• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri

bnm eşim de hiç yardım etmez evde.dün çocuk aç ona bi yandan mama hazırlıyorum bi yandan makinaya bulaşık yerleştiriyorum derken komşu geldi dedim bari sen yedir bnde mutfağı halledeyim geldi ve ben nasıl yedircem diyoo.
dedim çocuğun eline versen artık kendide yiyoo sadece yanında ol boğazına kaçmasın.
yinede kör kendi işini kendin gör dedim daha azranın maması bitmemişdiki siyah pantolon ütüle bana demezmi
bnde dedim ben nasıl ütülicem :)))))))))9
nitekim akşam gıcıklığına ütülemedim
sabah verdim ütüyü eline ütüle şimdi dedim
50 tane pantolonu vardır ütülü nerde ütüsüz var onu giymek ister
anlamadım gitti valla..

emelcim sıkma canını çünkü bizlerin morali nekadar bozuksa ister istemez bebeklerimize yansıyor.bizde çok büyük kavgalar ediyoruz geçen de anlattım hatta ama neden bilmiyorum kızımı kucağım aldığımda dünyam değişiyor.
sadece bebeğine sarıl ve öyle sakinleş ve ne olursa olsun üzüpde yıpratma kendini....

masallah bukadar seyi nezaman yapcaksınız ...
ben o gün işteyim..
ordan anneme gitcem, eşim 20,30 gibi iş çıkısı bizi alcak sonrasını bilmiyom.. ben kimseyi davet edemem eve.. o saatten sonra bişi olmaz..

arkadas davet ediyor bakalım..
bişiler yapıp götürürüm diye düsünüyorum gidersek...

feridecim hediyen geldi canım çok teşekkür ederizz çok beğendim canımm akşam resmini çeker koyarım :)

valla ben severım yemek yapmayı ama selenle zor olsada ıdare edıcem artık :))

ya benim menüm hazır dı ama şu sosisli milföyü de yapcam çelmeyin kıslar aklımı :)))
z.yağlıları yarın akşam yapcam gerisi olur zatenn

slmmm..

10 da kalktıkk..beyefendiye ne güzelkahvaltı hazırladım açmıoo ağzını yaaaa..eşşekk çocukkk.

evet kızlarrr..benndee pesss dedim artık ama napalımm..hep bi bahanesi varr..hava çok sisliymişş otobüs yolda kalırsa tek başıma olmazmışş..bakalım bu hafta ne bahane bulacakk..

ama işin şu yönüde varkii sadece biraz kıskanç onun haricinde çok çok iyidirr..kağanı beraber büyütüyoruzz..yemeğini yedirir..altını değişirrr..üstelik ben hala pamukla alıommmm..

ayağında sallarrr..ev işlerine yardımcı olurr..yemek yapamadıysamm hallederiz der..napalım bu kadar ii yönü varkende o yönü çekilioo..:)))

emelcimm çok çokk üzüldümm vallaa..allah yardımcınn olsunnn..yürüteci balkondan atınca eşinde dışarıya bile rezil olduk die düşünüyodurr..ne denir bilmiomm..inşallah bi an önce düzelir aranızz..hakkınızda hayırlısı olsunn..

ekmek yapma makinesinden bahsetmişsiniz.
çiçekcim sen hamileliğinde yapmıyormuydun durmadan ekmek çok seviyordun hani.şimdi zavallı makineyi kötülemişsin anlamadım!!!!!

valla biz yapıyoruz güzelde oluyor.sinbo markası.
hatta aynı makinede tarifler vardı cevizli kek yaptık süperr oldu..
tavsiye ederim

geda sanırım emel..
tatlım olur böle şeyler üzülme inşallah düzelir aranız.
bardağın taştığı yere gelmişsiniz ama düzelirsiniz bence.

bEN GELDİM,KALABALIK DAĞILMIŞ,tUĞBA MRB NASILSIN :-))

aYSUN ,biz de 6-7 aylık falandı herhalde,ayırdık odasına,odalarımız karşılıklı,ayrıca telsizi de kuruyoruz,duyuyoruz sesini.

Birşey soracağım size:
Ben Miray eğer emerken uyumazsa ,kendi yatağına yatırıyorum,öyle uyuyor,odadan da çıkıyorum genelde,çünkü,odasında beni görürse oyun yapmaya başlıyor.Akşamüstü de kayınvalidemle konuşuyorduk,Miray ı sordu,dedim yatağına yatırdım,uyuyacak kendisi.Aaa olur mu,git bak çocuğa,yok ağzına birşey alır,yok şöööle olur faln dedi.Eltim var,o çocuklarını hep kendi yanlarında yatarak uyuturmuşl falan..Ben de görmüştüm,3 yaşındaki oğlu o yaşta bile,annesinin kulakalrıyla oynamadan uyuyamazmış mesela,bizim yanımızda bile öyle uyuturdu.
Şimdi benim aklıma takıldı,ben mi doğru yapıyorum,o mu?
Ben böyle yapınca ona sevgimi vermiyorum diye düşünülebilir mi,o öyle yaparak çocuğuna sevgisini daha mı belli ediyor?
Yani ben çocuğumu odasına terk ederek mi uyutuyorum,Aramızda sallamadan yatağına bırakarak uyutanlar var benim gibi onalar yanlış anlamasınlar lütfen,kafam karıştı,kaynanam öyle deyince?????????

en doğrusunu yapıyosun maşallah miraya darısı bizimkilerin başına.

ay evett yıka yıka 5-6 su yıkıommmm dogruyom bi daha yıkıommm

başa bela o tarlaaaaaaahihoyyythihoyyyt

sorma ya hem de ne bela.

kızlar yusuf sürekli kafasından darbe alıyor ya çarpıyor yada bişey düşüyor şu son 3-4 gündür annem başından ekmek ve tuz çevirip ver diyor yarın ilk işim o dün akşamda oturuken ayağı altında kalmış yanağının üstüne bir düştü o kadar canı yandı ki yavrum çok ağladı........

malesef gülfem de bu aralar tek başına yakta durma denemeleri yapıyo ve sonuç genelde pat kütle bitiyo.

Mrb
valla bayiliyom ozeniyom ve kiskaniyom siziiii
biri asure yapar bebeyle
oburkuler tilbasinda dunyanin adamini evine toplar bide acik bufe yapar
biri temizlik yapar
oooo sarma sarar falan yok artikkk
ben hala jahvaltiya tost bile yapamiyommm

ekmek makinasini ne alakaysa almisim AMA yer kapliyoo seker AMA annem firinda firin repsisiyle kendi yapiyooo

gulfem bebegi uyutmadan once gece yikamayi denedin mi
sicak banyo. Ninni. Bide bi Ayet vardi
biz geceyi dinlenme icin kildik
turkcesi boyleydi
belki ise yararrr:::))))

Nagihan cok yzuldum cok korktum
Allah korusun meleklerimuzi AMA burda okumystuk bi kadinin 1bucuk tasandaki bebegi sosis yerken bogazina kacmisti kaybetmisti ben cok korkuyorum hic bisi vermiyorum allahran annem varda

didem banyo yaptırınc bizim kız ters galiba iyce uykusu açılıyo.

ve işte sonunda olan oldu............... eşimle birbirmize girdik... yani ben son damlaya tahammül edemeyip HADDİMİ AŞTIM...........
EŞİME BİRAZ NAZ YAPAYIM DEDİM o da bunu kaldıramadı geldi yürüteci çarptı yere.... ben düzeltirken geldi gene aynı... hem de annesi duyuyo............ ben de neden böyle yapıyosun falan derken delirdim ve gittim yürüteci aldım ve kendimin bile sonradan farkettiği bişiy yaptım...
BAL-KON-DAN AT-TIM...................................................................... çok pişmanım veçok cahilce ama artık dayanamadım............................................................................................ şimdi eşim herşey bitti diyo başka bişiy demiyo................... psikolojim çok bozuk.......................... bana bi çıkar yol gösterin.......................................................................................... eşimi çok seviyom ama işte olan oldu..........................................................................................

canım çok üzüldüm ama o kadar uykusuzluk okul kaynana derken senin bu aşamaya gelmen kaçınılmazdı.biraz sabır inan herşey yoluna girecek biz de 9 senede eşimle 9 kere bitti artık demişizdir ama sevince öyle kolay vazgeçilmiyo.

kızlar sızınkılerdede oluyomu bılmem ama selen geceleri 3 yada4 kez sadece ağlıyarak kalkıyo yada emekleme şeklınde oluyo duzeltınce tekrar yatıp uyuyo ne zaman gecıcek acaba ya

aynen canım ya.gece 5 kere kalkınca ben şükür diyorum gerisini sen düşün artık.delikafaduldendelikafadulden

Günaydın arkadaşlar..... biz geldik.... bizim bu aralardaki huzursuzluk sebebimiz çıktı nihayet üstten 2 tane dişimiz paltadı inşallah artık daha huzurlu oluruz geçmişe bir bakayım ben....

sultancım sana yılbaşı için fikir olsun diye şekerim...

ordövr tabağı için:

fava-rus salatası-közlenmiş patlıcan salatası-peynir-zeytin-domates

ara sıcak

sigara böreği-kaşar pane

mevsim salatası

ana yemek

fırında hindi yada tavuk-garnitürlü pilav-elma dilim patates(bimde var)

tatlı
ev yapımı pasta yada pastaneden

meyve-içecek-çerez...

umarım faydası olur:)))

ve işte sonunda olan oldu............... Eşimle birbirmize girdik... Yani ben son damlaya tahammül edemeyip haddimi aştım...........
Eşime biraz naz yapayım dedim o da bunu kaldıramadı geldi yürüteci çarptı yere.... Ben düzeltirken geldi gene aynı... Hem de annesi duyuyo............ Ben de neden böyle yapıyosun falan derken delirdim ve gittim yürüteci aldım ve kendimin bile sonradan farkettiği bişiy yaptım...
Bal-kon-dan at-tım...................................................................... çok pişmanım veçok cahilce ama artık dayanamadım............................................................................................ şimdi eşim herşey bitti diyo başka bişiy demiyo................... Psikolojim çok bozuk.......................... Bana bi çıkar yol gösterin.......................................................................................... Eşimi çok seviyom ama işte olan oldu..........................................................................................

ah arkadasım zaman herseyın ılacı ama fazla ustune gıtme bence ıkınızde sakınlestıkten sonra konusursunuz bazen ole oluyorkı ınsan gercekten bıttı dıyor ama gorunmez baglar cıkıyo ayrılık bahsı acılınca
vallaha bak sımdılık usteleme ozur dıledıkce hatanın farkındasın dıye abartırlar kı bence hata sayılmaz herkesın bı sınırı var tasınca bız bıle kendımızı tanıyamıyoruz
bende dun dısım tuttu aradım benı doktora gotur dıye napcan doktorda dıyo
ne dedın anlamadım deyınce
yanı cektırcenmı demek ıstedım dıyo
cevır kazı yanmasın bazen ınsanı delı edıyolar ama dedıgın gıbı sevıyoruz

bende işte dün tembellik ettim spora gitmedim bastım eve gittim.
bi güzelde yedim..
şimdi pişmanım..
bugün gideceğim ama..

selamlar.....1000 kere elektrik kesintisi olduktan sonra ancak yazabildim....bide geçmiş okumadan yazamıyorum niyeyse:)) emelcim ne denir ki Allah tez zamanda sorunlarınızı en hayırlı biçimde çözmek nasip etsin....bende ayşe gibi düşündüm yürüteci atınca dışarıdanda gözüküp kavgayı dışarıya yansıtmandan dolayı kızmıştır sende hatanı anlamışsın zaten oda sakince düşününce seni anlıcaktır gibime geliyor....
biz yılbaşı daveti aldık :)) abimlerdeyiz kuzenlerle birlikte...o kadar çok sevindim ki çünkü idille ilgilenecek çok insan var orda...en azından kollar yorulunca devredebileceğim kişiler var...bu arada hepinizin yılbaşı mönüsü çok güzel herkes becerikli bu topicte helal olsun....bende idilden önceki yılbaşlarında evde toplayınca eş dostu güzel şeyler hazırlardım...
bir alternarnatif isterseniz benden de karnabahar kızartması çok yakışır bu sofralara....
yine havuç rendesi ve beyaz lahanayı çok ince doğrayarak güzel bir lezzet sunulabilir...pancar turşusu olmazsa olmaz:)) kırmızı lahanayıda sirke ve tuzla ovarak bir çeşir hazırlanabilir...ıspanak borani hazırlanabilir ki masanın padişahı olmasına kesin gözüyle bakılabilir...ayrıca pirinç salatası....çeşitlendirebilirim biraz iyiyimdir meze hususunda:kedi:.....bizde bir adette vardır neden olduğunu anlayamazdım ama şimdi düşünüyorumda bizimkiler göçmen olduğu için biraz etkileşim var tabi farklı kültürlerden...ninem yılbaşı günü mutlaka kabak tatlısı yapardı şimdi hala vardır o alışkanlık bizde...kutlama olması gerekmez ama mutlaka pişer..o yılın hastalıksız geçeceğine inanırdı ninem bunu pişirterek....yani tatlı olarakta bol cevizli bal kabağı:))

ben geldim,kalabalık dağılmış,tuğba mrb nasılsın :-))

aysun ,biz de 6-7 aylık falandı herhalde,ayırdık odasına,odalarımız karşılıklı,ayrıca telsizi de kuruyoruz,duyuyoruz sesini.

Birşey soracağım size:
Ben miray eğer emerken uyumazsa ,kendi yatağına yatırıyorum,öyle uyuyor,odadan da çıkıyorum genelde,çünkü,odasında beni görürse oyun yapmaya başlıyor.akşamüstü de kayınvalidemle konuşuyorduk,miray ı sordu,dedim yatağına yatırdım,uyuyacak kendisi.aaa olur mu,git bak çocuğa,yok ağzına birşey alır,yok şöööle olur faln dedi.eltim var,o çocuklarını hep kendi yanlarında yatarak uyuturmuşl falan..ben de görmüştüm,3 yaşındaki oğlu o yaşta bile,annesinin kulakalrıyla oynamadan uyuyamazmış mesela,bizim yanımızda bile öyle uyuturdu.
şimdi benim aklıma takıldı,ben mi doğru yapıyorum,o mu?
Ben böyle yapınca ona sevgimi vermiyorum diye düşünülebilir mi,o öyle yaparak çocuğuna sevgisini daha mı belli ediyor?
Yani ben çocuğumu odasına terk ederek mi uyutuyorum,aramızda sallamadan yatağına bırakarak uyutanlar var benim gibi onalar yanlış anlamasınlar lütfen,kafam karıştı,kaynanam öyle deyince?????????

yok vallaha ben ugrasıyorum beceremıyorum ama benım hem evım soguk hem yrımız yok
ama sana tebrıkler hıc duymadınmı asla yatagınıza almayın dıyor pedegoglar
valla ben ımrendım sana tebrıkler
o eltıler kaynanalar cok bılıyolar canım hem daha yataktan ınemıyo sen orada yutacak bırsey bırakmadıkca o nereden yutacak
sevgı olayına gelınce senın cocugun eren yasta ozguven sahıbı olacak merak etme bence asıl sevgı onun ıcın ıyı olanı yapmak

Back
X