2009 Nisan Annelerinden 2010 Nisan Annelerine Tavsiyeler

kızlar o kadar faydalı ki bizim için bu anlattıklarınız..
çok teşekkür ederiz. aklınıza geldikçe lütfen bir şeyler eklemeyi unutmayın..

önümüzde bol bol zamanımız ve soracak peeek çok şeyimiz var :)

süper bir konu...Zeyracım teşekkürler sana konuyu açtığın için...vee tüm 2009 nisan annelerine güzel bebişlerinden vakit ayırıp bize tavsiyelerde bulundukları için...şimdiden aklımda biçok şey şekillenmeye başladı....umarım bizde seneye 2011 nisan annelerine tavsiyelerde bulunuruz:)))))))

saol canım benim evet sağolsunlar 2009 anneleri bizlere o değerli vakitlerineden ayırdıkları için eeee kolay değil artık bebişileri var zamanları çok kıymetli onların:CüvCüv:

rica ederiz şekerler. ne demek!(bütün arkadaşlar adına da cevap verdim ama:))
ben de bişeyler ekliyim. aslında herşey söylenmiş gibi.
benim kızım 3 nisan cuma günü spinal sezeryan ile dünyaya geldi. çok rahat bir doğum oldu. herkese tavsiye ederim. benim son haftamdı. herşey normaldi. normal doğum yapıcaktım.pazartesi suni sancıyla.fakat son 15 gündür vücudumda müthiş bir kaşıntı vardı. gece uyuyamıyordum. cuma günü testlerde karaciğer değerlerim çok yüksek çıktı.meğersem ki hamileliğim sırasında safrakesemde çok sayıda taş oluşmuş. kaşıntı da bundanmış. danıştığımız birkaç dr. bebeğin tehlikede olduğunu ve acilen alınması gerektiğini söyledi. neyse çok uzatmıyım sonuçta acil sezeryan oldum.
bunu neden bu kadar uzun anlattım.
1. kaşıntı için ilk başta test yapıldı ama değerler çok yüksek değildi. ben de cildiye ye gittim ama vücüdumda görünürde hiçbişey yoktu. ilaç verdi ama geçmedi tabi. 2. ye kendi isteğimle kaşıntıdan çıldırdığım için test yaptırdım. ve değerler 4-5 kat yüksek çıktı.yani dr.a gitmeden sağlık ocağında yaptırdım. kendim dikkat etmesem herşey çok farklı olacaktı belki
2. hamilelik boyunca birkaç kere yağlı yediğimde. sabahlara kadar süren çok şiddetli mide ağrılarım oldu. bebek sıkıştırıyo falan dedik ama. safra kesesindeki taşalrdanmış buda. ve tekrar söylüyorum tamamen gebelik sırasında oluşan taşlar bunlar.
size söliyeceğim bu şekilde ağrınız olursa kesinlikle ultrasonla baktırın safra kesenize. benim bu taşlarla bilmeden ameliyata girmiş olmam tehlikeliymiş çünkü.
neyse kızlar bu konuyu çok uzattım.ama hiç aklınıza bile gelmicek bi konuda uyarmak istedim size.
ardından doğumdan sonraki 17. günde ağrılar yeniden başladı. hergece acildeydim ve ne yapsalar geçmiyodu ağrılar.neyse sonuçta 38 günlük lohusayken de safra kesesi ameliyatı oldum.şimdi iyiyim çok şükür.
(diğer söyliceklerimi başka msj la yazayım bari)

ben alışveriş konusunda çok abartanlardandım kızlar.
ama herşeyi de kullandım aldığım. tabi çoğu yeni kaldı giydiği halde. çünkü ilka aylar çok çabuk büyüyolar ve nekadar çok giydirseniz de eskimesi mümkün olmuyor.
ben ilk cinsiyet öğrendiğim gün alışveriş yapmıştım.toplu alışveriş için ben de havuzlu hanı tavsiye ederim. bebek şekerleri için de yine eminönünde şark han.
mothercare ve chicco nun da indirim günlerini takip edebilirsiniz.
üç hastane çıkışım vardı. 1 tane battaniyeli, 1 tane 5li küçük takım. 1 tane de battaniyesiz 10 lu takım.çıtltlı uzun kollu bodyler ilkbaşta çok kullanışlı oluyo. ben 3 tane 0 numara almıştım. yaza kadar onlar yetti. yazın kısa kollu ve kolsuz body kullandık. ayaklı pijamaları öneririm. ben hala alta onu üste de normal pijama giydiriyorum.
battaniyeler çok lazım alıyo. başta çok almışsınız gibi geliyo ama hepsi kullanılıyo. peluş battaniye yorgan hala kullanmadık.aldık duruyo.
şimdilik bu kadar kızlar aklınıza geldikçe siz de sorun biz de yazarız.
bu arada başta söylemem gereken en sona kaldı kusura bakmayın. hepinize hayırlı doğumlar diliyorum. Sağlıkla kucaklarınıza alın bebişlerinizi inşalah.

canım çok geçmiş olsun bitanem şimdi iyisin şükürler olsun

zeyracım çok güzel bi topıc olmus ellerine saglık ..tüm 2009 nisan annelerıne çok tesekkur ederız şimdiden...

Kızlar benim oğlum da 14 Nisan da doğdu.
Benim tavsiyemde çalışan anneler için.
Doğumdan sonra sütünüz fazla olacak. Bebeğinizi emzirdikten sonra sütünüzün kalanını depolamaya başlayın yoksa çalışmaya başlayınca yetiştiremezsiniz.
Özellikle Medela nın pompasını ve süt saklama poşetini öneririm.
Çok fazla kıyafet almamaya çalışın bence. Çünkü benim kullanmadan kaldırdığım çok kıyafet oldu.
Ben de kendi isteğimle epidural sezeryan oldum. ıyiki de olmuşum :))))
Allah hepinizin yardımcısı olsun

kızlar teşekkür ederiz sizde bebeklerinizi sağlıkla büyütün inşallah....hastane çıkışı 2 tane almayı düşünüyorum ben yeterli gelir heralde dimi.ayrıyeten bere,çorap ve eldivende alırım.sizce yeni doğmuş bir bebeğin üst giysisi ne kadar olması lazım 5 takım yeterli gelir mi*

canım hastanedeyken bana 2 takım yetti ama hastaneden çıktıktan sonra daha fazla ihtiyacım oldu bence daha çok altlı üstlü takım şeklinde olanlardan alın çok teferruatlıya gerek yok zaten bebek yeni doğduğunda çıtçıtlı badiydi önlük v.s. kullanamıyor,şapkası ve eldiveni olması yeterli bence bizim 5-6 tane hastane çıkışımız vardı 2tane pijama takımı,2tane bebek tulumu vardı yeni doğan için olanından,ama hastaneye 3 tane götürdük 2 tane kullandık.hava daha soğuk oluyor bebişe polar battaniyede alın bence 1 tane yeterli,bide emzik kullandırmasanızda onuda alın derim ve hastaneye götürün lazım olabilir,emziğide düz almanızı tavsiye ederim chicco çok iyi, damaklı veya damla olanını bebek çok zor kullanıyor(0-6),bizim kızın ağlama krizlerinde çok yararı oldu ufaklık başlarda ağlamayıda bilmiyordu kendini toplayamıyor mosmor oluyordu böylr durumlarda sırtını çevirip birkaç kez abartmadan vurun hemşirelerden öğrendim bende,emzirme sütyeni 3 tane aldım ama kullanmadım sadece hastaneden çıkarken taktım 2 gecelik 1 adet pijama götürdüm geceliğin kolları ve yakası açılabilir olursa iyi olur pijamayıda beli ayarlanabilir olanlardan alın kızlar özellikle sezeryanda bellinizi sıkan yiyemezsiniz,hastaneden çıkarken ve evde giydim pijamayı öncesinde sadece gecelik giyebildim.daha öncede yazdığım gibi aklıma gelen oldukça yazarım kızlar,hepiniz sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız ıNŞALLAH

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar..benimde size bi kaç tavsiyem olacak..:)
ben bebişim için alt açma seti almıştım..tory baby diye bi markanın..yanları çıtlı..bebeği içine koyup kolunuzda rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz..hemde kalın..onu şiddetle tavsiye ederim..battaniye niyetine de kullandığım çok oldu..bir de bol bol penye battaniyeniz olsun bebek için..hala en çok kullandığımız ve çok kirlettiğimiz eşyalardan penye battaniyelerimiz:)

Allah sağlıkla ve hayırlısıyla bebeişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

hastane için yanına 2takım yeter ama sık sık yıkayabileceksen eve 5 takım yeter yün yelek eldiven şapka kalın battaniye yün
patik alın yanınıza soğuk oluyor zıbınları kirleniyo çok
benim bebişin ayakları 2 kat giydirsemde ısınmıyordu daha 1 aylıkken külotlu çorap giydirdim

slm 2010 anneciklerii

ben fazla bişey almadım (annem saolsun) her şeyi almıştı.
ilk ay için hastane çıkış takımları zıbınlar
eğer benimki gibi kusmuklu bi çocuğunuz olursa tonla ağız beziii
erkek anneleri özellikle tek altlardan alın bi de...
çünkü bi işedikleri zaman tulum, çıtçıtlı badi hepsi değişiyorr :)))

bide tulumlar çok ii oluyor
tulumla ilgili bi tüyo veriim. bazı tulum modelleri çok tatlı oluyor ama kullanışlı değil.. tek ayağı çıtçıtlı olanlardan tavsiye etmiyorum..

ayağını sokması zor oluyo
malum nisan annesi olcanızz. kaloriferler söniyo çoğu yerde... alel acele üst değiştirmniz gerekecekkk a

aklıma gelirse daha yazarım sormak istediğiniz varsa özeldende yazabilirsiniz...

kadife tulummlar ii olur kullanışlıı .. bide battaniyeler çok kullanılıyor..
ummadığınız kadar geçiş mevsimi olduğu için 2 battaneiyeye sarılı oluyor bebişlerr

sat:8 temmuz
oğlum çağan tuna 6 nisanda sezeryanla oldu aynı gün ayaktaydım..

Son düzenleme:
erkek anneleri ilk doğduğu gün sünneti öneriyorum ben bilmediğim için 4 aylıkken yaptırdım..
ilk doğduğu gün ve ya hafta pipi de sinirler olmazmoş anestezi yada uyuşturucu iğneye gerek kalmadan yapılıyomuş ağrı hissetmiyolar
eğer ben allı pullu düğün yapcam diyosanız onu da sonra yaparsınız..

göğüslerinize 7. aydan başlayarak çatlak kremi sürün. göğüşler fena yara oluyorrrr.

benimde sütüm 25 gün sonra geldi
ama 1 yada 1,5 saat emzirip sonra mama veriyodum
o yüzden meme emmeyi bırakmadı ilk önce sütünüz gelmezsse hemen bırakmayın.

şimdi hala emiyor ondan sonrada mama falan vermedik sütüm gelmişti artık..

anne sütü vazgeçilmez.. bide bu işin maddi yönü var.. aylık 400 tl ye falan geliyo

mama parası.. tabi parayı geçtik bebişler anne sütüyle beslensin. bizmki 7 aylık oldu. şükür hiç hasta olmadı.
ben grip oldum
babası grip oldu.. yaruma geçmedii:)))

zeyracım çok güzel bi topıc olmus ellerine saglık ..tüm 2009 nisan annelerıne çok tesekkur ederız şimdiden...

saolasın canımcım evet çok yararlı bir topik oldu 2009 annişleri sayesinde saolsunlar yardımları için:1hug:

tuğçe 8 ve bursasu çok teşekkürler arkadaşlar.aklınıza geldikçe yazarsanız sevinirizz

Tulumları kesinlikle önden açılmalı alın,yandan ya da çapraz olanlar giydirirken çok zor oluyor.

ayy ne güzel topic olmuş kızlar yaa bayıldım valla..burdan öğrenecek çok şey var ben de biraz abartmıştım alışverişi biraz frenleyeyim kendimi bari aralık sonu eşimle istanbula gidcez bizde adı geçen eminönü şark han ve havuzlu hanı ve mother care i not aldım mutlaka gideceğim buralara.istanbuldan da alışveriş yapmayı düşünüodum çünkü.2009 nisan anneleri kocaman öpücükler sevgiler benden ve oğlumdan sizlere..tşk ederiz.

aa daha yeni gördüm kız bu topiği ama çok güzel olmuş yaa ben daha önce kış annesi olmuştum oğlum aralıkta doğmuştu biliyorum ne lazım olcak diye ama nisan annesi olcam yaa hem havalar soğuk oluyor hemde sıcak belli olmuyor hele adanada nasıl olcak hasta etmeden nasıl olcak hiç bilmiyorum yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…