2009 Nisan Anneleri

canim karismk gini olmasinda manti yerine zeytin yagli sardirsan bence menune daha yakisir
yada etsiz cig koftede alabilirsin tabakta cok hos gozukuyo

ii akşamlar bu arada zeynep uyyo bende yemek yapıyorum birde buraya bakıyım dedim zeynebe şapka ördüm kızlar dün başld bugn bitti uyansın resimini çeker eklerim

maşallah bende kendim başlayamam hep annem başlardı şimdi oda burda yok en son Kayra doğmadan 2 süveter örmüştüm

canim karismk gini olmasinda manti yerine zeytin yagli sardirsan bence menune daha yakisir
yada etsiz cig koftede alabilirsin tabakta cok hos gozukuyo

Yoo,niye karışmak olsun canım,burada fikir alalım diye yazıyoruz zaten.Mantının yanına sarma da yapayım o zaman)
Mantıdan vazgeçemedim )))
Aslında mantıda bu kadar ısrar etmemin sebebi,başka bir salata yapmayacağım için,mantı olmazsa başka bir salata da yapmam gerekecek öyle değil mi?

Son düzenleme:
allah senii ama olsn canm onu bilmeyende varrr

maşallah bende kendim başlayamam hep annem başlardı şimdi oda burda yok en son Kayra doğmadan 2 süveter örmüştüm

canm bende önce anneme başlatırdm altını dün annem şöle yapıyodu böle yapıyodu derken başlamasını ögrendimm :lepi:

Yoo,niye karışmak olsun canım,burada fikir alalım diye yazıyoruz zaten.Mantının yanına sarma da yapayım o zaman)
Mantıdan vazgeçemedim )))
benim genel menum
tuzlu kek keccap mayonez ve zeytinle susluyom
yogurtlu patates
salata malzeme neyse evde ona gore atiyom kafadan
biskuvulu yada muzlu tavuk gogsu
islak kek yada elmali kurabiye

bu genelde yaptigim bi menu arada farkli seylerde yapiyorum tabi

Menü nefisss..
Yoğurtlu patates nasıl,haşlayıp yoğurtla mı karıştırıyorsun?
Patates deyince kremalı patates de olur mu ki,ya da kolay patates kumpir yapıyordum ben bir ara,aaa aklıma geldi şimdi,ama olur mu ki,öğlen için.

bende yazıyım barii rus salata vazgeçilmezim kek sigaraböregi veya patatesli börek bisküvili yaşpasta eger misafirim çok samimi oldugum kişiyse yagda çörek kızartırz ya ondan yaparm
milföy en büyük yardmcım
şimdilik bunlar

elmalı kurabiyem benim favorim bende krepli tavuk göğsü, haşhaşlı kek, profeterol, elmalı pasta en sevdiklerim birde cevizli kek ama sert olamlardan olacak yumuşak keki sevmem tepsidekileri kalıpta olacak

kumpiri patatesi haşlayıp mı yapıyorsun fırındamı bende denemek istiyorum abyılırım kumpire

iyi akşamlar hamarat hatunlar.iyiki karnım tok bakmışım insanın canı ister :)

ecrini doktora götürdük pc ve bütün sayfaları açık bırakmışım.geldiğimizden beri çığlıl çığlığa ağlıyor.grip aşısı 2.dozu yaptı dr. sanırım o rahatsız etti.fitil verdim uyuyor şimdi.gelelim kontorl sonuçlarına

en son 29 ekimde gitmiştik 8230kg dı 9350 kg olmuş.az mı almış dedim hayır hatta 9.5 aylık bebiş kilosunda dedi.73cm olmuş.huysuzluğu diştenmiş.1 diş çıktı diğeri çıkmadı dedim gayet normal dedi.hangi dişin ne zaman geleceği belli olmazmış.hepsi arka arkaya geldiğide olurmuş böyle yavaş yavaş çıkanıda.

ecrinin olduğu normal grip aşısıydı.domuz gribi aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz dedim medaynın abarttığı gibi değil normal aşılardan farkı yok dedi domuz gribi aşısının içindekiler diğer aşılarda da var dedi.seneye normal grip aşısına domuz gribi aşısıda ekleyeceklermiş.zaten bir çok çocuk hafif derecede atlattı bu gribi dedi.

multivitamin çok kabız yaptı ve kakası simsiyah oluyor dedim.şurup demir ihtiva ettiği için normalmiş bu.vücut demiri çok zor emermiş bir kaşık demir içince mesela%10 demir varsa bundan sadece %1ini alır gerisini kakayla atar dedi.bitkisel bi demir ilacı verdi bunu dene kabz yapmazsa buna devam ederiz dedi.

ecrin doktorunu unutmuş yabancıladı ama yardımcısı kübra ablasını unutmamış hemen kucağına gitti :)
geldiğimizden beride uraşıyoruz hanımefendiyle.işte böyle..

Evet haşlayıp,sütle eziyorum,içine kumpir malzemeleri,en üste kaşar,sonra fırına .....Yani bunlar hep karışık,ve tepsiye yayılıyor hmmmmmmmm

maşallah ecrine normal grip aşısıdamı 2 doz oluyo onu bilmiyordum??
geçmişi okumadım ama tuğba hamarat hatunlar yazmış okusam mı karar veremedim çünkü açıımmm..
eşim kızartmayı sıcak seviyo yapmak için onu bekliyorum ama geç kalıcam dedi..bende kendime tavuk ızgara yapıcaktım dikkat ediyorum yaa tavuğun son kullanma tarihine daha 3 gün var kokmuş gibi geldi ama yinede şansımı deneyeyim dedim yaptım ama içime sinmed,i attım şimdi açıımmm..kim ne yaptıysa yollasıınn :)))

Tuğba,maşallah Ecrin'e,sevindim kötü birşey olmamasına.

Elmalı kurabiyeyi ben de çok seviyorum,ama beni çok uğraştırıyor şekil vermesi.Hani 3gen i dolayıp da yapılıyor ya,o yüzden pek yapmam.Hamuru da zor yoğruluyor onun.

Bana bir ara profitrol tarifi yazar mısınız,ben de eşim de çok seviyoruz,ama hep hazır alıyoruz.

iki cesit yapiyorum eger vaktim varsa hasliyorum salca nane pul biber kavuruyorum ezip sogumadam cevizden buyuk alip ortasini acarak sekil veriyorum soguyunca iclerine sarmisakli yogurt doldurup nane sivi yag dokuyorum
vaktim yoksa senil vermeden tepsiye doseyip yogurdu ve naneyi ustune sariyorum iyice soguyunca dilimleyip servis yapiyorum
Evet haşlayıp,sütle eziyorum,içine kumpir malzemeleri,en üste kaşar,sonra fırına .....Yani bunlar hep karışık,ve tepsiye yayılıyor hmmmmmmmm
supermis
masallah kizimiza
cokta gecmis olsun umarim gecer huysuzlugu

hahaha elif çok güldüm cnm ama güldüğüme bakma bende sendenim anca atkı :)))
kumpiri patatesi haşlayıp mı yapıyorsun fırındamı bende denemek istiyorum abyılırım kumpire

ben her hafta 1 kere kumpir yaparım akşam yemeğine ama dışarda satılanlar gibi yapıyorum ööle haşlayarak değil..kocaman patatesler alınır yıkanır kurutulur üzerine kürdanla delikler açılır ve folyoya sarılır 200 derece fırında 2 saate yakın pişer..ki bu elektrik faturasıyla dışardanda alırdın :)) ama dışardan yediğinin aynısı oluyo sonra güçlü bi koca bulunup bol tereyağı ve tuzla karıştırılır içide senin tercihine kalmış..afiyet olsun..

Eysan ,ben de havucu kavurup en alta havuç,üste patates yayıp tepsiye,senin dediğin gibi yapıyorum,ama ilk dediğin daha da güzel görünür eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…