2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

güzel ve iyi dileklerin için çok saol arkadaşım

bende çocuk yetiştirme sanatı diye bi kitap var. doğumdan önce okuyordum ama yarım kaldı. kitabı nereye koyduğumu bile unuttum. elime geçerse yazarını söylerim. ben kitabı baya beğenmiştim..

bıngıldağın erken kapanmasına dvit sebep olabiliyor. hatta dvit erken diş çıkarma ve böbrek taşı bile yapabiliyormuş. bi arkadaşımın iki aylık kızında her iki böbrekte taşlar çıktı. sebep olarakta dvit dediler ve ilacı kestiler. gerçi biz vanda yaşıyoruz burada güneş neredeyse batmıyor. yeteri kadar güneşlenen bebklerde de dvit ihtiyacı pek olmuyor. bizimkide dört aylıkken iki dişini de çıkarınca bizde dviti kestik..

bebekleri sadece bezi ile haftada yarım saat kolları yüzü açıkta kalacak şekilde ise haftada 2 saat güneşledirmek yeterli. bu güneş banyosunda güneş kremi kullanmıyoruz. o yüzden güneş ışınlarının daha az zararlı olduğu akşam güneşi daha uygun..

serpil..

serpil bende 2 aydır yada daha fazladır kendi kendime kestim deviti,
vanın güneşini bilirim,4 sene kaldım orda,hala birgün oraya gezmek için gelmek istıorum çok özledimm

benim dr d-flor die bir ilaca geçmemizi istemişti bundan 2 ay önce içinde flor takviyeside varmış günde 3 damla veriyorum flor bildiğim kadarıyla dişler için gerekli ama daha bizim diş çıkardığımız yok bakalım nasip ne zamana olacak

hemşom düğündemisin hla kıs gel hele özendirdin beni de kayısı reçeli yapıcam bu hafta hele bir tarif edin bilenler bakalım

canım,ben 2 ye böldüm çok büyük olanları 4 e ,üstüne göz kararı şeker koydum ama epey fazla,sonra ateşe koydum kaynattım,kıvamını alınca aldım ateşten

bende mürdüm eriğinden yapayım die düşünüorum şimdi,güzel oluomuş tavsiye ettiler:lepi:

Tesekkurler Meralcim Duygucum

bene gecenlerde internetten sirinleri izlettim biraz ama goruntu cok iyi degilgdi.
eskiden susam sokagi vardi hatirlarmisiniz? ben onu cok severdim sayi saymayi falan ogretiyordu. Edi budu , kurabiye canavari, minik kus, hakan abi zeynep abla...
kizimin onu izlemesini isterdim
netten bakayim

fantomalt diye bir mama yiyeceklerine 1 ölçek katılarak veriliyor gunde 5 defa ben çorbasına mamasına çayına filan katıyorum 6 900 kilosu boyu da 64
dr bana 4. ayda vermisti gunde 6 olcu max. dedi. Bende kullanmadim. once ek besinlere
geceyim dedim gecince gerek kalmadi ve ben o ilaci unuttum dahasonra.Aslinda o gida
takviyesiymis. yiyecegi yiyeceklere katiyormussun renksiz kokusuz demisti. Dr sorarsin
incicim.

Bende bende ope koklaya aksami ediyorum gurbet ellerde. O olmasa kafayi yerdim valla
kakasidi gaziydi mamasiydi derken aksami buluyoruz. bide gun gectikce icimde sevgiside
buyuyor yani ben dogdugundada sevdim ama simdi bir baska Şeniz Şeniz

oğluşumun videosunu ekledim facebook a bakmak isterseniz...
nerden bakabiliriz. Ben oraya kayirli degilim bakabilirmiyim yinede? kayit mi olmama lazim?

ben sana aldigim okuyup memnun kaldigim kitaplari yazayim

sende bir bakarsin
1-Harika cocuk nasil yetistirilir Tim Seldin KAKNÜS YAYINLARI
gercekten cocuk yetistirmende bakis acini degisterek bir kitap. ufak tedaylarla cocugunun sorumluluk duygusu kazanmasini , kendi isini yapmasini
ogretmeni ve bu konuda ona cesaret vermeni saglayacak metodlar bulunur tavsiye ederim. Cocugun oda duzeninden, onunla oynayabilecegin oyunlara, sececegin oyuncakalra kadar hersey yaziyor.ayrica bu oyunlari oynarkende zeka gelisimi kok tad alma duyusu guclenecek. yani ozetle iyi bir kitap)

2- BAbacigim Nerdesin? Doç. Dr. Sefa Saygılı/ Pedagog Ali Çankırılı ELİT YAYINLARI
Cocuk yetistirmede babanin yeri. Baba modelinin onemi gibi konular var Ayni zamanda
yazarlardan biri pedagog ve ben fikirlerini begendim
ben bu kitabi okudum ve esime okutucam . ona arada ozet gectim ama okumasi sart tabi

3-Bagirip cagirmadan dovmeden cocuk egitimi-Barbara C. Unell/ Jerry Wyckoff HYB YAYINLARI

bunu tavsiye ederim ama bu bir yas ustu. dogruyu yanlisi ogretmende , kotu birsey yaptiginda ona verecegin cezalar konusunda yardimci olacak bir kitap
ceza degincede aklina birsey gelmesin orn kotu bir kelime ogrendiginde ve bunu kulandiginda
soylememesi konusunda uyardiginda ise yaramiyorsa yildirma yapacakmissin
oda sandalyeye oturtup belli bir sure o kelimeyi soylemesini isteyecekmissin boylelikle
o kelimeden birakacak o kelimeyi yipratacak ve kullanmayacakmis
yani bu sadece ufak bir ornek. dedigim gibi bu ilerde lazim olabilir 3 yas buhraninda
oyle bir donemi olyormus bebelerin

4-Anne babanin cocuga yaklasimi- ibrahim unal -nesil yayinalri
bunuda zaten 2 gunde bitiriyorsun cok guzel bir kitap

5-Benimle Oynar mısın Anne 365 Eğitici Çocuk Oyunu Pedagog Ali Çankırılı TİMAŞ YAYINLARI
bu kitaptada 1 yasindan sonra oynayabilecegi oyunlar var. tabi icinde guzel olmayanlarda
var ama isine yarayabilir.

6-Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar Pedagog Adem Güneş NESİL YAYINLARI
bunuda cok begenerek okudum.
7-
Çocuk Psikolojisi Haluk Yavuzer REMZİ KİTABEVİ
bunu BEGENMEDIM. ders kitabi gibi olmus. tavsiye etmem aldim ama okuyamadim.

birde masaj kitabi almistim :) masajda cok onemli bebisler icin. bugun masaj yapayim bari

çok sağol arkadaşım tavsiyelerini dikkate alacağımdan emin olabilirsin tekrar teşekkürlerhihoyyyt

günaydın herkese

ismiye hoşgeldin nasılsın yeni evinize taşındın sanırım.senin bebiş nasıl

yeşim susam sokağını bende çok severdim.geçenlerde arkadaşlarla konuşmuştuk internetten arayıp kurabiye canavarını bile izlemiştik.ne güzeldi ya.şimdi hiç eğitici programlar yok.

günaydın balım tayinimiz bursa inegöle çıktı ama ne yazıkki hala taşınamadım bu hafta taşınacağım inşallah uzun zamandır ankarada kardeşimdeyim koşturmaktan bakmaya fırsatım olmadı bebiş iyi seninki nasıl

günaydıınnnn
misafir gelicek ama 2arkadaşım, ne yapsam herşey hazır mı alsam

iyi benim bebişte.artık bebişmi desem dört ayaklı canavarmı bilemedim.çok hareketli çekmeceleri çekiyor ne bulursa hemen almaya çalışıyor.dün çekmeceye elini sıkıştırmış yatak odasının kapısını kapatmış arkasınada yatmış tabi bende kapıyı açınca tak başına indi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…