2009 Nisan Annelerinden 2010 Nisan Annelerine Tavsiyeler

merhaba ben 2.oglumu doguracaktim nisanda ama martta gelmeye karar verdi yinede girisim nisan ennelerinde benim tavsiyem pilanlara takili kalmayin neyin ne zaman olacagini rabbim bilir bence 7ay biter bitmez yani 28 30 haftalar arasinda tum hazirliklarinizi bitirin cunkuani bir dogumla herseyinizi anneniz esiniz yada kardesiniz beyenmek sizde kabul etmek zorunda kalabilirsiniz ben 2oglumuda erken dogurdum bana sorsaniz basima gelene kadar amaaaaan beni mi bulacak erken dogum derdim ama evet beni buldu ufak tefek almistim birseyler ama hafta ici ne tamamlayacaktim eksiklerimi ki pazar gunu tam bir ay erkenden geldi ogluim buyur burdan yak
yani siz siz olun 28.haftede cantanizi hazir bir sekilde kapi arkasina koyun
bu arada risk falan da yoktu hersey bir anda oldu

arkadaşlarım gerekli olan şeyleri yazmışlar eklenecek bişey yok gibi
benim tavsiyem bol bol uyuyun... gezin (ama bu sıra grip olayı var hamileleri de çok etkiliyor aman dikkat) eşlerinizle vakit geçirin...evinizin derli toplu halinin tadını çıkarın..vs..vs...

çünkü bunlara hiç vaktiniz kalmayacak :)

benim tombişim 40 hafta yan geldi yattı gelmeye hiiiç niyeti yoktu 40. haftasını doldurmasına 1 gün kala son kontrolde doktorum bebişin çok tombullaştığını beni zorlayacağını falan anlatınca sezeryan olmaya karar verdim.bebişim 3850kg doğdu.son ana kadar normal doğuma hazırlanmışken sezeryan olduğuma hiç pişman olmadım doktorunuza güvenin sözünden çıkmayın...

10 günlük lohusayken annem rahmetli dedemin durumu ağırlaşınca adapazarına döndü ben ist da yaşıyorum kayınvalidem yok o da rahmetli...velhasıl 10. günden sonra bebişime kendim baktım daha önce oyuncak bebek deneyimi bile olmayan erkek fatma tabir edilen kızlardandım :) ama söz konusu bebeğiniz canınızın parçası olunca herşeyin en mükemmeli için çırpınıp duruyorsunuz.zaten bebişler kendilerine öyle güzel baktırıyorlar ki sizi onlar yönlendiriyor gibi.

sağlık durumunuz ve psikolojiniz el veriyorsa sezeryan olacak arkadaşlara epidural tavsiye ederim.en büyük avantajı bebeğinizi doğar doğmaz görmek.ve ağrı pompası sayesinde doğumdan sonra ağrı çekmemek.

bir de aşk...sevgi...bağlılık...şimdiye kadar yaşadığınız ne varsa hepsi evlat sevgisinin yanında vız gelir.aşkların enn büyüğünü doğar doğmaz gördüğünüz o minicik şeye karşı yaşayacaksınız.

çok uzattım...Allah bebişlerinize sağlıkla kavuşmak nasip etsin.

merhaba arkadaşlar bende deneyimlerimi paylaşayım
öncelikle Allah hepinize bebişlerinizi sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin
ben bebeğime ilk alışverişimi cinsiyetini öğrendiğim zmn yaptım
fakat öyle abartılı bi şekilde alışveriş değildi
tek tük şeyler patik bady iç dış zıbın
en çok doğduğunda onlara ihtiyaç duydum
çünkü bebişim birazcık küçük doğdu 2.790 46 cm(erkek)
daha çok yazlık aldım gerçi ben bodrumda olduğum için hemen sıcaklar geldi
haziranda kısa kollularımızı giydiriyoduk
tam 40 haftalıkken doğum yaptım
20 nisanda bekliyoduk normal doğum yapmayı çok istedim fakat
sancılarım gelmeye başladığında bebeğimin kalbi 2 kere durdu
bu yüzden 18 nisan günü sezeryana alındım
hayatımda en korktuğum şeyi bebeğimin hayatı uğruna yendim
hiçte korkulacak bişey yokmuş

şimddiiiiii şuada yapmanızı tavsiye ettiğim şeyler;
boooooooollll booolllll uyuyuuuuunnnn çok kilo almamaya dikkat edin
gezziinnn hemde her yeriii gerçi bunları tuğba arkadaşımızda söylemiş
ama bende aynen katılıyorum

doğumdan sonra biçok şeyiniz değişip kısıtlanacak ama en sonunda
ne kdr güzel bi varlığa sahip olduğunuzu anlayacaksınız

Son düzenleme:
yazmayı unuttum kesinlikle emzirin
emzirmenin bebeğe büyük faydaları olduğunu eminimki
daha öncedende duymuşsunuzdur
şiddetle tavsiye ediyorum
bnm bebeğim 2.5 aylıkken memeyi reddetmeye başladı
bu konuda o kdr çok direndimki en sonunda direnmeyi bıraktı ve 5 aylıkken
yeniden emmeye başladı
günlerce sinir krizleri geçirdim
eşim bırak emmiyosa mama verelim
her bebek emerekmi büyüyo diyip beni deli etsede
yılmadım ve kazandım herşey onun içindi ve çok şükür şuanda
ek gıdalara geçmemize rağmen hala emiyo ve en az 1 yaşına kdr emzirmek istiyorum

topik süper olmuş

bol bol uyuyunnnnnnnnnnnnnnnn
gülşenınde dedigi gibi eşinizle bol bol vakit gecırın sinemayaaaaaa

gidin biz gidemıyoruzzz

benim oglum nisanın ilk bebegi 1 nisanda saat:09.00 da dogu

3 nisan sezeryan 12 nisan normal dogum tarıhımdi aceleci oglum 31 mart gece 4 gibi sancıyla gelip sabahına sezeryanla dogdu

cıtcıtlı bodyyy cok lazım oluyorr
canbebe alt acma
ve

pano
ince örtüler penye varya onlardan ben 5-6 tane vardı anca yetiyordu

hala emziriyorummmm

ayaklı pijamalar tavsiye ederim.....

gecen sene izlerde böyle heyecanlıydıkkk

ben cantamı erken hazırladım 6 aydan sonraa

sizlerede tavsiyem 7.ayda cantanız hazır olsunn

ben 30 mart'a kadar calıştım
31 dr kontrolümüz vardı

3 nisana gün vermişlerdi

ama 31 mart gecesi dayanamayıp geldi ogluşum...

01 nisan sabaı buluştuk oglumlaa

ilk anne olanlar ben ve diger arkadaşlarım gibi......

dogumdan sonra o güzel MUCİZELERİN farkına daha cok varıcaklar

allahım iyiki dogurmuşum diyecekler

ilk zamanlar denge oturana kadar

cok seyden fedakarlık yapacaksınız

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

en cok tavsiye edecegimm

bol bol uyumak gezmek eşinizle zaman gecirmekkk

bebişi en kolay besleme şekli emzirme ek gıdaya geçtik geçeli daha çok yoruluyorum.kendimize bugün ne pişirsem diye düşünmediğim zamanlarda ona ne pişirsem bugün değişik ne yese diye düşünüyorum hergün ona özel çorba ve sebze yemeği yapıyorum.onun için minik tencereler bile aldım :) ama meme ne kolaydıı uykudan uyanınca emdir gece mutfağa gitme derdi yok mama sıcak mı soğudumu derdi yok.o yüzden sütünüz varsa sonuna kadar emzirin mama da yesin diye heveslenip biberona falan alıştırmayın hepsinin zamanı gelecek.

emzirmenin tek derdi göğüs ucu çatlakları benim daha yeni geçti eskisi kadar çok emmediği için gözümden yaş gele gele emzirdim.göğüs ucu kremleri işe yaramadı bende

Kıyafetleri alırken,yaşadığınız yerin iklimini de düşünün.Mügenin de dediği gibi Onlar Bodrum da olduğu için kısa kolluya daha erken geçmişler.
Biz Bursa dayız,29 Mart ta doğdu kızım,Haziran a kadar 2 kat giydirdik,0-3 aylık iç bodylerini uzun kollu kullandık,üstüne de bir kat daha uzun kollu kıyafet,alta yine ince penye patikli alt ve onun üstüne bir kat daha.
Lansinoh krem kullanmıştım memeucu için,hamilleiğimin son haftasında başladım kullanmaya,faydası oldu mu bilmiyorum ama,çatlağım olmadı.
Göbek için de Mustela krem kullandım,göbeeem de çatlamadı.

demek insanın çatlayacağı varsa çatlıyor elif bende ikisini kullandım ama benim göbeem de çatladı göğüs ucum da ne çatlak insanmışım -tatlicadiarzu-

merhaba kızlar....ne kadar heyecanlı olduğunuzu tahmin edebiliyorum şu an.bunun tadını çıkarın bol bol gezin uyuyun eşinizle vakit geçirin.çünki bunlara o minik ve sevimli şey doğduktan sonra pek vakit bılamayacaksınız.ben im kaygana gelmişti doğumumda 2.ayda sepetledim onu.ama şimdi çok pişmanım(((
benim minik kızım mayıs 7 de gelicekti.ama idrar yolları enfeksiyonu sonucu 9 nisan 2009 saat sabah 9 da normal doğum yaptım ve hepinize şartlar el verdiği sürece normal doğumu tavsiye ederim.
alınacaklar gelince bence çok aşırıya kaçmayın.tabiki o tatli şeyleri almak için ne kadar heves ettiğinizi çok ii biliyorum ama hediyede çok geliyor.benim küçülüp giydirmediğim çok şey oldu.
ama çıtçıtlı badi ve o patikli tek altlar pijama takımları en çok gerekenler.3 takım hast. için alın.şapka eldiven çorap.yatağı için 3 4 tane çarşaf alın uyku setinden hariç.biz aklımıza geldikçe yazarız.
rabbim hepinize çabucak değil zamanında kucağınıza almayı nasip etsin kızlar...

tavsiyemin başında tabiki uyuyun var :)
biz izmirdeydik doğumda batı bile olsa bebekler hep üşür bilhassa u panduf gibi bileğe kadar olan patikler var bbekler için onları tavsiye ederim çünkü hemen her en küçük çorap bile büüyk geliyo bol bol ayaklı tulum her bady tabi alttan çıtçıtlı olmalı sizin içinde emzirme sütyeni emzirme atleti kendinizi üşütmeyin eğer sezeryan olursanız bide öksürürken canınız yanmasın
göğsünüz başta acıyacak çatlayacaktır yılmayın zaten bebek mütemadiyen emmek isteyecek hep emzirin
canbebenin alt açma petleri çok lazım ilk zaman her açışta altını sağa sola işedi benim oğlan:)
ben 40.haftada sezeryan oldum 18 nisan doğumlu oğlum
aa bide bebekler ilk zmana altı alınırken çıplak kalınca kendini savunmasız hissedip çok ağlıyorlar yani bizimki bu kavrama uyuyodu üzerine bi havu falan örtüyo gibi yaparsanız ii olur
bide kim nederse desin emzik süper bişey bütün gün değil uyurken alıştırdık biz hala uyurken veriorum sadece emerken kendini daha ii hissediyo herhalde dalınca atıyo emziği
herkesin kendi tercihi tabi ama biz çin malı almak istemdik ki hemen her i markabile üretimini çinde yaptırıyo bu konuda nuk ve chicco en iyisi biberon emzik konusunda
herkse sorunsuz doğumlar dilerim

çok güzel bi başlık olmuş..
bende aklımdakileri yazayım kızlar..bende 7 aydan sonra birşeyler almaya başladım..tam 8. ayımı doldurunca hastane çantamı hazırladım ve ertesi gün doğurdum hemde hiç bir problem olmamasına rağmen :) erkenden geldi hiç beklemeden tavsiyem 1 ay önce hastane çantası hazırlayın mutlaka..2009 annelerinden 40. haftayı dolduranlar bayaa az sanırım sezeryanlar zaten daha erken alınıyo diye 40 ı doldurmuyo..yine 2009 annelerinden çoğu sezeryan oldu yaa isteyerek ya problemlerden ötürü..sanırım çoğu epidural ve memnun olmayan var mı bilmiyorum yok sanırım..bir de kilo meselesi esli kilosuna dönenler çoook az siz siz olun dikkat edin elinizden geldiğince vermesi çook zor..bebek bakarken veririz demeyin süt olsun diye yemek zorundasınız hatta daha da alabilirsiniz sırf bebeğiniz iyi beslensin diyee..ve benim en büyük tavsiyem doğumdan sonra lütfen az stres yoksa sütünüz azalır ya da tamamen bitebilir sütün olması yemekten çok mutlu olmaya bağlı ve gece gündüz bebeğinizle ilgilenirken yorgunluğu unutup stressiz olabilmek için biraz polyanna olmanız gerekebilir..

bu arada ilk 3 ay her anne gibi sizde zorlanacaksınız bebeğinizi tanımak için zamana ihtiyacınız olacak,neden ağladığını ne ihtiyacı olduğunu anlamak için.bazen iyi bakamadığınızı düşünebilirsiniz ama hemen o düşünceden kurtulun dünya üzerinde ona en iyi bakacak olan tek insan sizsiniz.bebeğiniz başka kucaklarda ağlayıp sadece size geldiğide hemen susacak hiç bişey yapmamanıza rağmen çünkü 9 ay sizin kokunuzu kopyalamış olacak ve kokunuzu alır almaz rahatlayacak ve ve işte o an siz anne olduğunuzu anlayacaksınız...o hiç sıkılmadan tüm gün yapışık olmanıza rağmen hep sizi isteyecek ama siz de hiç sıkılmayacaksınız..aksine kendinizi çoğu zaman ona hayran hayran bakarken bulacaksınız..sizi tam göremediği ve daha çok küçük old. için ilk aylar sadece uykudaki gülücükleriyle sizin göğsünüze gelince yüzündeki huzur ifadesiyle yetinecek ama daha sonra hergün yeni bişey öğrenen ve bi sürü maymunluk yapan bebeğinizle çook eğleneceksiniz :)) hep yorgunluk olacak artık hayatınız boyunca ama 5 dk dinlenip ona baktığınız an herşeyi unutup sizde iyiki doğurmuşum diyeceksiniz :lepi:

bende göğüs ucu için lansinoh
göğüs ucum çatladığında bitek bu krem iyi geldi
ve göbek çatlamaması için mustelayı tavsiye ediyorum
çok güzel nemlendiriyo
bide her banyodan sonra badem yağı sürerdim yumuşacık olurdu

kızlar birde ben şiddetle emzirmenizi tavsiye ediyorum kesinlikle ve kesinlikle mama vermeyinnnnnn
gögüs ucu olmayan veya küçük olan gögüs ucu alsın öle emzirsn benm en büyük hatam bu oldu gögüsümden süt fışkırrdı sabah kalkardmki üst baş kalmamış kalmamş kızıma tuttramdm biraz sagdım 5 6.ayda süt küstü bir daha akmadıı doymuyo diye mama vermeyinn onn migdesi ne kadr ki zaten

bende sezaryanla dogum yaptım akşam yavaş yavş yürümeye başldm 3 gün hastanede kaldım 4.gün evdeydk hiç yatmadm iiki sezaryan olmşşş

tüm yazdıklarınız çok güzel, teşekkür ederiz kızlar. allah bebeklerinizle size uzun, güzel günler versin inşallah.

aklınıza takılanları sorarsnız bizler burdayız ALLAh sağlıcakla yavruılarınıza kucağınıza almayı nasip etsin

merhaba öncelikle allah hepinizin bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin benden de bi kaç tavsiye hastane çantanızı önceden hazırlayın sakinken ve mutlaka ek bir bataniye koyun bebeğiniz için nisan ayı soğuk oluyo genelde hastaneden çıkaken sararsınız sıcak sıcak ben kolonya tarak falanda koymuştum bide makyaj malzemesi koydum sonradan ii oluyo hee bide sabah saçıma fön çekmiştim ameliattan çıkınca daha ii görünüyo.bebişlerinize çok fazla aynı büyüklğkte şeyler almayın çook çabuk büyüyolar bide içlerine giymeleri için uzun kollu çıtçıtlı badilerden alın ilk zamanlar uzun kollu kullanılıyor.inşallah hepinşizin bebekleri emer ben sütümü pekmez şerbeti içerek arttırmıştım tavsiye ederim.benim oğlum çoook gazlıydı çok çektim bu konuda milupanın rezene çayını kendim içiyodum sütümden geçsin diye birazda ona içiriyodum ayrıca karnına sıcak havlu koyuyodum faydası oluyodu. daha bi sürrü şeyler varda şimdilik bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…