Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kıyamam zeynep e yaa( gözümün önüne geldi o hali duygusalım zaten oturur ağlarım yine şimdi
oof çok zor çook böyle böyle büyücekler işte allah bize güç versin sana 2 kat versin şenay
işin var o zaman şenaycım zeynep yemek yemıyosa ama alışıcak enınde sonunda kendini uzme genede canım
Ah canım benim ya kıyamam.Şenaycım çok zor ama alışacağız mecbur(
Oyy kıyamamben sana.Benim annem yakınımda,ne zaman istersem yanıma gelebiliyor,ya da ben gidebiliyorum.Hatta bıraksam Miray ı alıp büyütüp bize geri verebilir,çok hevesli,çok şanslıyım o konuda.
Ay aynı ya,adamın hep o aklında ben kızımı kimseye veremem diyor,sanki alan vardı da))
Kuzum ya,demek anlıyor senin yokluğunu,ben şimdiye kadar 9:30 da gidip 11 de eve geldim,pek anlamamıştır sanırım,ama yine de annemin birşey yedirişiyle benim yedirişim bile farklı ya,diyorum aaa ben öyle yapmıyorum,ama nereye kadar diyeceksin ki öyle yap böyle yapma,çocuk 2 arada büyüyecek.
herkes doğumdoğuma nasıl girdiğini yazmış buda benimki esasında nasıl hamile kaldığımı anlatayım 2005 yılında evlendim katiyyen çocuk düşünmediğim için salak gibi spiral taktırdım hormonlusundan sonra yumurtalıklarımda kist oldu çıkardık neyse ben spiralden sonra hamile kaldım bebeiğimi 3 aylıkken karnımda ölmüş kürtajla aldılar bu benim için baya bi yıkım oldu yine aynı şeyleri yaşarım diye bebek konusunu 1 sene rafa kaldırdık sonra eşim artık bebek istiyorum dedi korunmayı bıraktık 6 ay sonunda hala bebek yoktu doktor gittim bütün tahlil tetkik herşey yapıldı herşey normal eşime tahliller yapıldı telefonda eşim sperm sayısının 2 milyon olduğunu ve bu rakamlarla çocuk olmayacağını söyledi o kadar üzüldüm ki anlatamam sonra doktorumuz direk tüp bebek yapın dedi bende kendimi biraz toparlayıp tüp bebek merkezi aramaya koyuldum eşiminde benimde moral sıfır sonra bir akşam ağlarken ey kuru dallara can veren allahım eğer sen istersen bebeğim olur bana hayırlı bir evlat ver diye dua ettim neyse biz o ay ayvalığa tatile gittik dönişte belim çok ağrıyordu belimde fıtık var annemde kaldım bir hafta ama çok kötü tutuldum kaldım eşim doktor iğne yapayım diyor yok diyorum içimden birşey katiyyen ilaç içme diyor ağrılarım geçmeyince eşim kas gevşetici yapayım dedi anneme test aldırdım sonuç negatif 2 sonra yani 08.08.08 cuma test aldım bir yanım olamaz diyor bir yanım yap esra diyor daha adetime 1 gün var neyse akşam saati banyoda testi yaptım veeee iki kırmızı çıktı o an gözyaşları içinde kaldım hemen şükür namazı kıldım eşimi arayıp ağlaya ağlaya hani bebeğimizi olmayacaktı hamileyim dedim eşim evimizde ben annemlerdeydim eşim hemen geldi bu anlattığım olaylar 1 ay içinde oldu çok zor geçen hamilelik dönemimden sonra doktorumuzla sezeryan gününü tespit ettik beklene tarih 19 nisandı biz 10 nisan olsun istedik 10 nisan cuma büyük gün eşim kendi çalıştığı hastanede istemişti doğumu ama ben evime yakın olan ve sonuna kadar beni destekleyen doktorumun yapmasını istedim doğumumu sabah erkenden kalktık güzel banyomu yaptım annem babam kardeşim bizdeydi eşimle önce biz gittik arabayı ben kullandım o halimle çünkü eşim kullanmıyor gayet sakin bir şekilde odaya aldılar beni doktorum geldi ellerimi tuttu biraz sonra ameliyathanedeyim seni orda bekliyorum dedi son kez nst de oğlumun kalp atışlarını duyunca gözyaşlarımı tutamadım zırıl zırıl ağladım annem ve eşimde ağlıyordu biz doktorumla epidural diye karar verdik ameliyathanedeydim annem ağlıyordu ben hepsine öpücük verdim iki kişi çıkıcaz burdan annecim dua et dedim ameliyathane buz gibiydi doktorum 12 saat hiçbirşey yeme içme demişti ben salak 2 bardak su içip çıktım evden neyse epidural için belime katedreli taktılar uyuşmamı bekliyorlar ama ben uyuşmuyorum doktoruma başım uyuşuyor diyorum bir heyecan esra genele geçiyoruz diyor ben kusmaya başlıyorum orda herşey koptu gözümü açtığımda odamda üzerimi giydiriyorlardı hemen bebeğim nerde diye ağlamaya başladım ve nerden aklıma geldiyse ayetel kürsiyi bağıra bağıra okumaya başladım sesler çok uzaktı kulağıma annem çok güzel oğlumuz oldu diyordu bebeğimi verin diye ağlıyordum şimdi geliyor oğlun dedi hemşire çok yorgundum veeeeee sarı kafalı tosunum kucağımdaydı o ilk bakışı ölsem unutamam kucağımdayken ağlaya ağlaya allahım olmayanlara da ver diye dua etmiştim işte böyle çoook uzun oldu ama hiç yazmamıştım
rabbime sonsuz şükürler olsun meleklerimizi bize bağışladı allah olmayanlarada nasip etsin inşallah.
Kuzum ya,demek anlıyor senin yokluğunu,ben şimdiye kadar 9:30 da gidip 11 de eve geldim,pek anlamamıştır sanırım,ama yine de annemin birşey yedirişiyle benim yedirişim bile farklı ya,diyorum aaa ben öyle yapmıyorum,ama nereye kadar diyeceksin ki öyle yap böyle yapma,çocuk 2 arada büyüyecek.
Şenay 2 si birbirinin farkındalar mı,yani birlikte birşey yapıyorlar mı,hani el uzatma falan..Ben hiç ikiz büyüyen bebekler görmedim de,çok tatlıdırlar eminim.
ellerini tutuyolar hatta bu gün zeren zeynebin tadına bakmayı denedi:))))))))) en çok birbirlerinin ellerindeki oyuncaklara saldırıyolar ikisindede aynı oyuncak olsa bile diğerindeki cazip geliyo nedense tekrar sağolun kızlar bende yatayım yarın kontrolümüz var öpüyorum hepinizi
5. ayda rota aşısı varmı ki..herkese merhaba arkadaşlar..
eşimin yüksek becerileri sayesinde ki o beni de suçluyor laptopumuz arıza yaptı.yapabilirler diye bi teknik servise verdik onlarda harddisk in canına okumuşlar..yani minik bebeğimin 5 aylık resimleri-videoları, benim hamilelik resimlerim hepsini yok etmişler sağolsunlar..hatta o kadar iş bilmezlermişki harddiski bile yanlış takmışlar..zonguldak da yapılacak hiç bişey yoktu ve ist a veri kurtarma merkezine gönderdik..akıllı biz..hiç bir resmi yedeklememişiz..sadece benim arkadaşlara mail attığım resimler var..işin kötüsü hamileliğe kadar bütün resimler yedekli..umarım bebeişim fotolarını kurtarabilirler...
ben size örnek olayım arkadaşlar muhakak bebeğinizin ve değerli şeylerinizin hatta her şeyinizin yedeklerini yapın..
bebeği kontrole götürdüm cuma günü ve rota aşısını yaptırdım.....yine çok az kilo almış..6,300 civarı.boyu da sadece 1 cm uzamış bu aya 63,5 olmuş..doktorumuz sağolsun ek gıdayı kesmemi söyledi..uyurken süt verme dedi..ben derdimi anlatamıyorum ki almıyo işte çocuk..kesin bişeyi yanlış yapıyorsunuzdur diyor..of offf...
bu arada diğer kontrole giden bebişlerimize maşallah..büyüsünler kocaman olsular inşallah hihoyyyt
inşallah canım...Ayy,en korktuğum şey,inşallah kurtarabilirsiniz fotoları.
ne kadar güzel aslında allah kurtarmış seni..:)..o anı iyi hatırlamak harika olsa gerek...merhaba güzel annişler geçmişi okumayı bitiremedim daha ama doğumlar konuşulmuş benimde baya komikti normal doğum yaptım 5'e kadar sancı çektim eşimi kaldırdım yok dr daha gelmedi yok 5 dk ara olmadı sancı banyo yaptım oyalana oyalana 8:30 yaptım dr a hstde bir poğaça yiyeyim girerken su mak.gördüm su içeyim doğuhaneye bir girdim sancınmı var dediler belim ağrıyo filan diyorum bi muayene ettiler bir panik bir panik herkes bende rahat epidural istiyorum filan diyorum kadında demezmi epidural yapılana kadar doğurursun az daha evde kalsam yolda doğuracakmışım 8 cm le hstye gittim tamamen normal oldu doğumum)
yaşadıklarını ne kadar da güzel tanımlamışsın..ben de ailemden ayrı yaşıyorum ve yanımızda tek bir akrabamız bile yok..20 günlükdğ benim de kıızm elime kaldığında..her şeyini eşimle beraber yaptık..hala da öyle..ah bi de çalışmasaydım keşke...sanki daha önce hiç mutlu olmamış gibiyim...ya benide duygulandırdın deniz :çok üzgünüm:
beni annem doğumdan 10 gün sonra bırakıp gitti.dedem çok hastaydı çok kızmıştım ona gidip 3 ay boyunca dedeme baktı ananemle birlikte çok kızıyordum dedemin 5 çocuğu var ama benim 1 annem var beni bırakıp gittin diye 2 temmuzda dedem vefat etti.şimdi hem iyiki gitmiş diyorum hemde çektiğim o zorlukları anımsıyorum.tek başıma büyütüyorum bebeğimi kayınvalidemde yok bi akraba deneyimli bi büyük yok yakınımda.burda sizlerle paylaştıklarımızla birbirimizden öğrendiklerimizi uyguluyorum.ve her gece Rabbime beni mükemmel bi anne yapması için yalvarıyorum.tek yardımcım sensin diyorum.
aydan aya gidiyoruz annemlere 3 4 gün kalıp dönüyorum.dinleniyor muyum HAYIR.öyle alışmışımki kendi başımalığıma düzenimi oturtmuşum hiçbir yer rahat gelmiyor.
ben küçükken oyuncak bebeklerle hiç oynamadım erkek gibiydim kismenin çocuğunuda 2 3 dakikadan fazla kucağımda tutmadım.ama hastaneden çıktım herşeyini ben yaptım bebeğimin 10 günlük sezeryanlı yalnız kaldım ben yıkadım.ellerim titrerdi acıdan.gece bir kez olsunbile eşime ben yoruldum bu seferde sen bak bebeğe demedim.
o benim ilk bebeğim oynadığım bu ilk ve en güzel evcilik oyun olmaktan çıktı.yeni evliyken oyun gibiydi.şimdi ben anneyim.artık kızım için yaşıyorum.kimseye ihtiyaç duymamayı öğrendim.ama onun bana çok ihtiyacı var.o büyüyüp anne olduğunda bile onu asla bırakmıcam
çok uzun oldu ama birden içim doldu dertleşecek sizden başka kimim var ki:a015:
ya bende diorumki arayı fazla açmadan 2. bebeği mi yapsak
sanada geçmiş olsun canım.fıtık beni rahatsız etmiyodu da geçenlerde kitlendi belim koltuktan sedyeye alamadılar 10 gün kadar oldu hala pek iyileşemedim tekerlekli sandalyeyle geziyordum 2-3 gündür Allah a şükür ayaklandım ama bebeğe bakacak kadar iyi değilim daha.olmazsa haftaya istanbula gideceğim buradaki en özel hastane bile istanbuldaki en dandik yapamaz....
sinehas eşim fizik tedavi uzmanı gelirsen yardımcı olurum çook geçmiş olsun..
kızlar mama sandalyesi bakıyorum annem gereği yok diyor evde yer kalmadı acaba lazım olur mu ev anaokulu gibi yo yok
meraklı dünden beri ferro sanol veriyorum oğlişe içiyo valla sanırım benim oğlum obez olacak baksanıza sizin bebişlere iğrenç gelen şeyleri bile yiyor, kakamızda simsiyah oldu bile...
Bizimki de ferro sanol içiyor ve rahatsız oluyor gibi bir hali yok.
ya benide duygulandırdın deniz :çok üzgünüm:
beni annem doğumdan 10 gün sonra bırakıp gitti.dedem çok hastaydı çok kızmıştım ona gidip 3 ay boyunca dedeme baktı ananemle birlikte çok kızıyordum dedemin 5 çocuğu var ama benim 1 annem var beni bırakıp gittin diye 2 temmuzda dedem vefat etti.şimdi hem iyiki gitmiş diyorum hemde çektiğim o zorlukları anımsıyorum.tek başıma büyütüyorum bebeğimi kayınvalidemde yok bi akraba deneyimli bi büyük yok yakınımda.burda sizlerle paylaştıklarımızla birbirimizden öğrendiklerimizi uyguluyorum.ve her gece Rabbime beni mükemmel bi anne yapması için yalvarıyorum.tek yardımcım sensin diyorum.
aydan aya gidiyoruz annemlere 3 4 gün kalıp dönüyorum.dinleniyor muyum HAYIR.öyle alışmışımki kendi başımalığıma düzenimi oturtmuşum hiçbir yer rahat gelmiyor.
ben küçükken oyuncak bebeklerle hiç oynamadım erkek gibiydim kismenin çocuğunuda 2 3 dakikadan fazla kucağımda tutmadım.ama hastaneden çıktım herşeyini ben yaptım bebeğimin 10 günlük sezeryanlı yalnız kaldım ben yıkadım.ellerim titrerdi acıdan.gece bir kez olsunbile eşime ben yoruldum bu seferde sen bak bebeğe demedim.
o benim ilk bebeğim oynadığım bu ilk ve en güzel evcilik oyun olmaktan çıktı.yeni evliyken oyun gibiydi.şimdi ben anneyim.artık kızım için yaşıyorum.kimseye ihtiyaç duymamayı öğrendim.ama onun bana çok ihtiyacı var.o büyüyüp anne olduğunda bile onu asla bırakmıcam
çok uzun oldu ama birden içim doldu dertleşecek sizden başka kimim var ki:a015:
canım zorluklar çekmişsin ama sonu mutlu bitmiş hikayenin ne güzel işte.. bu arada yine genel anestezinin berbat bir örnegini okuduk yine sayende. uyanışın çok kötü olmuş. çok mutluyum spinal anestezi ile olduguma.allah yasatmasın genel anestezi ile ameliyat bana...herkes doğumdoğuma nasıl girdiğini yazmış buda benimki esasında nasıl hamile kaldığımı anlatayım 2005 yılında evlendim katiyyen çocuk düşünmediğim için salak gibi spiral taktırdım hormonlusundan sonra yumurtalıklarımda kist oldu çıkardık neyse ben spiralden sonra hamile kaldım bebeiğimi 3 aylıkken karnımda ölmüş kürtajla aldılar bu benim için baya bi yıkım oldu yine aynı şeyleri yaşarım diye bebek konusunu 1 sene rafa kaldırdık sonra eşim artık bebek istiyorum dedi korunmayı bıraktık 6 ay sonunda hala bebek yoktu doktor gittim bütün tahlil tetkik herşey yapıldı herşey normal eşime tahliller yapıldı telefonda eşim sperm sayısının 2 milyon olduğunu ve bu rakamlarla çocuk olmayacağını söyledi o kadar üzüldüm ki anlatamam sonra doktorumuz direk tüp bebek yapın dedi bende kendimi biraz toparlayıp tüp bebek merkezi aramaya koyuldum eşiminde benimde moral sıfır sonra bir akşam ağlarken ey kuru dallara can veren allahım eğer sen istersen bebeğim olur bana hayırlı bir evlat ver diye dua ettim neyse biz o ay ayvalığa tatile gittik dönişte belim çok ağrıyordu belimde fıtık var annemde kaldım bir hafta ama çok kötü tutuldum kaldım eşim doktor iğne yapayım diyor yok diyorum içimden birşey katiyyen ilaç içme diyor ağrılarım geçmeyince eşim kas gevşetici yapayım dedi anneme test aldırdım sonuç negatif 2 sonra yani 08.08.08 cuma test aldım bir yanım olamaz diyor bir yanım yap esra diyor daha adetime 1 gün var neyse akşam saati banyoda testi yaptım veeee iki kırmızı çıktı o an gözyaşları içinde kaldım hemen şükür namazı kıldım eşimi arayıp ağlaya ağlaya hani bebeğimizi olmayacaktı hamileyim dedim eşim evimizde ben annemlerdeydim eşim hemen geldi bu anlattığım olaylar 1 ay içinde oldu çok zor geçen hamilelik dönemimden sonra doktorumuzla sezeryan gününü tespit ettik beklene tarih 19 nisandı biz 10 nisan olsun istedik 10 nisan cuma büyük gün eşim kendi çalıştığı hastanede istemişti doğumu ama ben evime yakın olan ve sonuna kadar beni destekleyen doktorumun yapmasını istedim doğumumu sabah erkenden kalktık güzel banyomu yaptım annem babam kardeşim bizdeydi eşimle önce biz gittik arabayı ben kullandım o halimle çünkü eşim kullanmıyor gayet sakin bir şekilde odaya aldılar beni doktorum geldi ellerimi tuttu biraz sonra ameliyathanedeyim seni orda bekliyorum dedi son kez nst de oğlumun kalp atışlarını duyunca gözyaşlarımı tutamadım zırıl zırıl ağladım annem ve eşimde ağlıyordu biz doktorumla epidural diye karar verdik ameliyathanedeydim annem ağlıyordu ben hepsine öpücük verdim iki kişi çıkıcaz burdan annecim dua et dedim ameliyathane buz gibiydi doktorum 12 saat hiçbirşey yeme içme demişti ben salak 2 bardak su içip çıktım evden neyse epidural için belime katedreli taktılar uyuşmamı bekliyorlar ama ben uyuşmuyorum doktoruma başım uyuşuyor diyorum bir heyecan esra genele geçiyoruz diyor ben kusmaya başlıyorum orda herşey koptu gözümü açtığımda odamda üzerimi giydiriyorlardı hemen bebeğim nerde diye ağlamaya başladım ve nerden aklıma geldiyse ayetel kürsiyi bağıra bağıra okumaya başladım sesler çok uzaktı kulağıma annem çok güzel oğlumuz oldu diyordu bebeğimi verin diye ağlıyordum şimdi geliyor oğlun dedi hemşire çok yorgundum veeeeee sarı kafalı tosunum kucağımdaydı o ilk bakışı ölsem unutamam kucağımdayken ağlaya ağlaya allahım olmayanlara da ver diye dua etmiştim işte böyle çoook uzun oldu ama hiç yazmamıştım
rabbime sonsuz şükürler olsun meleklerimizi bize bağışladı allah olmayanlarada nasip etsin inşallah.
ii geceler kızlar nasılsnz ben çok iiyim sınavları atlattık solugum genişledi vallaa artık rahat raht oturrm pc başındaaaaa
kızlar büyük ihtimalle geçtim bugnkü sınavda ii geçtiii
ii geceler kızlar nasılsnz ben çok iiyim sınavları atlattık solugum genişledi vallaa artık rahat raht oturrm pc başındaaaaa
kızlar büyük ihtimalle geçtim bugnkü sınavda ii geçtiii