacak onlar işte o zaman kocaman olacaklar.ama sezeryan olunca biraz geç geliyo süt. Önemli olan ucu var mı gögüslerinizin ona bakın. doktor onunla ilgili ne önerecekse onu yapmak lazım. yoksa slikon uç falan kullanmak zorunda kalınıyor.
çiçek,benanber göğüslerin küçük olmasından korkmayın bence daha bebek doğunca süt dolacak onlar işte o zaman kocaman olacaklar.ama sezeryan olunca biraz geç geliyo süt. Önemli olan ucu var mı gögüslerinizin ona bakın. doktor onunla ilgili ne önerecekse onu yapmak lazım. yoksa slikon uç falan kullanmak zorunda kalınıyor.
c.tesi aldıklarım...
benim şeker urlanın aldığından ,, ama hazır olarak almadım... ayrı ayrı aldım.. kendim yapacağım. .
ama son ay evdeyken (şekerlerini son ay alacağım çünkü) .. o yüzden resim koyamıyorum..
kapı süsü ; değişik üçgen tarzında bir süs onuda aldım ..
süsleme işlemlerine : 60 ytl para verdim...
alt açma +yastık + pike 3lü takım :
iç zıbın takımı ;
0+3 aylık :askılı badiler;
0+3 aylık : 2 adet : değişik renkte tulumlar ;
bonya kovası + su dökmek için kulplu tası
küvent askısı ;
banyo süngeri :
-------------
bebedor emzik,
bebedor tırmak makas seti
gaz yapmayan ikili biberon seti (içinde çubuğu varmış: , markasını unuttum şimdi) : 25 tl
bebedor tarak seti;
bebedor burun aspiratörü
bebedor silikon uçlu kaşık : 2,5 tl
uni yeni doğan ıslak pamuk : 3 lü paket : 11 tl
bebedor gögüs bedi :40 lı : 5,5 tl
lansion göğüs ucu kremi 36gm. :37 tl
lansion - süt poşeti 25 li : 27 tl
3 adet önlük : arkası muşambalı : 1,5 tl
bebek yan yatması için arasına koyulan süngerimsi bir şey vardı.. ismini bilmiyorum.. 13 tl
aklıma gelenler bunlardı,, toplam 300 ytl harcadım geldim işte....
buarada emzirme sütyenleri 13 - 15 tl
emzirme atleti : hatırladığım kadarıyla 17 tl miydi neydi,,onlarda almadım
c.tesi aldıklarım...
benim şeker urlanın aldığından ,, ama hazır olarak almadım... ayrı ayrı aldım.. kendim yapacağım. .
ama son ay evdeyken (şekerlerini son ay alacağım çünkü) .. o yüzden resim koyamıyorum..
kapı süsü ; değişik üçgen tarzında bir süs onuda aldım ..
süsleme işlemlerine : 60 ytl para verdim...
alt açma +yastık + pike 3lü takım :
iç zıbın takımı ;
0+3 aylık :askılı badiler;
0+3 aylık : 2 adet : değişik renkte tulumlar ;
bonya kovası + su dökmek için kulplu tası
küvent askısı ;
banyo süngeri :
-------------
bebedor emzik,
bebedor tırmak makas seti
gaz yapmayan ikili biberon seti (içinde çubuğu varmış: , markasını unuttum şimdi) : 25 tl
bebedor tarak seti;
bebedor burun aspiratörü
bebedor silikon uçlu kaşık : 2,5 tl
uni yeni doğan ıslak pamuk : 3 lü paket : 11 tl
bebedor gögüs bedi :40 lı : 5,5 tl
lansion göğüs ucu kremi 36gm. :37 tl
lansion - süt poşeti 25 li : 27 tl
3 adet önlük : arkası muşambalı : 1,5 tl
bebek yan yatması için arasına koyulan süngerimsi bir şey vardı.. ismini bilmiyorum.. 13 tl
aklıma gelenler bunlardı,, toplam 300 ytl harcadım geldim işte....
buarada emzirme sütyenleri 13 - 15 tl
emzirme atleti : hatırladığım kadarıyla 17 tl miydi neydi,,onlarda almadım
benimde anneme verdiğim siparişler geldi almanyadan oğluşumun bebefonu ve göğüs pompam geldi. ayrıca tabi doldurmuş dönmüş gene anneannesi kreminden kaşığına battaniyesine kadar yüklenmiş gelmiş sağolsun. 8 sene ara verince bu bebeğimde ilk bebek muamelesi görüyor valla. çok kısmetli sıpa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?