2009 Nisan Anneleri

Deniz body derken ben de penye demek istemiştim canım.
Ben de geçen farkettim de,saçları dalgalı olacak galiba,arkalar kıvır kıvırdı.

ay geçmişi okuyayım derken sizi kaçırıyom bea:)
meyve konusunda pın pın ın maşallahı var ne bulsa yiyo:):) danaaaaa:):):)
elma armut portakal mandalina muz kivi havucu rendeleyip veriyom bazen de eline veriyom ööle...
elma da aynı ama diğerlerini veriyom eline kendi yiyo...
dün port. suyu sıktım ona ayy nerdeyse 1 çay bardağın götürdü (bi de yeni yemek yemişti oburum)

bu arada geçmişte tuğçenin yazısını gördüm merak ettim ama .... neyse konuşmamışınız üzerine ben de susaym...uzun zamandır doğru dürüst giremiyom zaten...

peki ben nasıl et vereyim elaya parça et alsam hergün az az pişirsem olur aslında buzluğa atıp azcık azcık ayırmak gerek..

ewet elif 3 tutam saçı var onlarda uzamış kıvrık kıvrık bi de gürleşse anam bonus olmasa bari kaydirigubbakcemile3

Kırmızı et karşılar tabi,karşılamaz mı,ben de kıyma koyuorum çorbalarına ,kuşbaşı et çok nadir,sonuçta kıyma da kırmızı etten çekilmiyor mu?

Ben de kemk suyu vermiştim,o sıralar geceleri çok kıvranarak ağlamaya başlamıştı,kucağıma aldığımda bile,sonra dikkat ettim de,3 gün kemik suyuna çorba vermiştim,4. gün kestim,ve öyle sancılanmadı,kemik suyu ağır geldi herhalde.Bir daha da vermeye korktum valla..

Ben kıymayı öyle yapıyorum,100 gr alıp 4 parçaya falan ayırıp,hergün 1 parçasını koyuyorum çorbasına.
Kuşbaşı etide önceden iyice haşlamak gerek diye,onu da hepsini düdüklüde haşlayıp,haşlanmış şekilde ayırmıştım parçalara,dondurucuya öyle koymuştum..

bende öyle yapıyoryum 1 haftalık yada gunluk alıyorum kasapla anlaştım :) süt danası alıyorum genelde kuşbasıysa kavurup saklıyorum kıymaysa gunluk alıyorum ardada kemıklı et alıp haşlama tarzında pişiriyorum içine 2 patates 1 soğan 1 hvuç

bende parça et alıp kavurayım bugün bari..tab bende kıyma etle aynı diye düşünüyorum ama kemik suyu var sakatatı var etler değişiyo yaa ciğer 1 yaşından sonra mı veriliyo???

süt danası dedi benim aldığım kasap da,ama bunu biz anlayabilir miyiz ki,adam kandırmamıştır dimi beni süt danası diye)

Baı dr. lar ciğer verin diyormuş ama bizimkisi vermeyin demişti,çok güvendiğiniz bir hayvansa verebilrsiniz demişti.

Dediğim gibi bize kemik suyu ağır geldi sanırım,bir daha denediğimde anlayacağız durumu.

Ay ne biliiim,ben de herkese karşı bir güvensizlik başladı da,satıcılara karşı özellikle.

bende ciğer vermiyorum bı kere denedım selen kusmaya çalıştı ama paça çorbası yaptım gecende maşallah 1 kase götürdü

elf senin poğaçayı yapıp yiyemeden rejime girdim ya ona yanarım :))
nagihan demişti ya ben yaptım aama bu 3. poğaça denemem pişmiyo diye benimde ööle 1-2 deneyimim oldu pişmiyodiyo keserek bakıyordum içi tam pişmemiş fırınlamaya devam bu seferde kıtır kıtır oluyo meherse hamur hafif yumuşak kalıyomuş içinde sonrada kendi ısısıyla sertlaşiyomuş..hani fırından ekmek alıncada sıcak sıcak içi hamur gibi olur ya :)

bende hipp in kavanozlarından veriyorum bazende
1 muz 1portakal suyu ezip veriyorum

kıymayıda 250gram alıyorum dana kıyması onları streçliyorum 1 kerelik kadar dolaba atyorum

eheehe

Annem de hep diyor ki,benim kızım yerlerde sürünecek kız mı)
Anlayacağınız biz ailecek iyiyiz bu konuda:-D
ahahahha

ya egden zar zor okuyom o istıyor bassın mausu ellesin...

egede meyveyi sevıyor maşallahımız varrr

rendeliyorum elma muz v.s yiyor portakkala kiviyide seveyor"

bende güvenmiyorum satıcılara hemde hiç

ciğer 2 haftada 1 sote gibi yapıyorum yiyor maşallah
kerem balığı pek sevmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…