Allah korusun tuğba belki karabasan falandırkızalr ben birkaç gündür garip kokular alıyorum sanki bişi yanıyoda ben nefes alamıyorum dumandan gibi.tıkanıp kalıyorum.dün kuran okurken bi geldi bu koku zor bitirdim.boğuluyorum gibi ya.aklıma beyninde ur olan insanların bu tarz kokular aldıkları geldi.çok korktum
ege yenıdogdundan beri yüz üstü yatıtor evet parmak emıyorduuBiraz önce okudum:
Yenidoğan bebekler
.............. Yüzüst yatırıldığında başını otomatik olarak yana çevirir.Ağzına soktuğunuz herşeyi emer.Yanağına dokunsanız ,emeceği nesneyi ararcasına emme hareketi yapar.Ayaklarını yere değdirseniz adım atar gibi motor hareketler yapar.........Bu reflekslerden herhangi birini bile yapamıyorsa o bebekte mutlaka bir sorun vardır.
Spastik çocuk sahibi olan aileler biyürüyemeyen çocukları için ' Bu çocuk bebekken bile çivi gibi basrdı.Ne olduysa ...den sonra oldu' diyerek,doğum sonrası olumsuz bir olaya saplanırlar.Burada önemli olan yenidoğanın adımatma refleksinin çivi gibi olmaması gerektiğini bu aileye aktaramayan hekimin bilgisizliğidir......
Sabiha Paktuna nın kitabında okudum şimdi.Ben Miray ı 6 aylıkken bile öyle diktiğimde adım atma refleksi yapmıyordu.ama hep dediğimiz birşey var,1 aylıkken bile çivi gibi basıyordu.
Kafam karıştı yaaa,ne tuhaflık olabilir ki??
evet ççiçeklerle dolaşanlarla bende tuhaf gözle bakıyom al gözüne sokayım gibiiiBana da doğumgünleri,evlilik yıldönümleri saçma gelmiyor da,sevgililer günü saçma ve komik geliyor.Herkes için aynı anlamı olan bir günün benim için ne anlamı var ki??Ogün sokakta elinde çiçekle dolaşan kızlar da saçma bence...Haydi bugün Sevgililer Günü,tantanalarıyla elele tutuşan çiftler de ...
yerim onu bennnnnnnnnnnnnnnnn
egede ben ege diye seslensem egeeeee diyorrrrrela ela diyoo :)) ne kolay isim koymuşuz çocuk bile söyledi ..gün içinde o kadar çok ela diyoz ki o da kaç gündür söylemeye çalışıyodu..arada karıştırıyo ama söyleyince çok tatlı oluyo
yarssın cerkez tavugu hepsi aynı anacım karıştırmacaaaaaaakızlar dÜn akŞam arkadaŞdaydık annesİ Çerkez tavuĞu yapmıŞ Çok gÜzeldİ ama sabaha kadar mİdem bulandı ya!!
fenayım bugÜnde doĞru dÜzgÜn uyumadım
İrfanda mızırdandı durdu akŞam nazarmı deĞdİ ne ÇocuĞa dÜn akŞam kalabalıktı.bİzİmkİde numaralarını sergİledİ.
yanlız bİ sorun var evde heryerİ karıŞtırdıĞından gİttİĞİ yerdede yapmak İstİyor.hİÇ sevmedİĞİm Şey yanİ!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?