2009 sonbaharda evleneceklerin paylaşım alanı !!

biter biter merak etme haklısın allah yardım edıyor çok sukur.. arkadaslarından yada ailenınden bu gibi seyleri dugun hediyesi olarak isteyebılırsın canım aklında bulunsun yerimseniben
tabiki Allah ceyız bahtı vermesın Amin..
herseyden once anlasmak huzur mutluluk herseye bedel..
iş basa gelınce anlıyoruz ev kurmanın ne kadar zor oldugunu dimi.. yerimseniben
Aşk evlılıgi olcak benımkısı hayırlısı artık..

biter biter merak etme haklısın allah yardım edıyor çok sukur.. arkadaslarından yada ailenınden bu gibi seyleri dugun hediyesi olarak isteyebılırsın canım aklında bulunsun yerimseniben
tabiki Allah ceyız bahtı vermesın Amin..
herseyden once anlasmak huzur mutluluk herseye bedel..
iş basa gelınce anlıyoruz ev kurmanın ne kadar zor oldugunu dimi.. yerimseniben
Aşk evlılıgi olcak benımkısı hayırlısı artık..

zaten aşk olmazsa evlilik nasıl olur anlayabilmiş değilim ben....insan bazen kardeşine bile katlanamıyo sevmediğin bir adama nasıl onca yıl katlanırsın, nasıl isteklerine cevap verirsin...zor valla....sevenler kavuşsun inşallah mutlu olsunsırnaşık şey

selam kızlar nasılsınız?
şimdi herkes nişanlı yada sözlü olduğuna göre sorucam kesin bilirsiniz...kız tarafı çeyiz olarak ne yapar tam olarak? yöreye göre adetler değişir elbette ama genel olarak a.s.

benım sevgılım bıle yok :sm_confused: ama abba nın dedıklerı aynen bızde gecerlı cnm cok ama huzur olsunda hepsı halolur:lepi:

günaydınnn arkidişler
nasılsınız bakimma.s.

gunaydın cnm nışanlın geldı mı nasıl allah sabır versın:teselli: sen nasılsın şekerle aran nasıl

gunaydın cnm nışanlın geldı mı nasıl allah sabır versın:teselli: sen nasılsın şekerle aran nasıl [/QUOTE]

böcüküm nişanlım geldi...durumu iyi yalnız uykusuz ve yorgun haliyle...şekerlen de aram kötü hala:roflol: aramızda karakedi varrr

merhaba canım , bende bu topige dahil oldum artıkın yerimseniben
biz soyle yaptık.. benım nisanımda ,annemle annem konustular bu mevzuyu...

yatak odası(yatak odası için; gardorop takımı,baza,yatak,yolluklar,tul,perde)-
mutfak(mutfak masası,sandalyesi,halısı,elektronık esyalar,catak kasık tak,12kısılık porselen yemek tak,kahvaltı tak + bunların gundelık olarak kullanımlıkları,fırın-ocak-mıkrodalga,vitrin takımı bide)
-banyo-wc(banyo paspas tak,fırca tak,terlıgı,camasırlık vs)ütü ve ütü masası vb kız tarafı ;
salon-oturma odası da erkek tarafı yapacak bu arada beyaz esyayıda onlar alcaklar a.s

biz boyle anlastık :ecrin_bebek: yore ve adet olarak farklı bolgelerdenız adet olmasın dedık ama yıenede boyle yapalım die konusuldu acıkcası.. :1rolleyes
:

artı çamasr mak bulasık mak bız alıyok:delphin:

sorma canım yaa...
tam o gune ayarlıyorum kendımı , gelınlıktı vs derken bı bakıyorum pat gorev çıkmıs 45 - 60gun denıze / okyanusa seyrı gorevlerı çıkyor :(( benımkısı denızcıde...

Allah kımseye benımkıısı gibi bir husran vermesın .. ınsallah bu sefer son olacak :Saruboceq: :Saruboceq:

benımde canım ,tül perde... beyaz esya... bide hol yolluklarım eksık.. gerı kalan herseyım tam çok sukur..
temmuzdan bu yana erteledıgımız için dugun tarıhını aldık herseyı :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

senın tarıh ne zaman bellimi? bide senın kendı evın olucak anlasılan çok sanslısın a.s.
ben gibi kira gezmıceksın,lojmanda olsa kıra sonucta insanın kendı evi gibi olmaz a.s

Allah herseyın hayırlısını versın hepimiz için :Saruboceq: a.s.

cnm ya cok zor bılırım bızım ordada oguz abı var ondan bılıorum oda denıze sefere cıkıor..

cnm bızım tarıh 10 ekım salonuda tuttuk hayırlısıyla ve bızım tarıhı belırlemıstık coktan fakat net degıldı son 9 ay kala tuttuk salonu düşün

cnm ya bıde hepten kıradakılerı dusunsene bız de kırada oturabılırdık ben bılmıodum ılk evımızın oldugunu hep kendımı kıra dıe alıstırmıstım ama zor da gelmıodu acıkcası cunku kıraya ablamın evıne cıkıcaktık göyaadelikafadulden
ve zaten bende calısıcam tabı evlılıgın ılk dönemlerını evde gecırmek kadın olmanın tadını cıkarmak ıstıorum cunku kendımı bıldım bılelı lıse den sonra calısma hayatındayım..bıde ılk zamanlar yemek ogrenmek sonra kocamı beklemek ıstıorum ılk ıkı uc ay böle evde kalıcam inş ama fazla da duramam gıbı gelıo bana cunku alısmısım calısmaya ben..

gelelım senın durumuna bak sımdı kafadan kıran olmıcak ve ev almaya calısıcaksınız kenara para atıcaksınız bence super bıde kırada olup ev almak ıcın ugrasan ınsanları dusunursen sende sanslısın arkadasım..:delphin:

bu arada kım ne alıcak anlastık demıssın ya bız hıc öle anlasma neyın yapmadık kım ne alıosa bızde ama bızım adetlere göre kız tarafı sunları yapar kı bende bızım adetlere göre yapıorum suan:jeyyar:

mutfak takımı ,perdesı halısı ,mutfak ıcın gereklı tencere tava ıvır zıvır tum seyler
yatak örtusu, yatak odası halısı,perdesı,yorgan,yastık,ıvır zıvır hersey
banyo ıcın aksesuarlar,klozet takımı hersey..
beyaz esya fırın,bulasık mak,camasır makınası(bunları alırsan yatak odası almazsın veya yatak odası alıosan bunları almazsın bızde öle)
aklıma gelmeyen daha bıcok sey onlara ıvır zıvır dıyelım​

gunaydın cnm nışanlın geldı mı nasıl allah sabır versın:teselli: sen nasılsın şekerle aran nasıl

böcüküm nişanlım geldi...durumu iyi yalnız uykusuz ve yorgun haliyle...şekerlen de aram kötü hala:roflol: aramızda karakedi varrr
[/QUOTE]

gunaydın cnmcım bızımde aksam aramıza kara kedı gırdı bısı ıcın bozustuk atıstık sonra uzlastık tabı askımlannn:asigim:

nolsun ya aksam davete gıdemıyom annem gtme cok soğuk hava dedı hasta olun eve nasıl tek gelcen dedı erkek ark gtcem ddım
sen bılın dedi:delphin: ama gıdesım yok neden bılmıyom

kı böcük hava soğuk hakketen hee...ama ben gidebilcek durumum olsaydı soğuk moğuk tınmaz giderdim evde de kafamı kırarlardı:roflol:...
ben bu ay maaşımdan baya para artırmışım farkında olmadan...kredi kartım da maşallah hafifledi...bankada vadeli hesapta param var onun üstüne eklemeye karar verdim...bi gün mutlaka lazım olacak sonuçta...kendine birikir orda

zaten aşk olmazsa evlilik nasıl olur anlayabilmiş değilim ben....insan bazen kardeşine bile katlanamıyo sevmediğin bir adama nasıl onca yıl katlanırsın, nasıl isteklerine cevap verirsin...zor valla....sevenler kavuşsun inşallah mutlu olsunsırnaşık şey

kardesımızı tanıdıgımız halde anlasmak zor dıyorsun haklısın bi bakıma ama ,
aşk tek yeterli değil sonucta saygı olacak birde her ne kadar aşkta olsa kıymet bılecek ınsanlarla karsılasmak gerek die dusunuyorum acıkcası..
etrafımda hep var arkadaslarımdan biliorum, aşk var ama 8ay sonra noluyosa bir ayrılık soz konusu oluyor sonra denılıyor hiç kıymetım yokmus en çok ben buna yanarım gibilerine sözler sarfediliyor..
Allahıma sukurler olsun ki kıymet bılen bi aşkım var :asigim:

son olarak gorucu usulude sonucta bi söz nişan araları oluyor o sırada tanıma ımkanına sahip oluyorlar azda olsa... birde sanırım kendılerını sartlandırıyorlar ki bir sekılde evlılık oluyor.. eskıdenmıs o bırbırlerını sadece nıkah gununde gorup evlenenler...

hersey kısmet sonucta.. çok var 6yıl flort donemı olupta deli gibi sevenler evlendıklerınde 6ayda bosananlar.. oyuzden her zaman dıyorum Allah hayırlısını versın.. a.s. a.s.

cnm ya cok zor bılırım bızım ordada oguz abı var ondan bılıorum oda denıze sefere cıkıor..

cnm bızım tarıh 10 ekım salonuda tuttuk hayırlısıyla ve bızım tarıhı belırlemıstık coktan fakat net degıldı son 9 ay kala tuttuk salonu düşün

cnm ya bıde hepten kıradakılerı dusunsene bız de kırada oturabılırdık ben bılmıodum ılk evımızın oldugunu hep kendımı kıra dıe alıstırmıstım ama zor da gelmıodu acıkcası cunku kıraya ablamın evıne cıkıcaktık göyaadelikafadulden
ve zaten bende calısıcam tabı evlılıgın ılk dönemlerını evde gecırmek kadın olmanın tadını cıkarmak ıstıorum cunku kendımı bıldım bılelı lıse den sonra calısma hayatındayım..bıde ılk zamanlar yemek ogrenmek sonra kocamı beklemek ıstıorum ılk ıkı uc ay böle evde kalıcam inş ama fazla da duramam gıbı gelıo bana cunku alısmısım calısmaya ben..

gelelım senın durumuna bak sımdı kafadan kıran olmıcak ve ev almaya calısıcaksınız kenara para atıcaksınız bence super bıde kırada olup ev almak ıcın ugrasan ınsanları dusunursen sende sanslısın arkadasım..:delphin:

bu arada kım ne alıcak anlastık demıssın ya bız hıc öle anlasma neyın yapmadık kım ne alıosa bızde ama bızım adetlere göre kız tarafı sunları yapar kı bende bızım adetlere göre yapıorum suan:jeyyar:

mutfak takımı ,perdesı halısı ,mutfak ıcın gereklı tencere tava ıvır zıvır tum seyler
yatak örtusu, yatak odası halısı,perdesı,yorgan,yastık,ıvır zıvır hersey
banyo ıcın aksesuarlar,klozet takımı hersey..
beyaz esya fırın,bulasık mak,camasır makınası(bunları alırsan yatak odası almazsın veya yatak odası alıosan bunları almazsın bızde öle)
aklıma gelmeyen daha bıcok sey onlara ıvır zıvır dıyelım​

hayırlı olsun canım a.s. Allah bi yastıkta kocatsın :Saruboceq:
evimiz var ama esımın memleketinde biz golcukte durucaz işi geregi.. ancak emeklı olup gidersek memleketine öylelıkle ohh buda kendı evımıs soyle doya doya oturayım dicem :smiley-cool:
adetlerımız varklı yorelerımız bolgelerımız farklı oldugu için ,dedk hiç adet olmasın bohca yapmadık yanı sadece ev esyasında kaynanam demıs anneme biz bunları yapalım sızede bunlar kalsın die bi konusma gecmıs aralarında.. bizde olar dedık :ecrin_bebek:
yer tutmadık daha bız kıss.. aman degısır yıne tarıh die kafamçokkarıştı eşimin memleketınde kır dugunu yapıcaz ,denıze sıfır oldugu için sıcak olur daha oralar ama bızım bi yer tutmamız sart iç anadolu bolgesı hep soguk hep sguk.. bakalım hayırlısı olsun artık :Saruboceq: kaydirigubbakcemile4
beyaz esyada da bosh bulasık mak. 55dk kısa surede yıkama ozellıgı olandan alıcaz
profilo camasır mak (boschtu profiloya karar verdık)
arcelıkte buzdolabı almayı dusunuyos bakalım..
temuzun sonunda benımkısı seyırden gelcek agustos gibi ev tutucaz kısmetse :Saruboceq:

dasılvadıdo uyanıksın bacım ben bı avans alıyom takstlerımı verıyom artı asla masraf yok sonra o ayın aylığını yanı gerı kalanını alana kadr aynuı taksıtın 2.sı gelıyo:delphin: nısanda buluşma var olmasa bu ay avansmla baska yerdekı taksıtlerımı oderdım hemen ama nısana kadr dursun harcamam ark yanına gıderken param olsun bırgun sonrada oderım tasktlerımı ınş 2000den aşağı dustuğu zamanıda gorrum allah yardım etsın

abba cnm cok haklısın saygı ve sevgı varsa aşk oluyor bence saygı bırıncı faktör

abba cnm cok haklısın saygı ve sevgı varsa aşk oluyor bence saygı bırıncı faktör

sağol canım benim :1hug:

aşk zaten belli bir sure sonra sevgi ile saygıya dönüşüyor
zaten donusmezse ozaman ilişki bitiyor..
aşk bi parfum gibi sıkarsın belli bi sure sonra ucup gider .. (ne alakaysa delikafadulden )

ayy kendımı çok filozof gordum -tatlicadiarzu- :roflol: sırnaşık şey

bu benım fıkrım sonucta ama sizlerin dusuncelerıne de saygım sonsuz a.s.

hayırlı olsun canım a.s. Allah bi yastıkta kocatsın :Saruboceq:
evimiz var ama esımın memleketinde biz golcukte durucaz işi geregi.. ancak emeklı olup gidersek memleketine öylelıkle ohh buda kendı evımıs soyle doya doya oturayım dicem :smiley-cool:
adetlerımız varklı yorelerımız bolgelerımız farklı oldugu için ,dedk hiç adet olmasın bohca yapmadık yanı sadece ev esyasında kaynanam demıs anneme biz bunları yapalım sızede bunlar kalsın die bi konusma gecmıs aralarında.. bizde olar dedık :ecrin_bebek:
yer tutmadık daha bız kıss.. aman degısır yıne tarıh die kafamçokkarıştı eşimin memleketınde kır dugunu yapıcaz ,denıze sıfır oldugu için sıcak olur daha oralar ama bızım bi yer tutmamız sart iç anadolu bolgesı hep soguk hep sguk.. bakalım hayırlısı olsun artık :Saruboceq: kaydirigubbakcemile4
beyaz esyada da bosh bulasık mak. 55dk kısa surede yıkama ozellıgı olandan alıcaz
profilo camasır mak (boschtu profiloya karar verdık)
arcelıkte buzdolabı almayı dusunuyos bakalım..
temuzun sonunda benımkısı seyırden gelcek agustos gibi ev tutucaz kısmetse :Saruboceq:

saol cnm..gölcük' e gittim biliyorum artı değirmendere ye de gıttım ama cok oldu gıdelı tabı onun dısında yalova bursa her yaz gıdıoruzsengözlerimebaksanab

benım memlekette aslen bursa ama ıstanbuldayız..

gölcükte tanıdıgım nurcan abla var gercı ıs sahası yok dıe evlerını bırakıp ıst e tasındılar ama orda oturdukları zaman cok gıttık hatta düğünüde gölcükte denıze karsı olmustu süperdı..

saol cnm..gölcük' e gittim biliyorum artı değirmendere ye de gıttım ama cok oldu gıdelı tabı onun dısında yalova bursa her yaz gıdıoruzsengözlerimebaksanab

benım memlekette aslen bursa ama ıstanbuldayız..

gölcükte tanıdıgım nurcan abla var gercı ıs sahası yok dıe evlerını bırakıp ıst e tasındılar ama orda oturdukları zaman cok gıttık hatta düğünüde gölcükte denıze karsı olmustu süperdı..

off canım bide su ev işi canımı sıkıyor işte.. golcukte lojmana çıkmak zor gibi lojman sayısı az ama biliyorsun donanma komutanllıgı orda olduna yetelı olmuyor :(( yuzbasılardan tutucaz evi bakalım merkeze yakın yola yakın lımana yakaın ole bi yer bulursak tutucaz :)))
bende hiç gitmedim golcuk nası biyer bılmıyorum valla :))) gıdınce gorcez artık..
eşim aslında marmarısteydı ama benım memlekete(eskısehır) yakın olsun dıe golcuge tayınını ıstedı ascık ana kuzusuyımda :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:
annemsiz yapamam zaten nası evlenıyorum bılmıyorum :çok üzgünüm: :1shok:

kardesımızı tanıdıgımız halde anlasmak zor dıyorsun haklısın bi bakıma ama ,
aşk tek yeterli değil sonucta saygı olacak birde her ne kadar aşkta olsa kıymet bılecek ınsanlarla karsılasmak gerek die dusunuyorum acıkcası..
etrafımda hep var arkadaslarımdan biliorum, aşk var ama 8ay sonra noluyosa bir ayrılık soz konusu oluyor sonra denılıyor hiç kıymetım yokmus en çok ben buna yanarım gibilerine sözler sarfediliyor..
Allahıma sukurler olsun ki kıymet bılen bi aşkım var :asigim:

son olarak gorucu usulude sonucta bi söz nişan araları oluyor o sırada tanıma ımkanına sahip oluyorlar azda olsa... birde sanırım kendılerını sartlandırıyorlar ki bir sekılde evlılık oluyor.. eskıdenmıs o bırbırlerını sadece nıkah gununde gorup evlenenler...

hersey kısmet sonucta.. çok var 6yıl flort donemı olupta deli gibi sevenler evlendıklerınde 6ayda bosananlar.. oyuzden her zaman dıyorum Allah hayırlısını versın.. a.s. a.s.

orası öyle tabi canım Allah değer bilenlerle karşılaştırsın zaman bazen kıstas olamıyo malesef 6 yıl 8 yıl yalan oluyor bazen...ne diyim Allah herkese mantıklı aşk dolu mutlu evlilikler nasip etsin inşallaaaah:Saruboceq:

Back
X