2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1)ılk oyun Akıllı Bebekler Akademisi kitabından.Üç boş pet şişenin içine -düşünce ses çıkarması için- birer avuç fasulye doldurdum..Ece'yi yaklaşık bir metre uzağa oturttum.Önce oyunu anlatarak gösterdim.Sonra topu birlikte atıp şişeler düşünce alkışladık.Sonra topu eline verdim.ısabet ettirdikçe alkışlamaya başladı.3-5 dakika oynadı,sonra şişeleri incelemeye dalıp oyunu bıraktı:)Bu oyun bebeklerde el-göz kordinasyonu ve birden fazla şeye odaklanabilme (topu atma,şişeleri yıkma) becerilerini geliştiryormuş.18 aydan önce bebeklerin iki şeye aynı anda odaklanabilmesi çok zormuş ancak bu tür egzersizlerle destekleyerek bu becerinin gelişmesi sağlanabilirmiş.

gunaydin meralcim nice yillara

günaydın herkese

meral abla doğum günün kutlu olsun...iyiki doğmuşun:))

Teşekkür ederim canlarım hepinize:)))))Kırkladık böylece yaşamı:)))

Denizcim bizde ayakta sallayarak uyutuyorduk.Ben 3 gündür memeden kesiyorum bir taraftan.2 gecedir meme vermiyorum.Bu arada da hiç olmazsa benim uyutmalarımda kendi uyusun istiyordum.Meme emerken uyuyordu zaten akşam yatmalarımızda, gündüzleride anneannesi ayağında sallayarak uyutuyor.
Ama ben her akşam yatak odasına çıkartıp orada uyuttuğum için, zaten odaya geldiğimizde uyku zamanının geldiğini biliyor ve uykusu da geldiği için mutlu oluyor.Meme vermeyi kestiğim için dün gece bizim yatağa yatırdım, çünkü benimle birlikte yatıyor hala. Ona ninni söylemeye başladım.Bende bu arada odada düzelteceklerimi, yapacağım şeyleri yapmaya başladım.Egeyle göz teması kurmadan, ama odada olduğumu bilerek kendi başına uyumasını sğlamaya çalıştım.Kendini yatakta oradan oraya atarak uykuya geçti, ama zaten emerkende düzgün bir şekilde yatıp uyumamıştır hiç, meme emerken her pozisyonu deniyordu benim oğlan.O yüzden hiç karışmadım yaptıklarına, yaklaşık 10-15 dk sonra uyumuştu.
İşe gelmeden evvel sabah uykusuna ben yatırıyorum genellikle 10,30 gibi.Bu sabahta kendi yatağına yatırdım, ninni söylemeye başladım, bu arad giyindim, ortalığı topladım, uyuyuncaya kadar odanın içindeydim.Uyuması 10-15 dk sürdü yine.Ağlatmadan arada mızıldanıp kalkmak istediğinde yatmalısın oğlum, diyerek yada ninni söylerken ses tonumu biraz daha yükselterek kalkıp oturmasını, ya da oyun oynamaya başlamasını engelleyerek uyutmuş oldum.İnşallah bu şekilde devam ederiz.Şimdilik bir sorun yaşamadım.Gece her zmaanki gibi memeyi aramak için uyanıp ağlamaları dışında.

Ama ilk gece meme vermediğimde yine her gece yaptığı gibi saat başı kalkmıştı, memeyi bulamayınca da ağlayıp istemişti.O gece hiç uyumadım desem doru olur.Dün gece biraz daha rahattım.Akşam 9-9,30 gibi uyudu, gece 1 de kalktı, süt verdim, 200 cc gibi içti, uyudu.Sabaha karşı 4 gibi uyandı, meme istedi, sanırım o saatlerde uyandığında ben mem veriyordum, karnı aç olmadığı için biberonu da almadı, sadece emmek istedi.Vermeyince bizi sabahlattı ama olsun, bu gece deliksiz 4-5 saat uyumuş oldum, bu da bir şeydir:))))))

Deryacım bu arada verdiğin bilgiler için teşekkürler.Şu şişe dizme oyunu güzelmiş.Zaten ben bovling takımı almıştım, onları dizip top atıyorduk.Birde ben ellerinden tutuyorum, yürürken topa ayağıyla vurmak çok hoşuna gidiyor.

ocak anneleri merhaba bebekler yürümeye başladı mı?kızbebeklere küpe taktıran var mı?ne gibi zorluklarla karşılaştınız?şuana kadar kaç dilşleri çıktı?sizlerin psikolojiniz nasıl? by

İyi akşamlar bayanlar.. kimsecikler yok yine... misafirlerim geldi gitti. bükenin dışında sakin bir gündü...yazdırmıyor tıytılım:)

deniz hamaratlığımdan değil de nezamandır geleceklerdi yeni denk geldi ondan bişeyler haptım.normalde i-ki ,çeşit yeterli bence

hatice kızım çok nadirde olsa kanepelere tutunarak yürüyor. küpe takmadık henüz.. takmayıda düşünmüyoruz. şu ana kadar 3 dişimiz çıktı ama yedi dişi çıkanda var yürüyende var... bebek büyütmenin kendisi zor zaten ama psikolojim iyi çok şükür.. arada uykusuz gecelerden sonra baş ağrısı çektiğim günler biraz gergin oluyorum okadar...

mrb cnm iyiyim çok iyiyim hatta şimdi gitti kızlar, çoook güzel vakit geçirdik kızım da arkadaşlarıyla oynadı nasıl mutlu oldu kuşum benim tanıyo artık eguşu ecişi onatı çok seviyo

ayşegül valla kıskanıorum sankimkaydirigubbakcemile3
maşallah kuzulara birbirinden tatlılar
deryacım teşekkürler oyun fikirleri için..
meral memeden nie kesiosun..bana da destek ol ben de istiorum.kaç günde alışır?nili yataa yatırıncahiç durmuo hemen ayağa kalkıp basıo yaygarayı?

Oy ayşegül çok sevindim ben sizde olduklarını bilmiyorumdum. geleceklerini biliyodum ama bugün olduğunu bilmiyodum.. Çok güzel bir gün olduğu belli:)

derya ezgi diil miydi kızının adı 2 isimmi koydunuz saol süper oyunlar buarada, ben de kitap alıcaktım oyun için ama bunlar bile yeterli

drları çok dinlememeye karar verdim cnm ben de, en doğrusu bu galiba..buarada nice yıllara inşallah herşey gönlünce olsun yeni yaşındaopuyorumnanaktan

aysegul ben arabamı satıyorum gel sana satıyım :))

bayandan temiz bak...
hiç sorma derya bak yarama bastın gene bizim evde her yol arabaya çıkıyo zaten
kociş:aşkııımm bu kokuyo altını al
ben:alırım ama sen de araba alcan
:roflol::roflol::roflol:

niye yorum yapmıycan hayatım tabiki söle fikriini,dün naza bütün gün süt verdim yatmadan da baya içti bütün gece gaz yaptı eşim de senle aynı fikirde şuan:) sanırım eski kadına götürcez mamaya geri döndük biz de şaşırdık napıcamızı

ii akşamlar kızlar..ne güzel yine buluşmuşsnuz hepiniz çok tatlısınızz...

Kızlar merhaba kaç gündür giremedim herkes iyidir inşallah

Esracım Berrak hanıma geçmiş olsun bence dahada kötüleşmeden götür doktora onatda 1 gecede hastalaandı sabahı zor ettik soluğu doktorda aldık 4-5 günde tamamen iyileşti

Meralcim nice mutlu yıllara

Deryacım oyunlar çok güzel topiğe ekledim sağol

Benim oğlanda gece 2 saate bir uyanıyor ben memeden kesmeyi düşünmüyorum çok erken daha varken olabildiği kadar faydalansın 35 yıllık hayatımda 1 yılımda uykusuz geçsin napiim oğluşum faydalansın yeterki :)) geçenlerde okudum bir yerde çocuğu zorla memeden kesmek ileride çocukta psikolojik sorunlara neden oluyormuş azalta azalta sonunda onun isteğiyle kesmek gerekiyormuş

Bende oğlumda bugün çok eğlendik sağol Ayşegülcüm artık birbirlerini tanıyorlar, hala hepsi ayrı bir havada takılıyorlar birlikte oynamıyorlar ama olsun fotoğraftanda belli zaten bebeklerin hepsi ayrı bir alemde:))

çıkma emel foto koycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…