- 6 Kasım 2008
- 3.466
- 8
- 116
aay çok geçmiş olsun hemen düzelsin inşallah sultancım yaaannem hasta diyordum ya doktora giti zatürre olmuş
iğne vuruluyor
anneme gidemedim keremi kime bırakçam bu nasıl iştir yaa(
inşalllaaahhhhaneci geldi hanımmm...:) ben çok severim haneleri çok sevdiğim tiyatrocularda vardır içlerinde.....emlakçı tiplemesi favorım....idil hala uyumadı....hadi geç uyusun belki yarın geç kalkar:)
aay elif ben bişii anlamadım sabah sabah ama ela da 6 aylıkken ben hafif sağa sola çevirirsem adımlar gibi yapardı kendi yapmazdı..Biraz önce okudum:
Yenidoğan bebekler
.............. Yüzüst yatırıldığında başını otomatik olarak yana çevirir.Ağzına soktuğunuz herşeyi emer.Yanağına dokunsanız ,emeceği nesneyi ararcasına emme hareketi yapar.Ayaklarını yere değdirseniz adım atar gibi motor hareketler yapar.........Bu reflekslerden herhangi birini bile yapamıyorsa o bebekte mutlaka bir sorun vardır.
Spastik çocuk sahibi olan aileler biyürüyemeyen çocukları için ' Bu çocuk bebekken bile çivi gibi basrdı.Ne olduysa ...den sonra oldu' diyerek,doğum sonrası olumsuz bir olaya saplanırlar.Burada önemli olan yenidoğanın adımatma refleksinin çivi gibi olmaması gerektiğini bu aileye aktaramayan hekimin bilgisizliğidir......
Sabiha Paktuna nın kitabında okudum şimdi.Ben Miray ı 6 aylıkken bile öyle diktiğimde adım atma refleksi yapmıyordu.ama hep dediğimiz birşey var,1 aylıkken bile çivi gibi basıyordu.
Kafam karıştı yaaa,ne tuhaflık olabilir ki??
oof ben hep bi elimle tutuyorum bardak alırken orayı hiç güvenmem..acımıştır yaa..hep korktuğum şeyidil de uyudu bende kaçayım ne uyusam kar.....mutfak dolabının bardaklık kısmı olurya havaya kaldırırsın kendi durur benim ki durmadı bu gece...alnımı yardı azıcık...başımda zonkluyor yatıyım bari....herkese bol bol uykular
hıı deniz günaydın tatlım sen biliyonmu meseleyi!
Sağol denizcim aminaay çok geçmiş olsun hemen düzelsin inşallah sultancım yaa
inşalllaaahhh
aay elif ben bişii anlamadım sabah sabah ama ela da 6 aylıkken ben hafif sağa sola çevirirsem adımlar gibi yapardı kendi yapmazdı..
oof ben hep bi elimle tutuyorum bardak alırken orayı hiç güvenmem..acımıştır yaa..hep korktuğum şey
aay geçmişi okuyodum şok oldum
oo editör ne demek istemiş hiç bişii anlamadım yok cnm gece bişey olmamış okudum asayiş berkemal :sm_confused:
edİtÖrrrrrr sultİŞ..
geÇmİŞ olsun canım
İyİ bak annecİĞİne zatÜrre fena bende kÜÇÜkken geÇİrmİŞİm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?