2009 Nisan Annelerinden 2010 Nisan Annelerine Tavsiyeler

zeyra

rabbimin mucizesi gizemim
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
6.211
27
158
meraba 2009 nisan annişleri geçen sene yaşamış olduğunuz heyecanı biz şu an yaşıyoruz bizimle deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz ben daha bişey almadım bebişime cesaret edip siz ne zamn aldınız en çok ne tür yazlıkmı kışlıkmı kıyafet aldınız doğum denildiği gibi tam nisananmı denk geliyo yoksa daha erken olabiliyormu,bazen tesstlerde çıkan olumsuzluklar ve sonuçlarını,hihoyyyt hangi doğum şekliyle doğum yaptınız yani kısacası yaşadıklarınızı bizlerele paylaşırsanız seviniriz hepinize şimdiden teşekkürler

harika bir başlık olmuş bu..
arada bizim konuyu ziyaret eden 2009 anneleri oluyor ama böyle burada yazışmak daha güzel olacak..

tavsiyelerinizi bekliyoruz :)

Merhaba, güzel bir topik olmuş.
Ben sanırım 24. haftadan sonra almaya başladım bir şeyler. ılk don almak lazımmış donansın diye ama ben sonradan öğrendim. Gebelik doğuma hazırlık başlığından çok şey öğrendim. Tavsiye ederim. Ben ilk alışverişimi Mothercare'den yapmıştım. Yılbaşına doğru %50 +%25 indirim oluyor. Takip edebiliyorsanız kaçırmayın derim. 7'li body setlerden ilk etapta 1 paket 0-3 ay ve 3-6 ay almıştım. New baby çok küçük hemen küçük gelebilir çünkü. 6-9 aylık pijamalardan da almıştım ki kışın giyer diye. Şimdi giyiyor iyiki almışım diyorum. ınsanın gözüne çok büyük geliyor o zamanlar.
2 tane hastane çıkışı aldım 10'lu olanlardan. ıdil baby olanından çok memnun kaldım.
Havuzlu han var Eminönü'nde oraya gittim ama çok karışık geldi karar veremedim. Galiba ne alacağına karar verip gitmek gerekiyor. Ben işyerime yakın olduğu için Bakırköy Gür çarşısı'ndan yaptım alışverişi. Fiyatlar uygun sayılır.
Şimdi C&A diye bir marka var o da uygun.
Doğum sezaryen ile oldu.
Benim SAT 2 Temmuz'du 6 nisanda doğum yaptım

çok teşekkürler canımcım tavsiyelerin için ilk tavsiyemiz geldi öyle yazıp birdaha uğramamazlık yapma aklına ne gelirse bize iletirmisin rabbim bebişini sağlıkla büyütmeyi nasip eğlesin bizimde kollarımıza almayı inşallah sizler gibi:Saruboceq:a.s.

meraba arkadaşlar
ben hazırlıga çok erken başladımm kendim yelek etek falan örerek
sonra bebişin ihtiyaçları
2 tane hastane çıkışı
bi kaçtane zıbın
zaten nisan bebişleri olcakları için penye gecelik
kundak yapacaksanız ki bence ii oluyo en azından koltuk altından yapın daha rahat tutsnz
dogum için yani kendimz için
dogum şekli belli son ana kadr belli olmadıgı için yinede hazırlıklar tam olmalı
gecelik önü dügmeli çok rahat oluyo ilk gün
özelllkle sezaryanla dogum yapanlar için boydan gecelik
terlik
yatak koruyucu
hastabezi
bende çookk abarttım ama olsnn şimdiden söyleyimmm
benm sat 29 hazirandı dogum tarihi 6 nisandı
ammaaaaaa aksilik oldu ve 17mart ta sezaryan oldum
inşş güsel bi hamilelik geçirrsnz sorunzzzz v bir avazda dogrrsnz

merhaba
bende 30haftadan sonra başladım birşeyler almaya daha doğrusu çoğu şeyi liste yapıp bir kerede aldım diyebilirim.. eminönü havuzlu han'ı tavsiye ederim hem fiyatları uygun hemde bütün aradıklarınızı bir yerde bulabiliyorsunuz.. ben ilk etapta 2tane hastane çıkışı, 0-3ay 5li kısa kollu bodylerden almıştım.. çıtçıtlı bodyler ve tulumlar çok kullanışlı ve çok lazım oluyor.. haziran ayında ancak kısa kollu giydirmeye başlayabiliyorsunuz nisan mayıs yinede çok sıcak olmuyor bebişler için... 3-6aylık alacağınız şeyleri yaz için alabilirsiniz..
benim doğumumda sezeryan ile oldu 39+0'da doğum yaptım
SAT 1temmuz beklenen doğum tarihim 6nisandı...

ayyy çok saolun kızlar valla hepinize yardımcı olduğunuz için ben dedimya bitane bişey almadım daha bende 7. ayında falan düşünüyorum bakalım hayırlısı artık

bitanemm.. bu başlığın açılması çok süper bir fikirmiş valla... ellerine emeğine sağlık.. kaydirigubbakcemile5 hayırlı olsun yeni topiğimiz :))) benim her ne kadar ikinci bebeğim olsa da sil baştan yaşıyoruz sanki herşeyi.. 7 yıl önce yaşadığım tüm olaylar hayal meyal aklımda sadece.. ve bunu daha çok yeni yaşamış olan ve bizimle aynı ayda doğum yapmış olan arrkadaşların önerileri tavsiyeleri ve bizimle paylaşıcakları yaşadıkları olaylar bize çok yardımcı olucaktırr....
biz şimdilik sadece ufaktan yelek,süveter örmeye başladık annemle.... gerçi ben daha ilkindeyim annem 4. de ama olsun :))))

bebiş için alışverişe de 7. ayım dolmadan çıkmayı düşünüyorum kısmet olursa.. ne olur ne olmazz.. acele davranan olursa açıkta kalmayalım :)))

ama beşiği doğumdan sonra almayı düşünüyorum.. ilk etapta oda yapmayı düşünmediğimden artık yazın ablasıyla ikisine ortak bi oda hazırlarız diyoruzz...hem beşik almak kolay iş.. ben beğenirim önceden biz hastaneden çıkıp eve gelince yerleşene kadar babamız alıp getirir :))) yeter ki meleklerimiz hayırlısıyla sağlıkla doğsunlar kucağımıza alalım bii.. gerisi teferruat...zaten kızımdan bi beşiğimiz var ve 4-5 yaşına kadar yatabileceği kadar büyüklükte.. ama oturma odasına onu taşımayı düşünmediğimden şurup beşiklerden almayı düşünüyorum bi tane.. hem yazın balkona bile taşınabilir... zemuszemus
öneride bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.. opuyorumnanaktan .
zeynocum öptüm seni ve prensesini de cnımm opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
zeyracım çok güzel bir topik olmuş ellerine sağlık,çokta iyi düşünmüşsün,çünkü 2009 nisan annelerinin verdiği güzel paylaşımlar diğer topikte araya kaynıyordu ,burda enazından kalıcı olur...

bebegciğim ve ruzenciğim saolasınız kızlar inşallah topiğimiz sayesinde 2009 annelerinden güzel şeyler öğreneceğiz eee bizlerde boş bırakmayalım tabiki

slm kızlar ben 2009 nisan annesiyim,açtığınız konu süper bizim bu aklımıza gelmemişti:))ben bebişime 4.aydan itibaren birşeyler almaya başladım ama uğur getirsin diye bizde hırka falan örülür onlar 2.ayda başlandı anneanne ve babaanneler tarafından,ben ilk olarak tulum,çorap,ufak tefek eşyalar tırnak makası v.s. alarak başladım ve uygun fiyata bez gördüğümde alıyordum bezde de kesinlikle 3-6kg tavsiye ederim benim bebiş çok kilolu olmamasına rağmen 3-6 ile başladık,kıyafet olarak en çok hastane çıkışı aldık 5-6 tane,penye şapkalar.2-3 tane penye battaniye zıbın 3-4 tane yetti kısa bir süre sonra çıtçıtlı badiye geçiş oluyor,mendil almayıda ihmal etmeyin hazırlığa çok geç başlamayın derim çünki sonlara doğru yapılacak işler artıyor benim doğumum 1 hafta erken oldu böyle süprizlerde olursa eliniz ayağınıza dolaşmasın,rahatsızlık olarak ben çok şey atlattım ama onada kısa bir örnek vereyim 50lilik şeker yüklemem yüksek çıktı fakat 100lük normal çıktı,böyle sorunlar yaşayan arkadaşlar olursa arada bizim topiğide ziyaret edin bence çünki çok fazla deneyimler yaşadık,umarım hepiniz sağlıkla bebeişlerinizi dünyaya getirirsiniz.daha aklıma gelen oldukça yazarım,şimdilik bu kadar..

slm kızlar..ne çok heyecanlısınızdır şimdi..çok güzel günler çok çabuk geçiyor..ama bebekli hayat çok daha güzel..kıyafet konusunda filan pek tavsiyede bulunmıycam biz ne kadar çok çabuk büyüyorlar fazla kıyafet almayın desekte siz dinlemiyceksizin alıcaksınız..kendimden biliomm..benim nacizane tavsiyem..

allah kısmet ederde hayırlısı ile doğumu yaparsanız mutlaka ve mutlaka emzirin..bebek hemşireleri veya dr çocuk ilk bi kaç gün ağlayınca hemen mama yazıyoo ve bebek mamaya alışıyoo meme emmek zor gelio..örnek benim sıpaaa..2 günlüktü kaşıkla verdiimiz halde alışmışstııı...mutlaka emzirin..kesinlikle mama vermeyin..şu meret domuz gribi için bile en güçlü silah anne sütü..

bu arada bende 2009 nisan annesiyim..emir kağan bey 6 nisanda sezeryanla 3750 kg olarak dünyaya geldi..saat 20:45 diii...

allahım hepinize kolay doğumlar nasip etsinnn...

Ben de anne sütü için aynı şeyleri söyleyeceğim. Benim bebeğim emmeyi 15 gün beceremedi 2 saatte bir sağıp kaşıkla verdim sonra yatarak emdi bir süre silikon meme ucu kullandım. Hastaneden çıkarken 1 kutu mama aldık ama hiç açmadık. Bir kere açarsak kullanırız diye. 4 aylıktı sanırım iade ettim mamayı. Çok çabaladım. Memede süt birikti 1 hafta ateşler içinde yattım ama yine de emzirmeyi bırakmadım. Yani çok savaştık ama savaşı kazandık. Şimdilik.

Çok güzel heyecanlar içindesiniz şimdi,aklıma geldikçe bile heyecanlanıyorum.
Birçok şey yazılmış zaten,ben de şunları ekleyeyim:
Canbebe nin altaçma bezleri var,12 li paketlerde ,onlardan şiddetle tavsiye ediyorum,her ne kadar süslü püslü altaçmalar alınsa da,Canbebe çok daha kullanışlı oluyor,ilk zamanlar sıvı kk yaptıkları için altını açtığımız anda yapıveriyordu,fışkırtarak)yıkama derdi yok,at gitsin!
Benim kızım 3500 gr doğmuştu,ilk olarak Prima Yenidoğan 1 numarayla başladık,1 tane doğmadan almıştık,sonra 1 paket daha 1 numara kullanıp ondan sonra 2 numaraya geçtik.1 numaranın dokusu yenidoğan kakasını emmesi için daha özel.
Çıtçıtlı bodylerde Chicco almıştım,kesinlikle Chicco diyorum.Bütün bir yaz giydirdim,küçülenleri kaldırırken hala yepyeni duruyorlardı,hiç tüylenme , yakasında bozulma falan olmadı.Büyük markaların belli dönemlerde indirimleri oluyor,onları takip edip alırsanız çok pahalı olmayacaktır.
Aklıma geldikçe yazarım ben de.
Hayırlı doğumlar diliyorum.

emzirme konusunda arkadaşlarıma katılıyorum kesinlikle anne sütü ben 4,5 ay sürekli emzirdim kızımı sütüm çok güzel besliyordu ama daha sonra sağlık sorunlarım nedeniyle ilaç kullandım ilacı kullanırken emziremedim yasaktı sonrada kızım emmek istemedi ee sütümde azaldı hala çok üzülüyorum oysa emzirebilmek için ne kadar çaba sarfetmiştim göğüslerim yara oldu tansiyonum 18lere çıktı fakat ağır allerji geçirdim artık nefes yollarım tıkanıyordu hayati birhal aldı oşekilde ilaç kullandım kesinlikle ama kesinlikle anne sütü sonradan kalan damla damla sütü bile kızıma verdim çünki 1 damlası bile 1kutu mamadan kıymetli

inşallah bizlerde sizler gibi ogünleri görürüz evet bizde aşırı bir heyecan var anlatılmaz derlerya öyle inşallah bizlerinde bol bol sütleri olur bebişlerimiz için

selamlar harika bir topic olmuş
bebeğime tüm ihtiyaçlarını aldığımda 33.haftadaydım.....bebeğime önce erkek 22.hftdada kız dediler:)) doğum için beklenen tarih 2 nisandı ben 23 martta doğurdum sezaryanla doğumdan 2 hafta öncesine kadar çalıştım....hamileliğimde başıma gelen en üzücü şey şeker yüklemeleri sonucu şekerimin olduğu idi ve 3 ay boyunca günde 6 ünite olmak üzre insülin vurdum kendime....( bu konuda başınıza bişey gelmemesini dilemekle birlikte sorularınız olursa cevaplarım).
benim nacizane tavsiyelerime gelince body alttan çıtçıtlı mümkünse mothercare olsun ve yine aynı marka tulumlar....şimdi bile büyüklerini alarak öle giyiniyoruz:)) her ayın 15 inde indirimm olur tavsiye ederim....canbebenin alt açmasını bende tavsiye ederim ilk zamanlar her bez kakalı ve ne hikmetse açaraçmaz hardal gibi fışkırtıyorlar:) süslü püslü şeyler almayın gelen herkes hep cicibicili getiriyorlar siz elzem ihtiyaçlara yönelin.....ve lütfen kaliteli şeyler olsun....bunu derken yanlış anlaşılmasın dediklerim 3 eşyası olsun ama iyi olanından....en basit örnek mi; kızımın 6 tane tulumu var 6 taneye 100 lira vermişimdir ama onun çocuğu bile giyer sanırım hiç yıpranmıyorlar.....dışına yada ne alırsanız alın ama iç giysileri yani tenine temas edicekleri iyi olsun....
şampuan,pişik kremi ve türevlerini chicco tavsiye ederim...ne pişik sorunumuz oldu nede kafamızda konak....şimdilik aklıma gelenler bunlar yine bişeyler hatırlayınca yazarım....
haaa unutmadan fırsat varken eşinizle bol vakit geçirin ve yan gelip yatın sonra benim gibi hayıflanırsanız:))

anne için
1 tane gecelik önden düğmeli (pijama tavsiye etmiyorum doğumda kullanışlı olmuyor birde geceliği en iyisinden almayın hastanede kullanılabilsin yeter)
4 tane emzirme sütyeni
2 tane emzirme atleti
bebek için
çıtçıtlı body (büyük olsun küçük bebeklerin gaz sorunu oluyor bezini sıkıştırmasın)
bütün tulum (ilk 2 ay kadife olmalı çünkü çok üşüyorlar daha vucut ısıları toplanmıyor)
polar çorap(biz sadece ayaklarını bunla ısıtabildik )
bol bol şapka eldiven kısa kol yelekler
bebek arabası (hafif ve tam yatanından alın (ben baby farlin almıştım 2 kere katlanıyor aynısının pierre cardin olanı da var tek başıma hem bebeği tutp hemde otobüse bindiriyordum)
bol bol battaniye penye kadife yün
canbebe alt açma bezini bende öneriyorum ben kaç paket kullandığımı unuttum bebekler altları açılınca rahatlıyorlar galiba hemen bırakıveriyorlar

ve şimdiden Allah hayırlısıyla bebişlerinize kavuşmak nasip etsin
bi de bunları fazla takmayın keyfini çıkarın
zamanla bebişler kıpırdadıkları zaman kendinizi evet ben anne oluyorum diye heyecanlandıracaksın ve gerçekten harika bi duygu
ben bebeğimin hıçkırıklarını hiç unutamadım
muhteşem birşeydi çok keyifliydi
Allah herkese yaşatsınopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…