sağolun kızlar ben 1 hafta sonra yeniden aynı renge boyayım barihemen cevap vereyim :))
bende boyuyorum da bi de kuzenim yeni boyadı o da aynı soruyu soruyordu geçenlerde..
diplerin daha koyu çünkü boyadığın renkten o yüzden gözüne çok açık geliyo..diplerin rengini açtın çünkü..ama uçlar güneş ve yıpranmanın etkisiyle açık renk oluyolar hepimizin..o zamanda boyadığın renk uçlara göre koyuymuş onlarda koyulaşmış biraz..renk reğiştirince böyle oluyo ama kısa süre sonra tekrar aynı renge boyarsan daha oturmuş olur..
o maşallah deniz ellerine sağlık bende severim mutfakta oyalanmayı mantıyı bir kaç kez denedim ama büyük açamadım bende az az alıp açıyorum öyle daha kolayıma geldi oklavada büyük yumağı dönderemiyorum, bizide davet etseydin gelirdik belkiaay okuyorum elif korkuttun beni :)) ii hasta olmuşsun eheheh...
sosyalleşmekten konuşulmuş..sabihanın dediği üzere..3 yaş öncesi çocuk sosyalleşemez..çünkü ben kavramı yoktur..ben kavramı olmayan başkalarıyla sosyalleşemez..biz sosyalleşmeyi yanlış kullanıyomuşuz..bazı çocuklar yabancılara çabuk alışıyo bazıları zor demek istiyoruz aslında..ela da zor olanlardan..hayatta bensiz ilk gördüğüne gitmez..hemen elimden tutar gitmek istese bile..
önce ben kavramı tatamen oturur sonra başkalarıda var kavramını algılar ve sosyalleşilirmiş..
melekcim beni merak etmişsin saol cnm..
ben bu hafta mantı macerasına giriştim yapacak işim yoktu iş çıkardım yani..
evde açtım baktım çok güzel oldu..
perş günü mantı günü yaptım akrabaları çağırdım..bi de ilk acılı ezmemi yaptım o da çok güzel oldu..tavsiye ederim..bu arada mantı açmak çok kolaymış..hamurla oynamaya alıştım ya çok şeker hamurundan sonra mantının ki hiç bişey değilmiş :))

Aman Allah korusun evlatlarımız Allaha emanet bende korkarım bu taz olaylardanrica ederim :)
bende sen gibi korkuyordum başta..ama bunu duyunca çok rahatladım..sonra daha da mantıklı gelmeye başladı hatta hoşuma gitmeye başladı bu yaptığı..düşünerek hareket ediyo yani..bbu yabancı tanımıyorum kendimi güvende hissetmiycem bende gitmem diyo..tabi paranoyak ve güvensiz olmasını istemem o kötü ama daha küçükler yani..çook anneciler normal bence..eltimin oğlu herkese gider hiç korku nedir bilmezdi..bi gün sokakta babası diye adamın birinin elinden tutmuş gidiyo annesi de izliyo adam da fark etmiş tabi :)) ama eltim çok korkmuştu bu çocuk çok dalgın umursamaz biri gel dese gidecek diye allah korusun..
evet deniz haklısın beyza ve ecrin çok farklılar.beyzçok hırçın ve bizgörmeden ecrine çok zarar veriyor dün yemek yerken oturma odasına geçtiler birden ecrinin ağlaması duyuldu ama ne ağlamak koştum gittim yanağını koltuğun tahta koluna vurmuş hemen lasonil sürdüm şişiyordu ittirmiş sanırım beyza.beyza ecrine yaklaştımı ecrin gelmee gelmee diyor.
dün ecrin anneee diyor ben aşkıım canımm prensesiim gibi cevaplar veriyorum
beyzaada annesine diyorki annee sende banaaşkım desenee
yok ama dedirtemedi ağzından şefkatli bi kelime çıkamıyor
kendiside itiraf ediyor ama beni annemde bizi alıp sevmezdi tatlı dil söylemezdi bende yapamıyorum beyzaya karşı diye