2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aaa hediyeler gitmiş...esracım kızımda bende iiz çok saol bende vakit bulamıyrm artık eskisi gibi giremiyrm..siz nasılsınız napıyo berrak emekliyo mu artık dişler geldi mi??okul nasıl gidioo

Bizde iiz canım,berrak maşallah tıpır tıpır heryerde bitıo,hızına yetişemıoz,dişimiz hala yok canım ya,hakkaten yaşına dişsiz gircez sanırım
okul çok yoğun koşturmaca sınavlarım başlıycak hazırlık yapıorum
hava nasılda soğudu dimi 2 günde,menemen dahada soğuk oluo karşıyaka daha ılık okulda dondum walla

ayy çok soğuk valla yaa...napıcaz bölee bilmem bide bu grip işi çıktı..olacakmısınız aşı;?

slm esracim Ezgi iyi 6. Hastalik gecirdi birde 6. Dis geldi :)) bugun 10 aylik oldukk heryerde geziyor tutunarak yurumesi yakindir bence

maşallah derya ezgiye yerim ben onu.bizimde 6.dişimiz çıktı 7.de gelio..azılar da fena kabarmış..yaklaşık 1.5aydır tutunarak yürüyo adımda atıyo ama kendi ama hala yürümedi merakla beklyrm bakalım tek isteğim bayrama kadar yürümesi

esracım hoşgeldin

deryacım sizede tekrar geçmiş olsun

elacım olsun yatsın yanınızda bizimkide gecede 5-6 kez kalkıyor bebek annesini yanında görmek için kalkarmış gece o yüzden aynı odada uyumak sakıncalı değilmiş dün dr dedi tv de

Ekincim ,canım sorunu şimdi gördüm
Hayatım,zararsız olan boya maddesi yok..Kuru boyada canlı renk bulamassın..Bi de kuru boya pastelden daha tehlikeli,çok sert
çocukların yüzlerini boyadığı boyalar var ama nasıl boyatacaksın Onat a?
Bence ortaya kocaman bir sofra bezi ser..Büyük Resim kağıtları var 50x70 cm tüm kırtasiyelerde satılır...
Başından da ayrılma
Zeynep Bade henüz ilgilenmiyor,Kurdele verdim eline yarım saattir onunla oynuyor
Kedi gibim çocuğum,yumaklar ,kurdeleler
Bazen benimle de oynamıyor,kendisi takılıyor
sizde de oluyo mu kızlar
Bazen hiç ilgisini çekemiyorum

Derya geçmiş olsun canım sewindim atlatmışşsınız
maşallah dişler 6-7 olmuş bizde daha tıkk yok yaaa:(

burcu walla şu an aşı olmayı düşünmuorum ne olduğunu bilemediğim için,berrak içinde düşünmuorum,allah bebişlerimizi korusun walla

emelcim hoşbulduk,bizde çok sık uyanıoruz ,dewam maması alıp denıcem bide etkisi olacakmı bakalım,
6-12 ay sütünüde denedim çok etkilemedi

Cocuklarin parmak boyalarindan alip ezginin elini ayagini boyadik kartona bastirdik :)) minicikler cok sevimli ilk dogdugundada hamura bastirmistik sakliyoruz hala nasil buyumus sastik sizde yapin cok cabuk buyuyorlar

Bertrand Russel`dan `Hayatta baskalarinin mutsuzlugu yerine kendi mutlulugumuzu dilemeye baslarsak, 1-2 yil icinde cenneti dunyada yasayabilecegimizi` ogrendim.

`İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa, payın gerçek kişiligini gösterdigini, paydası da kendisini ne zannettiğini, payda büyüdükçe kesrin değeri küçüldügunu" (Tolstoy) animsadim.

Kimseye uçüncü bir şans, hele hele dorduncu ve besinciyi asla vermemek gerektiğini öğrendim.

Mark Twain`den ac bir kopegi alip doyurursan, seni isirmayacagini, bunun insan ve kopek arasindaki en buyuk fark oldugunu ogrendim.

Dostoyevski`nin bir insani kahkahasindan tartabilecegimi, kendisini tanimadan once kahkahasini sevdigim bir insanin buyuk olasilikla iyi bir insan oldugunu soyledigini animsadim.

Napoleon`dan dusmanlarim hata yaparken onlari rahatsiz etmemek gerektigini ogrendim.

Insanlarin aslinda bana izin verdigim kadar kotu davranabildiklerini ve bazen cok fazla izin verdigimi ogrendim / animsadim.

Ralph Waldo Emerson`dan yanlis anlasilmanin hic de kotu bi sey olmadigini, Sokrates, Hz Isa, Galileo, Newton, hepsinin zamaninda yanlis anlasilmis insanlari oldugunu ogrendim. Ama ben onlardan biri olmadigima gore yanlis anlasilirken bu buyuk insanlarin isimlerinin arkasina saklanmamam gerektigini de karar verdim.

Oscar Wilde`dan iyi bir arkadasin seni arkadan degil de onden bicaklayacagini, ama onumden bicaklayacak cesarette bir tane bile arkadas bulmanin hic kolay olmadiginda kara kildim.

Henry David Thoreau`nun `yardim almaya alisanlar gun gelir buyruk almaya da alisirlar` deyisine cok abartarak sadik kaldigimi animsadim, azcik degismeye karar verdim. Ayni kisiden hayatta ayaga kalkip bi sey yapmadan oturup yazi yazmaya kalkilmayacagini da ogrendim ama.

Baskalarinin benim hakkimda ne dusundugunun ne kadar az umurumda olduguna, ama zaten hayatta anneme aciklayamayacagim bi sey yapmadigim surece iyi bir insan olduguma karar verdim.

Martin Luther King`in insanlarin refah ve rahat icindeyken degil, tehdit ve celiskiler icindeyken nasil davrandiginin esas kisiligini gosterdigini soyledigini animsadim.

Annemin beni gormekten her zaman en fazla mutluluk duyan kisi oldugunu gecen Haziran beni gordugundeki bakislarindan anladim.

John Lennon`dan herkesin yeni bir TV seti yerine dunyada baris isteseydi, o zaman dunyada baris olacagini ogrendim.

Nietzsche`nin kendisine yalan soylenildigi icin degil, artik o kisiye guvenemeyecegi icin sinirlendigini ogrendim.

George Carlin`den muzigi duyamayanlarin dansedenlere deli dedigini ogrendim. Dansetmeye devam etmeye karar verdim!

Baskalarina degil de kendine yalan soylemenin en ciddi yalan oldugunu ogrendim. Ara sira kendime yalan soyleyip, kendimi kandirmaya calistigimi anladim.

Bernard Shaw`dan hayatin kendini bulmakla degil, kendini yaratmakla ilgili oldugunu ogrendim.

Khaled Hosseini`den bir yalanla avutulmaktansa, gercekle incinmenin daha iyi oldugunu,

Andre Gide`den olmadigin bir sey icin sevilmektense, oldugun sey icin nefret edilmenin daha iyi oldugunu,

Mark Twain`den agzini kapali tutup salak sanilmanin, konusmaya baslayip tum supheleri ortadan kaldirmaktan daha iyi oldugunu ogrendim.

Laurel Thatcher Ulrich`den edepli, hanim hanimcik kadinlarin nadiren tarihe gecebildiklerini ogrendim.

Baskalarinin yenilgilerini kendi zaferim sayamayacagimi animsadim.

Elie Wiesel`den sevgininin ziddinin nefret degil, umursamazlik oldugunu ogrendim.

Yazi yazmayi bilmeyenlere, imla hatasi yapanlara, kendini bir kalem, bir kagitla ifade edemeyenelere asla guvenilmeyecegini ogrendim.

Sabirli olmanin salak olmakla neredeyse ayni kefeye koyulabilecegine karar verdim.

Ve Mark Twain`den kirisiklarin sadece gulumsemelerin biraktigi iz oldugunu ogrendim.

ya evet bizim hemşire arkadaşta hani hastane çıkışında bebeğin ayak izleri alınıyor ya bi tanede sana yapalım mı dedi kışın ortası çocuk iki saat çıplak kalmasın diye hayır dedim ama çok pişman oldum. bi yolunu bulursam dosyamı çıkarttırıp fotokopisini alıcam. çok iyi yapmışsınız bence. çağanın da 7 dişi var. 8. epey kabarmış. altta 3 oldu üstte 4 sıra sizde de aynı mı merak ettim.
bu arada bizimkide 7. ayından beri ayağa kalkıyo sıralıyo ama tutunmadan ayakta durmaya korkuyo. bana bile güvenmiyo illaki kendi tutunacak. haklıda güvenmemekte alimi tutsa bırakıvericem biliyo galiba benim sıpa

ben de nazdan erken yatmayı öğrendim ki sabahın köründe uyanınca sinirlerim zıplamasın
ii geceleer:)

Yazi yazmayi bilmeyenlere, imla hatasi yapanlara, kendini bir kalem, bir kagitla ifade edemeyenelere asla guvenilmeyecegini ogrendim.
ay çıkamadım bu ne yaaa:))imla hatasıyla ne ilgisi var güvenmenin:)))hadi baay

uzun zamandır giremedim nete,herkes iyidir inşallah...naz hasta 1 haftadır ,çok ateşlendi ama 2 gündür ateşi yok maşallah.tam uykusu düzene girdi demiştim herşey yine tepetaklak oldu,düzen müzen kalmadı çok huysuz ,sürekli beni istiyor hep kucağımda olacak,ne yürüteçte duruyor artık ne oyun parkında,çıldırmama az kaldı...çok bunaldım kızlar 1 haftadır uyku muyku yok bu saatlere kadar ayaktayım,kız uyuyor ama bu seferde benim uykum kaçıyor bende alıyorum elime bir kitap uykumun gelmesini bekliyorum,neyse ben yatıyım artık,tabi naz uyanmazsa,iyi geceler herkese:))

günaydın hanımlar...
talyacım geçmiş olsun benim oğlumda grip bende de uyku
felan kalmadı....şimdi uyuyo da dinleniyoru azcık...

kızlar tünaydın

nerelerdesiniz kimse yok muuu hu hu huuu

bizim topiğe kimse uğramamış bugün denizden başka teeee aşağılara inmişiz kızlar

evet ya çok aşağıya inmişiz. gün geçtikçe zorlaşıyor buralara bakmak. işti güçtü derken..

hasta bebişlere geçmiş olsun.

kızlar domuz gribi ile ilgili kimse doğru dürüst birşey diyemiyor. eşim intaniyeci demiştim o bile net birşey demiyor. ancak bizim son kararrımız şu tabi bu karar sadece bizi bağlıyor belirtmek isterim. eşim yaptıracak çünkü hastanede o mikropla karşılaşmaması imkansız ordan mikrobu alıp eve getrime ihtimnali çok yüksek yani. ben ve oğlum yaptırmıycaz. okula giden çocuklarında yaptırması gerekiyor bence çünkü onlarda taşıyıcı olarak ta risk grubu içinde. tamam şu ana kadar normal grip te ölüm sayısı daha fazla ancak bu yeni olduğu için neler yapabileceği hakkında net bir fikir oluşmuş değil. bu yüzden de kimse net konuşamıyor.

Back
X