2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kadir t. hakkında yorum yapmak istememiştim ayşegül nazı götürüyor diye ama
madem konu açılmış bence kadir t. diğer dr lardan değişik yorumlar yapıp fark yaratarak ünlü olmaktan başka bi şeyi yok.. yani hakkaten bi o doğru biliyo sanki tüm dr ların tersine
böylee iinsanların tuzaklarına düşmemek lazım bence
birde internet dünyasında meşhur olan hiç bir dr a güvenmeyin
gerçekten akademik kariyeri olan başarılı insanlar olsalar internet ve medya dünyasına
bu kadar vakit ayıramazlarr

merhaba kızlar
laylincim bi ara anlatacağım canım
bugün üçüncü günümüz ve keremin gündüz uykuları bir hayli uzadı
geçmişe bakayımm benkaydirigubbakcemile2

ya ben de bugün bi deneyeyim dedim uyku olayını ama yatınca çığlık çığlığa ,sen ne kadar süre yatırıp kaldırdın bi de siz de ağlama oluo mu yatınca.nil hemen dikilip ağlamaya başlıo
bu gün nil bişiler yedi tanrım o kadar mutluyum ki..
kociş hasta bizim evde de..

Teşekkürler Deniz.. Tiramisu ve sütlü irmik tatlısı yaptım. Yarında rus salatası, yapabilirsem patates topları yapacağım

Duygu geçmiş olsun eşinede... baba kız atlatırlar inş biran önce.. bizim ufaklığın tıkanıklığı geçmiyor. Nekadar spreyde sıksam nefessiz kalıyor o yüzden çok uyanıyor... 8:30 da uyudu 9 da tekrar uyandı. Şimdi uyuyor bakalım nezaman uyanacak...

AĞLAMAZMI :))
ama önemli olan ağlatmamak
ağlar ağlamaz alıyorsun sakinleştirmek için yavrumun uykusumu gelmiş minik kuşum uyuyacak gibi cümleler kuruyorsun yumuşak uyku getirici seslerle kucağında okşuyorsun sakinleşir sakinleşmez tekrar yanından ayrılmak yok şşşş yapıyorsun ama bu yöntemi uykusu iyice gelince başlıyorsun ilk gece 1 saat 15 dakika sürdü uykuya dalması yatır kaldır yatır kaldır canım çıkıyo ama sonuca değecek umarım
kerem hemen ayağa kalkıp zıplamaya çalışıyo gülüyo oyun sanıyo ama izin yok ozaman hemen hop kucağa sakinleştirip tkrar..zor kolay değil
bi süre sonra sıkılıp ağlıyo artık uykuya dalmak istiyo ve yardım istiyo
noluyo ya eskiden böle uyumuyorduk oluyo
bugün daha kısa sürüyo uykuya dalması en iyisi uyuyum yat kalk yat kalk canımı çıkaracak annem yine diyo sanırımkaydirigubbakcemile3

en önemlisi oyundan kalktık hadi hop uyuyoruz yapmıycaz
bi uyku rutinimiz olacak mesela ben önce tüm ısıkları ve sesleri kapatıyorum uzaktan bi gece lambası sadece pijamaları giymek florumuzu içmek uyku oyuncağı yaptığımız rafi(geyik)yatağa yatırmak sonra kucakta sakinleştiri gezinti uykusunun geldiğinii ve birazdan uyuyacağını anlatmak tomy nin iyi gecleri var ben oonu açıyorum slaytlı bi müzük aleti uyku getirici ortam hazır kerem hazır olunca yatır kaldır başlıyo...

:)))) canım buda ansiklopedi gibi bişi zaten kalınkaydirigubbakcemile

Kızlar, bence herkesin düşüncesinin değişmesi gibi dr.larda farklı düşünceler içinde olabiliyor.Ben rahat bir anne olarak, k. tuğcunun yazdıkları bana uygun geliyor. Ben inek sütünü büyük oğlumda 10 günlükten itibaren kullanmak zorunda kalmıştım.Ama bir sorun yaşamadım.Çocuklarımda çok fazla dr.ların dediklerine de uymadım açıkçası.Biraz kendi bildiklerimden birazda çevremdekilerden yardım alarak büyüttüm.
Ama tabii bu herkes ve her çocuk için geçerli değil.Bazı çocukların süte alerjisi olabilir, sorun yaşayabilirler.Bunlara da dikkat etmek gerekiyor.Öyle bir sorun yaşamadığım için rahat bir şekilde büyüdüler çocuklar.Kendime göre doğruları kendim belirledim ben.
Bu nedenle de dr.ların herşeye çok fazla takılması beni rahatsız ediyor.Bu hamilelikte de geçerliydi, bebeğimin büyümesinde de.
Sanırım ayşegülde biraz rahat davranmak istiyor, çok fazla takıntılı olan dr.lar onu rahatsız ediyor.Onu çok iyi anlıyorum.

yarından itibaren ben de başlıorum,işallahkaydirigubbakcemile

günaydın kıslar nasılsınız...
waterfull dün doğum gününmüş iyiki doğdun canım...
tuğbacım pek hamaratsın maşallahhh...
şu y/t yi bende okudum dün netten ama cesaret edemiyom
hep ayağımda sallıyorum yatırırken direk uyuyo..
şimdi uyumaz öyle kesinlikle diye düşünüyorum onun için
cesaret edemiyorum...

EMELCıM SEN OYUNLAR TOPıĞı AÇMIŞTIN AMA 2010 OCAK ANNELERı SARMIŞ HERYERı BULAMADIM TOPıĞı SEN KOYU VER BEGENDıKLERıNı OYUNLARIN

OYUNLAR

Kutuya Konuş Oyunu (bebekler için)
Süre: 5 - 10 dakika
Malzemeler: Elinizde tutabileceğiniz küçük bir kutu
Kutuyu ağzınıza yaslayıp, bebeğinize seslenin. Kutudan gelen ekolu sesiniz bebğinizin ilgisini çekecektir.
Ek öneriler: Değişik bir kaç kutu ile farklı sesler çıkartabilirsiniz. Kutuyu bebeğinize uzatıp onunda kutuya ses çıkartmasını teşvik edebilirisiniz. ıki ayrı kutu kullanıp bebeğiniz ile karşılıklı kutulara konuşabilirsiniz. Oyuncak bir telefon ile telefonda konuşma alıştırmaları yapabilirisiniz.

Parmak Adam (yeni yürüyenler için)
Süre: 10 - 15 dakika
Malzemeler: Renkli resimli bir kitap
Kitabın sayfasında bir obje seçin. “bir …. görüyorum” dedikten sonra parmaklarınızı yürüterek sayfadaki resmin üzerine gelin ve “işte buradaymış!” diye seslenin.
Ek öneriler: Çocuğunuz parmak yürüyüşü yapabilir. Birlikte parmaklarınızı yürütebilirsiniz.

Peçete Eğlencesi (yeni yürüyenler için)
Malzemeler: Bir kutu kağıt mendil
Kağıt mendil poşetinin yarısını boşaltın, bebeğinize verin. Peçeleri tek tek poşetten çıkartmaya çalışarak eğlenecektir.
Ek öneriler: Peçeteleri yuvarlayabilir, havada sallayabilir, üfleyerek havalandırabilirsiniz. Birbirinize acımıyor ki” diye peçete atabilirsiniz. Burnuzu silermiş gibi yaparak, ses çıkartabilirsiniz.

Taksi (yeni yürüyenler için)
Malzemeler: ıki sandalyeyi yanyan koyun ve taksi şöförüymüş gibi yapın. Çocuğunuza nereye gitmek istdiğini sorun, önerilerde bulunun. Yol boyunca gördükleriniz hakkında konuşun.
Ek öneriler: Çocuğunuzun sizi istediği yere götürmesini isteyin. Platik veya kağıt bir tabağı direksiyon gibi kullanın. Arkaya bir sandalye daha koyup oyuncakları arka koltuğa koyun. Sandalyeleri bir çizgi halinde dizin tren olsun.

Son düzenleme:
OYUNLAR

Spagetti Yakala (bebekler için)
Malzemeler: Bir miktar pişmiş spagetti
Mama sandalyesinin tepsisine veya bir tabağa bir kaç tane spagetti koyun. Bebeğinizin bunları teker teker parmakları ile yakalamaya çalışmasını ve ağzına götürmesini izleyin. Gerekirse spagettileri kolay yutabilmesi için bir kaç parçaya bölün.
Ek öneriler: Spagettileri bir plastik bir kabı ters çevirerek altına saklayın, bebeğinizin onları bulup yemesini izleyin. “Bir tane de bana ver” diyerek bebeğinizin elinden yiyin.

Nehiri Geçelim (yeni yürüyenler için)
Malzemeler: ınce mukavva veya kalın kağıt, makas, bant
25 - 30 cm. çapında daireler kesin. Yere yakın aralıklar ile düz bir çizgi oluşturacak şekilde yapıştırın. Sanki nehirdeki taşlara basarak karşıya geçiyormuş gibi yapın, çocuğunuzun sizi taklit etmesini teşvik edin.
Ek öneriler: Daireleri düz çizgi yerine biraz kavisli yerleştirebilirsiniz. Çocuğunuz daireleri geçerken -dur -devam diye yönlendirebilirsiniz. Çocuğunuza sen bana yol göster deyip, onu takip edebilirsiniz. Müzik temposuna göre dairelere basabilirsiniz.

Öp Beni… (yeni yürüyenler için)
Süre: 5 dakika
Malzemeler: Ruj ve ayna
Sıcakkanlı olmayı besleyecek bir oyun… Dudaklarınıza biraz ruj sürün ve aynayı öpün. Bebeğinize öpücük izlerini gösterin.
Ek öneriler: Çocuğunuzu yanağından öpün, yanağındaki ruj izini aynada gösterin. Çocuğunuza aynadaki ruj izlerini gösterin ev onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin.

Kalp Avı (yeni yürüyenler için)
Süre: 10 - 15 dakika
Malzemeler: Makas ve Kırmızı Karton
Kırmızı kartondan keseceğiniz kalpleri evin değişik köşelerine saklayın. Çocuğunuzun bulup getirdiği her kalp için ona bir öpücük verin…
Ek öneriler: Çocuğunuzu kapleri sizin için saklamasını isteyin, arayan siz olun. Oyunu arkadaş ve diğer aile fertleri ile oynayın. Kalpleri çocuğunuzun ulaşabileceği bir kutuya koyun, istediği zaman oyunu başlatabilsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…