canım bizde eşimle arada aynı şekilde sabaahın köründe uyanırız pazarları hafta içi uyanmayız alarma pazar erkenden kalkar kahvaltı yapar tekrar uyku çöker uyuruzehehehheeselam kızlar,
bu uykusuzluk cidden başa bela olmaya başladı..c.tesi sabah 5 te uyandım, eşim de sesime kalktı sen yatmazsan bende uyumam deyip oturdu benimle beraber!gün aydınlanana kadar tv falan seyrettik,sonra 7 gibi hadi yürüyelim biraz dedi eşim..9 a kadar yürüdük, hafifte yağmur vardı..çok iyi geldi doğrusu..dönüştede simit falan aldık evemize gelip bi güzel kahvaltımızı yaptık..sonrada bi uyku bastırdıki sormayın:))) yatıp bi güzel uyuduk :))) bu ne perhiz bu ne lahana turşusu di mi! pazarda evden dışarı adım atamadık, hava çok kötüydü..boş boş oturdum valla hiç bi iş yapmadım..yani işin özü çok boş bi haftasonu geçirdim ilk kez((
kaynanalardan falan bahsetmişsiniz kızlar ama en azından sizinkiler (yarım ağızla bile olsa) alalım yapalım falan diyolar.. benim kayınvalidem vefat etmiş,kayınpederimin 2. eşide daha bizden para yemeyi planlıyodu..şimdi konuşmuyoruz bile!! babalar cidden evlat düşünemiyolar..ne varsa annelerde var valla..kadın ne derse adam onu yapıyor, çocuklarını gözü görmüyor bile, bazen merak edip arıyo eşm babasını ona bile kızıyo kadın..yani bence ne olursa olsun öz annenin yeri farklı, bi ucunda eşiniz var diye size kıyamazlar,iftira edip hakaret edemezler! bu açıdan bakın birde!
ilaç konusunda ben dr. ilk kan şuruplarını verdiğinden beri hiç aksatmadan her sabah içiyorum.. çünkü anemi benim ailemde kalıtsal, ve nelere yol açabileceğini çok iyi biliyorum.. dr. gerek yok diyene kadar da aynı düzende kullanmaya devam edeceğim.tavsiyem elevit melevit aksatabilirsiniz ama kan ilaçlarınızı ihmal etmeyin..bunun dışında kalsiyum alıyorum..zaten diş ağrılarım başlamıştı, kalsiyum kullanmaya başlayınca azaldı diş sorunlarım.. ha birde mide yanmaları için renue içiyorum ara sıra, birde asidopan gaz gidericim var ama onuda gerektikçe içiyorum..
kızlar bende bebek şekeri için badem şekeri almaya karar verdim.modada bi pastane var, kilosu 35 tl ama bişeyler yaparız dedi...sizce fiyatı nasıl??
bu arada şirvan aldıkların hayırlı olsun canım veee geçmiş olsun..kendine dikkat et emi!! şenay ve tuğçeden yoklama var, çok şükür iyilermiş..
atladıklarım için kusura bakmayın kızlar!!
haklısın canım içinde olmalı insanıncnm ben balık yağını kullanıyorum bence çok öenmli bu hap 2- 3 günde 1 içiyorum ama fazla gelmesin diye
bebeklerimizin beyin gelişimleri için önemli bir hap
oy oyoy maşallah selinay ya neyle besleniyosun sen
çok ii ya
valla urlacım benim annem ilk önce babaanne oldu abim yurtdışında oturuyor yenge hanım bizle konuşmadığı halde annem burdan oraya neler neler gönderdi
yaa bir bilseniz
insanın içinde olsun
hala bile gönderiyor ama böle insanlara da düzgün gelin düşmüyor
kız bursasu abur cubur çok yiyom çocuk obez olacak bende doktor kızdı, bu günden itibaren dikkat ediyim diyom ama nerde..........................
KIZLAR.............
beim akıntım biraz cok sanki sizde varmı?
selam kızlar,
bu uykusuzluk cidden başa bela olmaya başladı..c.tesi sabah 5 te uyandım, eşim de sesime kalktı sen yatmazsan bende uyumam deyip oturdu benimle beraber!gün aydınlanana kadar tv falan seyrettik,sonra 7 gibi hadi yürüyelim biraz dedi eşim..9 a kadar yürüdük, hafifte yağmur vardı..çok iyi geldi doğrusu..dönüştede simit falan aldık evemize gelip bi güzel kahvaltımızı yaptık..sonrada bi uyku bastırdıki sormayın:))) yatıp bi güzel uyuduk :))) bu ne perhiz bu ne lahana turşusu di mi! pazarda evden dışarı adım atamadık, hava çok kötüydü..boş boş oturdum valla hiç bi iş yapmadım..yani işin özü çok boş bi haftasonu geçirdim ilk kez((
kaynanalardan falan bahsetmişsiniz kızlar ama en azından sizinkiler (yarım ağızla bile olsa) alalım yapalım falan diyolar.. benim kayınvalidem vefat etmiş,kayınpederimin 2. eşide daha bizden para yemeyi planlıyodu..şimdi konuşmuyoruz bile!! babalar cidden evlat düşünemiyolar..ne varsa annelerde var valla..kadın ne derse adam onu yapıyor, çocuklarını gözü görmüyor bile, bazen merak edip arıyo eşm babasını ona bile kızıyo kadın..yani bence ne olursa olsun öz annenin yeri farklı, bi ucunda eşiniz var diye size kıyamazlar,iftira edip hakaret edemezler! bu açıdan bakın birde!
ilaç konusunda ben dr. ilk kan şuruplarını verdiğinden beri hiç aksatmadan her sabah içiyorum.. çünkü anemi benim ailemde kalıtsal, ve nelere yol açabileceğini çok iyi biliyorum.. dr. gerek yok diyene kadar da aynı düzende kullanmaya devam edeceğim.tavsiyem elevit melevit aksatabilirsiniz ama kan ilaçlarınızı ihmal etmeyin..bunun dışında kalsiyum alıyorum..zaten diş ağrılarım başlamıştı, kalsiyum kullanmaya başlayınca azaldı diş sorunlarım.. ha birde mide yanmaları için renue içiyorum ara sıra, birde asidopan gaz gidericim var ama onuda gerektikçe içiyorum..
kızlar bende bebek şekeri için badem şekeri almaya karar verdim.modada bi pastane var, kilosu 35 tl ama bişeyler yaparız dedi...sizce fiyatı nasıl??
bu arada şirvan aldıkların hayırlı olsun canım veee geçmiş olsun..kendine dikkat et emi!! şenay ve tuğçeden yoklama var, çok şükür iyilermiş..
atladıklarım için kusura bakmayın kızlar!!
ben muhasebeyi aradım 32.HAFTAMA YAKLAŞIYORUM YA
ben AMCAMIN YANINDA CALIŞIYORUM
dediki 32.haftada calışamaz raporu al getir ama sen calış dedi...
bende dedimki bu parayı ssk mı ödücek yoksa amcammı?
amcam ödücekse istemem cünkü ona yük olmak istemıyorum.........
dediki dogum öncesi izninden (yani calışmaz raporu aldıgım günleri) hem ssk hem amcan dedi ben dedim amcamdan almak istemıyorum peki ozaman dedi
dogumdan sonraki paramıda ssk vericekmiş diye anladım umarım yanlış olmamıştır
BİLEN VARSA YARDIMCI OLSUN
bide dogumdan 6 hafta sonra ssk'dan alınıyormuş bu para
evet yaaaglnm sağol canım herşey yolunda. anladığım kadarıyla send de sorun yok.
selinay maşşalah bebğine. güzel beslemişsin
hep babanelerden şikayet etmişsinizde bizim buralarda da babaneler düşer çabaya. anneanneler pek yanaşmazlar. varsa yoksa erkek evlat .:dilcikarsinir oluyom), gerçi bizim babaannen kendine hayrı yok., gölge etmesin tek isteğim bu. (allahım sen affet:Saruboceq:)
urla benim akıntıda çok beee. çamaşır iki satte mahvoluyo.
sagol cnmsağol urlacım darısı başına canım bu arada bendede akıntı var kokusuz ve renksizse sorun yok canım zaten...................
şirvancım öksürürken bebğe bi zarar vermezsin canım düşünsene ilk zamanlar miğde bulantılarımızı içimiz dışımıza çıkıyodu nerdeyse.................
ben hiç ilaç kullanma tarftarı değilim gebelikte ama çok gerekli olduğu zaman belki 1 tane parol olabilir.................
UrlaCım 32.hftda izne ayrılacaksan çalışamaz raporu yok devam edicem dersen çalışabilir 37.hftya kadar raporu alacaksın 37.hftdan sonrada iznine çıkınca amcandan para almayacaksın paranı ssk dan alacaksın yani amcanın cebinden para çıkmayacak ssk primlerin yattığı için doğumdan önce 120 günlük bütün parayı sskdan sonra alacaksın.Bildiğim kadarıyla doğumdan 56 gün sonrasında ssk dan paranı alabiliyorsun.ben muhasebeyi aradım 32.HAFTAMA YAKLAŞIYORUM YA
ben AMCAMIN YANINDA CALIŞIYORUM
dediki 32.haftada calışamaz raporu al getir ama sen calış dedi...
bende dedimki bu parayı ssk mı ödücek yoksa amcammı?
amcam ödücekse istemem cünkü ona yük olmak istemıyorum.........
dediki dogum öncesi izninden (yani calışmaz raporu aldıgım günleri) hem ssk hem amcan dedi ben dedim amcamdan almak istemıyorum peki ozaman dedi
dogumdan sonraki paramıda ssk vericekmiş diye anladım umarım yanlış olmamıştır
BİLEN VARSA YARDIMCI OLSUN
bide dogumdan 6 hafta sonra ssk'dan alınıyormuş bu para
şirvan valla benimkide öyle yaa
bir konudan bir konuya atlar
bide milletin içinde ne diyor bişeyler beğenmişte 900 milyonmuş onu alacakmış öyle karışık anlatıyorki ne olduğunu da analyamadım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ama gel gelelim daha bişey göremedik hava atmayıda biliyor yani
UrlaCım 32.hftda izne ayrılacaksan çalışamaz raporu yok devam edicem dersen çalışabilir 37.hftya kadar raporu alacaksın 37.hftdan sonrada iznine çıkınca amcandan para almayacaksın paranı ssk dan alacaksın yani amcanın cebinden para çıkmayacak ssk primlerin yattığı için doğumdan önce 120 günlük bütün parayı sskdan sonra alacaksın.Bildiğim kadarıyla doğumdan 56 gün sonrasında ssk dan paranı alabiliyorsun.
Yalnız 32.hftda çalışabilir raporu aldktan sonra 37.hftda izne ayrılma raporunda eğer devam edeceksen bu çalıştığın kısmın izin süresinin doğum sonrasına aktarılmıştır ibaresine dikkat et....uzun yazdım inş.anlatabilmişimdir...
aradım doktoru, hiç bi sorun çıkmamış çok şükür. kan hapıma dikkat etmem gerekiyo tek.
bu arada kızlar sizden özel bi ricam var. benim ablamın bebeği olmuyo. 20 yıllık evli. bi kere düşük yaptı defalarca denediler ama olmadı. onlarda bıktıkları için artık uğraşmıyolar. dua her derdin ilacıdır. hele tanımadığın insanlara yaptığın içten dualar. o yüzden sizden ablam için dua istiyorum arkadaşlar. Allahım bu güzel duyguyu onada nasip etsin. kalbi yumuşasın. eniştem babalık duygusunu yaşasın. inşallah:Saruboceq:
aradım doktoru, hiç bi sorun çıkmamış çok şükür. kan hapıma dikkat etmem gerekiyo tek.
bu arada kızlar sizden özel bi ricam var. benim ablamın bebeği olmuyo. 20 yıllık evli. bi kere düşük yaptı defalarca denediler ama olmadı. onlarda bıktıkları için artık uğraşmıyolar. dua her derdin ilacıdır. hele tanımadığın insanlara yaptığın içten dualar. o yüzden sizden ablam için dua istiyorum arkadaşlar. Allahım bu güzel duyguyu onada nasip etsin. kalbi yumuşasın. eniştem babalık duygusunu yaşasın. inşallah:Saruboceq:
onu ekletmezsen 32.hftdan sonra çalışmamış kabul ediliyormuş hastanede dikkat et cnmcanım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ;
çalıştığın kısmın izin süresinin doğum sonrasına aktarılmıştır
bak rapora böyle yazılıyormuş diye bilmiyorudm. iyi oldu öğrendiğim.
bende ay sonunda alacağım raporu ....
amanın koyunvalideler konusu açılmış aldırmayın kızlar yahu......herkesta aynı sorun tabi....anneanne olmanın farkıda bence annelerinizin bebeğin dışında kendi evladınıda önemsiyor oluşu....babaanneler bir bıcırık sevcez düşüncesi ile ama kendi annelerimiz yavrum kendi küçük nasıl bakacak şefkatiyle olaya bakıyorlar.....ne yazıkki benim kızımın anneanneside dedeside yok( ben annemi babamı kaybettim çünkü.....benimde kayınvalidem güç bela bu hafta yaptı alışveriş ama zaten pek bişey bırakmadık ona....ama 2 ay önce doğum yapan kendi kızına 4.ayda başlayıp geceliğine kadar almıştı.... gözle görünce daha bir koyuyor ama evladımın başında babası ile ben olayım yeter.....
canım tabii ederiz ne demek ,
ilkini ben başlatım..
tüm çoçuğu olmayanlara hayırlı evlatlar nasip et yüce rabbim.
onlarda bu güzel duyguları tatsınlar...
çok sevindim sonuçlarının iyi çıkmasına...aradım doktoru, hiç bi sorun çıkmamış çok şükür. kan hapıma dikkat etmem gerekiyo tek.
UrlaCım 32.hftda izne ayrılacaksan çalışamaz raporu yok devam edicem dersen çalışabilir 37.hftya kadar raporu alacaksın 37.hftdan sonrada iznine çıkınca amcandan para almayacaksın paranı ssk dan alacaksın yani amcanın cebinden para çıkmayacak ssk primlerin yattığı için doğumdan önce 120 günlük bütün parayı sskdan sonra alacaksın.Bildiğim kadarıyla doğumdan 56 gün sonrasında ssk dan paranı alabiliyorsun.
Yalnız 32.hftda çalışabilir raporu aldktan sonra 37.hftda izne ayrılma raporunda eğer devam edeceksen bu çalıştığın kısmın izin süresinin doğum sonrasına aktarılmıştır ibaresine dikkat et....uzun yazdım inş.anlatabilmişimdir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?