2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm arkadaşlar umarım bütün anneler ve bebişleri iyidir.
beni soracak olursanız pek iyi sayılmam kızım çok hasta cumartesi günü başka bi doktora götürdüm çok metediyorlardı gercekdende ilgili birisi mirayin ciğer filmini çekdirdik ciğerlerine inmiş bronşit başlangıcı var dedi 3 tane antipiyotik iğne verdi bugün sonuncusunu vurdurcam inş iyi gelir ama bi gelişme olmadı henüz, doktorumuz eger düzelmesse iğnelere devam ederiz dedi. aynı zamnda alerji testi yapdırdı sonuçları bugün alıyoruz bakalım bügün doktor nediycek. çok üzülüyorum iznim yeni bitti 6 ay izin kullandığım için şuan izinde alamıyorum kızımı evde bi başına bırakıp çıkmak çok üzücü geliyor ama malesef işdende ayrılamıyorum ne yapıcağımı şaşırmış bi haldeyim allahdan güvenilir bi arkadaşım bakıyorda içim biraz rahat bianönce düzelmesi için dua ediyorum inş düzelir toprlar kızımd abende rahatlarım. sizlerden rixcam öksürükdür diyip gecmeyin takip edin vede doktorlara pekde güvenmeyin benim salaklığım doktoruma güvenmek oldu düzelir gecer bişeyi yok yok dedi ve bugüne kadar geldik.

kızlar bişey daha sormak istiyorum ben doktora ek olarak ne verebilirim dedim meyva püresi sebze çorbası falan dedi ama bakıyorum coğunuz içine tahıldı hazır mamaydı bişeyler daha ilave ediyorsunuz bunları size doktorlarınızmı söyledi yoksa sizler kendinizmi uyguluyorsunuz bana yardımcı olursanız sevinirim sebze çorbasına meyva püresine ek olarak ne ve nekadar koyuyorsunuz. bunların yanında emziriyormusunuz, sütünüz yetmiyorsa ne kullanıyorsunuz. valla yazarken utanıyorum ben hiç bişey bilmiyorum diye normalde ben sütümü sağıp bırakıyorum yanındada meyva püresi sebze çorbası falan veriyoruz ama okuduğumda sizlerin daha farklı şekillerde yapdığınızı görüyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

smrisk,
çok geçmiş olsun çalışman içinde Allah yardımcın olsun hepimiz geçtik o dönemlerden çok zor oluyor canının yarısını evde bırakmış oluyorsun gerçekten
en ek gıdaya başalmadım anne sütnün yanı sıra demir verdiğim için meyve veriyorum birde ö.sonraları k.valide yoğurt mayalıyıp veriyor hepsi bu

gamzecim zaten 8 damla veriyormuşsun,4 damlasını sabah ver bi dilim şeftaliyi rendele bi tatlı kaşığı su çıkacak kadar olsa yeter içine ilacı damlat veriver,birde akşam aynı şekilde verirsin.ben gün içerisinde 1 kere mutlaka meyve püresi veriyorum naz a .bu hafta şeftali,azcık muz ve içinede 5 tane beb bisküisi kırıyorum.ilacıda içine damlatıyorum anlamadan yiyor.
sende demir ilacı kullanıyorsan zaten sütünden bebğine geçiyor ama yeterli değilki dr.un bebeğinede ayrıca demir ilacı vermiş.sen kullanmaya devam et tabiki vucudunun ihtiyacı var demekki.opuyorumnanaktan

geçmiş olsun smrisk çim,allah şifa versin yavrumuza tez zamanda inşallah..
biz senin o verdiklerinin yanında ek olarak veriyoruz diğerlerini,benim dr.um kaşık mamasına geçebilirsin artık dedi bende çeşitli markaların tahıl ağırlıklı kaşık mamalarından sabahları kahvaltı niyetine(içine pekmez ve dönüşümlü olarak peynir ve 8/1 yumurta sarısı koyuyorum)veriyorum.akşamlarıda devam sütünün içine 2 ölçü karıştırıyorum tok tutsun diye.
sen eğer emziriyorsan sadece sabahları tahılllı kaşık mamasından kahvaltı hazırlayabilirsin,çorba ve meyve püresini veriyorsun zaten bu yeterli olur senin için.

merhaba kızlarr, nasılsınız.
gamzecim, ben demir ilacı vermiyorum canım, o yüzden birşey söyleyemeyeceğim.öncelikle test yaptırayım ondan sonra vereyim istiyorum.

semracım, benim oğlum hazır mamaları hiç bir şekilde yemiyor, muhallebi de yemiyor.çorbalarını her seferinde farklı malzemelerle hazırlıyorum.içine pirinç, irmik, mercimek katıyorum.sadece sebze çorbası yapmıyorum.dr. bir menü vermişti, sabah öğlan akşam aralarda verilecek şeyler olarak yazmış, ama birer çeşit ancak.ben sürekli kendim deneyerek farklılıklar yaratmaya çalışıyorum.
yardımcı olabildim mi bilmiyorum:))))

sen nerde duydun duydu,bende bi bakim,aman bebişlerimiz iyi beslensin diyoruz 3 kuruş fazla ödeyelim diyoruz,ama olanlara bak...
sanırım aralık annelerindeydi ya da bebek gelişimi yerinde kk da..
tşk cnm Şeniz bende durmadı mı verıyorum o zaman rahatlıyor ve baya bı uyuyor. batuhanın ust dıslerı de çok kabarmıs her an çıkcak gıbı sızlerınde oyle mı?
bizim de kabarık ama??
şimdi aradılar,kargo ile aldırıyorlar paketi...
sen de örnek alabilsen keşke..ya itiraf edeyim ben de sütlü pirinçlinin içinde siyah bişi gördüm ama önemsememiştimklava:

bu diş çıkmadan kararma konusunu benım aklım almadı ya nasıl oluyor? hadı cıkmıs olsa anlıcamda cıkamamıs sey nasıl kararıyor.

balım dedıgın gıbı bu daha çok emekleme yastıgına benzıyor cunku sen yazınca baktım ınternetten mınder daha farklı

slm hanımlar nasılsınız umarım bebişlerde sizde iyisinizdir birkaç şey okuyabildm kız uyuyor uyanır birazdan...

talyacım mama meselesi noldu merak ettim .... gazeteciyim ben güzelim gelişmeleri bildirde köşemde yazıyım olurmu ?rezillik yani ........

ezgi hiçbir mamayı yemiyor o yuzden aldıklarım kaldı hep benimde doktor zaten emen çocuk mamanın tadını sevmez demişti öylede oldu. meyve yogurt ve çorbadan başka bişey yemiyor... muhallebi falan hiç yemiyo...

aylincim ezgide emmeyi bıraktı gündüz çok nadir emiyor diş çıkartırken bırakmıştı şimdi dişi çıktı tamamen soğudu heralde zorlayıncada çok fena ısırıyor velet sevinmiştim dişi çıktığına ama şimdi üzülüyorum valla gece uykulu zar zor emiyor işte... benimde gögüsler füze gibi çok şişiyor yazık sütüm var emmiyo velet ya emse emzirirdim 2 yaşına kadar :))

benim sütümde gelseydi keşkede bende vermeseydim mama,hala çok üzülüyorum,maşallah ezgiye bırak yemesin annesi sütün yetiyo demekki maşallah..
az önce kargo geldi aldı mamayı,milupa incelemek üzere fabrikaya yollıyacak 15 güne kadar haber veriririz dediler,bekliycem bakalım,sonuç alamazsam sana havale ederim arkadaşım,sen gerekeni yaparsın artık:jeyyar:

slm kızlar görüşemeyeli iyisiniz inş..
Bugün bizim Trabzonda son günümüz. Yarın Sıvasa gidiyoruz... 20 günde orda kalıp evimize döneceğiz inş... Sizileri çok özledim. Kuzum çok şımardı burda.. Dedenin ve babannenin kucağından inmiyoo.. nasıl eskiye döneceğiz kara lkara düşünüyorum artık...

Deryacım, egehanda ne hazır mama ne de kendi yaptığım muhallebiyi yedi.Demekki emen bebek yemiyormuş öyle mii_?Hay allah.Bende neden yemiyor acaba diye merak ediyordum.İyi oldu söyledğin.
Herhalde karnı doyuyor ki seni fazla emmek istemiyor annesi.Maşallah kilosu, boyu falan çok güzel.Bence çok fazla önemseme.Ama evde olduğun sürelerde, ek gıda olarak ne verirsen ver, arkasından uyuturken emzir.Ben öyle yapıyorum.Allaha şükür şimdilik bırakacak gibi değil.
Emdiği yere kadar emsin istiyorum bende.

özlemcim, diş çıkarmadan kararma değil zaten, diş çıkardıktan sonra kararma oluyor. Sağlık ocağındaki ebeler bana dişleri çıkmaya başladığında meyvasuyu ya da su ile ver dediler,dişler çıkmaya başladığında kararma oluyormuş.

teşekkürler meralcım ne bılım burdakı arkadaslar dıs cıkmadan önce de öyle veriyorlardı da benımde mantıgım almadı pek.

iyi geceler kizlar
nihayet 10 saatlik ucak yolcukugu +4 saatlik otobus yolculugundan sonra otelimizdeyiz
yorgunluktan uykusuzluktan olucem ucakta uyuyamadim. otobustedede toplasan 1 saat.
simdi uyumak istiyorum ama Defne hanim birakmiyor. eli ayagida buz gibi kafayi yicem
bu sicakta isitamadim ben bu cocugu. buz gibi hertarafi ve terliyor ince giyse bile
simdide uyumuyor ya aslinda onu da anliyorum gecesi gunduzu karisti ama coookk
uykum var. ilk gunlerdeki gibi oldum.

1-2 gun icindede evimize gececegiz ins. ne yorucu yolculuktu ya
sizde iyisiniz umarim.

selam kızlar nq yapmayı unutmuşum aklımda kalanları yazıyım. ben demir ilacı kullanmıorum dr um kan sayımı istedi ama büyük ihtimalle gerek yok bebeğin rengi yerinde dedi, aslında sağlık ocaklarındaki yönetmelikte solgun sağlıksız görülen bebeklere ferro sanol verilir deniliomuş ama bu ayrımı bilinçli yapamayınca genelliolarmış doğru gelmedi banada, yani bebeğin ihtiyacı yoksa neden yoralım böbrekleri. deviti de kesmiştim bahardan beri, 11e kadar güneşlendiriorum hava güzelse dr umda verme dedi
talya inanmıorum o böceği umarım senin düşürdüünü sölemezler, bende bugün pastaneden pasta alıodum, pasta vitrinin içinde koca bi kara sinek gördüm adama bi saat sölendim, seninki çok daha betermiş umarım ciddiye alırlar
yeşimcim yeni hayatın çok renkli çok güzel defne içinde hayırlı uğurlu olur inşallah
derya ezgi çok şeker çıkmış maşallah

kociş çaarıyo ii akşamlar kızlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…