2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
http://imageshack.us/ önce bu siteye gir.

browse ye tıklayı bilgisayarından resmi seç.

resize image den remnin boyutunu 320x240 yap.

start upload a tıkla resmini yükle.

yanında Hotlink for forums (1) yazan kutucuktaki adresi kopyala ve mesaj kutuna yapıştır...

müsait olan biri ba na resim nasl koyuluyo anlatablrmi

yukarıda kulanıcı paneline giriyorsun
sayfanın solunda profili düzenle ile başlayan bir sutun var orda ayarlar kısmının altında avatar diye bir bölüm var oraya giriyorsun çıkan sayfada altta resim yüklemek için bir bölüm var oradan resmi yükleyip kaydetiyorsun oluyor

geçmiş olsun dilekleriniz için çok sağolun kızlar
şimdi geldim doktordan sağlık ocağında boğazları çok kötü şurupla geçmez antibiyotik iğne yazacam dedi atesi için de 4 saatte bir dönüşümlü fitil ve dolven ver dedi
ben de kendi doktorunu arayıp sordum iğne olayını
iğne için çok erken siz 3 gün antibiyotik surubu kullanın geçmezse iğne vurulur dedi kurtuldu kuzum iğneden umarım çabuk atlatırız
gamzecim soruna gelince ben çok takmıyorum bu olayı bence daha özlemiş bir şekilde daha iyi ilgilendiğimi düşünüyorum hafta sonları bezip bazen bağırıyorum sonra da üzülüyorum ama benim derslerim 4 gün öğleye kadar

bugün kızımı tarttırdım 9 kilo olmuş ya çok az kilo alıyor.boyu 73 cm moralim bozuldu.onun için okadar uğraşıyorum ama:gitme::gitme:

askom maşallah,bakalım yürüme sırası kimle devam edecek,hadi tahmin edelim bence bütün ilkler nil den geldiğine göre kesin o yürür.:emir_bebek:
benden de maşallah:))
valla ilk -okunu yiyen falan olsa nil önde gider amma yürümeyi bilmiorum?bu arada ezgi de 3 adım atmıştı..
merhaba kızlar
ceylin çok hasta sabaha kadar atesten yandı kuzum uyumadı da inledi durdu sanki
3 de doktora götürecem sağlık ocağına tabi uzman doktor varmış işte böyle durumlarda ilçede oturduğuma lanet ediyorummmm
şimdi baygın baygın uyuyor
geçmiş olsun:((
semracım çok saol..üzülmemek elde değil
ahucum çok geçmiş olsun inş düzelir kısa zamanda..
askhom maşşallah darısı bize...ben bi tahmin yürütemicem...çünkü bu bebişlerin sağı solu belli olmuoo
fazilet başınız sağ olsun ani kayıplar çok zor oluyo sabır versin allah..
filiz kazasız belasız kullan inş arabanı
canım hayırlı tezkereler..her yer vatan toprağı ama işte gerçekten zor,Allah hepsinin yardımcısı olsun
sağolun arkadaşlar.. hala şoku atlatmış değilim..
düştü mü canım ne oldu?geçmiş olsun..
bugün kızımı tarttırdım 9 kilo olmuş ya çok az kilo alıyor.boyu 73 cm moralim bozuldu.onun için okadar uğraşıyorum ama:gitme::gitme:

maşallah de be canım,sağlıkları yerinde olsun da gerçi ben de üzülüorum bugün 11 de emdi akşam 6 oldu gene de yemedi yemedi nasıl dayanıo anlamıorum valla:oklava:

ii akşamlar arkadaşlarım bu arada,tam okuyamadım ,atladıklarım içina.s.

ay kaana gulmekden karnım agırdı
elımı alıyor ayagına goturuyor gıdıkla dıye :))) gıdıklamayınca da kızıyor :)))))))))))))))))))))

bugün doğum günümdü. eşim komşu ile konuşup çağanı onlara bırakmayı planlamış. neyse öylede yaptık biz yemeğe çıktık. 2 saat sonra döndük. arkadaşlarla otururken çağan meme istedi vermedim ayağa kalktım birden arkadaş serpil çok kötü oldu dedi bi baktım ki mosmor dudaklar surat nefes almıyo. sarsıyorum yok eşime nefes almıyo diye bağırıyorum öyle bana bakıyo bide doktor. insan napıcanı şaşırıyo. en son parmağımı soktum boğazına dilini soluk borusundan çektim nefes aldı. ama ömrümden ömür gitti. işte katılmak buymuş. sonra soğuk soğuk terler döktü yavrum tabi bende.

neyse geldik eve eşim netten şu yazıyı okuttu bana bende aynen kopyaladım lütfen okuyun.

Katılma Nöbeti

Bazı bebeklerin çok ağladıklarında ya da canları yandığında nefeslerini tutarak kısa bir süre oksijensiz kalmalarına KATILMA NÖBETı ismi verilir. Katılma nöbeti bir bayılma hali yani bir senkop durumunu tanımlar. Avaz avaz ağlamakta olan bebek birden nefesini tutar, morarır ve kendinden geçer. Bu durum en fazla 1-2 dakika sürer. Katılma nöbetleri genellikle 9 ay – 24 ay döneminde gözlenir, 3-4 yaşından itibaren görülmez olur. Bebek ve çocukların yüzde 3 ila 5’inde katılma nöbetleri dönem dönem söz konusu olabilmektedir, vakaların %25’inde ailede de bu duruma eğilim söz konusudur. Çok ağlayan, birden nefesini tutup moraran ve de kendinden geçen bebek görüntüsü anne ve baba için oldukça ürkütücü olmasına rağmen bu durum genelde zararsızdır. Anne ve babayı çok üzen bu durum çok şükür ki bebeğin sinir sistemini etkilemez, bu durumda çekilen beyin elektrografileri her zaman normal olarak bulunur.Bazı bebeklerin neden nefeslerini tutup morardıkları tam olarak bilinmese de, yapısal özellikler büyük önem taşır. Çok yoğun ağlayan bebekte sık soluma ile kan karbondiyoksit düzeyinin aşırı düşmesi, bu sorunu yaşamaya eğilimli bebeklerde solunumu ve kan dolaşımını düzenleyen mekanizmaları etkileyebilmekte ve bebek kısa bir süre nefes alamamaktadır. Bu durum havale ile karıştırılmamalıdır, havale geçiren çocukta başlangıçta avaz avaz ağlama söz konusu değildir ve havale geçiren çocukta morarma nöbet sırasında değil, nöbet sonrasında gözlenir.
Çok ağladıktan sonra birden katılıp nefes almayan ve moraran bebek, katılma nöbetinin en belirgin olduğu anda beyin dokusu kısa bir süre oksijensiz kaldığından hemen açık havaya çıkarılmalıdır. Bütün yapılması gereken budur! Bebeğin ya da çocuğun yüzüne soğuk su dökmek, bebeği ters çevirmek, sallamak, sarsmak gibi uygulamaların bir anlamı yoktur. Katılma nöbetleri yaşayan bebeklerin bir kısmında belirgin kansızlık saptanabilmektedir, bu durum tedavi gerektirir. Kansızlık söz konusu değilse tek yapılması gereken, bu sevimsiz durumun kendiliğinden geçmesini beklemektir

selam kızlar,
giremedim bikaç gündür, geçmiş de gözümü korkutuyo açıkçası, okumadım..
..ama LAJOCONDE un sevinç çığlıklarını duydum delikafadulden rica ederim canım ne demek, paylaştıkça artar yerimseniben
özlem çok bitirim bunlar yav, yerim ben kaan ı..
sepetçi doğumgünün kutlu olsun canım, katılma durumu da bir daha yaşanmaz umarım..o an deli olmuşsunuzdur tahmin edebiliyorum, bilgiler için de sağol, hepimizin ihtiyacı olabilir birgün..

iyi geceler ama kimse kalmamamış...bizde iki gündür çok perişan olduk...eşimin dayısı vefat etti..evin merdiveninden düşüp beyin kanaması geçirmiş...biranda ne olduğumuz bilemedik henüz gençti küçük çocukları vardı...offff ya eşim çok üzgün ne tadımız kaldı ne keyfimiz...iki gündür cenaze evindeydik ben artk dayanamadım eymenle geldim eve..

ah canım ya, Allah rahmet eylesin kalanlara dayanma gücü versin..ani olunca insan alışamıyo ya..ben de haftasonu böyle bir haber aldım, aile dostumuzdu 55 yaşlarında bi teyzemiz, kalp krizi geçirmiş..insan şok oluyo, bu yıl öss ye girecek kızı vardı :çok üzgünüm:

hanımlaaarr
benim kuzu artık tek başına yürüyo
biraz erken oldu ama ablasıda erken yürümüşdü zaten
darısı başınıza kazasız belasız inşallahopuyorumnanaktan

vaayy bravo kuzuna ne mutluluk :lepi:
bizimki hala bikaç adım sonra tutuncak bi yer arıyo..reklamlardayız hala yani kaydirigubbakcemile3

kızlar bu arada oğlum son ay 700 gr alıp bizi çoook sevindirdi :1hug:

güjnaydın arkadaşlar,

serpil çok geçmiş olsun inş birdaha yaşanmaz, insnaın aklı çıkar ya. bilgi içinde tşk.

nohcoy, chef geçmiş olsun, inş atlatırsınız hemen

laco mrb bende çalışıtyorum genelde 2 veya 3 de çıkıyorum eve gider gitmez kızımla ilgileniyorum kızım ve ben başbaşayken temizlikmiş bilmem neymiş hiç umrumda bile olmuyor, olsada miray bırakmıyor yanından ayrıldığım an ağlamaya başlıyor buyüzden hiç bişey yapmıyorum dah çok onunla vakit geciriyorum. işlerimidi akşam 10 11 den sonra veya pazar günelri yapmaya özen gösteriyorum. pişmanlıklar bişeye yaramıyor allah onları korusun bizlere bağışlasın valla onun canının yanmasındansa dururum başınd anapim.

Sepetçi,çok mu ağlamış siz yemekteyken...
Ay canım ya kıyamammmm,bununla geçmiş olsun..
Ayça merhabalar canım,
Başak nerelerde acaba,giremiyor uzun süredir..Şeyda cım ben Bade yle gelicem hayatım,bakıcıdan alırım okuldan sonra geliriz birlikte inşallah..Başak la görüşemedim,dün aramış ben de o nu aradım ama konuşamadık..
Demet i de ararız
Özlem i de görsek artık diyorum tavvvvvvv

Back
X