2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın arkadaşlar

yorumlarınız ve iyi dillekleriniz için teşk ederim,

dün akşam doktorumuz tekrar muane yapdı iğneler iyi gelmiş 3 tane daha kullanalım dedi bakalım inş 3 iğneden sonra tamamen gecer, buarada alerjisi çok yüksek çıkdı 15 olması gerekirken 25 çıkdı perşembe günü ayrıntılı görüşüp ona göre neye alarjisi var ona bakarız dedi doktorumuz, bendede alerji var kızımda bana çekmiş. ama allah çaresiz dermansız dert vermesin, buarada miraya beyaz peynir yumurta pekmez muz yoğurt hepsi yasak şuan testler yapılana kadar vermemem gerekiyormuş onlara karşıda alerjisi olabilirmiş.

bebişleri hasta olan anneler gecmiş olsun bi an önce canlarınızın iyileşmesi dileğiyle.

günaydınlar herkese hiç keyfim yok bugün azönce sağlık ocağına götürdüm çağanı bu ay hiç kilo almamış sağlık ocağını dru mevsimsel olabilir dedi sıcaklardan yada dişten yemiyor olabilir dedi bakalım haftaya salı kendi drunda kontrolümüz var drumuz ne diyecek ya benmi hata yapıyorum bu çocuğpu beslerken ay kafayı yiyecem çokta hareketli hiç durmuyor yerinde dün abimlere gittik onlarda misafir vardı 5 aylık bebek bizimki kadar valla kilo olarak tombiş tombiş hoş çocuk hiç hareketsiz koy yere saatlerce duruyor

canım gecmiş olsun. üzülme senin bebiş hareketliymiş normaldir. valla okadar çok kafaya takıyoruz ki bence biz onalrı rahatsız ediyoruz sürekli ağızlarına kaşık mama tıkamakla

:icecream:

Selam kızlar..herkesler iyidir inşallah..

semra geçmiş olsun miraya, nerden anladınız alerjisi olduğunu vucudumu kabardı ?

biz de doktordan geldik şimdi, boğazları iltihap yapmış antibiyotiğe başladık..
dişlerden ateş diyordum ama hastalanmış yavruşum..

inci senin oğlun iştahsız ve hareketli bir çocuk canım yediğinide yakıyor hemen,
üzme kendini bukadar ,en azından biz biliyoruz ne kadar çabaladığını velet için :)

linay gecmiş olsun canım mirayında boğazı başda kızarıkdı sonra sonra ilerledi çok dikkatli ol ilerlemesin bari.
doktorumuz alerji testi yapdırdı kanında yüksek çıkdı, öksürme hapşurma tıkanma alerjidende kaynaklanabiliyormuş oyüzden neye karşı alerjisinin olup olmadığına bakalım dedi buaradada sebze ve meyve dışında katiyen bişey verme de3di diğer gıdalardanda kaynaklanabilir dedi.

Alerji
Bebeklerde Alerji
"Alerjen" denilen ve vücuda zarar verebilen maddelere karşı, vücudun aşırı tepki vermesi durumuna alerji denmektedir. Normalde bu, vücudun savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Ancak bazı bebeklerde bu savunma abartılıdır; kendine zarar vermeye başlar ve alerjik hastalık ortaya çıkar. Anne sütü alan bebeklerde genelde allerji problemi görülmez. Alerjinin bebekte ortaya çıkmasında, en çok genetik yakınlık önem taşımaktadır. Yani anne veya babasında allerji sorunu olan bir bebek, alerji riski altında doğmaktadır.

Alerjinin Nedenleri
Bazı insanlar, genetik olarak alerjik hastalıklara karşı diğerlerine oranla daha yatkındırlar. Alerjen tolaranslarının arttığı noktalarda, alerji hastalık halinde kendini gösterir. Son yıllarda çevre ve hava kirliliği, hızlı endüstriyel gelişmeler ve çevremizdeki kimyasalların artması, alerjinin ciddi bir soruna dönüşmesine neden olarak kabul görse de, alerjinin oluşmasında genetik faktör önceliklidir. Çevresel dönüşümlerin alerji üzerindeki etkisi araştırılmaktadır.

Bebekte Alerji Riskini Azaltmak
Bebeklerin, mümkün olduğunca uzun süre anne sütü alması beslenmede çok önemlidir. Ailede alerji varsa, riski azaltmak için ek gıdaları olabildiğince geç başlamak, katı gıdalara geç başlamak, anne sütünü uzun süre vermeye özendirmek gerekmektedir. Anne alerjik bir geçmişe sahip olsa bile, sütü alerjen içermez ve bebeğe bu yönde bir zararı dokunmaz.

Bebeğinizin alerji riskini azaltmak için çeşitli önlemler alabilirsiniz:

Anne sütüne mümkün olduğunca uzun süre devam edin.
Evin hiçbir odasında, hiçbir zaman, bebek varken veya yokken sigara içimeyin ve içilmesine müsade etmeyin.
Evin aşırı tozlu, kirli olmamasına, bebeğin yattığı odada küf - rutubet bulunmasına özen gösterin.
Bebeğiniz alerji riski taşıyorsa, katı gıdaların geç başlayın.
Bebek doğana kadar evde beslenen hayvanların evden gönderilmesine gerek yoktur. Ama bebeğiniz alerjik bir bünyeye sahipse, eve yeni hayvan almayın.
Ek besin döneminde de her ek besine teker teker başlayarak, herhangi bir alerjik durum görülürse bunun hangi besinden kaynaklandığını ayırt edebilirsiniz.
Alerji riski olan bebeğinizi, alerji riskini önleyici başlangıç maması APTAMıL HA, inek sütü protein allerjisi için soya proteini özlü biberon maması APTAMıL SOM SOYA ya da, besin allerjisine karşı etkili biberon maması NEOCATE ile besleyebilirsiniz.
Alerji belirtileri nelerdir?
Bebeklik çağında en sık görülenler besin allerjileri ve tekrarlayan solunum sistemi alerjileridir.

Hışırtılı bir solunum, solunuma bağlı alerjinin belirtisi olabilir. Yine de altında başka bir sebep (boğaza kaçan yiyecek vs.) olup olmadığı araştırılmalıdır.
Besin alerjisi zamanla düzelme şansı çok yüksek olan bir grubu oluşturur. Yumurta, balık, portakal, çilek, muz, fındık alerjen besinler arasında sayılabilir.
Genellikle deride kızarıklık, ishal, tekrarlayan üst solunum yolları enfeksiyonları alerjik kökenli olabilmektedir.
Bebek soyulduğunda, her defasında elleriyle karnını kaşımaya çalışıyorsa, bu egzamanın ilk belirtisi olabilir. Kırmızı, kaşıntılı, ilerledikçe üzeri pul pul kabuk gibi sertleşmeye başlayan bir alerji tipidir. Bebeklerde yanaklar, boyun, kulak arkası, eller, bilekler egzamanın görüldüğü yerlerdir. Bazen de “para gibi” diye nitelendirilen farklı yerlerde yuvarlak, keskin kenarlı döküntüler şeklinde görülebilir. Bebek büyüdükçe diz arkası, kolun dirsek ön taraf katlantı yeri gibi bölgelerde yoğunlaşabilir.
Bebeğinizde alerjik tepkiler gördüğünüzde, onu vakit kaybetmeden doktora götürmeniz önemlidir. Alerjiler her bebekte farklı şekillerde tedavi edilir. Ayrıca doktor muayenesi sırasında bebeğinizin alerji gibi belirtileri olan fakat daha ciddi bir sorunu olup olmadığını da öğrenmiş olursunuz.

sağol semracım ilgiler için..

inşallah mirayın da alerjisi geçer ,yiyeceklere karşı alerjisi varsa işin çok zor olacak..

selam herkese,
semra ,aylin geçmiş olsun
berrakta hafif hafif öksürüyor hala sabahları,boğazında bişe yokmuş ama semrayı duyunca pimpiriklendim şimdi,ne yapsam ki azaltmak için şurup mu versem?

esra ne haber canım, nasılsın,berrak nasıl görüşemedik uzun zamandır..nasıl geçti tatilin..
doktorla konuşmadan ilaç verme istersen..çok mu öksürüyor ki

AAAA ocak bebişlerinde göz var sanırım geçmiş olsun hasta bebişler ve anneleri inş hemen atlatırsınız
bugün ablamları yolcu ettik ne güzel alışmıştık,iki çocuk aynı evde zor oluyodu ama:)) herşeye rağmen güzeldi tabiii...kısmet ne zamana tekrar kim bilir geçmişe çok inemedim çok işi var kızlar günaydın deyim size dedim
günaydınnnn

selam herkese,
semra ,aylin geçmiş olsun
berrakta hafif hafif öksürüyor hala sabahları,boğazında bişe yokmuş ama semrayı duyunca pimpiriklendim şimdi,ne yapsam ki azaltmak için şurup mu versem?

canım sizede gecmiş olsun, bana doktorumuz sakın öksürüyor diye surup verme dedi, seninde bilgin olsun doktorunuza güvenin demeyi çok istiyorum siz yinede çok güvenmeyin valla gecer diyorlar olur böyle diyorlar bişey olmaz diyorlar benimki ihmalzizlikde değil her hafta muane ve kontrol olarak götürdüm malesef bu hale geldik.sen yinede doktoruna bir danış derim.

slm canım ewet görüşemedik sen geldin ben gittim falan ,benimki 3 günlük ziyaterri canım ya tatil deil,hepimiz iiz ,sizin nasıl geçti tatil,eguş naptı?

dr a gittiğimizde de öksürüodu baktı bişey yok dedi ,istersen şurup verebilirsin akşamları boğazını rahatlatır demişti,balıkesire gidince hafiflemişti bende vermedim şurup,buraya dönunce başladı yine sabahları uyanınca oluo,bizimki klimadan oluo sanırım,ev en üst kat çatı yok yanıo açmazsam,çokda terlio berrak ,bende açıorum ama en düşük derecede çalışıo bide bütün odaları açıorum, ama yinede boğazı falan kuruo sanırım

ya mirayda çok terliyor günde kaçkere üstünü değişdiriyoruz.benc e klımayı onu etkilemiuycek şekilde kullan. buarada sırta bez falan koyuyorlar ben onu hiç yapmadım sanki alışıcak büyüdüğündede sırtı terleyince hasta olur diye düşünüyourm

bu arada kan ilacını bende vermıorum ,sağlık ocağı ve dr önerdi ama,test yapılmadan gerek varmı yokmu hemen dayıyolar ilacı,pekmez verıorum hergün daha doğal deil mi?
devitide bahardan beri bıraktım,güneşe çıkıo dewamlı,

bana bu damlalar çok yapay gelıo ya,eskiden bunlar varmıydı bize verdilermi

valla doğru diyorsun bende pekmez veriyorum zeten mümkün oldukca güneşe de çıkarıyoruz. bizim mahallede var ya kadın bi dünya biseyden haberi yok bebekde massallah turp gibi

ben salonda oturuorum zaten,epeyde büyük salon,kilma salonda ama ben bütün evin odalarını açıorum direk dağılıo hava zaten,

merhaba herkese

smrisk çok geçmiş olsun.umarım en kısa zamanda iyileşir.

bugün bizde aşımızı olduk inşallah ateşi çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…